لیست اختراعات با مالکیت
عليرضا فرومدي
3 عدد
اثرات سیتوتوكسیسیته تركیب كرومن كانژوگه با نانو ذرات طلا بر روی رده های سلولی سرطان سینه MCF-7 وT47D
سرطان يك مسئله با اهميت در طب امروزي است و شايع¬ترين علت مرگ و مير بعد از بيماري هاي قلبي عروقي مي¬باشد. در اين ميان سرطان سينه يكي از شايع ترين علل مرگ ناشي از سرطان در بين زنان است به طوري كه 5/1% از كل مرگ و ميرها را تشكيل مي¬دهد. لذا داروهاي شيمي¬درماني كه هدفشان از يك جهت جلوگيري از تكثير بي رويه سلول¬ها در بافت¬هاي مشخصي از اندام بدن و از طرف ديگر القاء آپوپتوزيس در سلول¬هاي توموري است از كانديداهاي مهم در درمان سرطان محسوب مي¬شوند. تركيبات سنتزي جديد مورد استفاده از مشتقات H4-كرومن 3-كربونيتريل هستند كه بر روي سلول¬هاي سرطاني كه به دارويي چون Paclitaxel و چندين گروه دارويي مقاوم شده¬اند مؤثر هستند. اين تركيبات با توجه به نقش القاكنندگي آپوپتوزي مي¬توانند به عنوان عوامل درماني جديد ضد سرطاني استفاده شوند. اگر چه داروهاي مورد استفاده در شيمي درماني در حال حاضر يكي از مؤثرترين روش¬ها براي درمان سرطان مي¬باشد ولي اثرات سميت شيمي درماني سبب ايجاد اثرات جانبي مي¬گردد. بدين ترتيب با استفاده از فناوري نانو با كاهش عوارض جانبي، مي¬توان كارايي درمان را افزايش داد. در اين اختراع كمپلكس نانو با استفاده از كانژوگه كردن تركيبات (كرومن) با نانوذرات طلا بدست آمد. جهت بررسي نانوذرات طلاي سنتز شده و نمونه كانژوگه شده با تركيب كرومن از تكنيك¬هاي UV-Visibleو DLSاستفاده گرديد. سايتوتوكسيسيتي بر روي سلول¬هاي سرطان سينه (MCF-7 T47D,) با استفاده از آزمون MTT مورد بررسي قرار گرفت و مشخص شد كانژوگه كردن تركيب با نانو ذرات طلا باعث افزايش كارايي (سايتوتوكسيسيتي) مي¬شود. بررسي القا آپوپتوزيس نانو تركيبات در مقايسه با تركيبات با استفاده از سه روش زير انجام پذيرفت: رنگ¬آميزي با Hokhest 33258 و رنگ¬آميزي با اتيديوم برومايد و آكريدين اورنج و بررسي قطعه قطعه شدن DNA با استفاده از دي فنيل آمين و نتايج حاكي از اثر بهتر كمپلكس نانو مي¬باشد. اختراع حاصل در زمينه پزشكي و دارويي با بررسي ابتدايي در حالت in Vivo مي تواند قابل استفاده گردد.
اين اختراع شامل پروسه توليد نيمه صنعتي ماده موثره ريلوزول با نام شيميايي 2-آمينو-6-(تري فلورومتوكسي)بنزوتيازول مي باشد. اين پروسه شامل واكنش تركيب شيميايي پاراتري فلورومتوكسي آنيلين با تركيب شيميايي آمونيوم تيو سيانات در حضور برم و حلال استيك اسيد براي تهيه تركيب شيميايي 2-آمينو-6-(تري فلورومتوكسي)بنزوتيازول مي باشد. ريلوزول تهيه شده داراي نقطه ذوب 118-116درجه سانتيگراد مي باشد
كوركومين يك داروي شناخته شده در جهان است كه كاربرد¬هاي دارويي فراواني دارد كه در ذيل آورده شده است. كوركومين به صورت فراورده¬هاي قرص و به صورت موضعي(پماد) استفاده مي¬شود. كوركومين بدن را در برابر سرطان، بيماري هاي قلبي عروقي و ديابت محافظت مي¬كند.كوركومين مصرف فراواني در صنايع داروي و آرايشي-بهداشتي دارد . دانش فني توليد داروي كوركومين در داخل كشور وجود نداشته است و هيچ شركت توليد كننده مواد اوليه دارويي، داروي كوركومين را در مقياس صنعتي توليد نمي¬كند.. با توجه به نياز كشور آن، اين دارو به صورتي وارداتي مورد استفاده بوده است. مخترعين بر آن شده¬اند تا دانش فني توليد كوركومين را بومي كنند. بومي سازي دانش فني يك دارو علاوه بر جلوگيري از خروج ارز از كشور ، امكان ايجاد فرصت شغل بسياري رادر كشور را فراهم مي¬سازد. با توجه قرار گيري كشور در تحريم¬هاي ظالمانه و هچنين مشكلات خروج ارز از كشور، بهترين راه حل توليد بومي كوركومين در داخل كشور است.
موارد یافت شده: 3