لیست اختراعات با مالکیت
عليرضا نجفي
7 عدد
هدف از انجام اين پروژه بازيافت زباله هاي الكترونيك با استفاده از تواناييهاي باكتريهاي استخراج كننده فلزات است. روشهاي مختلفي جهت بازيافت زباله هاي الكترونيك مورد بررسي قرار گرفته است كه همگي داراي مشكلات زيست محيطي مختلف و همچنين مضر براي سلامت فردي مي باشند و همچنين نياز به دماهاي بالا دارد ولي با استفاده از تواناييهاي باكتريهاي اكسيد كننده فلزات كه باعث تبديل شدن فلزات از حالت نامحلول به محلول مي گردند مي توان اين پسماندها را بدون مشكلات زيست محيطي استخراج كرد. براي بدست آوردن باكتريهاي استخراج كننده فلزات از قطعات الكترونيك و با توجه به اينكه اين باكتريها بيشتر در معادن سولفيدي قرار دارند بنابراين نمونه گيري از اين مناطق مورد بررسي قرار گرفت. به غير از كاربرد اصلي اين اختراع در زمينه بازيافت ضايعات الكترونيك كاربردديگر اين طرح براي استخراج بيولوژيك فلزات از معادن مي باشد كه در مورد معادن كم عيار سولفيدي كاربرد قابل ملاحظه اي خواهد داشت. با داشتن شرايط استاندارد استخراج براي اولين بار در جهان زباله هاي الكترونيك با استفاده از روشهاي بيولوژيك مورد استخراج قرار گرفت و باكتري جداسازي شده به عنوان گونه جديد باكتري تيوباسيلوس فرواكسيدنس به نام Acidithiobacillus ferrooxidans DF1 كشف و تحت شماره ثبت بين المللي HM037178 ثبت گرديد.
عنوان طراحي و ساخت سيستم جديد دوستار محيط زيست بازيافت قطعات الكترونيك مي باشد. هدف از انجام اين پروژه طراحي و ساخت يك پايلوت جهت بازيافت زباله هاي الكترونيك با استفاده از تواناييهاي باكتريهاي استخراج كننده فلزات است كه بالاترين راندمان و كمترين هزينه را داشته باشد. معضل زباله هاي الكترونيك در اكثر كشورها بخصوص كشورهاي پيشرفته از دهه اخير به يكي از چالشهاي اصلي تبديل شده است لذا كشورهاي مختلف راه كارهاي متعددي را جهت حل اين معضل به كار گرفته اند از انقتال زباله ها به كشورهاي جهان سوم تا استفاده از سيستمهاي مختلف بازيافت قطعات الكترونيك از آنجاييكه در بيشتر سيستمهاي تجزيه و بازيافت روشهاي بيوتكنولوژي داراي مزيتهاي زيادي چون دوستار محيط زيست بودن هزينه كم و راندمان بالا هستند در اين پروژه با هدف بازيافت بيولوژيك قطعات الكترونيك سيستم نوين و ابتكاري طراحي وساخته شد كه راندمان استخراج را هم از لحاظ ميزان استخراج و هم كاهش مدت زمان استخراج بالا مي برد.
عنوان اين اختراع نمك زدايي از نفت خام به روش بيولوژيكي مي باشد با در نظر گرفتن اين موضوع كه نفت خروجي از مخازن بخصوص مخازني كه در نيمه عمر خود قرار دارند داراي درصد بسيار زيادي نمك مي باشند. نمك موجود در نفت خام بسيار خورنده بوده و باعث خوردگي شديد و جدي در خطوط لوله برج هاي تقطير مبدل هاي حرارتي و كليه تجهيزات موجود در صنايع پايين دستي مي شود. همچنين بر اثر تقطير نفت در پالايشگاه ها نمك هاي كلريدي محلول در آب هيدروليز شده و توليد اسيد كلريدريك مي كند. اسيد كلريدريك بسيار خورنده بوده و باعث خوردگي فراواني در صنايع پايين دستي مي شود. بنابراين از اولين مراحلي كه پس از استخراج نفت از چاه صورت مي گيرد عمليات نمك زدايي مي باشد به منظور حذف نمك ، نفت را با آب شتشو مي دهند لذا براي مخلوط شدن و جداسازي دو فاز غير حلال نفت و آب از مواد شيميايي استفاده مي گردد مضر بودن مواد شيميايي مورد استفاده براي محيط زيست و همچنين هزينه فراواني كه صرف خريد اين مواد مي گردد سبب شد تا با استفاده از روش هاي بيولوژيكي جديد در صدد حل اين مشكل اقدام نماييم.
عنوان اختراع توليد بيوسورفكتانت بوسيله گونه جديدي از ميكروارگانيسم ها تحت عنوان Bacillus alvei ARN63 باشد. هدف از انجام اين پروژه توليد بيوسورفكتانت جديد با استفاده از ميكروارگانيسم هاي جديد براي كاربردهاي مختلف صنعتي از جمله ازدياد برداشت از مخازن نفتي بوده است. از جمله روش هاي ازدياد برداشت در مخازن نفتي روش ازدياد برداشت ميكروبي است كه در آن از پتانسيل ميكرو ارگانيسم ها جهت ازدياد برداشت استفاده مي شود در بين مواد شيميايي ، بيوسورفكتانت ها از توانايي زيادي جهت ازدياد برداشت برخوردار هستند. مشكل فني موجود اين است كه با توجه به ذخاير غني نفت در كشور و اين نكته كه به طور متوسط استخراج بيشتر از 28 در صدا ذخيره مخازن با روش هاي موجود قابل برداشت نيست لزوم استفاده از اين تكنولوژي آشكارتر مي گردد.
عنوان جداسازي و كشف گونه جديد از باكتري هاي توليد كننده بيوسورفكتانت به نام Bacillus mycoides SH2 مي باشد. هدف از انجام اين پروژه توليد بيوسورفكتانت جديد از يك گونه جديد باكتري براي كاربردهاي مختلف از جمله ازدياد برداشت از مخازن نفتي بوده است. از جمله روش هاي ازدياد برداشت در مخازن نفتي روش ازدياد برداشت ميكروبي است كه در آن از پتانسيل ميكروارگانيسم ها جهت ازدياد برداشت استفاده مي شود. در بين مواد شيميايي بيوسورفكتانت ها از توانايي زيادي جهت ازدياد برداشت برخوردار هستند. مشكل فني موجود اين است كه با توجه به ذخاير غني نفت در كشور و اين نكته كه به طور متوسط استخراج بيشتر از 28 درصد از ذخيره مخازن با روش هاي موجود قابل برداشت نيست لزوم استفاده از اين تكنولوژي آشكارتر مي گردد.
موارد یافت شده: 7