لیست اختراعات با مالکیت
فريده پيري
5 عدد
عنوان اختراع : تهيه ذرات نقره در اندازه نانو با روش رسوبگيري در فاز آبي توليد نانو ذارات با استفاده از روش شيميايي روش مناسبي مي باشد. مهمترين مشكل اين روش آلودگي شيميايي حاصل از آن مي باشد راه حل براي مشكلات احذف فاز آلي و جايگزين كردن فاز آبي احذف احيا كننده شيميايي و انتخاب سورفكتانتي كه توانايي احيا يون نقره را دارد و باعث آلودگي شيميايي نمي شود.. كاربرد ها : ۱- استفاده از خاصيت ضد باكتري نانو ذرات نقره در زمينه هاي مختلف مانند تجهيزات بهداشتي ۲- استفاده در صنايع الكترونيك به خاطر هدايت الكتريكي بالاي آن ۳- استفاده به عنوان دارو ۴- استفاده به عنوان كاتاليزور در واكنش هاي شيميايي ۱. تهيه نانو ذرات نقره با روش رسوبگيري در فاز آبي، شامل: (الف) تهيه كردن محلول آبي از نمك نقره و سورفكتانت و اسيد سولفوريك (ب) افزايش محلولي از هيدروكسيد سديم در آب به محلول گفته شده در بالا، كه منجر به ترسيب ذرات نانو با اندازه متوسط در حدود ۵۰-۶۰ نانومتر مي گردد. در روش بالا مورد سورفكتانت از گروه مشتقات Polyethylene glycol انتخاب شده است. نقش دوگانه سورفكتانت در شكلهاي ۱و ۲ نشان داده شده است
در اين پژوهش با روشي نو و كاملا جديد و در عين حال بسيار كم هزينه به ساخت نانو حسگري الكتروشيميايي جهت تشخيص و شناسايي مورفين در بزاق و خون افراد مصرف كننده نايل شديم. حسگر توليد شده مبتني بر الكترود سيم مسي با ذرات پليمر حكاكي شده مولكولي، براي اندازهگيري مورفين مورد استفاده قرار گرفت. با توجه به افزايش چشمگير گرايش جوانان به مواد مخدر ارائه روشي مناسب جهت تشخيص اين ماده اعتيادآور و خطرناك امري ضروري به نظر مي رسد. لذا هدف اين پروژه طراحي نانوحسگري برپايه حكاكي مولكولي داراي حساسيت و گزينش پذيري بالا با روشي كاملا جديد، سريع، ارزان قيمت و با بازدهي بالا جهت شناسايي و تشخيص مرفين در غلظت هاي بسيار پايين مي باشد كه هزينه هاي شناسايي مرفين را درمراكز درماني به مقدار چشمگيري كاهش دهد . در اين پژوهش نانوكامپوزيـت پلي وينيـل استات/گرافن اكسيد كاهش يافته- مس اكسيد به روش پليمـريزاسيـون حلال/ ضدحلال و در حضور مورفين به عنوان مولكول قالب و بر اساس روش حكاكي مولكولي پليمرها (MIP) سنتز گرديد و به عنوان الكترود كار در دستگاه ولتامتري چرخه اي خواص آن به عنوان حسگر الكتروشيميايي مورد بررسي قرار گرفت. نتايج بدست آمده نشان دهنده رسانا شدن پلي وينيل استات توسط تقويت كننده هاي مورد استفاده مي باشد. پليمرهاي حكاكي نشده (NIP) نيز به روشي مشابه اما در غياب مولكولهاي مورفين تهيه گرديد و نتايج سيكليك ولتامتري چرخه اي نشان داد كه الكترود MIP داراي توانايي بسياربيشتري براي تشخيص مورفين نسبت به NIP مي باشد. جريان پيك درگستره 1/2- تا 0/35 ميلي مولار با افزايش غلظت مورفين رابطه خطي نشان داد. كه اين موضوع نشان دهنده عملكرد موفقيت آميز نانو حسگر MIP در شناسايي مورفين مي باشد.
1. سنتز نانو ذرات اكسيد روي با استفاده از مايسل معكوس شامل تهيه كردن (الف) محلول مايسل آبي از نمك هاي روش شش آبه شامل سورفكتانت در فاز آلي و تهيه محلولي از هيدروكسيد سديم در آب و (ب) مخلوط كردن محلول اول و دوم گفته شده در بالا كه منجر به ترتيب ذرات نانو با اندازه متوسط در حدود 50- 60 نانو متر مي شود. 2. در روش بالا مورد سورفكتانت از گروه مشتقات Polyethylene glycol انتخاب شده است. 3. در اين روش مورد فاز آلي براي تهيه مايسل از گروه متشكل از روغن هاي خشك كننده انتخاب شده است و تركيب آن شامل پالميتيك استئاريك اولئيك لينولئيك و لينولنيك است. 4. در روش بالا مورد هيدروكسيد آبي ، هيدروكسيد سديم انتخاب شده است.
1. سنتز نانو ذرات آلومينا با استفاده از مايسل معكوس شامل تهيه كردن : (الف) محلول مايسل آبي از نيترات آلومينيوم نه آبه شامل سورفكتانت در فاز آلي و تهيه محلولي از هيدروكسيد سديم در آب و (ب) مخلوط كردن محلول اول و دوم گفته شده در بالا كه منجر به ترتيب ذرات نانو با اندازه متوسط در حدود 50 - 60 نانومتر مي شود. 2. در روش بالا مورد سورفكتانت از گروه مشتقات Polyethylene glycol انتخاب شده است. 3. در اين روش مورد فاز آلي براي تهيه مايسل از گروه متشكل از روغن هاي خشك كننده انتخاب شده است و تركيب آن شامل پالميتيك استئاريك اولئيك لينو لئيك و لينولنيك است. 4. در روش بالا مورد هيدروكسيد آبي هيدروكسيد سديم انتخاب شده است.
سنتز monodispersed nanoparticle نيكل و ferrites با استفاده از micelles معكوس شامل تهيه كردن الف محلول مايسل آبي از نمكهاي Ni و يا نمكهاي آهن شامل سورفكتانت در فاز آلي و تهيه محلولي از هيدروكسيد سديم در آب و (ب) مخلوط كردن محلول اول و دوم گفته شده در بالا كه منجر به ترسيب ذرات نانو با اندازه متوسط در حدود 40 نانومتر و براي اكسيد آهن در حدود 30 نانومتر اكسيد نيكل مي گردد. 2. در روش بالا مورد سورفكتانت از گروه مشتقات polythylene glycol انتخاب شده است. 3. در روش بالا مورد فاز آلي براي تهيه مايسل از گروه متشكل از روغن هاي خشك كننده انتخاب شده است، و تركيب آن شامل پالميتيك استئاريك - اولئيك - لينولئيك - لينولئيك است. 4. در روش بالا مورد هيدروكسيدآبي هيدروكسيد سديم انتخاب شده است. از مزاياي قابل توجه اين اختراع 1- ساخت نانو ذرات اكسيد نيكل با مقدار متوسط در حدود 30 نانومتر است كه كاهش قابل توجهي رانسبت به روشهاي قبلي نشان مي دهد. 2- ساخت نانوذرات اكسيد آهن با مقدار متوسط در حدود 40 نانومتر است. 3- يكنواختي اندازه ذرات 3- عملكرد در درجه حرارت پايين (23 درجه سانتي گراد) 4- استفاده از يك فاز آلي ارزان قيمت براي تهيه انواع مختلف اكسيد ذرات فلزي در اندازه نانو كه هيچگونه آلودگي زيست محيطي نيز ايجاد نمي كند و از تريبات طبيعي بدست آمده 5- استفاده از اماسيون كننده غير سمي كه با وارد شدن به چرخه محيط زيست و يا چرخه مواد غذايي مشكلي ايجاد نمي كند. 6- كاهش شديد قيمت تمام شده نانو اكسيدهاي فلزي و هزينه هاي زيست محيطي ثانويه به دليل استفاده از يك فاز آلي ارزان قيمت و استفاده از روش مايسل معكوس در دماي اتاق. شرح مختصري از شكلها شكل 1 SEM نانو ذرات اكسيد نيكل را نشان مي دهد. شكل 2 پراش اشعه X پودر نانو ذرات اكسيد نيكل را نشان مي دهد شكل 3 SEM نانو ذرات اكسيد آهن را نشان مي دهد. شكل 4 پراش اشعه X پودر نانو ذرات اكسيد آهن را نشان مي دهد. شكل 5. دماي كلي تهيه ذرات نانو با روش رسوبگيري شكل 6. مشخصات مربوط به طيف هاي پراش اشعه X پودري
موارد یافت شده: 5