لیست اختراعات با مالکیت
مجيد دادخواه قلعه جوق
7 عدد
گياه عدس در ايران به دليل استفاده از واريته كوتاه، هنگام برداشت ريزش بالايي داشته و نيازمند نيروي انساني زيادي هست. همچنين اگر در زمان مناسب برداشت نشود اين ريزش بيشتر خواهد شد. يكي از روشهاي كم كردن خسارت، استفاده از نيروي انساني بيشتر است كه بهخوديخود، هزينههاي برداشت را افزايش ميدهد. دستگاه فوق روش نويني را جهت كاهش هزينههاي برداشت، صرفهجويي در زمان و بازدهي بالا هست. اين دستگاه با به كارگيري سامانه هاي هاي تسمه و پولي با اعمال نيروي مديريت شده مي تواند نيروي اعمالي به عدس را كنترل كرده و با هر بار حركت در زمين حداقل چهار رديف عدس را برداشت نمايد. سرعت برداشت را تا چهار برابر افزايش ميدهد و پس از برداشت، بوته ها با استفاده از تسمه نقاله به زمين انتقال مي يابد
با توجه به كوچك شدن زمين هاي كشاورزي و عدم توانايي خريد ماشين آلات و دستگاه هاي بزرگ برداشت محصول سير، اين دستگاه بسيار كوچك و ارزان بوده و با داشتن مكانيزمي راحت و آسان در اختيار كشاورزاني قرار مي گيرد كه دانش كافي را در زمينه ماشين آلات و كنترل آن ها ندارند. اين دستگاه وزن كمي دارد در نتيجه برخلاف ماشين آلات بزرگ و صنعتي از قبيل تراكتور و كمباين باعث سفتي و سختي زمين نمي شود. كنترل اين دستگاه آسان بوده و با حركت رو به جلو، محصول سير را به صورت رديفي برداشت كرده و جمع آوري مي كند. تنها كاري كه كشاورز بايد بكند، هل دادن دستگاه و تخليه كيسه برداشت سير مي باشد. اين دستگاه با توجه به اين كه روزانه مي تواند حجم بالايي از محصول سير را برداشت كند، نيازي به استخدام كارگران بيشتر ندارد. همچنين عدم داشتن موتورهاي ديزلي يا بنزيني سبب شده تا اين دستگاه بدون گازوئيل، بنزين يا حتي برق و باتري كار كرده و هزينه اي براي استفاده نداشته باشد. مكانيزم مهم در اين دستگاه، چرخ دنده ها هستند كه قدرت تيلر را به پولي ها و در نتيجه تسمه ها مي دهند. تنها وظيفه اي كه چرخ جلو دارد، حمل آسان دستگاه و تنظيم ارتفاع جلوي دستگاه به وسيله دسته تنظيم ارتفاع مي باشد.
سيب زميني يكي از محصولات استراتژيك استان اردبيل مي باشد. در اكثر مزارع سيب زميني منطقه، به جز عمليات تهيه زمين كه نيـاز بـه انرژي زياد دارد، بقيه مراحل معمولاً به روشهـاي سـنتي است و از روشهاي مكانيزه كمتر استفاده مي شود. يكـي از عمليات زراعي كه زمانبر و هزينه كارگري آن زيـاد اسـت، برداشت سيب زميني است كه چنانچـه بـه صـورت مكـانيزه باشد مي تواند باعث كاهش هزينه كارگري و صـرفه جـويي در وقـت شـود. بـا افـزايش سـطح مكانيزاسـيون عمليـات برداشت و پس از برداشـت، مسـئله آسـيب هـاي مكـانيكي حاصل از برخورد غده هاي سيب زميني با قسمت هاي ثابت و متحرك ماشين يا با سنگ ها و كلوخـه هـا در مرحلـه جـا بـه جايي ، بيشتر مطرح مي گردد. ما با طراحي و ساخت اين دستگاه قصد داريم تا مشكلات برداشت اين محصول مهم را تا حد ممكن از بين ببريم و سودآوري بيشتري را به كشاورزان بدهيم.
گياه عدس در ايران به دليل استفاده از واريته كوتاه، هنگام برداشت ريزش بالايي داشته و نيازمند نيروي انساني زيادي هست. همچنين اگر در زمان مناسب برداشت نشود اين ريزش بيشتر خواهد شد. يكي از روشهاي كم كردن خسارت، استفاده از نيروي انساني بيشتر است كه بهخوديخود، هزينههاي برداشت را افزايش ميدهد. دستگاه افزونه برداشت عدس كشت غير رديفي جهت نصب بر روي تيلر روش نويني جهت كاهش هزينههاي برداشت، صرفهجويي در زمان و بازدهي بالا هست. اين دستگاه با به كارگيري سامانه هاي هاي تسمه و پولي با اعمال نيروي مديريت شده مي تواند نيروي اعمالي به عدس را كنترل كرده و با هر بار حركت در زمين حداقل سه رديف عدس را برداشت نمايد. سرعت برداشت را تا سه برابر افزايش ميدهد.
دستگاه ارائه شده "دستگاه آزمايشگاهي ارزيابي زاويه، سرعت و نيروي مورد نياز براي برداشت حبوبات و محصولات ريشه اي" مي باشد. زمينه فني اين اختراعف مكانيزاسيون كشاورزي است. گياه عدس در ايران به دليل استفاده از واريته كوتاه، هنگام برداشت ريزش بالايي داشته و نيازمند نيروي انساني زيادي هست. همچنين اگر در زمان مناسب برداشت نشود اين ريزش بيشتر خواهد شد. يكي از روشهاي كم كردن خسارت، استفاده از نيروي انساني بيشتر است كه بهخوديخود، هزينههاي برداشت را افزايش ميدهد. دستگاه سيستم سنجش مقادير بهينه پارامتر هاي موثر در طراحي سيستم هاي مورد نياز براي برداشت حبوبات و گياهان ريشه اي است. با اين سيستم مي توان پارامتر هاي بهينه را در جهت يافتن نيروي بهينه، زاويه بهينه، فاصله بهينه كفه ها و بازدهي بالا دست يافت. اين دستگاه با به كارگيري سامانه هاي تسمه و پولي با اندازه گيري نيروي اعمال شده، فاصله و زاويه برداشت حبوبات و گياهان بوته اي مي تواند بهينه ترين پارامترهاي برداشت را اندازه گيري نمايد. اين دستگاه براي تمام گياهان بوته اي كارايي دارد.
دستگاه حاضر در زمينه مهندسي صنايع غذايي و حوزههاي مرتبط با آن مي باشد. در حالت كلي اهميت گياهان دارويي در دنيا را مي توان از دو جنبه كاربردي و اقتصادي مورد بررسي قرار داد كه تلفات و خطاهاي موجود در سيستماندازه گيري مي تواند باعث افت تقاضا براي آن محصول گردد. سامانه متشكل از حسگر هاي مختلف گازي مورد نظر در اين دستگاه بر پايه حسگرهاي نيمه هادي اكسيد فلزي (MOS) طراحي و ساخته شده است. سيستم مذكور از محفظه آرايه حسگرها، محفظه نمونه، ميكروپمپ، دو شير سلونوئيدي، منبع تغذيه (12 ولتي و با جريان 1 آمپر) و مخزن گاز اكسيژن تشكيل شده است. كليت نحوه كار سيستم به اين صورت است كه بوي ناشي از نمونهها به محفظه حسگر انتقال داده شده و در نتيجه تغيير غلظت فضاي هد حسگرها، ولتاژ خروجي آنها دستخوش تغيير ميشود كه اين تطلاعات در هر بار اندازه گيري توسط ميكروكنترلرهاي موجود بر روي مدار ثبت شده و از طريق كابل USB به كامپيوتر منتقل ميگردد و سپس توسط روشهاي تشخيص الگو اطلاعات پردازش شده و طبقهبندي صورت ميگيرد.
يكي از نيازهاي استان هاي برف خيز و كوهستاني، نياز به دستگاه برف روب است. برف روبي در حال حاضر يا از روش دستي با بيل و يا از روش مكانيزه با استفاده از لودرها انجام مي شود. در روش دستي نياز به نيروي كارگري بوده و كار افراد سنگين است. در روش مكانيزه نيز نمي توان معابر كم عرض يا كوچه ها را برف روبي كرد. به همين دليل ايده دستگاه برف روب موتوري با مخزن شن و نمك را ارائه كرديم تا مشكل برف روبي معابر صعب العبور حل شود. اين دستگاه انرژي خود را از موتور گرفته و با نيروي زمين گرد، شن و نمك را روي زمين مي ريزد تا باقي مانده برف ها نيز ذوب شوند.
موارد یافت شده: 7