لیست اختراعات با مالکیت
مجيد عباسپور
8 عدد
خلاصه: عنوان اختراع مورد ادعا "دستگاه توربين بادي محور افقي مدل، با استفاده از پره هاي ، دوسوباد گرد" است . براي مهار انرژي باد و تبديل آن به انرژي مكانيكي و پس از آن الكتريكي نياز به يك دستگاه توربين بادي مي باشد. مدل مورد ادعا شامل: شاسي(ناسل)، روتور1، افزاينده دور،دينام2 24 ولت 3DC با قدرت 5 وات، باله 4تعيين جهت، سيستم بلبرينگ هاي تكيه گاه با قابليت چرخش 360 براي شاسي ، توپي روتور با سه پره 5به زاويه 120 از هم و با خاصيت دوسوباد گرد بر اساس طرح توربين ولز6 مي باشد. براين اساس پره ها در اين ماشين بادي با طراحي آئروديناميكي خاص كه الهام گرفته از توربين ها ي به كار رفته در سيستم هاي مهار انرژي امواج 7مي باشد، قابليت اين را دارند كه چه باد از جلو بوزد و چه از پشت (يعني 180 اختلاف در راستاي اوليه جهت وزش ) باز هم در يك جهت (پاد ساعتگرد) چرخش نمايند وبه تبع آن محور روتور8 در يك جهت چرخش نمايد كه اين ويژگي باعث ، افزايش راندمان و همچنين كاهش فشار بر اجزاء چرخنده شامل پره ها و بلبرينگ هاي محور تكيه گاه مي شود. از ويژگي هاي اين ماشين بادي نسبت به موارد مشابه قسمت هاي زير مي باشد:1-پره2-سيستم چرخنده محور تكيه گاه و محورروتور3- سادگي اجزاء و نصب، سبكي سيستم و بومي بودن آن
عنوان اختراع مورد ادعا دستگاه موجساز لولايي براي ايجاد امواج نامنظم دريا است. براي توليد امواج در آزمايشگاه نيازبه فلوم (كانال)، موجساز و جاذب موج (صفحه شيب دار انعطاف پذير با شيب قابل تغيير) به منظور جلوگيري از انعكاس امواج مي باشد. توليد امواج دلخواه از طريق يك سيستم كنترل دقيق امكان پذير است. اين سيستم با دريافت اطلاعات موج از كاربر داده ها را تبديل به سيگنال هاي قابل فهم براي سخت افزار كرده و پارو را به فرم مطلوب به حركت در مي آورد. موجساز لولايي حول يك نقطه اتكاري محوري در كف كانال نوسان مي كند و براي شبيه سازي امواج در آب هاي عميق مناسب است. مهمترين كاربردهاي اين دستگاه عبارتند از: 1- شبيه سازي امواج منظم و نامنظم و بررسي طيف هاي مختلف امواج 2- بررسي عملكرد شناور در امواج و محاسبه مقاومت افزوده 3- آزمايش هاي مربوط به سكوهاي شناور و سازه اي متصل به بستر دريا 4- مطالعات مربوط به سواحل و رودخانه ها (شن شويي سواحل، خوردگي پايه اسكله ها، رسوب گذاري و ...) 5- بررسي حركات شناور در امواجي كه از روبرو به شناور برخورد مي كنند. 6- بررسي حركات غلتش طولي و جابجايي در راستاي قائم شناور 7- آزمايش ارزيابي عملكرد پروانه شناورهاي تندرو در امواج
در اين طرح با استفاده از حرارت خروجي از گازهاي داغ ناشي از احتراق موتور و نيز آب خنك كن موتور و هدايت آن به سمت مبدل هاي حرارتي چندگانه (HRSG) و واحدهاي آب شيرين كن حرارتي از نوع MED ميتوان علاوه بر توليد برق از حرارت خروجي موتور نيز براي براي توليد آب شيرين استفاده نمود. همچنين با بكارگيري فنآوري اسمز معكوس و اضافه كردن اين بلوك به سيكل توليد همزمان ميتوان ميزان TDS( كليه نا خالصي هاي موجود در آب) آب شيرين و دماي آب خروجي آب شيرين كن را نيز تنظيم و كنترل نمود. همچنين اين سيستم هيبريد با توجه به شرايط مختلف تقاضاي بار الكتريكي و آب شيرين، سطح دمايي و TDS مورد نياز آب مي تواند درصد توليد آب شيرين و توان توليدي را متناسب با شرايط مورد نظر و حالت بهينه تغيير دهد.
عنوان اختراع مورد ادعا دستگاه جذب بخارات جو در شهرهاي ساحلي و جزاير جنوبي كشور و توليد آب شرب با سيستم تامين انرژي سولار (خورشيدي) است. اساس كار دستگاه ارائه شده در اين اختراع جذب رطوبت موجود در جو كه توسط تابش خورشيد بر حوزه هاي آبي به وجود آمده است و تبريد آن ميكروب زدايي تا قابل آشاميدن شدن است مي باشد. عمل تبريد در اين دستگاه به وسيله قطعه ترموالكتريك TE و دو سنك گرما و سرما انجام مي شود. انرژي مصرفي لازم براي اين سيستم كلا 85 وات است كه از سيستم پنل خورشيدي استفاده شده است. سيستم مدل ساخته شده داراي سه طبقه پاييني ، مياني و بالايي مي باشد دستگاه ساخته شده مورد ادعا با هدف توليد آب شرب در مناطق مرطوب طراحي و ساخته شده است و شامل اجزاء زير است: 1- فن كشنده هواي مرطوب به داخل: با ابعاد 2/5*2/5cm و قدرت 1/5w كه قابليت مكش Liter10 در ساعت هواي محيط را به داخل دستگاه مدل دارد و با يك كليد مجزا در صفحه كليد قابليت قطع و وصل دارد و در طبقه مياني واقع شده است. 2- فن دمنده هواي داخل به بيرون: با ابعاد 6*6cm و قدرت 4/5w عمل مكش هوا و دمش هوا را انجام مي دهد و باعث خنك شدن سينك گرما و افزايش راندمان مي شود در طبقه بالايي قرار دارد. 3- سينك سرما: وظيفه تقطير آب از هواي مرطوب ورودي به سيستم مدل را بر عهده دارد. جنس آن از آلومينيوم مي باشد و داراي ابعاد 20*14/5*2/3cm مي باشد و در طبقه مياني سيستم واقع شده است. 4- سينك گرما: داراي ابعاد 14*11*1cm و در طبقه بالايي متصل گرديده است و طرف گرم قطعه ترموالكتريك در زير آن متصل شده است و وظيفه آن دفع گرما از TE است. 5- كليد كنترل: كليد وظيفه روشن و خاموش كردن و كنترل فن ها و ترموالكتريك سيستم مدل را بر عهده دارد و در صورت اتصالي هر يك از قطعات بهص ورت اتوماتيك قطع مي گردد. 6- پنل خورشيدي: وظيفه تامين انرژي سيستم را بر عهده دارد. 7- باتري: باتري 12 ولت 6 آ»پر با قابليت شارژ مجدد توسط پنل خورشيدي به وسيله يك شارژ كنترل به سيستم نصب گرديد باعث افزايش راندمان سيستم مي شود. 8- قطعه ترموالكتريك TE: قلب دستگاه فوق و موتور توليد سرما در دستگاه مدل و به تبع آن توليد آب مي باشد كه ما بين طبقه سوم و دوم در ميان دو سينك گرما و سرما نصب گرديده است. 9- لامپ UV : با مصرف 16 وات جهت از بين بردن ميكروب ها در آب توليد شده.
مناطق ساحلي با بهره مندي از بادهاي يكنواخت و با سرعت بالا مي توانند امكان نصب را براي توربين هاي بادي با توان بالا فراهم نمايند. اما مناطق ساحلي از طرفي محل تردد كشتي ها مي باشد و از طرفي مورد استفاده گردشگران مي باشد كه وجود توربين هاي بادي ممكن است سبب از بين بردن جاذبه هاي گردشگري يك منطقه شود. در سالهاي اخر مفهوم هاي خاصي از توربين هاي بادي مطرح شده اند كه امكان بهره برداري از توبين هاي بادي در مناطق فرا ساحل را فراهم مي نمايند. امواج و باد نيروي بسيار زيادي را در مناطق فرا ساحل به سكوهاي شناور وارد مي كنند كه منجر به جابه جايي زياد در سكو مي شوند كه سبب اخلال در عملكرد بهينه سكو مي شود. اين سكو با بهره مندي از پايه هاي كششي پايداري بسيار مناسبي را دارا مي باشد كه با توجه به آزمايشات انجام شده مي توان ادعا كرد كه سكو بر اثر برخورد امواج و آب جا به جايي هاي بسيار كمي را دارد و اختلال چنداني در بازدهي توربين ايجاد نمي شود. نوع هاي ديگر سكو جهت نصب در درياهاي شمال و خليج مكزيك طراحي شده اند اما اين سكو با توجه به شرايط خليج فارس و دراي خزر طراحي شده است. مزاياي اختراع انجام شده عبارتند از: 1. امكان نصب توربين در مناطق فراساحل ايران 2. حركت بسيار كم در جهت z و چرخش حول محور Y 3. سبك بودن وزن شناور نسبت به شناورهاي مشابه ديگر جهت نصب توربين 4. هزينه كمتر جهت ساخت با توجه به كاهش عمده ي منابع انرژي فسيلي انرژيهاي سبز توجه بسياري از متخصصان را جهت تامين بخش عمدهي اي از انرژي مورد نياز كشورها به خود جلب كرده است. انرژي بادي يكي از مقرون به صرفه ترين اين نوع انرژي هاست كه بازدهي بالايي را دارا مي باشد. كشور آلمان توانسته است با نصب تعداد زيادي از توربين هاي بادي 25 درصد از برق مورد نياز خود را از طريق همين توربين ها تامين كند. اما با توجه به محدود بودن مناطق مناسب جهت نصب توربينبادي و با توجه به پتانسيل بادي بالاي مناطق فراساحل (سرعت باد بالا) و همچنين يكنواخت بودن باد در مناطق فرا ساحل سكوي طراحي و ساخته شده امكان نصب توربين در عمق 60- 600 متر رابه راحتي فراهم مي نمايد.
موارد یافت شده: 8