لیست اختراعات با مالکیت
محمدرضا زارع زاده
3 عدد
چاي از نوشيدني هاي اصلي ايرانيان مي باشد. معمولأ بيشتر از ده دقيقه طول مي كشد تا دم كشيده و رنگ مطلوب به خود بگيرد. متأسفانه اغلب كارخانجات بخاطر جلب مشتري، مواد شيميايي رنگي اضافه مي كنند. توليدكنندگان چاي داخل، بخاطر عدم استفاده از اين مواد طرفداران كمتري دارند. مصرف كنندگان چاي داخل با مصرف مقدار بيشتر براي هر بار دم كردن، در زمان كمتري به رنگ مطلوب ميرسند ولي اين كار به صرفه نيست. با دستگاه ساخته شده، مشكل دير دم كشيدن رفع شده است. در طي آزمايشات صورت گرفته با اين دستگاه، چاي خشك 10، 20 و 35 ثانيه تحت امواج فراصوت قرار گرفتند. رنگ چاي هاي دم كشيده ي 20 و 35 ثانيه تيمار شده تفاوت محسوسي با نمونه هاي شاهد داشتند. روش كار دستگاه بدين صورت مي باشد كه چاي هاي خشك وارد دستگاه شده و در محل قرار گيري سنسور فراصوت، با آب سرد مخلوط مي شوند. براي اين كار از سنسورهاي فراصوتي كه داخل آب كار مي كنند، استفاده شده است. بلافاصله پس از زمان معين كه چاي هاي خشك در معرض اين امواج قرار گرفتند، چاي هاي خروجي با استفاده از يك توري جمع آوري شده و بطور طبيعي خشك مي شوند.
دستگاه سمپاش التراسونيك يك روش نوين براي سمپاش ها مي باشد. بر خلاف سيستم سمپاش هاي غيرموتوري موجود كه اغلب به علت تحت فشار بودن و گاها نيروي گريز از مركز )سمپاش ميكرونر( كار مي كنند، اين دستگاه بر اساس تبخير و پودر سازي ذرات محلول سم با استفاده از امواج التراسونيك عمل مي كند. اين دستگاه كه اغلب به عنوان يك سمپاش گلخانه هاي كوچك و نيز براي سمپاشي گلهاي آپارتماني منازل به كار مي رود، مشكل پودر سازي و يكنواخت بودن ذرات را تا حد زيادي مرتفع ساخته است. به علت پودر سازي و توليد ذرات بسيار كوچك و يكنواخت، امكان تهيه و استفاده از سموم با غلظت زياد را ميسر مي سازد. اين كار امكان سمپاشي سطوح بيشتر با يك بار پر كردن مخزن را فراهم مي آورد. همان طور كه در شكل ) 1( مشاهده مي شود، پس از تبخير و تشكيل يك توده پودر و ريز شده ي ذرات محلول سم در بالاي محلول )تشكيل بخارهايي مثل ابر در مخزن فرعي(، با استفاده از يك دمنده )شماره 3 در شكل 1(، اين ذرات به يك قيف كه در جلوي دمنده قرار دارد، هدايت مي شود. با كنترل سرعت دوراني دمنده، امكان تغيير برد و دبي سمپاش وجود دارد. مي توان به انتهاي قيف يك شلنگ وصل نمود و يا پس از خروج ذرات از قيف به طور مستقيم براي سمپاشي گياهان استفاده نمود.
روغن زيتون فرابكر از سالم¬ترين و مغذي¬ترين روغن¬هاي خوراكي بوده و مصرف آن، خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي را كاهش ميدهد. به دليل فوايد زياد، ميزان مصرف آن زياد بوده لذا با افزودن روغن¬هاي با ارزش غذايي و قيمت كمتر مثل كانولا، آفتابگردان، تفاله زيتون و.. اقدام به ايجاد تقلب در آن مي¬نمايند. روش¬هاي سنتي و صنعتي زيادي براي تشخيص تقلب روغن زيتون فرابكر وجود دارد. در اين سامانه همزمان با داده برداري سيستم فراصوتي با كمك دو پراب دو مگاهرتزي ارسال و دريافت و آناليز تغييرات ايجاد شده در ويژگي¬هاي امواج ارسالي و دريافتي( سرعت و تضعيف موج) ، داده¬هاي مربوط به سيستم ماشين بويايي نيز با هشت عدد سنسور گازي نيمه هادي (FIS، MQ3، MQ4، MQ8، MQ135، MQ136، TGS813 و TGS822) استخراج گرديدند. به دليل تاثير زياد كوپل شدن صحيح پراب¬هاي فراصوتي به محفظه نمونه، يك سامانه نگهداري و هدايت پراب¬ها طراحي و ساخت گرديد كه مقدار فشار وارد بر پراب¬ها جهت كوپل شدن به محفظه نمونه روغن به كمك فنر و پيچ تنظيم، قابل تغيير گردد. براي ارزيابي دقت سامانه تركيبي فراصوت - بويايي، به كمك هفت مدل طبقه¬بندي مختلف (Logistic Regression، Nearest Neighbors، Linear SVM، Gradient Boosting Classifier، Artificial Neural Network، Naive Bayes و AdaBoost) مورد ارزيابي قرار گرفت. سامانه مذكور توانست روغن زيتون با 5 درصد تقلب را با دقت 97.75 درصد در حداقل زمان ممكن (زير 9 دقيقه) تشخيص دهد. تركيب دو روش فراصوت و بويايي موجب كاهش خطاهايي كه هر مورد به تنهايي مي-توانند داشته باشند، خواهد شد؛ لذا مي¬توان نتيجه گرفت سامانه طراحي شده با اين دو روش تركيبي با قابليت اطمينان بالا و به صورت غيرمخرب، توانايي تشخيص روغن زيتون تقلبي با دقت بالايي را دارا مي¬باشد.
موارد یافت شده: 3