لیست اختراعات با مالکیت محمدعلي صاحب الزماني
4 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 4
تاریخ اظهارنامه: 1392/04/19
تاریخ ثبت: 1392/04/19
مخترع/مخترعان: مصطفي شاهرضائي
خلاصه اختراع:

مهندسي بافت طراحي ساختارهايي براي بازسازي و ترميم بافتهاي آسيب ديده بدن مي باشد داربست هاي پليمري از مهمترين مواد اين طراحي ها مي باشد پلي كاپرو لاكتون (PCL ) خواص زيست تخريب پذير و زيست سازگاري مناسبي را براي كاربرد در رهايش دارو، نخ‌هاي بخيه و نيز در مهندسي بافت نشان مي دهد . طراحي نانوفيبرها براي بهبود عملكرد سلولي اين مواد نيز مي تواند كارساز باشد. يكي از روشهاي مهم طراحي داربستهاي نانوفيبري روش الكتروريسندگي است كه در اين اختراع ازآن استفاده شده است.چون داربستهاي مهندسي بافت در واقع محلي براي چسبيدن، تكثير و تمايز سلولها هستند، به همين سبب مواد مورد استفاده در ساخت آنها بايد زيست سازگار باشند تا توانايي حمايت از زنده ماندن، چسبندگي، و رشد سلول¬ها را داشته باشند. از طرف ديگر، مواد مورد نياز اغلب مي¬بايست زيست تخريب پذير باشند تا بتوانند فضايي براي ساختارهاي بيولوژيكي كه در پروسه ترميم توليد مي¬شوند را فراهم نمايند و به آرامي در محيط برون يا درو تني همزمان با رشد بافت مورد نظر تخريب شده و جذب گردند. پلي‌كاپرولاكتون يك پلي‌استر خطي است كه امروزه به عنوان يكي از پليمرهاي تخريب‌پذير تائيد شده براي استفاده در بدن به شمار مي رود

تاریخ ثبت: 1388/07/12
خلاصه اختراع:

طراحي داربست مناسب براي سلول ها متناسب با بافت طراحي شده بسيار مشكل مي باشد. برخي از اين مشكلات عبارتند از زيست سازگاري خون سازگاري و مشكلات طراحي و توليد از بعد داربستهايي با شكل فيزيكي و ساختار مناسب با حفرات يكنواخت و بهم پيوسته به منظور ماندگاري و چسبندگي و تمايز سلول ها امروزه مواد هوشمند بخصوص در موضوع رسانش فاكتورهاي رشد و داربست هاي سلولي كاربرد پيدا نموده اند. پاسخ به تحريك مواد هوشمند معمولا برگشت پذير مي باشند و سيستم با برداشتن محرك به حالت اوليه بر مي گردد. پليمرهاي حساس به دما كه در پايين تر از دماي بحراني شان آبدوست و در بالاي آن آبگريز مي شوند مي توانند در مهندسي بافت يا مهندسي ورقه سلولي بكار روند پليمرهاي هوشمندي كه به سطح پليمر پيوند زده شده مزاياي زيادي نسبت به پليمرهايي كه بصورت تده اي هوشمند باشند دارند. ما در اين اختراع با تهيه هيدروژل هوشمند حساس به دماي PNIP A Am-chitosan-PVA به روش تابش دهي گاما به منظور طراحي بستري مناسب براي كشت سلول استفاده كرديم در اين مطالعه كيتوسان به عنوان ماده چسبنده سلولي و زيست سازگار قدرت چسبندگي سلولي ماده هوشمند PNIP A Am و PVA به عنوان ماده متورم كننده براي جدايش سلولها و ايجاد ورقه سلولي با تابش دهي گاما افزوده و هيدروژلهاي هوشمندي را طراحي مي نماييم. هيدروژلهاي تهيه شده پيوند خورده توسط پرتو گاما توسط آناليزهاي همانند DSC و مقدار تورم و سلولي مورد بررسي قرار گرفتند. نتايج اين بررسي ها نشان داد كه با اين روش بدون افزودني كوپليمريزاسيون با پيوند گاما با موفقيت انجام شده است بررسي هاي اثر حلاليت نيز نشان دهنده ي همين امر مي باشد. همچنين در آزمون تورم اثر تورم و همچنين تغيير فاز از حالت دو فازي به تك فازي با توجه به داده هاي حاصله از اين بررسي در دو دماي 40 و 10 درجه سانتي گراد به ترتيب نشان دهنده ي آبگريزي بسيار عالي و آبدوستي مناسب سطوح پيوند زده شده مي باشد. آناليز DSC نمونه ها نيز چنين تغيير فازي را در دماي LCST نشان مي دهد كه نشان دهنده وجود و پليمريزه شدن NIPAAm به PNPA Am مي باشد.

تاریخ ثبت: 1388/07/05
خلاصه اختراع:

طراحي داربست مناسب براي سلول ها متناسب با بافت طراحي شده بسيار مشكل مي باشد. برخي از اين مشكلات عبارتند از: زيست سازگاري، خون سازگاري و مشكلات طراحي و توليد از بعد داربستهايي با شكل فيزيكي و ساختار مناسب با حفرات يكنواخت و بهم پيوسته به منظور ماندگاري و چسبندگي و تمايز سلول ها امروزه مواد هوشمند بخصوص در موضوع رسانش فاكتوهاي رشد و داربست هاي سلولي كاربرد پيدا نموده اند. پاسخ به تحريك مواد هوشمند معمولا برگشت پذير مي باشند و سيستم با برداشتن محرك به حالت اوليه بر مي گردد. پليمرهاي حساس به دما كه در پايين تر از دماي بحراني شان آبدوست و در بالاي آن آبگريز مي شوند مي توانند در مهندسي بافت يا مهندسي ورقه سلولي بكار روند. پليمرهاي هوشمندي كه به سطح پليمر پيوند زده شده مزاياي زيادي نسبت به پليمرهايي كه بصورت توده اي هوشمند باشند دارند. ما در اين اختراع با تهيه هيدروژل هوشمند حساس به دماي (3PNIPA Am-chitosam) به روش تابش دهي گاما به منظور طراحي بستري مناسب براي كشت سلول استفاده كرديم. در اين مطالعه كيتوسان به عنوان ماده چسبنده سلولي و زيست سازگار قدرت چسبندگي سلولي ماده هوشمند PNIP AAm را براي ايجاد ورقه سلولي با تابش دهي گاما افزوده و هيدروژنهاي هوشمند را طراحي مي نماييم. هيدروژنهاي تهيه شده پيوند خورده توسط پرتو گاما توسط آناليز ساختاري NMR و DSC و مقدار تورم و سلولي مورد بررسي قرار گرفتند. نتايج اين بررسي ها نشان داد كه با اين روش بدون افزودني، كوپليمريزاسيون يا پيوند گاما با موفقيت انجام شده است بررسي هاي NMR نيز نشان دهنده ي همين امر مي باشد. همچنين در آزمون تورم، اثر تورم و همچنين تغيير فاز از حالت دو فازي به تك فازي با توجه به داده هاي حاصله از اين بررسي در دو دماي 40 و 10 درجه سانتي گراد به ترتيب نشان دهنده ي آبگريزي و آبدوستي سطوح پيوند زده شده مي باشد. آناليز DSC نمونه ها نيز چنين تغيير فازي را در دماي LCST نشان مي دهد كه نشان دهنده وجود و پليمريزه شدن NIP AAm به PNIP A Am مي باشد.

موارد یافت شده: 4