لیست اختراعات با مالکیت
محمد مهدي هادي پور
1 عدد
بيش از نيمي از ظروف استفاده شده در پخت و پز در ايران از جنس آلومينيوم و بار ديگر آلياژهاي اين فلز مي باشند. طبق تحقيقات انجام گرفته توسط متخصصان تغذيه و بهداشت استفاده از اين ظروف براي سلامتي مضر بوده و بهتر است از اين ظروف استفاده نشود اما به دليل قيمت پايين سبكي و فراوان بودن اين فلز بيشتر ظروف پخت و پز از اين جنس مي باشند. طبق تحقيقات متخصصان يكي از بهترين ظروف جهت استفاده در پخت و پز ظروف مسي قلع اندود شده و استيل مي باشند. اما به دليل سنگين بودن ظرف توليد شده از مس و قيمت بالاي آن نسبت به ظروف آلومينيومي ، كمتر از اين ظروف استفاده مي شود به علت اينكه استيل حرارت را در خود نگه نمي دارد استفاده از آن در پخت و پز با مشكل مواجه است. با روكش دار كردن ظروف استيل با مس و يا آلومينيوم مشكل عدم جذب حرارت در ظروف استيل برطرف شده و با روكش دار كردن ورق آلومينيوم با مس و استيل مثل ورود يون آلومينيوم توسط ظروف آلومينيومي نيز برطرف مي شود. روش ساخت: براي ساخت ورقه هاي چند لايه ما از روش جوشكاري فشاري سرد كه از انواع جوشكاري فشاري حالت جامد است استفاده كرده ايم. تكنيك اتصال در حالت جامد در بازه وسيعي از انواع فلزات و مواد امكان پذير است. اين مواد ممكن است همجنس و با خواص يكسان يا متفاوت و با خواص متالوژيكي و مكانيكي بسيار متفاوت باشد. در اين روش ابتدا ورقه ها به ضخامت و ابعاد مشخص فراهم گشته و سپس سطح دو ورق را ابتدا با مواد شيميايي مثل استن تميز كرده و يك مرحله تميزكاري مكانيكي نيز انجام مي شود دو ورق را بر روي هم قرار مي دهيم و با اعمال فشار توسط دستگاه نورد ورقه ها را به هم جوش مي دهيم براي اينكه ورقه ها توانايي شكل پذيري داشته باشند يك محرله عمليات حرارتي نيز بر روي ورقه ها انجام مي گيرد. در انتها ورقه ها به روش پرس و يا گرد كردن به ظرف و يا وسايل مختلف تبديل مي شود.
موارد یافت شده: 1