لیست اختراعات با مالکیت
مريم السادات اخوان حجازي
4 عدد
سامانه سخت افزاري ارايه شده در اين اظهارنامه براساس روشهاي تصويربرداري راداري به روش تغييرات گام به گام سينوسي، جهت كاهش احتمال تشخيص اشتباه در وجود يا عدم وجود عيب جابجايي محوري كاربرد دارد. در روش تصويربرداري راداري سيگنالهاي سينوسي با فاصله زماني مشخص به سمت هدف ارسال نموده و بازتاب آن را، كه داراي اختلاف در اندازه و فاز است، اندازهگيري ميگردد. آنتنهاي فرستنده و گيرنده در طول يك خط راست جابجا شده و سيگنال بازتاب شده از آن در نقاط مختلف اين خط اندازهگيري ميگردند. مجموعه اين سيگنالها يك دادهي دوبعدي را در حوزه زمان-فضا تشكيل ميدهند. اين داده دوبعدي، پس از حذف نويز و بخشهاي ناخواسته، با استفاده از الگوريتم مهاجرت كيرشهف يك تصوير دوبعدي تبديل ميگردد. استفاده از روش SF اين امكان را ايجاد مي كند كه با وقوع يك تخليه جزيي در حين ارسال يا دريافت يكي از سيگنالها، بتوان سيگنال دريافتي را پالايش نموده و در صورتي كه محدوده فركانس سيگنال دريافتي بسيار بيشتر از سيگنال ارسالي باشد، وجود سيگنال اضافي تخليه جزيي را در حين تصويربرداري تشخيص داد. در اين صورت بايد در اين فركانس دوباره فرآيند ارسال و دريافت صورت مي گيرد. زيرا وقوع تخليه جزيي در حين تصويربرداري ممكن است باعث تشخيص اشتباه شود. روش قبلي كه بر پايه ارسال يك پالس گوسي بود نسبت به روش پيشنهادي، كه به صورت ارسال سيگنالهاي سينوسي مجزا است، امكان تشخيص وقوع تخليه جزيي حين تصويربرداري راداري را نداشت. در نتيجه در روش پيشنهادي احتمال تشخيص خطا كاهش پيدا كرده است.
در اين طرح يك روش جديد براي تشخيص عيب بيرون¬زدگي و فرورفتگي سيمپيچ ارائه شدهاست. اين روش براساس فرآيند پردازش تصوير، عمل ميكند. در اين روش تصويرسالم از سيم پيچ ترانس به عنوان تصوير مرجع در نظر گرفته شده و با تصاوير ضبط شده در زمان¬ها بهره¬برداري ترانس مقايسه مي¬شود. اين تصاوير يك ماتريس دوبعدي را تشكيل ميدهند. اين ماتريس هاي دوبعدي، در هر سطر به صورت درايه به درايه با ماتريس تصوير مرجع مقايسه مي¬شود. با توجه به تفاوت درايه هاي ماتريس مرجع و ماتريس تصوير ضبط شده، عيب تغييرشكل شعاعي سيم¬پيچ تشخيص داده مي¬شود. استفاده از فرآيند پردازش تصوير قابليت تشخيص چند عيب شعاعي به صورت همزمان را دارا مي¬باشد و نويز و عيوب تخليه جزئي، بر آن تاثيرگذار نخواهد بود.
استفاده از فيبر نوري به عنوان حس¬گر به سبب سبك بودن و انعطاف پذير بودن، مصونيت در برابر تداخل¬هاي الكتريكي و مغناطيسي، قابليت كنترل از راه دور، قابليت مولتي پلكس و شبكه شدن و انتقال بلادرنگ و برخط داده¬ها مدتها است كه در صنايع مختلف مورد توجه واقع شده است؛ نياز به يك حس¬گر براي كنترل عملكرد ترانسفورماتورهاي قدرت كه از عناصر اصلي و گران قيمت و حساس شبكه هاي انتقال برق هستند و داراي محيط با دسترسي دشوار مي¬باشند به حس¬گرهاي فيبر نوري امكان ورود به اين سيستم ها را مي¬دهد. عيوب مكانيكي از جمله جابجايي محوري ترانس مي¬تواند نشانه بروز ايراد در ترانس باشد و بايد با تشخيص به هنگام امكان خارج شدن آن را از مدار فراهم نمود از ميان روش¬هاي نوري موجود براي اندازه¬گيري به كمك فيبر نوري ، روش تداخلي ماخ-زندر يك روش بسيار دقيق به شمار مي¬رود كه در صورت كاستن خطاهاي عملكرد آن، با ايزوله كردن و استفاده از روش¬هاي دمدولاسيون، قابليت تشخيص بلادرنگ آن بسيار بالاست. در اين روش پرتوهاي گذرنده از دو بازوي فيبري همسان كه يكي به عنوان حس¬گر و ديگري به عنوان مرجع استفاده مي¬شود، با يكديگر تداخل مي¬كنند. در حقيقت تداخل ناشي از اختلاف فاز امواج نوري ، حاصل از تغييرات محيطي (حرارتي و مكانيكي) پيرامون فيبر حس¬گري، است. بدين ترتيب مي¬توان با يافتن اختلاف فاز به ارزيابي وشناسايي و اندازه¬گيري اين تغييرات با دقت بسيار بالا پرداخت. توجه به حساسيت اين نوع حس¬گر و پردازش صحيح سيگنال در درستي نتايج بسيار حايز اهميت است. دراينجا تغييرات محوري با يك مدل ترانس و به كمك يك بالابر شبيه سازي شده است و عملكرد حس¬گر فيبر نوري بر آن آزمايش شده است.
در اين طرح يك روش جديد براي تشخيص عيوب مكانيكي سيم پيچ ارائه شده است. اين روش براساس روش هاي تصويربرداري راداري، عمل مي كند. در اين روش تصويربرداري يك پالس باريك به سمت سيم پيج ارسال شده و سيگنال هاي بازتاب شده از آن اندازه گيري مي گردد. سيگنال بازگشتي از سيم پيچ كه يك سيگنال يك بعدي مي باشد، دربرگيرنده بخش اطلاعات فيزيكي آن مي باشد. براي به دست آوردن اطلاعات بيشتر از سيم پيچ، آنتن هاي فرستنده و گيرنده در طول يك خط راست جابه جا شده و سيگنال بازتاب شده از آن در نقاط مختلف اين خط اندازه گيري مي گردند. مجموه اين سيگنال ها يك داده ي دوبعدي را در حوزه زمان - فضا تشكيل مي دهند. اين داده دوبعدي، پس از حذف نويز و بخش هاي ناخواسته، با استفاده از الگوريتم مهارجت كيرشهف يك تصوير دوبعدي تبديل مي گردد. عمليات به دست آوردن تصوير در دو راستاي افقي و عمودي انجام شده و تصوير سيم پيج از دو نماي بالا و كنار به دست مي آيد. با تجزيه و تحليل اين تصاير، علوه بر تشخيص عيوب مكانيكي سيم پيچ، جزئيات آن ها شامل نوع، ميزان تقريبي و همچنين محل عيب، مشخص مي گردد.
موارد یافت شده: 4