لیست اختراعات با مالکیت
مهديه ضعيفي زاده بابلان
5 عدد
ساخت پد هيدروژل آنتي باكتريال و انعقاد دهنده خون با قابليت رهايش تدريجي دارو. اين اختراع مربوط به پزشكي و كمك هاي اوليه مي باشد. يكي از مشكلات جدي در حوادث و شرايط خاص بحراني از جمله عمليات هاي نظامي، ايجاد جراحات و به طبع آن خونريزي مي باشد. در چنين مواردي اگر بتوان خون ريزي را در كمترين زمان ممكن مهار كرد و نيز در كنار آن از ايجاد عفونت توسط عوامل ميكروبي جلوگيري نمود، مي توان از بسياري از تلفات جاني افراد در شرايط خاص جلوگيري كرد. پد هيدروژل حاوي عصاره بومادران ليوفيليز و آنتي بيوتيك هايي با طيف مهاري بالكتري هاي عفونت زاي خاك زي و اكسيد نقره نانو راه حل مناسبي براي اين امر مي باشد. كه در آن عصاره بومادران (Achillea millefolium) با اكسيداسيون هموگلوبين و تبديل آن به متهموگلوبين در انعقاد خون و آنتي بيوتيك هاي چهرگانه (سفالوسپورين، آميكاسين، ايمي پنم/سيلاستاتين) به همراه نانو اكسيد نقره در مهار طيف وسيعي از باكتري هاي عفونت زا نقش ايفا مي كنند.
چكيده: اين اختراع مربوط به صنايع غذايي و پزشكي مي باشد. سنتز آدامس حاوي نانوكوركومين طبيعي ضد ROS همراه با رهايش تدريجي وجود استرس اكسيداتيو و توليد راديكال هاي آزاد اكسيژن مولفه اصلي و مشترك در همه بيماري از جمله سرطان و آلزايمر مي باشد. كوركومين موجود در زردچوبه قادر است علاوه بر جلوگيري از توليد ROS در داخل سلول هاي بدن مانع از تشيكل پلاك هاي آميلوئيدي در مغز مي شود. كوركومين ابتدا بصورت نانو سايز تهيه شده و سپس در آدامس سقز حاصل از ون استفاده مي شود. به دليل وجود ساختار خود سقز و نيز به دليل ساختار نانو، رهايش دارو بصورت تدرجي و با نفوذ بالا به سلول هاي بدن خواهد بود. كوركومين موجود در زردچوبه داراي خواص محافظتي براي قلب و عروق نيز مي باشد. توليد داروها با نانوساختارها مي تواند علاوه بر انتقال رساني آن بصورت هدفمند، قدرت نفوذ آن را نيز بيشتر مي كند. لذا ساخت هرگونه مكمل هاي غذايي، انواع ماده هاي پر كردني و آدامس هاي طعم دار حاوي كوركومين مي تواند بر انواع بيماري هاي مختلف از جمله سرطان هاي زبان و مري و معده و همچنين آلزايمر مفيد واقع گردد.
اختراع با موضوع فرايند توليد حيوانات مدل براي بيماري آلزايمر با استفاده از نانوپودر منگنز و نانو منگنز مي باشد. يكي از مسائل مهم در حوزه تحقيقات زيست شناسي و پزشكي توليد حيوانات مدل و تست هاي مختلف برروي آن ها مي باشد. از آنجاييكه جهت تست داروهاي مختلف ابتدا بايد بر روي حيوانات مدل انجام گيرد، لذا توجه و توسعه حيوانات مدل يكي از ضروريات اين صنعت مي باشد. نانو منگنز با توجه به وزن موجود زنده و دوز مصرفي مي تواند سبب بروز بيماري آلزايمر با تاثير بر بيان ژن ها گردد. فرايند اين پروسه با تزريق داخل صفاقي نانو منگنز زير 20 نانومتر و نفوذ آن به سلول هاي مغزي، افزايش بيان ژن هاي سكرتاز و توليد قطعات Aβ و نهايتا رسوب گذاري بر روي نورون هاي ناحيه هيپوكامپ مي گردد. با اين فرايند مشكل تامين مدل حيواني آلزايمر در تحقيق هاي آزمايشگاهي حل مي شود.
در اختراع "سنتز نانو كومارين مگنتيت " با انتقال هدفمند، يك ليگند با پايه آهن و اتصال كومارين با واسطه سيليس و عامل آمين با استفاده از علم نانو تكنولوژي، بيوشيمي و زيست شناسي ساخته شد. دو مشكل اساسي براي ماده كومارين اين است كه انتقال هدفمند به بافت¬ها از جمله تومور و سلول هاي عصبي وجود ندارد. نانو كومارين با پايه نانو آهن مگنتيت طي 4 مرحله با پوشش سيليسي و عامل¬دار كردن نانو ذرات مگنتيت پوشيده شده با 3- آمينوپروپيل تري متوكسي سيلان و اتصال اولئوروپين به عامل¬ها سنتز شد. سنتز اين ماده با روش¬هاي طيف سنجي IR و ميكروسكوپ الكتروني و پراش اشعه ايكس تاييد شد. بنابرين از اين نانو پارتيكل مي¬توان به مقدار زياد در واحد سطح نانو بصورت هدفمند با ايجاد ميدان مغناطيسي ازجمله MRI به محل مورد نظر انتقال داد. پايداري و و جود خصلت مغناطيسي نانو پارتيكل از يك طرف براي رفع مشكل اول، امكان رهاسازي تدريجي با دز پايين از طرف ديگر و تاثير ثابت شده كومارين در انواع سرطان ها اين اختراع را توجيه مي كند.
اختراع سنتز ليپوزوم هاي حاوي بيومولكول هاي القاكننده آپاپتوز (ApoMexosome) از طريق كومارين براي مهار سلول هاي سرطاني در زمينه زيست شناسي، پزشكي و بيوشمي است. دو مشكل اصلي در مهار سلول هاي سرطاني انتقال هدفمند و مقاومت دارويي در سلول هاي سرطاني است كه آن با استفاده از رده سلول هاي بنيادي اگزوزوم هاي حاوي miRNA هاي اختصاصي آپاپتوتيك به روش نوآورانه با ايجاد ميكرومحيط هاي القايي توسط سلول ساخته مي شود و پس از استخراج و جمع آوري آنها بصورت ليوفيليز يا تر فرموله مي گردد. از آنجايي كه وزيكول هاي زير 100 نانومتري (اگزوزوم) به راحتي مي تواند از طريق اندوسيتوز وارد سلول شوند بنابراين به راحتي محتويات خود را به سلول هاي سرطاني انتقال مي دهند و نهايتاً مهار آن را عامل مي گردد و اثر مقاومت دارويي را در سلول هاي سرطاني كاهش مي دهد. از آنجايي كه اگزوزوم ها از سلول هاي مزانشيمال ترشح مي شود و انتقال مواد به سلول هاي سرطاني را در ارجعيت قرار مي دهند. كاور ليپوزوم بقا و انتقال از طريق سيستم گوارش و حفظ آن را امكان پذير مي كند.
موارد یافت شده: 5