لیست اختراعات با مالکیت
موسسلت تحقيقاتي انستيتو پاستور ايران
5 عدد
هليكوباكتر پيلوري باسيل گرم منفي، ميكروآئروفيل و مارپيچي شكل است كه عامل بيماريهاي معده اعم از التهاب مزمن فعال تا سرطان معده مي باشد. ژن وابسته به سيتوتوكسين Cytotoxin associated gene A (cagA) يكي از ژنهاي هليكوباكتر پيلوري ميباشد كه پروتئين CagA را كد مي كند كه اين پروتئين از نظر كلينيكي با فرمهاي شديدتر بيماريهاي معده ارتباط دارد.تعداد موتيفهاي پر خطر EPIYA C فاكتوري حياتي در پاتوژنز CagA است كه اين پاتوژنز وابسته به تغييرات سلولي در مخاط معده ميباشد و بارها گزارش شده است كه سنجش آنتي باديهاي ميزبان بر عليه اين پروتئين ميتواند در روشهاي غربالگري سرولوژي بيماران استفاده شود. با توجه به ناهمگوني ژني هليكوباكتر پيلوري بهويژه در مورد ژن cagA در مناطق مختلف جغرافيايي ، توليد اين پروتئين نوتركيب از سويه هاي بومي ايران به افزايش دقت در غربالگري بيماران گوارشي كمك خواهد كرد. هدف از اين اختراع توليد دامين C پروتئين CagA به شكل نوتركيب و بومي به منظور استفاده در كيت هاي تشخيصي سرولوژيكي و يا در مطالعات طراحي واكسن ميباشد.
قلب، عضوي عضلاني است كه در قسمت پايين قفسه سينه، در پشت و سمت چپ استخوان جناغ سينه قرار گرفته است كه خون را به همه بخشهاي بدن اعم از سلولها، عضلات، استخوانها و اعضا پمپ ميكند. امروزه بيماري هاي قلبي زيادي همچون: آرتريواسكلروز، تصلب شرايين، تندتپشي، تنگي دريچه آئورت، زيادي فشار خون، نارسايي دريچه قلب، نارسايي قلب و پريكارديت حاد فراگير شده است كه كار بر روي درمان اين بيماري ها، با جراحي و درمان حيوانات آزمايشگاهي شروع مي شود. در زمينه جراحي قلب حيوانات، نيازمند بكارگيري تجهيزاتي همچون: ميز جراحي، دستگاه تنفس دهنده، دستگاه ثبت سيگنال هاي قلبي (الكتروكارديوگراف) و دستگاه پالس اكسي متر مي باشيم كه در مجموع مي توانند به صورت يك مجموعه در اختيار جراح حيوانات قرار گيرند. در ايران و همچنين خارج از كشور، تكنولوژي و امكانات انواع جراحي هاي قلب و عروق براي حيوانات به صورت جراحي قلب باز و بسته و با بهره گيري از آخرين دستآوردهاي علم پزشكي دنيا به صورت يك مجموعه كامل وجود ندارد. هدف از اين اختراع در قالب يك ميز جراحي كامل قلب حيوان، فراهم آوردن امكاناتي است كه متخصص بتواند با ابزار مناسب در جهت تحقيق روي بيماري هاي مختلف قلب و عروق به سادگي گام بردارد.
كليه سلول هاي زنده بدن، اكسيژن را به مصرف رسانده و دي اكسيد كربن توليد مي كند. اكسيژن به سلول ها منتقل شده و دي اكسيد كربن حاصل از سلول ها، از طريق سيستم گردش خون منتقل مي شود. اكسيژن مصرف شده خون توسط سلول ها نياز به جايگزين شدن و دي اكسيد كربن توليد شده در خون نيز به خارج شدن دارد. اين عمل جايگزيني اكسيژن و خارج شدن دي اكسيد كربن توسط ريه ها صورت مي گيرد. يك دستگاه تنفس دهنده به طور مصنوعي، اكسيژن و هوا را به ميزان مورد نياز براي بدن با هم تركيب نموده، سپس آن را توسط تيوب هاي مخصوصي تحت عنوان \\"مدار تنفسي\\" به حيوان تحويل مي دهد. كار تنفس دهنده، وارد كردن هوا به درون شش ها مي باشد كه اين عمل با استفاده از يك سري محاسبات كه ميزان تركيب اندازه هاي مختلف فشار و اكسيژن را در هواي ورودي به شش ها تنظيم مي كند، صورت مي گيرد. همچنين مي توان سرعت تنفس، حجم و مقدار مواد مصرفي را تغيير داد. پس از اين كارها ماشين هوا را وارد لوله هاي تنفس دهنده مي كند تا بوسيله ي لوله ها، هوا را وارد ريه هاي حيوان كند.
حفظ هموستاز طبيعي آهن در بدن براي حيات ارگانيزم ضرورت دارد. كمبود آهن و ميزان زياده از حد آن هر دو با عملكرد غير عادي سلولها همراه است. فروپورتين و هپسيدين دو پروتئين كليدي در بدن براي هموستاز و تنظيم تعادل آهن بدن به شمار ميروند. فروپورتين عامل انتقال آهن موجود در سلول ها به درون گردش خون ميباشد. هپسيدين نيز در ايجاد تعادل آهن در بدن نقش مهمي دارد و مشخص شده كه بيان mRNA هپسيدين موشي به واسطه افزوني بار آهن افزايش يافته و با حذف آهن كاهش مييابد. در اين طرح با كلون كردن ژن هاي فروپورتين و بيان پروتئين آن سعي شد از اين پروتئين مهم در القاء تعادل آهن در موشهاي BALB/c آلوده به ليشمانيا ماژور استفاده شود. موشهاي BALB/c به اين انگل حساسيت زياد دارند و پس از آلوده شدن با آن به طرف كمخوني شديد و در نهايت مرگ پيش ميروند. همچنين انگلهاي ليشمانيا نياز فراوان به آهن براي رشد و تكثير خود دارند و در واقع آهن بدن ميزبان را مصرف كرده و ميزبان را دچار كمخوني ميكنند. بنابراين در اين طرح به اين سوال پاسخ داده شد كه آيا بيان فروپورتين ميتواند با ايجاد تعادل در ميزان آهن بدن ميزبان ، كمخوني را در اين موشها برطرف نمايد. نتايج بررسي ما نشان داد كه انتقال ژن حاوي پلاسميد فرو پورتين به موشهاي BALB/c آلوده به ليشمانيا ماژور از طريق وارد كردن نانو ذرات حاوي پلاسميد به صورت خوراكي موجب برطرف شدن كمخوني و ايجاد تعادل در ميزان آهن خون و در نهايت باعث سوق دادن سيستم ايمني اين موشها به طرف القاي پاسخهاي Th1 شد كه با بهبود نسبي موش ها (متناسب با مدت درمان) همراه بود.
با وجود پيشرفت هاي زيادي كه در زمينه هاي دارويي و پزشكي در خصوص بيماري سرطان داشته ايم، هنوز در جهت بهبود بيماران سرطاني با مشكلاتي مواجه ايم. داروهايي كه براي درمان سرطان مورد استفاده قرار مي گيرند معمولا داراي اثرات سوءي مي باشند. در اين پژوهش اثر دارو را بعد از نيوزومه كردن دارو مورد بررسي قرار مي دهيم. اين پژوهش با استفاده از فن آوري نانو صورت مي گيرد. نيوزومه كردن اثرات منفي داروي پاكلي تاكسل را كاهش و اثرات درماني آنرا افزايش مي دهد. پوشانيدن دارو و استفاده از نانو حامل ها باعث رهايش متناوب دارو و بهبود راندمان درمان مي شود. تغييرات اعمال شده بر روي دارو، منجر به سميت دارو نشده و در روند تاثير اثر مثبت داشت. با كاهش هزينه هاي درمان سيستم بهداشتي كشور حمايت مي شود و بيماران مبتلا به سرطان سينه با هزينه كمتر و اثربخشي بهتر درمان خواهند شد. تاكنون در مورد تاثير پاكلي تاكسل نيوزومي و تاثير آن در درمان سرطان سينه مطالعه اي صورت نگرفته است. اين پژوهش براي اولين بار در ايران مورد بررسي قرار گرفته است.
موارد یافت شده: 5