لیست اختراعات با مالکیت موسسه تحقيقات علوم شيلاتي ايران
3 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ اظهارنامه: 1391/10/03
تاریخ ثبت: 1391/10/03
خلاصه اختراع:

در بسياري از گونه هاي پرورشي، جنس ماده نسبت به جنس نر داراي رشد بهتري بوده و در زمان مشخص اندازه بزرگتري دارد، بعلاوه در برخي از گونه ها قبل از رسيدن به اندازه بازاري بالغ مي شوند. از اين رو علاقه فراواني در توليدكنندگان براي توليد جمعيت تمام ماده به وجود مي آيد. در اين اختراع سعي گرديده است با استفاده از هورمون 17بتا استراديول ، جنسيت لاروهاي قزل آلاي رنگين كمان كنترل شده و يك جمعيت تك جنس ماده از قزل آلاي رنگين كمان توليد گردد و مشخص شد كه دوز بهينه اين هورمون كه به عنوان استروژن در اين تحقيق مورد استفاده قرار گرفته است ،براي توليد جمعيت تمام ماده قزل آلاي رنگين كمان از بين چهار تيمار هورموني، تيمار40 ميلي گرم بر كيلو گرم غذا (40 mg/kgf) داراي � جمعيت ماده بوده و بالاترين رشد را در مقايسه با تيمارهاي ديگر داشته است. بدين ترتيب دوز اشاره شده از اين هورمون براي تغيير جنسيت و توليد جمعيت ماده ماهي قزل آلا تعيين مي گردد.

تاریخ اظهارنامه: 1391/10/03
تاریخ ثبت: 1391/10/03
خلاصه اختراع:

از آنجا كه هم اكنون تنوع گونه اي كپور ماهيان در مزارع گرمابي كشور محدود به كپور ماهيان چيني مي باشدو از طرفي ميزان توليدحدود5/3 تن در هكتار است، لذا به منظوربررسي امكان سازگاري و تنوع سبد مصرف با استفاده از ايجاد تنوع گونه اي در مزارع گرم آبي و استفاده از تمامي سطوح و لايه هاي غذايي محيط آبي اقدام به واردكردن يك گونه كپور ماهيان بومي از كشور هند با نام مريگال(Cirrhinus cirrhosus) گرديد. لازم به ذكر است كه كپور ماهيان هندي در اين موقعيت جغرافيايي از كره زمين تا كنون گزارش نشده و براي اولين بار به سرزمين جمهوري اسلامي ايران و به منظور تنوع بخشي به سبد مصرف ماهي هاي پرورشي و نيز بهره وري در توليد با انتخاب گونه ها و تراكم ها بصورت توامان با كپور هاي معمولي و چيني از سال 1373 معرفي شده اند . اهداف اصلي شامل بررسي امكان بومي شدن كپورماهيان هندي با شرايط اقليمي خوزستان و گيلان ،افزايش تنوع گونه اي در پرورش كپور ماهيان بصورت توام ،تعيين نرماتيو هاي پرورش توام كپور ماهيان چيني و هندي بوده است. بدين منظور بچه ماهيان مذكور از هندوستان وارد كشور شد و به مركز تحقيقات شيبان در خوزستان و ايستگاه استانه اشرفيه ( استان گيلان) منتقل ميگردند و در سه تيمار و سه تكرار در طي مـدت 7 مـاه (يكدوره پرورش) پرورش داده ميشوند. و در سال دوم طرح، براي تعيين بهترين تركيب كشت توأم اين ماهيان با كپور ماهيان چيني اقدام به پرورش آنها در چهار تيمار و سه تكرار شد. درمجموع مطابق نتايج بدست آمده در اين تحقيق كپور ماهي هندي مريگال توانائي سازگاري، رشدورسيدن به وزن بازاري در شرايط آب و هوايي استان هاي گيلان و خوزستان را دارند.

تاریخ اظهارنامه: 1391/10/03
تاریخ ثبت: 1391/10/03
خلاصه اختراع:

از آنجا كه هم اكنون تنوع گونه اي كپور ماهيان در مزارع گرمابي كشور محدود به كپور ماهيان چيني مي باشدو از طرفي ميزان توليدحدود5/3 تن در هكتار است، لذا به منظوربررسي امكان سازگاري و تنوع سبد مصرف با استفاده از ايجاد تنوع گونه اي در مزارع گرم آبي و استفاده از تمامي سطوح و لايه هاي غذايي محيط آبي اقدام به واردكردن كپور ماهي بومي از كشور هند با نام روهو(Labeo rohita ) گرديد. لازم به ذكر است كه كپور ماهيان هندي در اين موقعيت جغرافيايي از كره زمين تا كنون گزارش نشده و براي اولين بار به سرزمين جمهوري اسلامي ايران و به منظور تنوع بخشي به سبد مصرف ماهي هاي پرورشي و نيز بهره وري در توليد با انتخاب گونه ها و تراكم ها بصورت توامان با كپور هاي معمولي و چيني از سال 1373 معرفي شده اند . اهداف اصلي شامل بررسي امكان بومي شدن كپورماهيان هندي با شرايط اقليمي خوزستان و گيلان ،افزايش تنوع گونه اي در پرورش كپور ماهيان بصورت توام ،تعيين نرماتيو هاي پرورش توام كپور ماهيان چيني و هندي بوده است. بدين منظور بچه ماهيان مذكور از هندوستان وارد كشور شد و به مركز تحقيقات شيبان در خوزستان و ايستگاه استانه اشرفيه ( استان گيلان) منتقل ميگردند و در سه تيمار و سه تكرار در طي مـدت 7 مـاه (يكدوره پرورش) پرورش داده ميشوند. و در سال دوم طرح، براي تعيين بهترين تركيب كشت توأم اين ماهيان با كپور ماهيان چيني اقدام به پرورش آنها در چهار تيمار و سه تكرار شد. درمجموع مطابق نتايج بدست آمده در اين تحقيق كپور ماهي هندي روهو توانائي سازگاري، رشدورسيدن به وزن بازاري در شرايط آب و هوايي استان هاي گيلان و خوزستان را دارند.

موارد یافت شده: 3