لیست اختراعات با مالکیت موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی
128 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 128
تاریخ اظهارنامه: 1392/03/19
تاریخ ثبت: 1392/03/19
خلاصه اختراع:

تب برفكي(Foot and mouth Disease) ؛ بيماري فوق العاده واگير دار زوج سمان وحشي واهلي است كه منجر به خسارات شديدي در توليدات دام هاي اهلي ميگردد. بر اساس گزارشات ارائه شده از سوي دفتر بررسي , مبارزه و مراقبت از بيماري هاي دامي سازمان دامپزشكي كشور در سال 1386 بالغ بر 25 ميليارد تومان خسارت به صنعت دام كشور وارد شده است . به منظور پيشگيري و كنترل و در نهايت حذف بيماري نياز به يك واكسن قوي و مناسب كه بتواند عيار حفاظتي بسيار خوبي هم از جنبه ايمني همورال و هم از جنبه ايمني سلولي در دام ها ايجاد نمايد احساس مي گرديد . از اينرو در موسسه رازي مطالعاتي را بر روي واكسني جديد با استفاده از ياور روغني و به كارگيري جديدترين روش كنسانتره كردن آنتي ژن با استفاده از اولترافيلتر و به دست آوردن فرمولاسيون جديد انجام گرفت كه منجر به توليد واكسني جديد با فرمولاسيون جديد شده است كه در صورت توليد اين واكسن علاوه بر آنكه تعداد تزريق را به يك بار در سال كاهش مي دهد، مي تواند گام هاي مؤثري در جهت كنترل و ريشه كني بيماري از كشور عزيزمان ايران بردارد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/04/22
تاریخ ثبت: 1392/04/22
خلاصه اختراع:

اين اختراع، توليد پلاسماي خون خرگوش آزمايشگاهي را با استفاده از خرگوشهاي پاك (عاري از عوامل بيماريزا) كه در طول عمر پرورش هيچگونه دارو و واكسني دريافت نكرده اند را با استفاده از فن آوري بومي ارائه مي كند. اين فرآورده در تست كواگولاز كاربرد دارد. كيفيت پلاسماي خون تهيه شده از خرگوشهاي ارگانيك بسيار بالا مي باشد. باتوجه به توليد اين فرآورده كه با رعايت تمام موارد اصولGMP وGLP و انجام آزمايشات كنترل كيفي صورت مي گيرد نياز تمام مراكز تحقيقاتي، دانشگاهي و آزمايشگاه هاي تشخيص طبي در داخل كشور تأمين و نيز مي تواند به كشورهاي ديگر صادر گردد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/04/22
تاریخ ثبت: 1392/04/22
خلاصه اختراع:

اين اختراع، توليد خون دفيبرينه استريل گوسفندي را با استفاده از گوسفندان بومي سالم و ارگانيك كه در طول عمر پرورش هيچگونه دارو و واكسني دريافت نكرده اند را با استفاده از فن آوري بومي ارائه مي كند. اين فرآورده در تهيه محيط كشت آگار خون دار(Blood Agar) كه از مهمترين و پر مصرف ترين محيط هاي كشت در آزمايشگاه هاي تشخيص طبي است استفاده مي شود. از آنجا كه كيفيت خون دفيبرينه تهيه شده از گوسفندان ارگانيك بسيار بالا مي باشد، پس از اضافه نمودن به محيط كشت آگار خون دار، اغلب باكتريهاي سخت رشد و بيماريزا قادر به رشد بر روي اين محيط مي باشند. باتوجه به توليد اين فرآورده كه با رعايت تمام موارد اصولGMP وGLP و انجام آزمايشات كنترل كيفي صورت مي گيرد، نياز تمام مراكز تحقيقاتي، دانشگاهي و آزمايشگاه هاي تشخيص طبي در داخل كشور تأمين و نيز مي تواند به كشورهاي همسايه صادر گردد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/04/22
تاریخ ثبت: 1392/04/22
خلاصه اختراع:

اين اختراع، توليد سرم خون خرگوش آزمايشگاهي را با استفاده از خرگوشهاي پاك (عاري از عوامل بيماريزا) كه در طول عمر پرورش هيچگونه دارو و واكسني دريافت نكرده اند را با استفاده از فن آوري بومي ارائه مي كند. اين فرآورده در تهيه محيط هاي كشت بسياري از ميكرو ارگانيزمها در آزمايشگاه ها و مراكز تحقيقاتي استفاده مي شود. از آنجا كه كيفيت سرم خون تهيه شده از خرگوشهاي ارگانيك بسيار بالا مي باشد، پس از اضافه نمودن به محيط هاي كشت، اغلب ميكروارگانيزمهاي سخت رشد و بيماريزا قادر به رشد خواهند بود. باتوجه به توليد اين فرآورده كه با رعايت تمام موارد اصولGMP وGLP و انجام آزمايشات كنترل كيفي صورت مي گيرد نياز تمام مراكز تحقيقاتي، دانشگاهي و آزمايشگاه هاي تشخيص طبي در داخل كشور تأمين و نيز مي تواند به كشورهاي ديگر صادر گردد.

تاریخ اظهارنامه: 1393/09/01
تاریخ ثبت: 1394/01/29
مخترع/مخترعان: محمدمجيد ابراهيمي
خلاصه اختراع:

بيماري نيوكاسل يكي از مسري ترين و شايعترين بيماري هاي طيور بوده كه با واگيري شديد در تمام سنين و تلفات بالا در پرندگان تظاهر مي يابد . اين بيماري موجب خسارت هاي اقتصادي قابل توجهي در صنعت طيور در سراسر جهان مي گردد. بيماري رعايت نكات امنيت زيستي و واكسيناسيون مي باشد. بر رعايت دقيق اصول امنيت زيستي و استفاده از واكسن ، تنها راه پيشگيري وكنترل بيماري نيوكاسل استوار است. در طيور صنعتي استفاده از واكسن هاي زنده با سويه هاي لنتوژن در اكثر كشورهاي جهان متداول است. از جمله واكسن هاي لنتوژن كه بصورت گسترده در ايران مصرف مي شود، واكسن نيوكاسل كلون است. نياز كشور به اين واكسن حدود يك ميليارد دز در سال است كه تمام آنها وارداتي است. هدف از اين اختراع راه اندازي خط توليد و بي نيازي كشور از واردات واكسن نيوكاسل كلون مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1393/09/01
تاریخ ثبت: 1393/09/01
مخترع/مخترعان: محمدمجيد ابراهيمي
خلاصه اختراع:

بيماري آبله قناري يكي از مسري ترين و شايعترين بيماري هاي قناري سانان بوده كه با واگيري شديد در تمام سنين و تلفات بالا در پرندگان تظاهر مي يابد. اين بيماري موجب خسارت هاي اقتصادي قا بل توجهي در اين صنعت در سراسر جهان مي گردد. بيماري رعايت نكات امنيت زيستي و واكسيناسيون مي باشد. بر رعايت دقيق اصول امنيت زيستي و استفاده از ، تنها راه پيشگيري وكنترل بيماري آبله قناري واكسن استوار است. در مراكز پرورش استفاده از واكسن هاي زنده تخفيف حدت يافته در اكثر كشورهاي جهان متداول است. نياز كشور به اين واكسن حدود يك ميليون دز در سال است كه تمام آنها وارداتي است. هدف از اين اختراع راه اندازي خط توليد و بي نيازي كشور از واردات واكسن آبله قناري مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1396/05/28
تاریخ ثبت: 1397/08/15
مخترع/مخترعان: شهین مسعودی
خلاصه اختراع:

اين واكسن حاوي ويروس نيوكاسل سويه ND.TR.IR است كه برخلاف واكسن هاي ديگر به حرارت مقاوم مي باشد. در مناطق روستايي فراهم نمودن زنجيره سرد جهت حمل واكسن ممكن نيست. در نتيجه خاصيت مقاومت به گرما امكان استفاده از اين واكسن را به روستاييان مي دهد. همچنين در روستاها روش استفادۀ واكسن هاي ديگر مانند قطره چشمي، اسپري و آب آشاميدني استريل امكان ندارد. در صورتيكه اين واكسن با توجه به خصوصيت مذكور قابليت اضافه شدن به دان حيوان را با ماندگاري بالا در فضاي باز دارد. هزينه سنگين و نياز به مهارت بالا در استفاده از واكسن هاي روغني موجود باعث پايين بودن پوشش مايه كوبي آنها مي گردد. اما واكسن اختراعي داراي دو ويژگي مهم آنتي ژنيسيته بالا و مقاومت به گرما است كه آنرا به واكسن بسيار مناسبي براي استفاده در مناطق روستايي و گرمسير تبديل مي كند. نياز كشور به اين نوع واكسن نيوكاسل حدود 100 ميليون دز در سال است كه تمام آنها وارداتي است. هدف از اين اختراع بي نيازي كشور از واردات اين واكسن است.

تاریخ اظهارنامه: 1399/09/11
تاریخ ثبت: 1399/12/13
مخترع/مخترعان: امیر اسکندری
خلاصه اختراع:

امكان دسترسي مداوم به Hela Master cell و Hela Working cellرا براي تهيه بستر هاي سلول Hela كه براي انجام تست هاي كنترل كيفيت حين توليد و محصول نهايي واكسن ويروسي فلج اطفال با مصرف پزشكي و انجام مطالعات تحقيقاتي و تشخيصي فراهم مي كند. اين بانك سلولي از Hela Receive cell، Hela Parent cell ، Hela Master cell و Hela Working cell تشكيل شده است و در ساختار آن دو بانك سلولي Master Cell Bank و Working Cell Bank به صورت زير مجموعه وجود دارد كه پشتيبان تهيه مداوم بستر سلولي مورد نياز براي توليد واكسن ويروسي فلج اطفال با مصرف پزشكي و موارد وابسته مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1389/10/07
تاریخ ثبت: 1389/12/07
مخترع/مخترعان: محمدمجيد ابراهيمي
خلاصه اختراع:

بيماري بورس عفوني كامبرو يكي از مسري ترين و شايعترين بيماري هاي طيور بوده كه با واگيري شديد در تمام سنين آنها و تلفات بالا در جوجه هاي كمتر از 6 هفته تظاهر مي يابد. اين بيماري موجب خسارات هاي اقتصادي قابل توجهي در صنعت طيور در سراسر جهان مي گردد. بيماري رعايت نكات امنيت زيستي و واكسياسيون مي باشد. تنها راه پيشگيري و كنترل بيماري گامبرو، رعايت دقيق اصول امنيت زيستي و استفاده از واكسن استوار است. در طيور صنعتي استفاده از واكسن هاي زنده تخفيف حدت يافته با سويه هاي اينتر مدييت در اكثر كشورهاي جهان متداول است. نياز كشور به اين واكسن حدود 5/2 ميليارد دز در سال است كه تمام آنها وارداتي است. هدف از اين اختراع بي نيازي كشور از واردات اين واكسن است.

موارد یافت شده: 128