لیست اختراعات با مالکیت
ناصر دري جاني
13 عدد
صمغ عبارت است از ترشحات شيره درختان. كه اغلب در فصل بهار از شاخه هاي درختان خارج مي شود. ضمغ بيشتر به نام صمغ عربي و صمغ فارسي يا زدو تقسيم بندي صمغ هاي دارويي تركيبات هيدروكلوئيدي گياهي هستند كه بي شكل و نيمه شفاف بوده و به وسيله خراش دادن گياهان عالي به وجود مي آيند بعضي از هيدوركلوئيدهاي مفيد نيز در جنين دانه يا قسمتهاي ديگر گياه به حالت پكتين وجود دارند. زدو صمغي است شفاف كه از درختان بادام كوهي، زردآلو، آلبالوي وحشي و ... به دست مي آيد. اما عمده ي تولدي صادراتي اين گياه مربوط به درخت بادام كوهي است. اين صمغ را «صمغ فارسي» و يا در مواردي صمغ شيرازي مي نامند. عوامل مختلفي باعث ايجاد صمغ در گياهان مي شوند از جمله اين عوامل هورمونها هستند كه نقش اساسي در ايجاد شانكر و توليد صمغ دارند و از عوامل ديگر كه باعث ايجاد شانكر مي شوند مي توان به فشارهاي محيطي و آلودگي گياهان به باكتريها و قارچهايي از جمله باكتري Pesudomonas syringae pv.syringae قارچ ph. citrophthora و Phytophthora, قارچ Vlasa Leucostoma و spp Cytospora، حمله حشرات از جمله كرم Grapholita molesta و صدمات مكانيكي و شيميايي اشاره كرد. براي پيشگيري و مبارزه با آلودگي ها مي توان كارهاي زير را انجام داد: انتخاب ارقام امقام به بيماري گموز، استفاده از نهالهاي گلخانه اي كه عاري از بيماري و مقاوم مي باشند از ميزان آلودگي مي كاهد. صمغ ها در صنايع مختلف مصارف گوناگون دارند. در صنايع غذايي از آنها به عنوان ماده قوام دهنده، ژله اي كننده و عامل جلوگيري از رسوب و ته نشيني (Stabilizer) استفاده مي شود. در اين طرح با استفاده از تركيب هاي شيميايي مختلف ماده اصلي صمغ جدا شده و آماده كاربدرهاي تحقيقاتي و صنعتي خاص مي گردد. كلمات كليدي: اتيلن، gum، آلو، گيلاس، هلو، بادام، زردآلو.
همانطور كه همه مردم بر اين واقفند كه درختان موجودات اصلي و مهم كره زمين اند پس قطع بي رويه آنها براي توليد چوب و تبديل آن به وسايل مورد نياز بشر باعث مي شود تا اين ريه هاي طبيعي زمين تا چند سال بعد كاملا از بين روند علت قطع بي رويه درختان نياز جهان به وسايل چوبي و كاغذ و ... است و چون اين فراورده هاي چوبي پس از مدتي از بين مي روند پس دوباره بشر مجبور است درختان بيشتري را قطع كند پس با توجه به اين مشكلات بر آن شديم تا روكشي را براي فراورده هاي چوبي تهيه كنيم پليمري كه باز يافتي و ارزان است بسازيم تا بتوانيم مشكلات عديده ي چوب را حل كنيم به اين ترتيب كه مقدارهاي مشخصي از پلي استايرن و بنزين كه حلال پلي استايرن است با هم مخلوط مي كنيم سپس آن را روي نئوپان اسپري مي كنيم و بعد از خشك شدن آن روكش ما آماده مي شود. اين روكش ضمن افزايش صد درصدي مقاومت در مقابل آب رطوبت و بخار آب مقاومت نمونه ها را در مقابل خوردگي اسيد و محيط هاي با ph بالا افزايش مي دهد و نسبت به نمونه mdf روش هاي معمول از نظر اقتصادي مقرون به صرفه و از جهت بازيافت طرحي كاربردي مي باشد.
ميوه ي درخت خرما در كشورهاي خرما خيز به روشهاي سنتي برداشت مي شود كه از كيفيت محصول كاسته شده و خطرات عدم رعايت بهداشت ممكن است مصرف كننده راتهديد كند و ضرر زيادي به باغ داران تحميل كند. به طور تقريبي حداكثر رشد درخت خرما 10- 8 متد مي باشد. كه در ارتفاعات بالا برداشت ميوه با مشكلات جدي همراه است. ما در اين طرح درصدد اين هستيم كه با استفاده از دستگاه كار برداشت محصول خرما را انجام دهيم. تا در هزينه و وقت صرفه جويي نمائيم. اين دستگاه از قسمت هاي مختلف تشكيل شده است كه در ادامه روش كار توضيح داده شده و از قسمت هاي اهرم بالا رونده، سبد خرما چين، لوله ي انتقال ميوه و موتور تأمين كننده ي نيروي محركه تشكيل شده است.
با توجه به اينكه بوي نامطبوع ادرار و مدفوع و... در سرويس هاي بهداشتي منازل و اماكن عمومي از جمله مدارس ، مساجد، زيارتگاه ها و ... در نتيجه وجود تركيبات مختلفي از جمله ايندول ، مركاپتانها ، هيدروژن سولفيد و... ميباشد ضرورت حذف بو در جهت رفاه حال عمومي مد نظر قرار گرفت و براي از بين بردن بوي نامطبوع از تركيبات كمپلكس كننده ، رسوب دهنده و اكسيد كننده متفاوتي با توجه به رژيم هاي غذايي مختلف گياه خواري ،گوشت خواري و رژيم غذايي مختلط به كار گرفته شده در غلظت هاي مختلف از واكنش گرها آزمايش روي ده نمونه تهيه شده از ادرار و مدفوع به تفكيك و توام انجام شد. در نهايت با نسبت درصد هاي معين از واكنش گرها در محيط آبي ،بو كنترل و نتيجه مثبت بدست امد. آزمايش در سرويس هاي بهداشتي براي حذف بو توسط ماده مورد نر انجام شده و بو كنترل گرديد.
از آنجايي كه استفاده از آب مقطر براي انجام فعاليت هاي علمي امري ضوري است و با توجه به اينكه تهيه آب مقطر با مصرف زياد برق و آب همراه بود بر آن شديم تا دستگاهي را طراحي كنيم كه از نظر ميزان مصرف انرژي برق،كمترين انرژِ را مصرف كند و همچنين در مصرف آب نيز صرفه جويي چشمگيري را داشته باشد به همين دليل نيز، دستگاه آب مقطر گير كه سوخت آن گاز مي باشد طراحي و براي خنك كردن بخار آب نيز از سيستم خنك كننده مدار بسته استفاده نموده ايم. اين دستگاه به گونه اي طراحي شده كه ميزان خروجي آب و نيز گاز كه بوسيله يك مدار الكتريكي ساده تنظيم مي شود. قابل كنترل بوده و نيز براي كنترل شرايط استثنايي اين دستگاه از مدار ساده ديگري نيز استفاده مي شود كه در صورت بروز هرگونه مشكل در دستگاه اعم از قطع آب ورودي دستگاه و... كار دستگاه را متوقف و در صورت رفع مشكل،دستگاه شروه به كار كردن مي كند. ميزان خروجي آب مقطر از اين دستگاه در هر دقيقه حدودcc 21-30 ميباشد.
سوختن درختان در هنگام رعد و برق ما را بر اين داشت كه تحقيق كنيم چه عاملي باعث سوختن آنها مي شود و آيا درختان امواج هستند يا خير. آزمايشات گوناگون نشان داد كه گياهان در گرفتن و انتقال امواج نقش زيادي دارند و با توجه به تركيبات درورن گياهان كه تركيبات معدني و آلي مي باشند تك تك اين مواد در غلظت معين شده (يك گرم در ليتر ) مورد آزمايش واقع شد. اين آزمايشات تاييد كرد كه تركيبات آلي و معدني درون گياهان هر دو در گرفتن و انتقال امواج موثر هستند. و نقش اصلي را ايفا مي كنند در طي آزمايشاتي كه بر روئي گياهان مختلف انجام گرفت ثابت شد كه گياهان علفي كه مقدار دسترسي به آوندشان بيشتر از درختان چوبي است در هدايت امواج نقش موثري دارند و هر چه سطح برگ گياهان بزرگتر و پهن تر باشد قدرت هدايت بيشتري دارند . در واقع براي اينكه نقش مواد درون گياهان در گرفتن و انتقال امواج بررسي و مشخص شود و چه عاملي باعث اين رسانش مي شود نقش مواد درون گياهان مورد بررسي قرار گرفت و نتيجه مثبت بود يعني نقش مواد آلي و معدني درون گياه در ارتباط رسانايي امواج مورد بررسي و مقايسه قرار گرفت.
موارد یافت شده: 13