لیست اختراعات با مالکیت
نعيمه اكرم زاده
1 عدد
توليد سوسيس غير گوشتي بدون نگهدارنده | امروزه، فراورده هاي گوشتي حرارت ديده شامل سوسيس و كالباس، به علت مصرف روز افزوني كه در جوامع بشري پيدا كرده اند، بسيار مورد توجه قرار گرفته اند. با توجه به پيشرفت تكنولوژي فراورده هاي گوشتي و سهولت آماده سازي اين فرآورده ها براي مصرف در رژيم هاي غذايي در كمترين زمان ممكن و همچنين داشتن طعم و مزه مطلوب ، گرايش به مصرف اين گونه فرآورده ها افزايش يافته است. لذا اين محصولات يكي از منابع پر ارزش پروتئيني در ارتباط با تغذيه بشر محسوب مي گردند و اما از طرف ديگر در تحقيقات اپيدميولوژيكي متعدد، ارتباط مصرف بي رويه وفراوان اين فراورده هاي حاصل از گوشت قرمز با خطر ابتلا به بسياري از بيماريها از جمله سرطان ريه، ناراحتي هاي كليوي، افزايش فشار خون، بيماريهاي قلبي- عروقي، چاقي مفرط، اضافه وزن و ديابت نوع ۲ و نيز سندروم متابوليك به اثبات رسيده است. همچنين استفاده از املاح نيتريت و نيترات بعنوان نگهدارنده در فرآورده هاي مذكور از زمان هاي قديم در بسياري از كشور ها رايج بوده است. كه گاهي اوقات حتي ميزان مصرف آنها در اين فراورده ها بيش از مقدار توصيه شده مجاز از سوي مراكز ذيصلاح ميباشد و سبب توليد نيتروزامين كه از مواد سرطان زاي قوي است مي شود، توليد سوسيس غير گوشتي با استفاده از منابع پروتيني گياهي تقويت شده با پروتئين تخم مرغ با استفاده از تكنولوژي و فرمولاسيونهاي جديد و نيز كاهش مقادير فسفات، نمك و چربي ، منجر به توليد محصولي جديد شده است. در اين مورد حذف كامل گوشت از اين فراورده و جايگزيني منابع پروتئين گياهي انجام شده است كه با استفاده از ايزوله سويا و نشاسته و كاراگينان و گلوتن و روغن سويا و ادويه و پودر سفيده تخم مرغ و نمك و آب و يخ و اولئورزين پاپريكا و ليكوپن انجام شده است. در آناليز اين سوسيس از نظر ميزان اسيد آمينه حضور برخي از اسيدهاي آمينه ضروري قابل تامل است. حذف كامل املاح نگهدارنده نيتريت و نيترات از اين فراورده و جلوگيري از توليد نيتروزآمين و استفاده از خاصيت آنتي اكسيداني، موثر بودن در بيماريهاي قلبي عروقي، محافظت هاي پوستي در برابر UV و ضد سرطان بودن ليكوپن به عنوان رنگ طبيعي در اين فراورده همچنين استفاده از خاصيت آنتي اكسيداني پاپريكا و نيز رنگ و طعم بخشي آن در اين محصول و حذف كامل چربي حيواني حاوي كلسترول و چربي هاي اشباع و جايگزيني آن با چربي گياهي بالا بودن ميزان پروتئين اين فراورده (در حدود ۱۵ درصد) در مقايسه با نوع آلماني داراي ۴۰ درصد گوشت آزمايش شده (حدود ۹ / ۵ درصد) و دارا بودن ۳ گروه عمده اسيد چرب به ميزان قابل قبول و كاهش ميزان چربي نهايي اين فراورده به حدود10 درصد و افزايش ماندگاري اين فراورده با توجه به انجام آزمون هاي شاخص ميكروبي و شيميايي نتيجه نهايي توليد اين فرآورده است.
موارد یافت شده: 1