لیست اختراعات با مالکیت
ياسر جعفري جوزاني
9 عدد
خلاصه اختراع طرح ابتكاري ميز لرزه با شبيه سازي شتابهاي زلزله قادر است در طيف امواج الكترومغناطيسي اثرات زلزله را با دقت بسيار بالائي شبيه سازي كند. در اين طرح عامل ايجاد شتاب، موتورهاي الكتريكي مي باشند. در واقع براي شبيه سازي اثرات زلزله در هر جهت مختصاتي با نصب تعدادي موتور الكريكي كه داراي جرم متمركز با خروج از مركز مشخص مي باشند! مي توان باكنترل دور موتورها و همچنين كنترل حركت خطي جرم متمركز و در نهايت كنترل نيروي خروج از مركز توليد شده شبيه سازي را با دقت بالائي انجام داد. اساس طرح حاضركنترل حركت شعاعي جرم متمركز مي باشد كه با توضيحات داده شده نوع سيستم كنترلي اين طرح كنترل خطي بوده كه از لحاظ نصب و اجرا قابليت بالاتري دارد. اين طرح در مقايسه با انواع ميز لرزه هاي هيدروليكي از نظر هزينه بسيار مقرون به صرفه بوده و همچنين فضاي فيزيكي بسيار كمتري نياز دارد علاوه بر اينكه از نظر دقت نسبت به انواع هيد روليكي بسيار دقيق تر مي باشد.
خلاصه اختراع طرح ابتكاري ميز لرزه با شبيه سازي شتابهاي زلزله قادر است در طيف امواج الكترومغناطيسي اثراتزلزله را با دقت بسياربالايي شبيه سازي كند. در اين طرح عامل ايجاد شتاب، موتورهاي الكتريكي مي باشند. در واقع براي شبيه سازي اثرات زلزله در هر جهت مختصاتي با نصب تعدادي موتور الكريكي كه داراي جرم متمركز با خروج از مركز مشخص مي باشند؟ مي توان با كنترل دور موتورها و همچنين كنترل نيروي خروج از مركز توليد شده شبيه سازي رابا دقت بالائي انجام داد. اين طرح در مقايسه با انواع ميز لرزه هاي هيدروليكي از نظر هزينه بسيار مقرون به صرفه بوده و همچنين فضاي فيزيكي بسياركمتري نيازدارد علاوه بر اينكه از نظر دقت نسبت به انواع هيدروليكي بسيار دقيق تر مي باشد.
طرح ابتكاري ميز لرزه با شبيه سازي شتابهاي زلزله قادر است در طيف امواج الكترومغناطيسي اثرات زلزله را با دقت بسيار بالايي شبيه سازي كند. در اين طرح عامل ايجاد شتاب، موتورهاي الكتريكي مي باشند. درواقع براي شبيه سازي اثرات زلزله در هر جهت مختصاتي با نصب تعدادي موتور الكتريكي كه داراي جرم متمركز با خروج از مركز مشخص مي باشند؛ مي توان با كنترل دور موتورها و همچنين كنترل حركت خطي جرم متمركز و در نهايت كنترل نيروي خروج از مركز توليد شده شبيه سازي را با دقت بالايي انجام داد. اساس طرح حاضر كنترل توامان حركت شعاعي جرم متمركز و كنترل دور موتورهاي الكتريكي مي باشد كه با توضيحات داده شده نوع سيستم كنترلي اين طرح كنترل غيرخطي بوده كه از لحاظ دقت قابليت بالاتري دارد. اين طرح در مقايسه با انواع ميز لرزه هاي هيدروليكي از نظر هزينه بسيار مقرون به صرفه بوده و همچنين فضاي فيزيكي بسيار كمتري نياز دارد علاوه بر اينكه از نظر دقت نسبت به انواع هيدروليكي بسيار دقيق تر مي باشد.
اختراع حاضر به ارائه روشي جهت كنترل خطرات ناثي از روانگرايي خاك در هنگام زلزله مي پردازد. براي اين منظور از رزين هاي منبسط شونده استفاده شده است. اين رزين از طريق دو مكانيزم، قادر به كاهش قابل توجهي در احتمال روانگرايي مي باشند: مكانيزم اول نفوذ اين رزين ها در مصالح متخلخل خاك و در نتيجه پر شدن فضاي بين ذرات است. در نتيجه از يك طرف امكان پر شدن فضاي بين حفرات با آب هاي زيرسطحي وجود ندارد و از سوي ديگر سطح تماس ذرات خاك را با يكديگر افزايش مي دهد. مكانيزم دوم ايجاد تراكم در خاك در اثر فشار ناشي ناشي از انبساط مصالح تزريق شده است كه مي تواند ستون هايي از خاك را متراكم نمايد. تزريق رزين هاي منبسط شونده مي تواند از طريق حفر حفرات و يا از طريق شمع هاي توخالي كه در عمق مورد نظر داراي سطح متخلخل مي باشند انجام گيرد. در اين صورت مشخصات لايه خاك روانگرا را در هر عمق دلخواه بهبود بخشيد. علاوه بر آن اصطكاك سطح تماس شمع و خاك كه يك عامل كليدي در ظرفيت باربري شمع ها مي باشد، افزايش مي يابد.
در دنياي امروز، به علت گستردگي روابط سياسي و امنيتي جوامع مختلف وجود مراكز تأمين امنيت جوامع براي هر كشور امري حياتي ست. در مراكز امنيتي به دليل اهميت بالاي كنترل همه جانبه و شبانه روزي بخش هاي موجود در اين مراكز، برپايي سامانه هوشمند تشخيص حضور افراد در جاي جاي اين مراكز امنيتي مانند مراكز اطبلاعاتي، نظامي و ... مي تواند كمك به سزايي به مديريت اين مراكز كند. بدين منظور كوشش هاي فراواني صورت گرفته كه بخشي از آن در ساختمان هاي هوشمند، ظهور يافته است. در اين طرح ابتكاري سيستم هوشمند تشخيص حضور افراد در جاي جاي يك ساختمان امنيتي براي برآورده كردن اين نياز ضروري ارائه شده است. نكته حائز اهميت در اين طرح آن است كه در اين سامانه تنها از سيم كشي برق ساختمان براي انتقال اطلاعات استفاده شده است كه اين خود نقش بسيار مؤثري در كاهش هزينه انجام اين طرح خواهد داشت. مبحث اين نوشتار يكي از ساختارهاي پياده سازي عوامل هوشمند كننده، با صرف كمترين هزينه در اين نوع از ساختمان ها مي باشد. اين تكنيك، با طرح اوليه ي استفاده از پريزها به عنوان جايگاه سنسورهاي مورد نياز و نيز استفاده از شبكه سيم كشي اصلي خطوط انتقال قدذرت (Power Line) به عنوان كانال هاي انتقال اطلاعات بين سنسورها و سيستم فرمان مطرح مي گردد. اين سيستم، با توجه به قابليت سازگاري آن با انواع مختلف سنسورها، مي تواند كاربردهاي متفاوتي پيدا كند. مي توان با انتقال اين اطلاعات از يك شهر به شهر ديگر يك شبكه كنترلي بسيار گسترده را به وجود آورد حتي مي توان با اتصال اين سيستم به يك سرور اينترنت، يك اتاق فرمان براي هر نقطه از اين مراكز امنيتي را پياده سازي نمود. (مثلا در نظر بگيريد در ساختمان امنيتي در يك شهر كوچك در ساعتي كه مي بايست آن مركز خالي از كاركنان باشد سيگنالي مبني بر حضور فرد در يك اطاق صادر گردد، در اين صورت نزديكترين مركز امنيتي مرجع از اين امر مطلع شده و سريعاً مراتب تصميم گيري را انجام خواهد داد و همچنين اگر آن مركز نيز به دلايلي نتواند به موقع نسبت به اين موضوع واكنش نشان دهد مركز امنيتي ديگري وارد عمل خواهد شد. قابل توجه در اين ميان آن است كه همه ي اين تبادلات اطلاعات از طريق خطوط برق صورت مي گيرد). در طرح حاضر به صورت مبسوط به ارائه اطلاعات اساسي و مفاهيم روابط جزء به جزء در اين باب پرداخته شدده است.
در سيستم هاي معمولي انتقال قدرت از جعبه دنده هاي مختلفي استفاده مي شود كه اساس كار همه آنها انتقال قدرت بصورت پله اي (ناپيوسته) مي باشد. در اين گونه سيستمها اتلاف انرژي قابل توجه بوده همچنين كنترل وسيله نقليه نيز مشكل است. بعلاوه مشكلات بهره برداري و هزينه هاي سنگين تعميرات و نگهداري در اين سيستم هاي مرسوم، بسيار بالا مي باشد. از اينرو توسط محققين مختلف پژوهش هاي زيادي در رابطه با حذف و كاهش اينگونه مسائل انجام گرفته است. در اين رابطه سيستم هاي جديدي همچون سيستم هاي انتقال قدرت پيوسته ارائه گرديده است.
موارد یافت شده: 9