لیست اختراعات با مالکیت پژوهشكده مهندسي
19 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 19
تاریخ ثبت: 1391/09/21
خلاصه اختراع:

در اين اختراع بدليل اينك الياف سراميك مانند الياف آزبست از نوع الياف معدني مي باشد و مانند الياف آزبستي وقتي در معرض دماهاي بالاتر از °C 800 قرارمي گيرد ماده مذاب با ويسكوزيته نسبتاً بالا را توليد مي كند (كه يكي از دلايل اصلي استفاده از آزبست در ساخت سپرهاي حرارتي است) بعنوان كانديداي احتمالي جايگزيني براي الياف آزبست انتخاب شد. براي ساخت كامپوزيت فنوليك/الياف سراميك و فنوليك/الياف آزبست بطور جداگانه الياف سراميكي و آزبستي با مقدار مناسبي از رزين فنوليكي آغشته شد. بعد از 24 ساعت پيش آغشته هاي تهيه شده از طريق فرايند اتوكلاو پخت شدند. بعد از اتمام فرايند پخت كه حدود 3 ساعت به طول مي انجامد كامپوزيتهاي ساخته شده در داخل كوره با دمايC° 160 پخت تكميلي مي شود. از كامپوزيتهاي ساخته شده نمونه هاي براي انواع آزمونها مانند تعيين دانسيته، تعيين ميزان تخلخل، خواص مكانيكي (آزمون خمش) و آزمون شعله اكسي استيلن تهيه شد. كامپوزيتهاي سراميكي ساخته شده در مقايسه با كامپوزيتهاي آزبستي ساخته شده و مرجع، خواص فيزيكي، مكانيكي و حرارتي به مراتب پاييني داشتند و قابليت استفاده بعنوان سپر حرارتي جايگزين سپرهاي حرارتي آزبستي را نداشتند. براي بهبود خواص كامپوزيتهاي سراميكي از پركننده زيركونيا استفاده شد. نتايج آزمونهاي كامپوزيت فنوليك/الياف سراميك/زيركونيا نشان داد كه اين كامپوزيتها خواص حرارتي بهتري را نسبت به كامپوزيتهاي آزبستي دارند و سپرهاي حرارتي ساخته شده قابليت جايگزيني با نوع آزبستي را دارند.

تاریخ ثبت: 1392/02/22
مخترع/مخترعان: مهرشاد مقرون
خلاصه اختراع:

بورات آلومينيوم با ساختار مولايتي يكي از مواد سراميكي نوين و بسيار مهم مي باشد كه داراي خواص مكانيكي و حرارتي مطلوبي همچون استحكام بالا، پايداري حرارتي بالا،مقاومت كششي بالا بوده و به واسطه داشتن چنين خصوصياتي مي تواند كاربردهاي بسيار گسترده اي را در صنايع مختلف داشته است. به همين منظور در سالهاي اخير، تحقيقاتي در زمينه ساخت مواد نانوساختار بر پايه بورات آلومينيوم با ساختار مولايتي همانند نانوويسكرها، نانولوله ها، نانوسيم ها، نانولوله ها انجام شده است. در اين تحقيق، با استفاده از مواد اوليه استات آلومينيوم پايدار شده با اسيد بوريك و پلي وينيل پيروليدون (PVP) و با بكارگيري روش الكتروريسي موفق به توليد نانو الياف بورات آلومينيوم با ساختار مولايتي با ساختار شيميايي Al18B4O33 در دماي °C1200 شديم. خواص ساختاري و مورفولوژيكي نانو الياف توليد شده توسط ميكروسكوپ الكتروني(SEM) و ، طيف سنجي مادون قرمز تبديل فوريه(FT-IR) و پراش اشعه ايكس(XRD) ، و همچنين رفتار حرارتي ماده ساخته شده توسط وزن سنجي حرارتي (TGA) و آناليز حرارتي افتراقي (DTA) مورد بحث و بررسي قرار گرفت. نتايج به دست آمده نشان مي دهد كه در شرايط مختلف عمليات حرارتي، ماده اوليه رفتارهاي مورفولوژيكي و ساختاري متفاوتي را از خود نشان مي دهد، بدين صورت كه با افزايش دما شكل ساختاري نانو الياف بورات آلومينيوم با ساختار مولايتي از حالت صاف و يكدست به صورت تسبيحي تغيير شكل يافته، و همچنين با افزايش دما بورات آلومينيوم با ساختار مولايتي بسيار خالص با ساختار شيميايي Al18B4O33 و بدون هيچ ناخالصي توليد گرديد.

تاریخ ثبت: 1392/02/22
مخترع/مخترعان: مينا يزدان پناه
خلاصه اختراع:

خلاصه اختراع: در طول چند دهه ي گذشته ، نانوالياف كربني توجه بسيار زيادي را از جانب شيميدان ها ، فيزيكدان ها ، و دانشمندان مواد به خود جلب كرده اند.نانوالياف كربني مي توانند با محدوده ي قطركنترل شده اي مابين 10 تا چند صد نانومتر و طولي مابين چند تا 10 ميكرون توليد شوند. در اين تحقيق با استفاده از پليمر پلي (وينيل الكل) و نمك كادميوم استات دو آبه ،نانوالياف پليمريPVAالكتروريسي شده وبا يد پايدارشدند و تحت عمليات حرارتي قرار گرفتند. خواص ساختاري نانوالياف توليدي و رفتار حرارتي آن ها با ميكروسكوپ الكتروني(SEM) و آناليز وزن سنجي حرارتي(TGA) ، اسپكتروسكوپي رامان(RAMAN) و پراش اشعه ايكس(XRD) بررسي شد.نتايج به دست آمده نشان داد كه امكان توليد مستقيم نانوالياف كربني از پيش ماده ي پليمري PVA وجود ندارد زيرا كه اين پليمر داراي پايداري حرارتي كمي در دماهاي بالاي كربونيزاسيون است و ساختار نانوليفي الياف در طول كربونيزاسيون از بين مي رود. بنابراين با افزودن نمك فلزيبه محلول الكتروريسي، پايداري حرارتي نانوالياف حاصل گرديد. با بهره گيري از عمليات يدي بهبود بيشتري بدست آمد و بهره گيري همزمان از عمليات يدي و افزايش نمك فلزي بازده ي كربني را تا 33% بالا برد و نانوالياف كربني با ساختار نانوليفي به دست آمد.

تاریخ اظهارنامه: 1393/06/28
تاریخ ثبت: 1394/05/18
مخترع/مخترعان: سیدعباس موسوی بهنام
خلاصه اختراع:

عنوان اختراع: آرمور بتني جديد براي استفاده در لايه حفاظ موج‌شكن اختراع حاضر مربوط به آرمور بتني مورد استفاده در لايه حفاظ موج شكن و يا سازه‌هاي مقاوم در مقابل موج مي‌باشد. زمينه فني اين اختراع علم سواحل، بنادر و سازه هاي دريايي مي باشد. لايه آرمور كه در يك سازه موج‌شكن خارجي ترين بخش از مقطع مي‌باشد، وظيفه حفاظت سازه در مقابل نيروهاي ناشي از امواج را بر عهده دارد. مصالح لايه آرمور عمدتاً از قطعات بزرگ سنگ و يا بلوك هاي بتني غير مسلح تشكيل مي‌شود. بلوك هاي بتني اين مزيت را نسبت به قطعات سنگي دارند كه عامل پايداري آنها علاوه بر وزن آرمور، عمدتاً از طريق درگيري بين بلوك هاي مجاور تامين مي شود. از سال1950 تا كنون بلوك‌هاي بتني متعددي معرفي شده كه عمده اين آرمورها دو لايه بوده و پارامترهاي پايداري آنها تابع وزن خود بلوك و نيز درگيري بين قطعات مي‌باشند. مشكل اين نوع آرمورهاي دو لايه پايداري هيدروليكي پايين و در نتيجه وزن زياد و حجم زياد بتن مصرفي مي‌باشد. آرمورهاي بتني تك لايه از سال 1980 به‌كار گرفته شد كه آكروپاد اولين بلوك از اين نوع تا 20 سال بعد نيز به عنوان آرموري برجسته شناخته مي‌شد. آرمور Core-Loc، A-Jack و Xbloc نمونه‌هاي بعدي از اين نوع آرمور بوده‌اند كه به‌ترتيب توسعه يافتند. مشخصه‌هاي برجسته‌ي اين آرمورها درگيري زياد، تك لايه بودن واستقرار نامنظم مي‌باشد. با استفاده از اين برخي از اين آرمورها در ايران مشكلاتي از قبيل پايداري سازه‌اي آنها مشاهده گرديد. هدف از ارائه آرمور بتني جديد افزايش پايداري سازه‌اي با حفظ پايداري هيدروليكي مي‌باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1388/12/19
تاریخ ثبت: 1390/05/18
خلاصه اختراع:

اين پروژه به طور ويژه به طراحي و توسعه نرم افزار پردازش و تجزيه و تحليل تصاوير حاصل از تصويربرداري ماموگرافي تشديد مغناطيسي جهت تشخيص بافتهاي سرطاني سينه اختصاص دارد. تشخيص بافتهاي سرطاني سينه از روي تصاوير MR Mnnography به دلايل متعددي به اندازه 10% الي 30% توسط پزشكان متخصص دچار خطا مي باشد كه اين امر نهايتا منجر به تشخيص اشتباه در مراحل مختلف بيماري شده و به نوبه خود مي تواند ميزان مرگ و مير ناشي از بيماري سرطان سينه را افزايش دهد. از اينرو طراحي نرم افزار كمك پردازشي كه با قرار دادن آن در اختيار پزشكان امكان تشخيص و تجزيه و تحليل بافتهاي سرطاني سينه با دقت بسيار بيشتري امكان پذير مي گردد، مي تواند بيماري را در مراحل اوليه تشخيص داده و آمار مرگ و ميز ناشي از تشخيص نادرست را به حداقل رساند. تحليل و آناليز تصاوير حاصل از تصويربرداري MRM به عنوان يكي از جديدترين و دقيق ترين روشهاي تصويربرداري در كنار ارائه الگوريتمهاي مورد نياز براي يافتن بهينه ترين سري پردازشي و نيز ارائه روشهاي تحليل براي شناسايي بافتهاي سرطاني سينه خوش خيم و بدخيم براساس نمودارهاي مورد نياز از ديگر امكانات اين نرم افزار مي باشد. 2- زمينه فني اختراع اختراع به طور خاص به توسعه نرم افزاري كمك پردازشي براي تشخيص بافتهاي سرطاني سينه اختصاص دارد. با توجه به قابليتهاي متنوعي كه در اين نرم افزار تعبيه شده است امكان تشخيص سريع و دقيق بافتهاي خوش خيم و بدخيم سرطاني سينه براساس تصاوير DICOM حاصل از MRM فراهم گرديده است. تصاوير MRMذاز وضوح بالايي برخوردارند ولي تعدد زياد و رزولوشن باليني دارند. به همين دليل براي تشخيص اتوماتيك تومورها، نياز به ابزارهاي CAD مي باشد كه قابليتهاي جداسازي استخراج ، ظاهر كردن و كلاس بندي بافتها را داشته باشد. نرم افرار ارائه شده قادر به انجام اعمال فوق در رابطه با تصاوير پزشكي حاصل از MRM را دارا مي باشد. به عبارت ديگر و به طور خلاصه مي توان ادعا نمود زمينه فني اختراع به توسعه نرم افزار كمك پردازشي در حوزه تشخيص پزشكي و خصوصا تشخيص بافتهاي سرطاني سينه اختصاص دارد.

تاریخ اظهارنامه: 1389/05/26
تاریخ ثبت: 1389/07/05
خلاصه اختراع:

خلاصه اختراع ‏در اين اختراع ابتدا ژل هاي پلپمري با روش پلپمرپزاسيون مل-ژل ~ امواج مايكرووبو توليد مي گردد سپس تعويض حلال در چند مرحله انجام پذيرفته و ژل مورد نظر وارد دستگاه خشك كن فوق بحراني ميگردد. در اين دستگاه مجددا تعويض حلال با دي اكسيد كربن مايع صورت گرفته و سپس دي اكسيد كربن به حالت فوق بحراني مي رسد. در اين حالت گاز دي اكسيد كربن بتدريج از دستگاه خارج شده و نمونه اروژل بدست مي ا يد. در اين فرايند ضمن توليد نمونه هاي اروژل پليمري زمان توليد آنها نيز از يك هفته تا ١٠ ‏روز به حداقل نصف اين مقداركاهش مي يابد.

تاریخ اظهارنامه: 1389/05/17
تاریخ ثبت: 1389/06/27
خلاصه اختراع:

اين دستگاه به طور كلي از يك مخزن صليبي شكل و يك شير ورودي و دو شير خروجي تشكيل شده است كه در هر لحظه توسط فشار سنج مناسب مي توان فشار و دماي داخل مخزن را مشاهده نمود مايع دي اكسيد كربن توسط كپسول سيفون دار به مخزن ئارد شده و در هنگام تعويض حلال از شير خروجي پايين دستگاه و در هنگام خشك كردن در حالت فوق بحراني از شير خروجي بالايي دستگاه خارج مي شود اين دستگاه مي تواند در توليد ميكرو نانو فوم ها در مرحله تعويض حلال و خشك كردن استخراج توسط دي اكسيد كربن توليد نانو ذرات و بكار رود

تاریخ اظهارنامه: 1389/02/14
تاریخ ثبت: 1389/03/10
خلاصه اختراع:

دستگاه لايه نشاني شيميايي از فاز بخارCVD جهت سنتز در جاي نانو لوله هاي كربني از فاز گازي ساخته شده است. به طور كلي ، هدف روش لايه نشاني شيميايي تبديل ماده مورد نظر طي يك واكنش شيميايي از حالت گازي به حالت جامد و نشاندن ماده به صورت همزمان روي قسمت مورد نظر است. به اين صورت كه هيدروكربن ها پس از اينكه داخل راكتور دميده شدند تحت تاثير دما به كربن فعال تجزيه شده و اين كربن بر سطح پايه كاتاليستي نشانده مي شود و پس از رسيدن به مرحله اشباع، به صورت نانو لوله هاي كربني از سطح آن رشد مي كند. اجزاء دستگاه شامل كپسول هاي گاز، راكتور كوارتزي، سيستم كنترل دما، سيستم كنترل دبي و سيستم خروجي است. قايقك حاوي پودر سراميكي و كاتاليست مورد نظر در وسط راكتورقرار داده مي شوند. در مرحله اول توسط گازهاي خنثي راكتور از اكسيژن تخليه شده و كوره به دماي احيا مي رسد در اين دما اكسيد آهن كه به عنوان كاتاليست استفاده شده است به آهن نانومتري فعال احيا مي شود. مرحله احيا تحت اتمسفر هيدروژن انجام مي گيرد. پس از اين مرحله كوره تحت اتمسفر خنثي به دماي سنتز رسانده مي شود و پس از آهن تحت جرياني از گاز خنثي همراه با گاز هيدروكربني كه در اينجا استيلن بوده است قرار مي گيرد . پس از اتمام اين مرحله كوره تحت اتمسفر خنثي به دماي محيط رسانده مي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1387/09/24
تاریخ ثبت: 1388/04/14
مخترع/مخترعان: فرزانه طيبي
خلاصه اختراع:

سامانه كمكي براي رفع حاجت و استحمام افراد كوادري پلزي

تاریخ اظهارنامه: 1387/05/07
تاریخ ثبت: 1387/08/13
مخترع/مخترعان: بدون نام
خلاصه اختراع:

موارد یافت شده: 19