لیست اختراعات با مالکیت پژوهشگاه ارتباطات وفناوري اطلاعات
6 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 6
تاریخ اظهارنامه: 1396/03/09
تاریخ ثبت: 1396/03/09
خلاصه اختراع:

تقويت‌كننده SSPA با توان خروجي 8 وات و PAE بيش از 50% در فركانس GHz 7/11 – 4/11 بخش تقويت¬كننده¬ توان RF وظيفه تامين توان خروجي ترانسپوندر ماهواره را بعهده دارد.TWTA و SSPA دو گزينه اصلي براي تقويت¬كننده¬ توان در ماهواره¬ها هستند.نمونه‌هاي فضايي TWTA در رده كالاهاي تحريمي براي ايران قرار دارند و از اينروي به عنوان گلوگاه اصلي ساخت يك ترانسپوندر ماهواره‌اي به شمار مي‌روند.البته مدت زماني است كه تقويت كننده‌هاي SSPA با راندمان بالا در باندهاي فركانسي Cو X جانشين لامپ TWTA در ترانسپوندر ماهواره شده‌اند. روند تكنولوژي بصورتي است كه بزودي در باندهاي بالاتر SSPA جايگزين TWTA خواهد شد. ساختSSPA نسبت به TWTA راحتتر و ارزانتر است،لذا ساخت تقويت كننده SSPA با راندمان بالا بعنوان يكي از امكانات جايگزين براي TWTA مطرح مي¬باشد. با توجه به ساخت و پرتاب ماهوارهLEO در كشور نياز به ساخت SSPA با راندمان بالا وجود دارد. در اين طرح،با استفاده از ترانزيستور Die، تقويت كننده SSPA با توان خروجي 8 وات و PAE بيش از 50% در فركانس GHz5/11 در كشور ساخته شده است كه با توجه به اطلاعات موجود اولين نمونه ساخت تقويت كننده GaN با استفاده از Die با PAE بيش از 50% در فركانس بيش از GHz11 داخل كشور مي¬باشد

تاریخ اظهارنامه: 1395/07/25
تاریخ ثبت: 1395/07/25
خلاصه اختراع:

با افزايش نياز به پهناي باند، بستر مخابراتي نيز نيازمند افزايش ظرفيت لينكهاي انتقال خود بوده و لذا استفاده از سيستمهاي STM-16 براي تجميع و انتقال ترافيك با نرخ 2.5Gbps ضروري ميباشد. سيستم قبلي STM-4 بوده كه نرخ بيت 622Mbps را دارا بود. سيستم طراحي شده قابليت ادغام چهار سيگنال STM-4 نوري به يك سيگنال STM-16 نوري در طول موج nm1550 با نرخ 2.5Gbps را دارد. ويژگي مهم اين سيستم پشتيباني از همزماني و حفاظت 1+1 است. بخشهاي سخت افزار و نرم افزار اين سيستم به صورت ماژولار و در ابعاد 1U در داخل كشور طراحي و ساخته شده است. از بخشهاي مهم سيستم همزماني آن مي باشد كه از خروجيهاي تراشه تايمينگ با فركانس 155.52MHz و اسيلاتور‌هاي با فركانس 77.75 MHz به عنوان سيگنال كلاك استفاده شده است. واحد كنترلر استفاده شده شامل پردازنده 32 بيتي با معماري ARM9 است. پيكربندي و كنترل سيستم توسط پردازنده انجام مي‌شود. از تراشه FPGA براي انجام برخي پردازش‌ها استفاده شده است. كنترل و مديريت اين سيستم شامل نرم‌افزار GUI و بخش نرم‌افزار نهاده است كه طراحي آن كاملاً بومي بوده و از طريق شبكه‌ي Ethernet يا درگاه‌هاي ارتباطي توسط پروتكل SNMP با يكديگر در ارتباط بوده و از توابع استاندارد FCAPS پشتيباني مي كند.

تاریخ ثبت: 1397/06/13
خلاصه اختراع:

امروزه در شبكه‌ي اپراتورهاي تلفن همراه، صدا و سيما، شركت نفت و گاز براي انتقال صدا، تصوير و داده از سه روش فيبر نوري ، ماهواره و راديوهاي مايكروويو استفاده مي‌شود. راديوهاي مايكروويو پهن باند، براي برقراري ارتباط در مناطق صعب العبور و روستاهاي دورافتاده از اهميت ويژه اي برخوردار بوده و هزينه آن نسبت به ارتباطات ماهواره‌اي به مقدار قابل ملاحظه‌اي كاهش مي‌يابد. راديوي ساخته شده قابليت ارسال و دريافت اطلاعات 63E1 در قالب يك STM1 در باند 18 GHz را دارد. اين سيستم به صورت 1+1 اسپليت طراحي و از مدولاسيونهاي پيچيده و دشوار 64QAM و 128QAM استفاده شد. براي پياده سازي باند پايه فرستنده و گيرنده، همچنين اجراي كدينگ ها و اكولايزرها از فناوري FPGA استفاده شد. شكل دهي پالس در فرستنده و الگوريتم هاي كرير ريكاوري و كلاك ريكاوري در گيرنده از بخش‌هاي پيچيده پروژه بود كه براي پياده سازي آنها نيز از فناوريFPGA استفاده شد. در قسمت مدارهاي آنالوگ، از نوسان سازهاي فركانسي دقيق و با نويز فاز كم استفاده شده و مدارهاي تقويت كننده نيز به قدر كافي خطي طراحي شده تا براي اجراي مدولاسيونهاي چند سطحي مناسب باشند. كليه آلارمهاي راديو و دستورات كاربري از طريق يك كانكتور LCT قابل دسترسي هستند.

تاریخ اظهارنامه: 1396/11/18
تاریخ ثبت: 1397/07/15
خلاصه اختراع:

در طراحي سيستم‌هاي مخابراتي، تقويت‌كننده توان به عنوان عنصري كه وظيفه تقويت سيگنال‌هاي با توان كم توليد شده از بخش‌هاي قبلي و رساندن سطح توان به ميزان لازم براي درايو كردن آنتن فرستنده را بر عهده دارد، از اهميت خاصي برخوردار است. در اين ميان دسته خاصي از تقويت‌كننده‌ها تحت عنوان اختصاري TWTA موجود هستند كه به دليل برخورداري از ويژگي‌هايي نظير توان خروجي و بازدهي توان بالا محبوبيت زيادي داشته و به عنوان تقويت‌كننده توان به طور گسترده در ترانسپوندر ماهواره‌ها، رادارها نظير رادارهاي كنترل آتش هوايي ، سيستم‌هاي جنگ الكترونيك و كاربردهاي EMC به منظور انجام تست‌هاي مصونيت مورد استفاده قرار مي‌گيرند. عليرغم مزيت‌هاي ذكر شده براي TWTA، عواملي مانند هزينه بالا و سختي در نگه‌داري و تعمير (به علت ولتاژ بالا و جريان پايين) چالش‌هايي مهم براي استفاده از اين تقويت‌كننده‌ها هستند. از طرفي نمونه‌هاي فضايي TWTA در رده كالاهاي تحريمي براي ايران قرار دارند و از اين‌رو به عنوان گلوگاه اصلي ساخت يك ترانسپوندر ماهواره‌اي به شمار مي‌روند. امروزه با پيشرفت تكنولوژي طراحي و ساخت قطعات نيمه‌هادي، تقويت‌كننده‌هاي تحت عنوان اختصاري SSPA كانديداي مناسبي براي جايگزيني TWTAها مي‌باشند. مدت زماني است كه تقويت‌كننده‌هاي SSPA با راندمان بالا در باندهاي فركانسي Cو X جانشين تقويت‌كننده TWTA در ترانسپوندر ماهواره شده‌اند. روند پيشرفت تكنولوژي به صورتي است كه بزودي در باندهاي بالاتر SSPA جايگزين TWTA خواهد شد. ساختSSPA نسبت به TWTA راحت‌تر و ارزان‌تر است؛ لذا ساخت تقويت‌كننده SSPA با راندمان بالا به عنوان يك جايگزين براي TWTA مطرح مي‌باشد. با توجه به برنامه‌ريزي كلان كشور براي ساخت ماهواره ملي GEO در كشور و عدم امكان تأمين TWTA، نياز به بومي‌سازي طراحي و ساخت SSPA با راندمان بالا وجود دارد. از طرفي با توجه به توان و بازدهي تقويت‌كننده ساخته شده، مي‌تواند در صنايع هوافضا، رادارها، ايستگاه‌هاي زميني ماهواره و همچنين فرستنده‌هاي پخش همگاني كاربرد داشته باشد. در اين طرح، تنها با استفاده از دو ترانزيستور Die، تقويت‌كننده SSPA با توان خروجي 50 وات و بيشينه PAE برابر با 42% در بازه فركانسي GHz10/95-11/15 در كشور ساخته شده است؛ كه با توجه به اطلاعات موجود اولين نمونه ساخت تقويت‌كننده GaN بدون استفاده از ساختارهاي تركيب‌كننده توان، با مشخصات مطرح شده و در بازه فركانسي محدوده GHz11 در داخل كشور مي‌باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1400/09/10
تاریخ ثبت: 1401/04/01
خلاصه اختراع:

يك اختراع نرم افزاري است كه با هدف افزايش توان رايانشي ابررايانه انجام مي‌شود و شامل بخش‌هاي زير مي باشد: • معماري زيرساخت نرم‌افزاري ابررايانه مبتني بر منابع تركيبي مجازي و فيزيكي • اجزاي سامانه نرم‌افزاري ابررايانه • اجزاي بستر ارائه خدمات ابررايانه • معماري بخش زيرساخت سخت‌افزاري ابررايانه • ساختار همبندي شبكه هر خوشه براي بخش زيرساخت سخت‌افزاري ابررايانه جهت پردازش فوق سريع هر يك از اين بخش‌ها شامل چندين لايه مي‌شوند كه شكل‌هاي آنها در متن تشريح شده است. زمينه فني اختراع مربوط به معماري سخت‌افزار و نرم‌افزار مبتني بر منابع تركيبي مجازي و فيزيكي رايانه‌اي است كه به عنوان يك بستر بسيار كارآمد براي پردازش فوق سريع ابررايانه مدرن طراحي شده است. مشكلي كه اختراع قصد حل آن را دارد ارائه معماري سيستم‌هاي ابررايانه با توان پردازشي بالا با تركيب مديريت منابع مجازي و فيزيكي است كه باعث ارائه خدمات پردازشي با كارايي بالا در كاربردهايي مانند هوش مصنوعي، كلان داده، اينترنت اشياء و رايانش ابري مي‌شود. مكانيزم اين اختراع، مبتني بر تركيب منابع مجازي و فيزيكي، تركيبي از رايانش ابري Bare Metal و همگرايي با موضوعات كلان داده، اينترنت اشياء و هوش مصنوعي است.

تاریخ اظهارنامه: 1401/05/01
تاریخ ثبت: 1402/06/22
خلاصه اختراع:

اين اختراع با عنوان «چارچوب يكپارچه آزمون و ارزيابي سامانه¬هاي پردازش فوق سريع مشتمل بر جنبه¬هاي سخت¬افزار، نرم-افزار، و زيرساخت فيزيكي» به تبيين ابعاد مختلف فرآيند آزمون و ارزيابي يك سامانه فوق¬سريع براي لايه¬هاي اصلي سخت¬افزار، نرم¬افزار و زيرساخت فيزيكي و از منظر آزمون¬هاي پايه، عملكرد، امنيت و ايمني، تعامل¬پذيري، كارايي، مقياس¬پذيري، فشار، بارگذاري و پايداري، قابليت اطمينان، بازگشت¬پذيري، مستندسازي، مقررات و پذيرش در قالب يك نماي كلي ماتريس آزمون و ارزيابي مي¬پردازد. هدف از اين اختراع ارائه يك چارچوب هدفمند، ساختاريافته، كاربرپذير و اختصاصي براي آزمون سامانه ابررايانه و نيز ارائه دستورالعمل¬ها و ابزارهاي مورد نياز و چگونگي تحليل نتايج مي¬باشد. بدين منظور چارچوبي جامع و مستقل طراحي شده كه به مرور بدون وابستگي به سامانه خاصي تكميل گرديده است. تركيب طرح آزمون به صورت جامع با بخش¬هاي مختلف يك سامانه پردازشي و در نظر گرفتن ويژگي¬هاي خاص يك رايانه از نوآوري¬هاي اين ادعا مي¬باشد. ابعاد اين اختراع شامل موارد زير مي-باشد: 1. با در نظر گرفتن استانداردهاي آزمون و ارزيابي، سعي شده است طرح كلي آزمون با داشتن نگاهي بر معماري ابررايانه ارائه گردد. 2. رهيافت¬ كلي آزمون، در نظر گرفتن چهار نوع آزمون حضوري، مبتني بر دستورالعمل، محك سنجها و بررسي بر اساس استاندارد است كه به ازاي مولفه¬هاي مختلف آزمون¬هاي معنادار هر مولفه، يكي از چهار روش ذكر شده در قالب شناسنامه¬هاي مختلف در نظر گرفته شده است. 3. كليه شناسنامه¬ها، به همراه ابزارها در سامانه كنترل نسخه نگهداري مي¬شود. همچنين نتيجه هر آزمون مبتني بر ساختار ارائه شده، به صورت متناظر با شناسنامه¬ها در همين سامانه نگهداري مي¬شود. لازم به ذكر است كه اين ادعا در سطح كلان آن قادر به ارزيابي سامانه¬هاي پردازشي فوق¬سريع است، اما اين موضوع به معناي عدم قابليت آزمون ساير سامانه¬هاي پردازشي در ابعاد كوچكتر نيست و در جايي كه تعاريف اجازه مي¬دهند قابليت آزمون و ارزيابي در سطوح مختلف ريزدانگي وجود دارد. به عنوان نمونه حتي توان پردازشي يك خوشه كه روي يك سيستم شخصي برپاسازي شده است نيز به سادگي امكان¬پذير است.

موارد یافت شده: 6