لیست اختراعات با مالکیت پژوهشگاه هوافضا
9 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 9
تاریخ اظهارنامه: 1391/06/12
تاریخ ثبت: 1391/09/18
خلاصه اختراع:

دستگاه مزكور قادر به توليد اكسيژن و جذب بهينه گازهاي سمي همچون دي اكسيد كربن مي باشدبه گونه اي كه در فرآيند توليد اكسيژن, تاخير و يا وقفه اي بوجود نيايد. از ويژگيهاي قابل حمايت اين سيستم بر خلاف پيچيدگي بسيار در محاسبات و طراحي بهينه اين سيستم, بعلت ساخت و توليد اين سيستم امكان توليد انبوه در مقياس صنعتي وجود دارد. از ديگر نكات قابل حمايت, قابليت اطمينان بالا بدليل طراحي بهينه در جذب گازهاي سمي و همچنين استفاده از فيلتر پلي يورتان جهت جلوگيري از خروج ذرات گرانول در ارتعاشات, پرهيز از به كار بردن قطعات متحرك سادگي استفاده از سيستم و كنترل دبي خروجي اكسيژن مي باشد.

تاریخ ثبت: 1394/11/12
خلاصه اختراع:

روشهاي متداول توليد جت گرم براي بررسيهاي آيروديناميكي و آيروآكوستيكي بسيار پيچيده، حساس و پرهزينه هستند. دليل اين موضوع اينست كه جريان ورودي به نازل بايد خود عاري از هرگونه نوسانات دمايي و فشاري بوده و اصطلاحاً جريان گاز گرم با توزيع فشار و انتروپي يكنواخت وارد نازل شود. هرگونه نوسان و غيريكنواختي در جريان ورودي به نازل بر بازده تجهيزات تأثير منفي خواهد گذاشت. هدف از اين اختراع طراحي، ساخت و راه ندازي تجهيزات آزمايش جهت شبيه سازي جت گرم با دماي بالا و با سرعت جت خروجي متغير(مادون و ماوراء صوت) براي بررسي آيروديناميك و آيروآكوستيك جت و همچنين اثرات افزايش دما برگازهاي مختلف مي باشد. به عنوان نمونه صداي ناشي از جت خروجي موتور هواپيما، صداي خروجي جت توربين در نيروگاه هاي توليد برق و همچنين صداي ناشي از موتور پرتابگرها در روي سكوي پرتاب و پس از آن با اين وسيله قابل بررسي ميباشد. اين ابزار قابليت شبيه سازي لحظه شروع به كار جت و همچنين جت پايا را دارد. در تجهيزات طراحي شده جت گرم درون يك تونل موج ضربه اي انعكاسي توليد مي شود. دماي جت توسط موج ضربه اي عبوري از روي گاز افزايش مي يابد، بنابراين حداقل غير يكنواختي در گاز به وجود خواهد آمد. همچنين به دليل زمان كوتاه آزمايش نياز به تجهيزات خاص دما بالا از بين رفته و همچنين اثرات نامطلوب انعكاس صوت در بررسيهاي آيروآكوستيك جت از محيط اطراف به حداقل ميرسد. اين تجهيزات از يك مخزن پرفشار و يك مخزن كم فشار تشكيل شده است. اين دو قسمت توسط يك ديافراگم از هم جدا شده اند. دماي جت با تغيير نسبت تركيبات گازي قسمت پرفشار (هليم و نيتروژن) و قسمت كم فشار (نيتروژن، هوا و آرگون) قابل تنظيم بوده و تا 3300 كلوين قابل دسترسي است. فشار مورد نياز نازل نيز با تغيير فشار قسمت كم فشار قابل تنظيم است. سرعت جت خروجي با تغيير نازل در انتهاي قسمت كم فشار قابل تنظيم است.در طراحي صورت گرفته براي اين تونل موج ضربه اي نسبت طول قسمت كم فشار به پرفشار به گونه اي در نظر گرفته شده است كه بيشترين زمان آزمايش به دست آيد. همچنين قطر تونل به گونه اي در نظر گرفته شده كه بتوان نازل با مقياس مناسب نسبت به ابعاد واقعي در انتهاي آن نصب كرد. با طراحي و ساخت اين تجهيزات ايران به جمع معدود كشورهاي قادر به انجام آزمايش هاي آيرو-ترموديناميكي در رژيم ماوراء صوت و همچنين بررسي هاي تجربي بر روي ميدان آكوستيك جت گرم مي پيوندد. شايان ذكر است اين تجهيزات ساخته شده و آزمايشات انجام شده نشاندهنده عملكرد بسيار مناسب اين وسيله (مطابق طراحيها) مي باشند.

تاریخ اظهارنامه: 1389/03/12
تاریخ ثبت: 1389/04/15
خلاصه اختراع:

رايانه ي پرواز موازي سامانه اي سخت افزاري جهت حل و اجراي الگوريتم هاي كنترل بهينه در فضاپيماها راكت هاي كاووش و ديگر وسايل پرنده مي باشد اين سخت افزار از يك مدار پايه بر مبناي پردازنده هاي پيشرفته و پرسرعت تشكيل شده است محاسبات با استفاده از روش برنامه ريزي پوياي تكرار شونده در سخت افزار پياده شده است مدارها با استفاده از شبكه 12c با يكديگر ارتباط دارند و كل مجموعه از طريق شبكه miwi با ديگر رايانه ها در ارتباط مي باشد كاربرد اصلي اين سامانه حل و اجراي كنترل بهينه به صورت بلادرنگ در ماموريت هاي هوايي و فضايي مي باشد در حال حاضر از اين سخت افزار در شبيه سازي فرود آرام در مريخ استفاده شده است و اين قابليت وجود دارد كه از آن در راكت هاي كاووش پرتابگرهاي ماهنواري و پرنده هاي بدون سرنشين استفاده شود

تاریخ اظهارنامه: 1389/03/12
تاریخ ثبت: 1389/04/15
خلاصه اختراع:

تاریخ اظهارنامه: 1386/10/02
تاریخ ثبت: 1386/11/09
مخترع/مخترعان: قاسم كاهه
خلاصه اختراع:

سامانه هاي هوشمند كنترل و مديريت ناوگان حمل و نقل با بهره گيري از فناوري هاي نوين سيستم ناوبري ماهواره اي و سيستم هاي ارتباطي امكان استفاده بهينه از ناوگان را فراهم نموده اند. در اين سامانه ها، دستگاه هاي كوچك الكترونيكي در داخل هر ناوگان نصب مي شود كه امكان اندازه گيري پارامترهاي مسير و ارسال آنها به مركز كنترل را براي ناوگان فراهم مي آورد. در مركز كنترل نيز اطلاعات دريافتي از كل ناوگان بصورت متمركز پردازش شده و اطلاعات و گزارش هاي متنوعي را توليد مي نمايد كه براي كنترل و مديريت ناوگان مفيد است. اين سامانه علاوه بر نظارت بر عملكرد ناوگان، مي تواند برنامه كاري ناوگان را مديريت نموده و بر حسن اجراي آن نيز نظارت داشته باشد. در اين گزارش مراحل طراحي، ساخت و آزمايش يك سامانه هوشمند كنترل و مديريت ناوگان شرح داده شده و نتايج آن نيز ارائه شده است.

تاریخ ثبت: 1394/02/18
خلاصه اختراع:

آنتن پلاسما با تحريك موج سطحي، يك آنتن راديويي است كه براي ارسال و دريافت سيگنال در محدوده فركانسي VHF طراحي و ساخته شده است. اين اختراع در رده بندي علوم مهندسي برق- مخابرات قرار دارد. ويژگي هاي اصلي اختراع پيشنهادي عبارت است از: 1-\tتغيير طول آنتن و در نتيجه تغيير فركانس كاري آنتن با توان تحريك پلاسما؛ درحالي كه عموماً اين فركانس در يك آنتن رايج فلزي ثابت است. 2-\tقابليت روشن و خاموش كردن آنتن با تحريك يا قطع توان تحريك كه درنتيجه منجر به كاهش شديد سطح مقطع راداري آنتن مي شود؛ درحاليكه در آنتن هاي رايج فلزي چنين امكاني هرگز وجود ندارد. 3-\tخاموش شدن آنتن در صورت عدم نياز، منجر به كاهش تداخلات سيستم هاي راديويي همجوار مي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1390/11/18
تاریخ ثبت: 1391/05/17
خلاصه اختراع:

تاریخ ثبت: 1400/09/21
خلاصه اختراع:

اختراع حاضر به ارايه روشي براي تحقق آنتن¬هاي با قابليت پيكربندي مجدد مي‌پردازد كه در آن با استفاده از رفلكتورهاي پلاسمايي حول يك آنتن¬ مي¬توان پرتو آنتن را در فضاي سه¬بعدي جهت¬دهي نموده و نيز مقدار بهره و عرض پرتو آنتن را كنترل نمود. بنابراين، هدف از اين اختراع، ارائه ساختاري ساده و ارزان قيمت است كه با استفاده از رساناهاي پلاسمايي مي¬تواند پترن تشعشعي آنتن را با سرعت نسبتا بالا در فضاي سه¬بعدي هدايت و جهت¬دهي كند. هدف ديگر اين اختراع ارائه ساختاري ساده و ارزان قيمت براي كنترل بهره و عرض پرتو آنتن با استفاده از رفلكتورهاي پلاسمايي است. ساختار آنتن¬هاي قابل پياده سازي به روش ارايه شده در اين اختراع از اجزاي زير تشكيل شده¬ است: الف. تشعشع كننده‌ي اصلي اعم از فلزي، پلاسمايي، و غيره ب. رفلكتور(هاي) پلاسمايي به شكل¬هاي مختلفي نظير استوانه، مخروط يا اشكال ديگر حول يك تشعشع¬كننده اصلي ( به تنهايي يا به صورت تركيبي با رفلكتورهاي فلزي) ج. مدار كنترل كننده طول يا وضعيت روشن يا خاموش بودن رفلكتورهاي پلاسمايي كه خود شامل ميكروكنترلر يا كامپيوتر و مانند آن، منبع تغذيه و مبدل ولتاژ، و سوئيچ‌هاي لازم است.

تاریخ ثبت: 1401/08/25
خلاصه اختراع:

رآكتور زيستي ماژولار با رويكرد پژوهش‌هاي فضايي به عنوان ابزاري آزمايشگاهي براي بررسي فرآيندهاي بيوتكنولوژيكي با رويكرد استفاده در كپسول‌هاي زيستي(Space Bio-Capsule)، موشك‌هاي پژوهشي ژرفاسنج (Sounding Rockets) طراحي و ساخته شده است. با توجه به توسعه فناوري‌هاي بشر، همواره نياز به ابزارهايي كه توانمندي آزمايش‌هاي متنوعي را در شرايط مختلف با دقت و كنترل مناسب انجام دهند احساس مي‌شود. از اين رو اختراع حاضر از دو بخش تشكيل شده است. بخش اول مجموعه مكانيكي است كه از يك فالكون به همراه يك مخرن تعبيه شده در آن تشكيل شده است كه مواد واكنش در آن قرار گرفته است. در زير اين مخزن ديسك شيارداري قرار گرفته است كه كنترل ريختن مواد به داخل فالكون را به وسيله موتور كنترل مي‌كند. بخش دوم نيز مجموعه مدار الكترونيكي مي‌باشد كه از ميكروكنترلر به همراه ماژول‌هاي شتاب‌سنج، ساعت، ذخيره كننده داده (SD card) و فتوسل تشكيل شده است كه وظيفه‌ي كنترل، پايش و ذخيره اطلاعات انجام فرآيندهاي آزمايش طراحي شده را دارا است.

موارد یافت شده: 9