لیست اختراعات با مالکیت ابراهیم نجفی کانی
9 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 9
تاریخ ثبت: 1396/05/30
مخترع/مخترعان: علي صالحي
خلاصه اختراع:

در اين كار يك پركن جاذب ژئوپليمري برپايه ي سربار ي فسفر سنتز شده كه قابليت حذف آلاينده هاي محيط زيستي (مانند پساب هاي رنگي، دارويي و فلزات سنگين) را با استفاده از فرآيند جذب سطحي در شرايط ناپيوسته و پيوسته (Continuous and Batch) دارد. اين پركن جاذب يك جاذب ژئوپليمري است كه شامل مخلوط سرباره ي فسفر و ميكروسيليس (با درصدهاي وزني10، 20 و 30 %) با محلول هاي فعال كننده از سديم هيدروكسيد (5، 10 و 15 مولار) مي باشد. شرايط عمل آوري اين جاذب به ترتيب در زمان 48ساعت و دماي 95 درجه سانتيگراد و در محيط هيدروترمال، مي باشد. پس از عمل آوري، پركن جاذب چندين مرتبه(4 مرتبه) با آب مقطر شستشو داده شده تا pH آن به خنثي (7) نزديك شود. از اين پركن جاذب ژئوپليمري براي حذف رنگ كاتيوني (بنفش بازيك) در فرآيند جذب سطحي ناپيوسته (Batch) استفاده شده كه راندمان حذف برابر 93.16 % بدست آمده است. تفاوت راندمان جذب پركن جاذب شكل دار با پركن جاذب پودري (راندمان جاذب پودري 96.94 %)تقريبا %3.5 مي باشد. آزمايشات ستون پرشده(همان فرآيند پيوسته) به منظور عملكرد پركن جاذب ژئوپليمري در حال بررسي مي باشند.

تاریخ ثبت: 1396/11/29
خلاصه اختراع:

گروت چسباننده معدني پليمري با قابليت خودتراز بودن و جمع شدگي كنترل شده بر پايه سرباره فسفر با دو فعال ساز تركيبي جامد مختلف شامل سديم كربنات و آهك و ديگري سولفات سديم و آهك و استفاده از سه نوع افزودني فوق روان ساز ملامين، نفتالين و پلي كربوكسيلات توليد شد. گروت توليدي مي تواند براي توليد ملات هاي خودتراز و بدون جمع شدگي با مقاومت بالا، پر كردن زير صفحه ستون ها، حفره ها، شكاف ها و ترك¬هاي عميق كف و ديوار و فضاهاي آزاد بين اجزاء بتني ساختمان، تحكيم و تثبيت خاك هاي سست و در سيمان كاري چاه هاي نفت و گاز، چاه هاي آب و چاه هاي داراي گازهاي اسيدي مورد استفاده قرار گيرد. گروت توليدي به دليل عدم نياز به مواد و تجهيزات خاص از نظر اقتصادي مقرون به صرفه بوده و سازگار با محيط زيست مي باشد. علاوه بر اين به دليل دارا بودن خواص مكانيكي مطلوب قابليت جايگزيني با گروت هاي پايه سيماني را دارد.

تاریخ ثبت: 1396/12/13
خلاصه اختراع:

امروزه، به منظور تثبيت و تحكيم خاك¬هاي سست از فرآيندهاي مهندسي همچون تزريق گروت و جت گروتينگ استفاده مي¬شود. يكي از پارامترهاي مهم تاثيرگذار بر فرآيندهاي مذكور، ميزان نفوذ گروت در محيط متخلخل مي¬باشد. عدم نفوذ كافي و مناسب گروت در خاك موجب آسيب ديدن احتمالي خاك، معدن و يا تونل پس از بهره¬برداري و عدم موفقيت فرآيند تزريق مي¬گردد. از اين¬رو در اختراع حاضر، دستگاهي به منظور اندازه¬گيري ميزان نفوذ انواع گروت¬ها در محيط¬هاي متخلخل ساخته شده است. اين دستگاه شامل مخزن گروت، ستون خاك به منظور ايجاد محيط متخلخل، ستون آب و كمپرسور فشار مي¬باشد. اين دستگاه داراي چند ويژگي مهم است: 1- ميزان نفوذ انواع گروت¬ها در محيط¬هاي متخلخل مختلف به صورت آزمايشگاهي قابل اندازه¬گيري مي¬باشد. 2- نوع و تركيب گروت بهينه را مي¬توان بر اساس ميزان نفوذ گروت در خاك قبل از انجام فرآيند تزريق تعيين نمود. 3- اندازه¬گيري نفوذپذيري گروت در محيط¬هاي متخلخل خشك و يا مرطوب و با دانه¬بندي¬هاي متفاوت امكان¬پذير مي¬باشد. 4- امكان بررسي تاثير پارامترهاي تزريق از قبيل فشار تزريق بر ميزان نفوذ گروت در محيط متخلخل وجود دارد. 5- به دليل عدم نياز به تجهيزات خاص از نظر اقتصادي مقرون به صرفه مي¬باشد. 6- تجهيزات و مواد اوليه مورد نياز جهت ساخت دستگاه مذكور در داخل كشور وجود دارد.

تاریخ ثبت: 1399/01/16
خلاصه اختراع:

ذخيره سازي انرژي يكي از مهمترين مسائل جهت كاهش مصرف سوخت¬هاي فسيلي مي¬باشد و مواد تغيير فاز دهنده يا PCMها يكي از بهترين مواد براي ذخيره سازي انرژي حرارتي در محيط¬هاي مختلف با بازه دمايي متفاوت مي¬باشند. اين مواد با استفاده از گرماي نهان خود در دماي ذوب دچار تغيير فاز مي¬شوند و انرژي را در خود ذخيره مي¬كنند و سپس با كاهش دماي محيط و تغيير فاز مجدد انرژي ذخيره شده را به محيط باز مي¬گرداند. به منظور جلوگيري از نشت PCMها به هنگام تغيير فاز مي¬توان آنها را در مقياس ماكرو، ميكرو و يا نانو كپسوله كرد. ما نيز به ميكروكپسولاسيون اسيد¬هاي چرب و سنتز دو هسته¬ اوتكتيكي جديد بر پايه¬ استئاريك اسيد و كپسولاسيون آنها با رزين ملامين فرمالدئيد به روش پليمريزاسيون امولسيوني پرداخته¬ايم. بدين منظور ابتدا استئاريك اسيد با درصدهاي مختلفي از ملامين فرمالدئيد كپسوله شد و سپس ميكروكپسولاسيون هسته¬هاي اوتكتيكي استئاريك اسيد-پارافين مايع و استئاريك اسيد-روغن نارگيل نيز انجام گرفت. اين هسته¬هاي اوتكتيكي با هدف كاهش دماي تغيير فاز ميكروكپسول¬ها جهت ذخيره سازي انرژي در دماي محيط تشكيل شدند. دماي ذخيره سازي انرژي توسط ميكروكپسول استئاريك اسيد بين 50 تا 60 درجه سانتيگراد، ميكروكپسول استئاريك اسيد-پارافين مايع بين 35 تا 40 درجه سانتيگراد و ميكروكپسول استئاريك اسيد-روغن نارگيل بين 15 تا 30 درجه سانتيگراد تعيين شد. ميكروكپسول¬هاي ايجاد شده داراي قطري در حدود 100 تا 600 ميكرومتر بوده و نتايج حاصل از تست¬هاي انجام شده نشان داد كه مواد تغيير فاز دهنده بعد از كپسولاسيون با پوسته ملامين فرمالدئيد وارد واكنش شيميايي نشدند، MEPCMها در دماي تغيير فاز هيچ نشتي از خود نشان ندادند و پس از اعمال100 سيكل دمايي نيز پوسته¬ي تشكيل شده از نشت مواد تغيير فاز دهنده جلوگيري كرده است.

تاریخ اظهارنامه: 1387/10/04
تاریخ ثبت: 1387/10/07
خلاصه اختراع:

تاریخ اظهارنامه: 1383/12/12
تاریخ ثبت: 1384/06/11
خلاصه اختراع:

تاریخ ثبت: 1403/02/03
خلاصه اختراع:

يكي از معضلاتي كه بشر، بحران كم آبي مي‌باشد. پساب خارج شده از كارخانجات نساجي نه تنها عامل از بين رفتن محيط زيست مي‌شود بلكه تاثيرات اجتناب ناپذيري بر روي سلامت انسان‌ها و موجودات زنده دارد. فيلتراسيون غشايي به دليل كيفيت بالاي آب خروجي و مناسب براي جداسازي اكثر آلاينده‌ها مورد توجه محققان قرار گرفته است. اخيراً از تكنيك ژئوپليمريزاسيون به دليل مقرون به صرفه بودن و همسازگاري با محيط زيست براي سنتز غشاها استفاده شده است تا جايگزين سنتز غشاهاي سراميكي معمولي شود. ما نيز به سنتز غشاي ژئوپوليمري بر پايه سرباره فسفر به همراه فعال كننده هاي قليايي براي تصفيه انواع پساب‌ها از جمله پساب كارخانجات نساجي پرداخته ايم. بدين منظور در سنتز اين غشا از سرباره فسفر به عنوان ماده پايه(86 درصد وزني)، مولايت براي افزايش استحكام غشا(8درصد وزني)، ميكروسيليس براي افزايش تخلخل (6درصد وزني) و فعال كننده‌هاي قليايي (سديم سيليكات و سديم هيدروكسيد) با مدول سيليس 0.57 به همراه آب مقطر استفاده شده است. غشا دايره اي عمل آوري شده داراي قطر mm65 و ضخامت mm5 بوده و نتايج بررسي عملكرد غشا، جداسازي بيش از 96.9%پساب متيلن بلو در غلظت هاي متفاوت از آن و مقاومت فشاري MPa 50 را نشان مي دهد.

موارد یافت شده: 9