لیست اختراعات با مالکیت
ابوالفضل كولي وند
4 عدد
لازمه بسياري از تحقيقات و آزمايش¬هاي علوم مرتبط با حيوانات نشخوار كننده، دسترسي به شكمبه و محتويات داخل آن است كه اين آزمايش¬ها شامل نمونه برداري از مايع شكمبه و كيسه گذاري شكمبه اي است. ايجاد منفذي به درون شكمبه، توسط عمل جراحي تنها راهي است كه مي توان چنين دسترسي را ايجاد كرد. منفذ ايجاد شده بايد طوري باشد كه محتويات شكمبه به بيرون نشت نكند و تا جايي كه ممكن است فيستولا در جاي خود محكم بماند و دچار بيرون زدگي نشود. متأسفانه فيستولاهاي گوسفندي موجود، داراي بخش انتهايي پهني بوده كه متصل به لوله¬ي اصلي فيستولا است و وظيفه¬ي نگهداشتن فيستولا در شكمبه را بر عهده دارد. در عمل جراحي، اين بخش بايد از منفذ ايجاد شده عبور داده شده و همراه واشر داخلي، مانع خروج فيستولا از شكمبه شود. در عمل، اين روش جراحي موفقيت كمي دارد و بيرون زدگي فيستولا در اين نوع از فيستولا بسيار ديده مي¬شود. براي حل اين مشكل ما قسمت انتهايي فيسولا را به صورت جداگانه از لوله اصلي ساختيم تا عمل اتصال بخش پهن انتهايي فيستولا در داخل شكمبه انجام شود. اين كار باعث مي شود نيازي به ايجاد منفذي بزرگ بر روي بدن دام نباشد و همچنين احتمال بيرون زدگي فيستولا را بسيار كاهش مي دهد. براي اطمينان از پايداري فيستولا در شكمبه واشر محكم پلاستيكي همراه بخش انتهايي قرار داده مي شود . براي جلوگيري از واكنش ايمني در محل تماس واشر با شكمبه و محل زخم ، ما يك لايه نازك از جنس سيليكون بر روي واشر پلاستيكي قرار مي دهيم.
در بسياري از تحقيقات آزمايشگاهي مرتبط با حيوانات نشخوار كننده همچون برآورد ارزش غذايي مواد خوراكي به شيوه ي توليد گاز، نياز به اخذ مايع شكمبه از بدن دام مي باشد. براي اين منظور معمولاً از لوله ي مري يا فيستولاي شكمبه اي گوسفند استفاده مي شود. مايع گيري از طريق لوله ي مري معمولاً كاري دشوار است. فيستولاهاي شكمبه اي نيز عمدتاً جهت تكنيك كيسه گذاري در بدن دام نصب مي شوند و معمولاً قطري در حدود 5 سانتي متر داشته و چون عمدتاً داراي قسمت انتهايي پهني هستند در بيشتر حالت ها نصب آن ها در بدن دام نياز به سطوح وسيع جراحي داشته و البته بيرون زدگي فيستولا در اين گونه فيستولاها نيز بسيار زياد مشاهده مي شود. در آزمايشاتي كه صرفاً نياز به مايع شكمبه مي باشد، وجود دامي با كانولاي مخصوص اخذ مايع شكمبه بسيار مفيد خواهد بود. در كانولاي طراحي شده جهت اخذ مايع شكمبه، قطر كانولا در مقايسه با فيستولاي شكمبه اي به حدود 2 سانتي متر كاهش يافته، در نتيجه وزن كانولا نيز به مقدار زيادي كاسته مي شود. شكل فيزيكي اين گونه كانولا طوري طراحي شده كه با ايجاد يك منفذ در بدن دام قابل نصب مي باشد كه با اين كار سطح جراحي مورد نياز، به مقدار چشمگيري كاهش يافته و متعاقب آن مشكلات دام جراحي شده نيز به مراتب كاهش مي يابد. جنس اين نوع كانولا تركيبي از تفلون و سيليكون مي باشد. به منظور افزايش كيفيت نصب كانولا و مقابله با گشاد شدگي محل جراحي شده و ممانعت از بيرون زدگي كانولا، عمليات نصب كانولا در دو مرحله انجام مي گيرد. كانولاي اخذ مايع شكمبه از طريق يك منفذ ايجاد شده، روي بدن دام نصب مي شود. در اطراف سوراخ ايجاد شده، پوست، ماهيچه ها و ديواره ي شكمبه به يكديگر بخيه مي شوند. در اثر التيام محل بخيه شده معمولاً قسمتي از بافت زنده از بين رفته و عملاً قطر سوراخ ايجاد شده اندكي بيشتر از قطر بدنه ي كانولا خواهد شد. براي مقابله با اين مشكل ابتدا منفذ اوليه با قطر كمتري ايجاد شده و كانولايي هم قطر با سوراخ ايجاد شده و قطري كمتر از كانولاي اصلي در محل جراحي شده نصب مي شود و پس از بهبود محل جراحي، كانولاي اصلي جايگزين مي گردد.
عنوان: فرآيند استخراج تانن از ضايعات كشمش افزايش عملكرد دام و همچنين بهبود كيفيت محصولات دامي، از اهداف مهم مديريت تغذيه¬اي در حيوانات نشخواركننده است. روش¬هاي مختلف بهبود بازده شكمبه، منجر به كاهش اتلاف منابع انرژي و پروتئين، از طريق كاهش توليد گاز متان و آمونياك شده و سبب افزايش راندمان در دام¬هاي پرتوليد مي¬شود.برخي از افزودني¬هاي شيميايي خوراك از جمله يونوفرها در تغذيه¬ي نشخواركنندگان، جهت افزايش بازده خوراك و بهبود رشد، مورد استفاده قرار مي¬گيرند، اما نگراني از وجود بقاياي آن¬ها در محصولات دامي و افزايش مقاومت باكتريايي به آنتي بيوتيك¬ها، سبب تحقيق بر روي افزودني¬هاي ديگر شده است. استفاده از تانن¬ها در جيره¬ي نشخواركنندگان موجب محافظت پروتئين¬ها از تجزيه شكمبه¬اي، بهبود برخي ابعاد كيفي محصولات دامي، افزايش سنتز پروتئين ميكروبي، كاهش توليد متان، كاهش فرآيند بيوهيدروژناسيون شكمبه¬اي، جلوگيري از نفخ، كنترل انگل-هاي داخلي، بهبود سيستم آنتي اكسيداني و درمان اسهال مي¬شود. هدف ما از انجام اين پروژه، توليد تانن از پوش كشمش بوده كه با اِعمال تدابير خاص، به صورت يك پودر با كيفيت بالا و همچنين حفظ حداكثر پتانسيلِ واكنش با پروتئين¬ها، قابل عرضه بوده و كاربردهاي فراواني از جمله استفاده در تركيب جيره¬ي غذايي دام، توليد داروي ضد اسهال و همچنين در صنايع چرمسازي دارد.
عنوان: فرآيند توليد خوراك داراي پروتئين عبوري بالا از شكمبه براي نشخواركنندگان بيشتر گياهخواران جهان را نشخواركنندگان تشكيل مي¬دهند كه معده¬ي آن¬ها از چهار قسمت شكمبه، نگاري، هزارلا و شيردان تشكيل شده است. جمعيت متنوعي از ميكروارگانيسم¬ها به صورت همزيست در شكمبه¬ي نشخواركنندگان زندگي مي¬كنند كه نتيجه¬ي فعاليت آن¬ها انجام هضم ميكروبي خوراك مي¬باشد. تبديل پروتئين به متابوليت¬هاي مضري همچون اوره، طي فرآيند هضم ميكروبي، يكي از چالش¬هاي بزرگ حاظر در گاوهاي شيري پرتوليد بوده و علاوه بر اتلاف پروتئين، مضرات زير را نيز در پي خواهد داشت: تأثير منفي بر سلامت دام، هدر روي انرژي بدن جهت دفع نيتروژن اضافه، اثرات زيست محيطي ناشي از دفع نيتروژن، تأثير منفي بر عملكرد توليدي و توليد مثلي دام، كاهش كيفيت پروتئين شير و همچنين افزايش بار متابوليكي دام. با توجه به اثر مخرب ميكروب¬هاي شكمبه بر مواد متراكم پروتئيني، بايد سهم پروتئين عبوري در جيره¬ي غذايي گاوهاي پر توليد افزايش يابد؛ بنابراين حفظ پروتئين¬هاي حقيقي از گزند تجزيه¬ي ميكروبي در شكمبه، از زمينه¬هاي تحقيقاتي جديد در صنعت تغذيه¬ي دام به شمار مي¬رود. هدف از اختراع حاظر، ارائه¬ي يك فرآيند جهت توليد نوع خاصي خوراك پروتئيني با سطوح بالاي پروتيئن عبوري از شكمبه، با قابليت توليد در مقياس صنعتي است.
موارد یافت شده: 4