لیست اختراعات با مالکیت
احسان سلجوقی
5 عدد
در كار انجام شده، ساخت غشاي پروتئيني با استفاده از پروتئين زئين صورت گرفته كه در صنايع پتروشيمي و گازي كاربرد دارد. پروتئين زئين، پروتئيني با تعادل منفي نيتروژن است كه درون هسته هاي دانه هاي ذرت يافت مي شود و در صنايع تبديلي از آن به عنوان محصول جانبي ياد مي شود. به علت هزينه هاي بالاي ساخت غشاي گازي از پليمرهاي سنتزي و سراميكي و همچنين مشكلات زيست محيطي اين نوع غشاها، غشاي پروتئيني زئين جهت كاربرد در جداسازي گازها پيشنهاد شده است. تجهيزات مورد استفاده براي ساخت اين غشا، همزن مغناطيسي، دماسنج، صفحه بشقابي و ابزار اندازه گيري مي باشد. به منظور ارزيابي غشاء از پايلوت ساخته شده براي فرآيندهاي جداسازي غشايي گازها كه شامل مدول غشايي، گيج و مخزن فشار بالا مي باشد استفاده گرديد.
اين اختراع به طراحي و ساخت تله سرد دوگانه با بازدهي بالا كه مورد استفاده در فرآيند تراوش تبخيري است، اختصاص دارد. فرآيند تراوش تبخيري يكي از فرآيندهاي غشايي است كه براي جداسازي مخلوط مايعات مورد استفاده قرار مي گيرد. يكي از ملزومات ضروري اين فرآيند، تله سرد است. در اين فرآيند تله سرد به منظور به دام انداختن تراوه بخار مانند، استفاده مي گردد تا علاوه بر ميعان تراوه، از ورود آن به پمپ خلاء جلوگيري شود. در اين اختراع با باز طراحي تله هاي سرد موجود، براي اولين بار تله سردي ساخته شد كه داراي مكانيزم دو مرحله اي بوده و از بازدهي بسيار بالاتري نسبت به تله هاي سرد مشابه برخوردار مي باشد. تله سرد ساخته شده موجب مي شود كه تراوه بيشتري به دام افتاده و در نتيجه، شار و زمان فرآيند تراوش تبخيري به منظور دستيابي به ميزان معيني از تراوه، به ترتيب افزايش و كاهش يابد. همچنين با افزايش تراوه به دام افتاده در تله سرد، استهلاك پمپ خلاء نيز كمتر مي شود. كاهش زمان فرآيند براي استحصال ميزان معيني از تراوه، افزايش شار و كاهش استهلاك پمپ، افزايش قابل توجه در ارزش اقتصادي فرآيند تراوش تبخيري را به دنبال دارد.
در اين اختراع، غشاي نانوكامپوزيتي متشكل از پايه پليمر پلي اتر بلاك آميد و نانو ذرات كلسيم فلورايد ساخته شده است كه در فرآيند تراوش تبخيري به منظور جداسازي الكل ها و حلال هاي آلي از محلول هاي آبي و يا تركيبات آلي فرار از محلول هاي آبي كاربرد دارد. كلسيم فلورايد يكي از تركيبات معدني بوده كه در غرب كشور به وفور يافت مي شود و هزينه تهيه پاييني دارد. غشاهاي نانوكامپوزيتي ساخته شده معمولاً به دليل قيمت بالاي نانو ذره داراي هزينه تمام شده بالايي هستند؛ استفاده از نانو ذرات كلسيم فلورايد باعث كاهش محسوس هزينه هاي تمام شده مي شود. براي ساخت اين غشاي نانوكامپوزتي ابتدا كلسيم فلورايد معدني به كمك آسياب گلوله اي به سايز نانو درآورده شده و سپس اين ذرات به كمك حمام التراسونيك درون حلال دي متيل استاميد پراكنده شدند. در مرحله بعد پليمر به مخلوط اضافه گرديد و تحت شرايط عملياتي خاصي پليمر درون مخلوط حل گرديد. در انتها مخلوط شامل نانو ذرات، پليمر و حلال ريخته گري شده تا غشا حاصل گردد. به منظور ارزيابي غشاي ساخته شده از پايلوت فرآيند تراوش تبخيري استفاده شده است كه شامل ماژول غشايي فرآيند تراوش تبخيري، تله سرد، مخزن نيتروژن مايع، پمپ خلاء و دستگاه طيف سنجي مرئي- فرابنفش استفاده گرديد.
موارد یافت شده: 5