لیست اختراعات با مالکیت
توحید مرتضی زاده
6 عدد
اختراع حاضر تحت عنوان " سامانه تشخيصي-درماني بر پايه نانوذرات گادلنيوماكسايد در تصويربرداري ملكولي تشديد مغناطيسي" مي باشد. تصويربرداري تشديد مغناطيسي (MRI) بهطور ذاتي داراي حساسيت پاييني است، بدين علت بايد از مواد كنتراست زا براي افزايش حساسيت استفاده كرد. سامانه طراحي شده باعث بهبود حساسيت تصويربرداري MRI شده و ميزان افزايش كنتراست و آسودگي آن بيشتر از مواد متداول بكار رفته در كلينيك است. همچنين، اين سامانه در ابعاد نانو ميباشد كه باعث كاربرد آن در تصويربرداري ملكولي ميگردد. يكي از اهداف اين اختراع، رساندن داروي ضدسرطان دوكسوروبيسين به بافتهاي تومورال در شرايط درون تني بود. پوشش بكار رفته دور نانوذرات گادلنيوماكسايد قرار گرفته در مركز سامانه، سيكلودكسترين است كه علاوه بر جلوگيري از نشت و جداشدگي نانوذرات گادلنيوماكسايد، يك پوشش زيستسازگار را فراهم ميكند كه نانوسامانه نهايي غيرسمي شده و داروي ضدسرطان دوكسوروبيسين در داخل حفرات آبگريز آن بارگذاري ميشود. اين سامانه همچنين متصل به اسيدفوليك ميباشد تا با توجه به گيرندههاي اسيدفوليك در سطح سلولهاي سرطاني، بتواند بصورت هدفمند به سلولهاي سرطاني رسيده و بصورت هدفمند از ناحيه موردنظر تصويربرداري كند و داروي ضدسرطان دوكسوروبيسين نيز در ناحيه سلولهاي سرطاني بصورت هدفمند آزاد گردد.
اختراع حاضر تحت عنوان " نانوتركيب كنتراست زا و ردياب متابوليسم بهعنوان جايگزين راديوداروي مرسوم در تصويربرداري مولكولي پت" مي باشد. در اين اختراع تصويربرداري ملكولي از مسير متابوليسم گلوكز با استفاده از روش تصويربرداري تشديدمغناطيسي، با كاربرد ماده كنتراستزاي متصل به گلوكز در مقياس نانو، فراهم ميشود كه منجر به تشخيص دقيقتر بيماريها ازجمله سرطان در مراحل اوليه ميگردد. با كاربرد اين نانوتركيب مشكلات مربوط به حساسيت كمتر تصويربرداري MRI مرتفع شده و بهدليل داشتن گلوكز در ساختمان اين نانوتركيب، امكان رديابي متابوليسم گلوكز همانند راديوداروي FDG در روش تصويربرداري ملكولي پت وجود دارد. روش تصويربرداري ملكولي با MRI و رديابي متابوليسم گلوكز با اين روش بهدليل كنتراست بافت نرم مطلوب، رزولوشن فضايي خوب و عدم استفاده از پرتوهاي يونيزان مزاياي عمدهاي نسبت به روش پت دارد. بهعلاوه اينكه نياز به تجهيزات پرهزينه مانند سيكلوترون و سيستم پت نميباشد. دستگاه تصويربرداري MRI در اكثر مراكز تصويربرداري در دسترس است و هزينه كمتري براي بيمار در مقايسه با تصويربرداري پت دارد. در اين اختراع از نانوذرات اكسيدگادلنيوم وبتاسيكلودكسترين بهعنوان يك پوشش زيستسازگار، غيرسمي و آبدوست استفاده شده است كه تبادل ملكولهاي آب با يونهاي گادلنيوم فراهم ميشود و شدت سيگنال و آسودگي بالايي در تصويربرداري ملكولي تشديدمغناطيسي فراهم ميشود.
اختراع حاضر تحت عنوان " ميز اداري ارگونوميك با قابليت تنظيم ارتفاع" مي باشد. نشستن طولاني مدت در هنگام كار با رايانه و حركات تكراري قرارگيري فرد در يك وضعيت استاتيك و نامطلوب عامل ايجاد كننده اختلالات اسكلتي- عضلاني مي باشد. هدف از اين اختراع، طراحي ميز ارگونوميك قابل تنظيم براساس مشخصه هاي آنتروپومتري كاربران رايانه است تا از بروز ناراحتي هاي اسكلتي- عضلاني پيشگيري شود. حالت نشسته موجب تغيير شكل ستون فقرات مي شود، كمترين فشار به ستون فقرات در حالت ايستاده وارد مي شود. قابليت تنظيم ارتفاع ميزكار ارگونوميك، باعث مي شود كه بدن در حالت راست قرار گرفته و خط ديد بصورت مستقيم باشد كه اين وضعيت قرارگيري از خمش بيش از حد سر رو به جلو جلوگيري ميكند و باعث دستيابي به موقعيت مناسب در نواحي ستون فقرات و گردن و سر ميشود. همچنين زير پايي طراحي شده فشار را از روي پاشنه، پشت، پاها و شانه ها كم مي كند و با حركت هاي متنوع روي سطوح متفاوت آن موجب جلوگيري از بي حسي، حس يكنواختي و خستگي مي شود. اين ميز داراي فضاي كافي براي تكيهگاه ساعد هنگام كار و ساير تجهيزات مرتبط با رايانه مي باشد.
اختراع حاضر تحت عنوان " محافظ پرتويي كامپوزيتي براي كاربردهاي پزشكي هسته اي" مي باشد. پزشكان، تكنولوژيستها، كاركنان و بيماران بخش پزشكي هسته¬اي بطور روزمره در معرض پرتوهاي پرانرژي يونيزان هستند. استفاده از حفاظ هاي سربي يكي از روش هاي معمول حفاظت پرتويي در بخش هاي پزشكي هسته¬اي مي باشد. اما حفاظ هاي سربي داراي معايب و مشكلات مهمي مانند سمي بودن اين فلز براي بيماران و محيط زيست، كمياب و گران بودن، استحكام پايين، خوردگي و شكنندگي بالا، سنگيني، عدم راحتي استفاده و غير قابل شستشو بودن مي باشند. هدف از اين اختراع، طراحي حفاظ هاي كامپوزيتي از نانو ذرات اكسيد سرب، اكسيد تنگستن و باريم سولفات با زمينه پليمر سبك سيليكون رابر مايع مي باشد. حفاظ ساخته شده بدليل توانايي جذب بالاي فوتون هاي گسيلي از مواد راديواكتيو، غير سمي بودن، سبك بودن، انعطاف پذيري و ارزان بودن ميتواند به عنوان جايگزين حفاظ هاي سربي، در ساخت حفاظ هاي پرسنلي، ظروف نگه داري و حمل كننده راديو ايزوتوپ هاي مورد استفاده در بخش پزشكي هسته اي، موجب حفاظت پرتويي پزشكان، كاركنان و بيماران به ويژه زنان باردار و كودكان در مراكز پزشكي هسته اي شود.
فانتوم ادعا شده در اين اظهارنامه، استوانه اي است به قطر 12 cm كه داخل آن از ماده اي ساخته شده است كه دانسيته جرمي آن به تدريج از مركز به طرف كناره ها بتدريج كاهش مي يابد. بيشترين دانسيته در مركز برابر (g ⁄ (cm) ^3) 1.18 (كنتراست متناظر آن برابر 180HU) و كمترين مقدار در لبه ها (g ⁄ (cm) ^3) 1 (كنتراست متناظر آن برابر 0HU) مي باشد. اين دامنه از كنتراست، توده هاي سرطاني چگال بافت نرم تا كنتراست پايين بافت نرم سالم اطراف توده (معادل آب) را پوشش مي دهد. با استفاده از دستگاه هاي سي تي سيمولاسيون هر مركز پرتودرماني، از فانتوم تصاويري با پرتكلهاي و شرايط اكسپوژر مختلف تهيه مي شود. سپس در نرم افزار طراحي درمان، حاشيه جداكننده ناحيه كنتراست بالا از پايين، توسط پزشك (كه مسئول رسم حجمهاي مهم درماني باليني مركز است) رسم مي شود. سپس پروتكلي كه بزرگترين حاشيه در تصوير فانتوم در آن رسم شود ( پروتكلي كه توانايي تمايز كنتراستهاي كم از يكديگر را دارد) به عنوان پروتكل استاندارد سي¬تي سيمولاسيون براي آن مركز در نظر گرفته مي شود. بهترين شرايط سي¬تي اسكن براي تعيين دقيق حجم تومور پروتكلي است كه در آن بزرگترين حاشيه دايره اي را بتوان رسم كرد. با استفاده از اين فانتوم مي توان پروتكل سي تي اسكن براي طراحي درمان را مطابق با حداكثر دقت مورد انتظار ازدرمان راديوتراپي هر مركز( كه بستگي به تجهيزات و تكنيكهاي راديوتراپي دارد) را بهينه سازي كرد.
اختراع حاضر تحت عنوان " ترانوستيك نانوپارتيكل بر پايه بيسموت اكسايد هدفمند شده به وسيله كوركومين در تصويربرداري توموگرافي كامپيوتري ودرمان در راديوتراپي " مي باشد. در اين اختراع براي اولين بار تصويربرداري ملكولي از مسير شناسايي گيرنده هاي HER2 با استفاده از روش تصويربرداري توموگرافي كامپيوتري ، با كاربرد ماده كنتراستزاي هدفمند شده با كوركومين در مقياس نانو، فراهم ميشود كه منجر به تشخيص دقيقتر بيماريها ازجمله سرطان در مراحل اوليه ميگردد. با كاربرد اين نانوتركيب مشكلات مربوط به حساسيت كمتر تصويربرداريCT Scan مرتفع شده و بهدليل داشتن كوركومين در ساختمان اين نانوتركيب، امكان رديابي سلول هاي سرطاني داراي گيرنده هاي HER2 وجود دارد. در اين اختراع از نانوحاملهاي فلزي مثل نانوذرات اكسيد بيسموت و كوركومين براي انتقال ALA، باعث افزايش نفوذپذيري آن به داخل سلول شده و همچنين اين نانوذرات اكسيد بيسموت ميتوانند به عنوان ماده كنتراست CT Scan كاربرد داشته باشند. اين نانوكمپلكس باعث بهبود بازده پرتودرماني سلولهاي SKBr-3سرطاني پستان و همچنين آشكارسازي دقيق و موثر بوسيله روش تصويربرداري CT Scan شده و به عنوان يك سامانه تشخيصي-درماني جهت بهبود درمان و ارزيابي تومور گردد.
موارد یافت شده: 6