لیست اختراعات با مالکیت
حسين عباسي دهكردي
6 عدد
ليشمانيازيس از جمله بيماري¬هاي مشترك بين انسان و حيوان و از بيماري¬هاي اندميك كشور محسوب مي¬شود. از ديرباز از گياهان دارويي به منظور درمان بيماري¬هاي مختلف استفاده شده است. در اين مطالعه تجربي اثرات اسانس¬هاي گياهان مرزه و سياه دانه بر روي فرم پروماستيگوت انگل ليشمانيا ماژور بررسي شد. ارزيابي اين مطالعه بر اساس ميانگين انگل¬هاي زنده در فرم پروماستيگوت انگل ليشمانيا پس از مجاورت با غلظت¬هاي مختلف گياهان دارويي و داروي شيميايي گلوكانتيم با دوز مشخص در فواصل زماني مختلف بود. به اين منظور اسانس¬هاي مختلف با نسبت هاي 1/، 2/، 4/، 8/، 2/1، 6/1 و ٢ درصد اضافه شد. گروه¬هاي مختلف اين مطالعه در دماي 26 درجه سانتي گراد درون انكوباتور گرم خانه گذاري و در شرايط يكسان نگهداري شدند. پس از گذشت زمان¬هاي 24 ، 48 و 72 ساعت، انگل¬ها از انكوباتور خارج و تعداد انگل¬¬هاي زنده شمارش شد. نتايج آماري نشان داد كه بين گروه¬هاي مختلف دريافت كننده اسانس-هاي گياهي با داروي گلوكانتيم، اختلاف معني¬داري در كاهش تعداد انگل¬ها وجود داشت. با توجه به افزايش مقاومت¬هاي دارويي به انگل ليشمانيا و وارداتي بودن برخي از داروهاي شيميايي توصيه مي¬شود از اسانس¬هاي گياهي مرزه و سياه دانه به عنوان درمان جايگزين براي كنترل ليشمانيازيس استفاده نمود.
يكي از مشكلات مهم نگهداري پرندگان قفسي مشكل پرت دان مصرفي و آلودگي هاي محيطي و آلرژي هاي ناشي از آن در محل نگهداري پرندگان است. بنابراين نياز به ساخت دستگاهي جهت برطرف كردن مشكلات مربوطه ضروري به نظر رسيد. مكانيسم عمل دستگاه به اين صورت است كه در مورد پر و فضله از طريق غربال و در مورد پوسته دان و تا حدود زيادي فضله هاي ريز رد شده از غربال، از طريق اختلاف وزن عمل كرده و با ايجاد يك جريان هواي قابل تنظيم و عبور دادن محتويات رد شده از غربال، محتويات را به دو دسته سنگين و سبك تقسيم كرده و در نهايت منجر به قرار گرفتن دان سالم و پر، فضله و پوسته دان در ظروف مجزا شد. با توجه به كارايي بالا و هزينه پايين ساخت اين دستگاه، استفاده از آن جهت ارايه به پرورش دهندگان پرندگان قفسي و صنعت طيور كشور توصيه مي شود.
عنوان اختراع : دستگاه كنه كش زنبور عسل زمينه فني اختراع:علوم دامي (دامپزشكي) صنعت زنبورداري كشور به طور مستقيم توسط كنه واروا و ساير بيماريهاي منتقل شده با آن به خطر افتاده است و داروها و روش هاي درماني فعلي به دليل ايجاد مقاومت ، تأثير مطلوب بر اين بيماري را ندارند. از اين رو ساخت داروي تأثيرگذار و طراحي دستگاهي بهمنظور انتشار دارو در كندو براي پاكسازي عامل بيماري صورت گرفت. شماي كلي دستگاه به شكل درب كندو است با اين تفاوت كه در آن دو شيار بهموازات ضلع طولي براي عبور و مرور زنبورها تعبيه شده و كف سقف آن از داخل توسط يكلايه پارچه پنبه ايي با توانايي جذب و آزادكنندگي دارو پوشيده شده است. جنس سقف دستگاه كارتن پلاست بوده و نسبت به اسيد مقاوم ميباشد. .داروي ساختني مورداستفاده شامل تركيبي از فرميك اسيد 50 % به مقدار ml90 و 20 mlمحلول سالم سازي زنبور كه شامل ml75/ عصارهي نعنا، ml75/ عصارهي علف ليمو بهاضافهي ml 8/87. ليستين بوده كه براي درمان آلودگي در تابستان آن را بر روي پد موجود در سقف دستگاه ريخته و 24 ساعت بجاي درب كندوها قرار ميدهند.
صنعت اسبداري بارونق روز افزون در حال پيشرفت است ونارسايي هاي دنداني يكي از معضلاتي است كه پويايي اين صنعت را با خطر روبرو كرده است از اين رونياز به دستگاه سوهان دندان اسب براي بهبود ونگهداري سلامت دهان و دندان اسب به خوبي حس مي شود. دستگاه ساخته شده شامل پنج قسمت كلي ميباشد: موتور محرك: نيروي چرخشي موتور را فراهم مي كند. اهرم انتقال نيرو: نيرو كه نيروي چرخشي را از موتور به فرز انگشتي انتقال ميدهد: سوهان دندان :يك لوله استيل ضد زنگ كه در آن فرز انگشتي الماسي قرار مي گيرد و باعث سايش دندان ميشود . پمپ آب: پاش آب را توسط يك آدابتور به محل اتصال سوهان ودندان ميپاشد. مخزن آب: محل آب مورد نياز دستگاه. بعد عمل سوهان زدن دندان ها با ملامسه از نظر زبري معاينه مي شوند. اين دستگاه هر شش ماه براي بهبود سلامت حيوان مورد استفاده قرار مي گيرد
در گذشته هاي دور قطع گوش بيشتر بر روي سگ هاي گله و به منظور افزايش توان آنها در مواجه با حيوانات وحشي و همچنين ظاهر متفاوت با سگ هاي ولگرد انجام مي شد اما امروزه علاوه بر اين، براي زيبايي بيشتر سگها ، افزايش شنوايي و كاهش بيماري هاي مجراي گوش اين عمل انجام مي شود. از مشكلات رايج در جراحي گوش مي توان به سختي برش گوش ها بشكل متقارن و يكنواخت و همچنين عدم وجود الگويي انعطاف پذيركه انتظارات صاحب دام را فراهم كند اشاره نمود. به همين خاطر بسياري از جراحان زير بار مسوليت اين عمل نسبتا دشوار نميروند و كساني كه دست به جراحي مي زنند همواره دغدغه زيبايي عمل و تقارن و يكنواخت بودن و كم كردن خونريزي را دارند. پنس ساخته شده مي تواند به ساده ترين روش ممكن و با كمترين هزينه ، الگوهاي متفاوتي براي برش در اختيار جراح قرار دهد و جراح قادر است با توجه به سن ، اندازه گوش ها ، نژاد سگ و انتظارات صاحب دام ، الگوي مناسب براي برش گوش و جراحي آن را انتخاب نمايد
در حال حاضر براي توليد و نگهداري كنه به منظور انجام تحقيقات مختلف نياز به نگهداري حيوان ميزبان كنه و كارگذاري كنه ها بر روي پوست آنها مي باشد كه كاري دشوار و دور از رعايت حقوق حيوانات بوده و امكان آلودگي محيط با كنه ها وجود دارد. به كمك اين دستگاه ميتوان بدونه نياز به وجود حيوان ميزبان كنه ، آن را در محيط آزمايشگاه تكثير و نگهداري نمود و در تحقيقات از آن استفاده كرد. بطور كلي اين دستگاه به شكل يك محفظه استوانهايي شكل است كه داخل آن برروي يك سطح شبيهسازي شده همانند پوست تعدادي كنه قرار ميگيرد و در زير اين سطح پوست مانند (يا غشا سيليكوني) خون قرار ميگيرد. اين خون همراه با ماده ضدانعقاد بوده و به منظور جلوگيري از تهنشيني همواره در حال چرخش ميباشد .به منظور درك بهتر دستگاه به نقشه فني مراجعه شود.
موارد یافت شده: 6