لیست اختراعات با مالکیت رضا عليمرداني
24 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 24
تاریخ ثبت: 1394/04/21
خلاصه اختراع:

هدف اختراع حاضر توليد كاتد روي و كنسانتره سرب از فيلتر كيك ليچينگ كارخانه‌هاي روي مي‌باشد. مزيت روش اختراعي بازيابي همزمان فلزات مذكور با قيمت تمام شده بسيار پايين تر است. پسماندهاي كارخانه هاي روي حاوي 2-8 درصد روي و 1-4 درصد سرب مي‌باشد. در اين اختراع با استفاده از تكنولوژي استخراج حلالي به توليد كاتد روي با خلوص بالا 99/99 درصد و همچنين با استفاده از روش كلريدي-نمكي به توليد كنسانتره سرب با خلوص 55 درصد پرداخته شده است. بازيابي فلزات سرب و روي با راندمانهاي به ترتيب حدود 70 تا 90 درصد و 80 تا 95 درصد انجام مي پذيرد. در اين اختراع كنسانتره‌ سرب توليدي در توليد شمش سرب براحتي مي‌توانند در صنعت سرب و روي استفاده شود

تاریخ ثبت: 1396/01/15
خلاصه اختراع:

امروزه توجه به مسائل ايمني وزيست محيطي درتمام بخش هاي كشاورزي،صنعتي وخدماتي دركشورهاي مختلف ازاهميت بالايي برخورداراست. سموم كشاورزي بايد توسط يك ماشين سم پاش مناسب و مطمئن بر روي هدف پخش بشوند.انجام بسياري از آزمايشها در محيط واقعي بسيار وقت گير، پرهزينه و در مواردي غيرممكن مي باشد. براي رفع اين مشكل، بايستي در شرايط واقعي، سم پاشي در محيط آزمايشگاه شبيه سازي شود. هدف از اين تحقيق، طراحي و ساخت سامانه هوشمند آزمون و ارزيابي سامانه سم پاش آزمايشگاهي مي باشد.اجزاي اصلي سامانه شامل مكانيسم ذخيره سم،لوله هاي انتقال واتصالات،سامانه ايجاد فشارنيوماتيكي كنترل شده،سامانه ايجاد حركت خطي نازل وكنترل آن وهمچنين تونل باد براي ايجاد وكنترل باد مي باشد. براي بررسي عملكرد سم پاش و پديده بادبردگي، ازكارت حساس به آب(WSP) و سامانه تصويربرداري درفواصل مختلف استفاده مي شود

تاریخ ثبت: 1397/05/02
خلاصه اختراع:

دستگاه كشت هيدروپونيك دوار خورشيدي مجهز به سامانه هوشمند آبياري با هدف حركت به¬سمت اصلاح الگوي كشت طراحي و ساخته¬شد. افزايش نياز به محصولات كشاورزي براي تأمين غذاي بشر، بحران¬ منابع آب و انرژي و نيز كاهش خاك¬هاي حاصلخيز، نياز به اصلاح الگوي كشت و توجه به روش¬هاي توليد بيشتر در مساحت كمتر، آب كمتر و انرژي كمتر را ضروري ساخته¬است. در اين طرح كه امكان كشت گياه در فضاي بسته و در مساحت تخصيصي كم را فراهم مي¬آورد گياهان به¬صورت هيدروپونيك (بدون¬خاك) در سيني¬هاي كشت در محيط يك استوانه دوار رشد مي¬كنند و با دوران و ورود سيني¬ها به مخزن محلول¬غذايي كه در زير استوانه واقع شده¬است آبياري مي¬شوند. بخش آبياري هوشمند، با تشخيص نياز آبي گياه، در مواقع لازم دستور پر¬شدن مخزن زيرين استوانه براي انجام عمل آبياري را صادر مي¬كند. اين فرايند براساس برآوردهاي فازي تبخيروتعرق گياهان با ورودي¬هاي دما، رطوبت¬هوا و وضعيت نورمصنوعي، صورت مي¬گيرد. براي تأمين توان بخش¬هاي مختلف دستگاه از انرژي خورشيدي كه توسط پنل¬هاي فتوولتائيك استحصال مي¬گردد استفاده مي¬شود. مهم¬ترين اجزاء سامانه شامل استوانه¬كشت، سيني¬هاي حاوي محيط¬هاي واسط¬كشت، منبع نورمصنوعي (لامپ LED)، مخازن محلول غذايي، الكتروموتور، حسگرها و عملگرها، و تجهيزات تأمين انرژي خورشيدي (شامل پنل¬هاي فتوولتائيك، شارژكنترلر، اينورتر و باتري) مي¬باشد.

تاریخ ثبت: 1389/11/19
خلاصه اختراع:

با توجه به افزايش جمعيت كشور و كمبود منابع مختلف بحث صرفه جويي به عنوان يكي از مهم ترين و حياتي ترين بحث ها امروزه مطرح است. با توجه به افزايش قيمت نهاده هاي كشاورزي و وجود رقابت بين كالاهاي داخلي و خارجي پياده سازي كشاورزي دقيق در داخل كشور ضروري است. كشاورزي دقيق بدون آگاهي از خصوصيات و مشخصه هاي خاك كه در عملكرد محصول موثرند، محقق نمي گردد. تغييرات منطقه اي خواص خاك و پيچيدگي عوامل موثر بر عملكرد مزرعه معضل مهمي در در زمينه پياده سازي فناوري هاي ويژه منطقه اي در كشاورزي ايجاد كرده است. فرض هاي نادرست شكل گرفته بر پايه الگوهاي نمونه برداري غير اصولي يا بر اساس نمونه گيري با فاصله زياد و غير دقيق، موانع اجراي كشاورزي دقيق مي باشد و نياز به نقشه برداري بهينه از مشخصه هاي خاك را آشكار مي سازد. اندازه گيري هدايت الكتريكي ظاهري خاك براي مشخص كردن خواص آن در مطالعات زمين شناسي و زيست محيطي در آمريكا و برخي كشورهاي پيشرفته مورد استفاده قرار گرفته است. هدف اين اظهارنامه معرفي اجمالي هدايت الكتريكي ظاهري خاك ، بررسي اجمالي ارتباط بين هدايت الكتريكي و ديگر پارامترهاي خاك، معرفي روش هاي اندازه گيري هدايت الكتريكي ظاهري و معرفي دستگاه ساخته شده براي اندازه گيري هدايت الكتريكي خاك مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1388/10/16
تاریخ ثبت: 1388/11/03
خلاصه اختراع:

در دنياي كنوني سيب زميني يكي از با ارزش ترين مواد غذايي است كه بعد از گندم، برنج و ذرت چهارمين محصول عمده در دنياست كه علاوه بر مصرف غذايي جهت تهيه بيش از 50 نوع فرآورده شامل نشاسته، آرد، نان، چسب ، الكل، وسايل آرايشي، كنسرو، چيپس، گلوكز و ... استفاده مي شود. برداشت غير مكانيزه سيب زميني يكي از مراحل پر هزينه و حساس مي باشد. براي بسته بندي و توزين محصول نياز به عمليات ويژه اي داريم كه بيش از 24% علاوه بر هزينه ي برداشت اوليه هزينه به دنبال دارد. با افزايش سطح زير كشت سيب زميني در كشور براي كاهش هزينه توليد آن، مراحل برداشت و بسته بندي مكانيزه شده و توسط ماشين انجام مي شود. از ديگر مشكلات اين است كه هنگام جمع آوري عملكرد محصول در هكتار مشخص نيست. لذا با طراحي مكانيزم بسته بندي و توزين و تعيين عملكرد محصول در ماشين جمع آوري سيب زميني، هم هزينه ها كاهش مي يابد و هم عملكرد محصول برداشت شده تعيين مي شود. در اين پژوهش يك مكانيزم توزين و تعيين عملكرد محصول در ماشين جمع آوري سيب زميني طراحي و ساخته شد كه بتواند محصول را پس از جمع آوري از روي خاك روي كيسه ريخته، وزن كرده و تخليه نمايد. پس از خاتمه عمليات تعداد كيسه و تناژ محصول در هكتار در حافظه برنامه ثبت و توسط نمايشگر قابل رويت است. اين سيستم شامل بازوي هدايت گر محصول، ميكروسوئيچ، موتور الكتريكي، ناوداني انتقال و تخليه محصول، نگهدارنده كيسه و مجموعه توزين و تعيين عملكرد محصول مي باشد.

تاریخ ثبت: 1388/10/30
مخترع/مخترعان: داود محمد زماني
خلاصه اختراع:

به منظور كاهش مصرف سموم كشاورزي و از جمله كاهش مصرف علف كش ها كه سهم قابل توجهي از مصرف سموم كشاورزي را به خود اختاص داده است و نيز حفظ محيط زيست، به كارگيري فناوري هاي مرتبط با كشاورزي دقيق در كنترل مصرف چنين نهاده هايي ضروري است. لذا به كارگيري فناوري ميزان متغير (VRT) در طراحي و ساخت يك سامانه ي سمپاشي ميزان متغير كه علف كش را بر مبناي ويژگي هاي خاك اعمال مي كند از اهداف اصلي طراحي و ساخت اين سامانه مي باشد. به منظور اعمال علف كش به صورت ميزان متغير، ساختار يك سمپاش بوم دار پشت تراكتوري معمولي به يك سمپاش تزريق مستقيم (DI) تغيير يافت. در طراحي و ساخت اين سامانه از يك كنترل كننده ي منطقي برنامه پذيرPLC در ارتباط با يك گيرنده ي GPS همراه با برنامه هاي كنترلي استفاده شده است. بدين صورت كه از مزرعه مورد نظر يك نقشه ديجيتالي براساس بافت و ميزان ماده آلي خاك تهيه و سپس اين نقشه به عنوان ورودي مطلوب به كنترلگر سامانه شناسانده شد. سپس سامانه كنترلي سعي در تغير ميزان اعمال علف كش براساس نقشه تهيه شده مي كند. اين سامانه قادر است علف پيش رويشي سياتازين را براساس ميزان نياز هر نقطه از خاك مزرعه اعمال كند به گونه اي كه در هيچ نقطه اي از سطح مزرعه علف كشي بيش از نياز آن ناحيه و يا كمتر از نياز آن، اعمال نمي شود. اين سامانه قادر است مصرف علف كش هاي پيش رويشي را تا ميزان 30 درصد با توجه شرايط زراعي كشور كاهش دهد كه سهم قابل توجهي در كاهش مصرف اين نوع سموم و در نتيجه كاهش آلايندگي محيط زيست خواهد داشت.

تاریخ ثبت: 1388/10/09
خلاصه اختراع:

هدف اصلي از اين اختراع خودكار كردن عمليات هاي مختلف گلخانه اي است كه براي تحقق اين هدف يك روبات متحرك ساخته شد و مورد ارزيابي قرار گرفت. روبات ساخته شده يك روبات متحرك سه چرخ با دو چرخ محرك در قسمت عقب و يك چرخ هرزگرد در قسمت جلوي آن است. واحدهاي سخت افزاري آن عبارتند از: ايستگاه مركزي واحد كنترل واحد حسگرها واحد عملگرها واحد ايمني واحد سمپاشي و شاسي و بدنه. ماموريت تعيين شده براي روبات در اين تحقيق طي نمودن يك مسير از پيش تعيين شده رايانه اي در ايستگاه مركزي (با رايانه موجود در روي خود روبات) ماموريت مورد نظر شامل مشخصات مسير و عمليات گازي) را تعيين مي كند. دستورات صادر شده از طرف كاربر از طريق يك شبكه بي سيم محلي به روبات ارسال مي شود و روبات براساس آن دستورات عمل مي كند. همچنين مقادير پارامترهاي مختلف روبات نيز بصورت لحظه اي به ايستگاه مركزي ارسال مي شود تا كاربر بتواند نظارت و كنترل دقيقي بر روي كاركرد روبات داشته باشد. در بين رديف هاي محصول از حسگرهاي فراصوتي نصب شده در دو طرف روبات و در انتهاي رديف ها در حين دور زدن از روش تخمين مسافت براي توليد سيگنال هاي هادي (تعيين جهت و موقعيت) روبات استفاده شد. آزمون هاي ارزيابي روبات در دو گلخانه مجزا به منظور ارزيابي عملكرد واحدهاي مختلف روبات از جمله واحد سمپاشي در درون راهروهاي گلخانه و در مسير هاي مستقيم و U شكل انجام شد. براساس نتايج ارزيابي اوليه عملكرد روبات در گلخانه اول، در هر دو نوع كنترلر كلاسيك و فازي با افزايش سرعت پيشروي روبات مقدار RMSE انحارف جانبي آن نيز افزايش يافت. مقادير انحراف جانبي در حالت راه اندازي روبات با كنترلر فازي بيشتر از كنترلر كلاسيك بود. در مقايسه مقادير انحراف جانبي كنترلر كلاسيك در حالت چرخهاي محرك در جلو با مقادير حالت چرخهاي محرك در عقب مشخص شد كه مقادير انحراف جانبي روبات در حالت چرخهاي محرك در جلو بيشتر از حالت چرخهاي محرك در عقب است. براساس نتايج ارزيابي نهايي عملكرد روبات در گلخانه دوم مشابه آزمون هاي گلخانه اول با افزايش سرعت پيشروي روبات مقدار ميانگين RMSE انحراف جانبي روبات نيز افزايش يافت. با كاهش سرعت دوراني روبات مقدار انحراف جانبي آن نيز كاهش يافت. با افزايش سرعت پيشروي روبات شعاع دوران و فضاي مورد نياز براي دور زدن روبات در انتهاي راهرو افزايش يافت. عملكرد واحدهاي ايمني و ايستگاه مركزي روبات نيز مطلوب و قابل قبول بود. از آزمون ارزيابي عملكرد واحد سمپاشي روبات نيز ميانگين دقت واحد سمپاشي در سمپاشي 99/47 درصد و در عدم سمپاشي 99/92 درصد به دست آمد.

تاریخ اظهارنامه: 1388/06/02
تاریخ ثبت: 1388/06/11
خلاصه اختراع:

در اين اختراع روش جمع آوري سيب زميني به صورت نقاله بردارنده بوده كه علاوه بر جمع آوري بسيار خوب سيب زميني آسيب كمتري نيز به محصول وارد مي كند. هم چنين در قسمت جدا كننده سنگ و كلوخ از سيب زميني از مكانيزم تسمه آج دار استفاده كرده كه با استفاده از تفاوت در چگالي، ضريب اصطكاك و شكل ظاهري بين سنگ و كلوخ و سيب زميني، به جدايش مواد زائد از محصول مي پردازد. از مزاياي اين طرح كه ساخته شده و مورد ارزيابي نيز قرار گرفته نسبت به دستگاه هاي موجود مي توان به ارزاني دستگاه، راحتي استفاده براي كاربر، ظرفيت مزرعه اي بالا و نيز سازگاري با مزارع ايران كه داراي حجم بالاي سنگ و كلوخ مي باشند اشاره كرد.

موارد یافت شده: 24