لیست اختراعات با مالکیت
سعيد فرخزاد
3 عدد
عنوان اختراع دستگاه برداشت گل هميشه بهار زمينه فني مكانيك و كشاورزي گياهان دارويي در حيطههاي مختلف كاربردهاي بسياري دارند.گل هميشه بهار تا مدتها به عنوان گياهي زينتي كشت ميشد تا اين كه خواص دارويي آن شناخته شد و به عنوان گياه دارويي مورد استفاده قرار گرفت. استفاده از نيروي انساني براي برداشت دستي گل هميشه بهار پرهزينهترين عمليات در توليد آن است و از طرفي هم سبب افزايش زمان برداشت ميگردد. علاوه برمشكلات ناشي از افزايش زمان و هزينههاي برداشت دستي گل توسط نيروي انساني، به دليل نياز به نيروي زياد كارگر براي برداشت گل در زمان كوتاه، مشكل نبود نيروي كارگر نيز وجود دارد. بخش عمدهاي از محصول گل هميشه بهار در اثر تاخير در زمان برداشت و يا استفاده از روشهاي نامناسب برداشت از بين ميرود. بهترين زمان برداشت گل هميشه بهار وقتي است كه محصول به طور كامل به گل نشسته است. تاخير در برداشت سبب بذر دهي گياه ميشود و سبب افت كيفيت محصول و كاهش ميزان محصول توليدي ميشود. از طرف ديگر اگر گلها بلافاصله پس از باز شدن چيده شوند، جوانههاي زايشي جديد به وجود ميآيند كه سبب افزايش محصول توليدي ميشود و با برداشت به موقع و سريع آن توسط دستگاه ميتوان دفعات برداشت گل در طول دوره رويشي را افزايش داد. لذا با ساخت دستگاه برداشت گلهميشهبهار تمامي مشكلات فوق برطرف شده و كيفيت و سرعت برداشت گل افزايش مييابد.دستگاه طراحي شده داراي قابليت برداشت سريع نهنجهاي گل هميشه بهار از بوته است. دستگاه طراحي شده نيروي محركه خود را توسط كارگر تامين كرده، حركت اجزاء و ساير قطعات آن به واسطه چرخ زمين گرد آن تامين ميشود، اين دستگاه بدون سروصدا بوده، نياز به نيروي متخصص براي كاربري آن ندارد، قابليت مانور پذيري بالا و حجم كم آن اين قابليت را به دستگاه ميدهد كه در مزارع كوچك و گلخانهها به راحتي كار كند.
به دليل عدم وجود روش مكانيزه كه تمام نياز نخلداران را براي انجام اعمال باغي از جمله عمليات هاي داشت و برداشت خرما برآورده كند، اكثر فعاليت هاي تكريب، گرده افشاني، سم پاشي و برداشت خرما در سراسر دنيا به صورت دستي انجام ميشود. در اين پژوهش يك بالا بر الكترومكانيكي براي تمامي عمليات هاي اجرائي روي نخل براي جايگزيني روشهاي دستي و سنتي كه هزينه بر و پر خطر و وقت گير ميباشند طراحي شده است. سيستم طراحي شده توان خود را از يك موتور الكتريكي گرفته و با انتقال مكانيكي ان سبب بالا رفتن بالا بر شده و نياز به فضاي زيادي در باغ ندارد. در بالاي بالابر فضايي سكو مانند طراحي گرديده كه محصول برداشت شده را مي توان در ان قرار داد. از طرف ديگر اين سكو داراي اين قابليت است كه در اطراف نخل بگردد و براي كارگر اين امكان را فراهم مي كند به اطراف نخل دسترسي داشته باشد. سيستم طراحي شده داراي امنيت و سيستم ايمني براي حفاظت از كارگر است و قابليت اين را دارد كه همزمان دو كارگر را در سكو حمل كرده و به بالاي نخل انتقال دهد.
در اكثر مناطق كشور كلش خروجي از كمباين را توسط خرمنكوب مجددا خرد كرده و كاه توليد ميكنند (يا پس از درو گندم توسط بايندر و يا داس، خرمن توليد شده از غلات را توسط دستگاههاي خرمنكوب ميكوبند) سپس كاه توليد شده را با ساير مواد مغذي از قبيل سبوس گندم، نان خشكه و مخلوط خرد شده جو و گندم ... مخلوط كرده و غذايي كامل را براي احشام توليد ميكنند. مشكل عمده كشاورزان و دامدارن در حمل و بارگيري كاه توليدي در مزرعه و تخليه آن در انبار است. با توجه به خواص فيزيكي و مكانيكي كاه، اين ماده بسيار سبك با ضريب اصطكاك كم به راحتي به وسيله چنكگ يا بيل يا هر وسيله ديگر جابجا نشده و كشاورز را سريع خسته ميكند و همچنين سبك بودن كاه سبك پخش شدن ذرات آن در هوا شده كه علاو بر ايجاد خارش شديد در سطح پوست كشاورز سبب سوزش چشمها و گيجي ميشود. براي آسانتر شدن بارگيري كاه از مزرعه به تريلر يا كاميون و تخليه آن از تريلر به انبار و همچنين حذف عمليات بارگيري و تخليه كاه به طور مستقيم توسط كشاورز كه منجر به كاهش بيمايهاي تنفسي در كشاورز ميشود؛ دستگاه بارگيري و تخليه كاه طراحي و ساخته شد. اين دستگاه قادر است تا كاه جمع آوري شده در سطح مزرعه را از سطح زمين مكش كند و آن را در تريلر تخليه نمايد و همچنين اين دستگاه قادر است تا كاه موجود در تريلر يا كاميون را مكيده و در انبار تخليه نمايد.
موارد یافت شده: 3