لیست اختراعات با مالکیت
سعید اصغری
3 عدد
باتري واناديومي يك سامانهي ذخيرهسازي انرژي است كه براي ذخيره انرژي خورشيد و باد كه ماهيت تناوبي دارند بسيار مناسب ميباشد. همچنين از باتري واناديمي ميتوان در خودروهاي برقي استفاده كرد. علاوهبر ساخت سل اين باتري، تلاش شدهاست تا با اصلاح الكترودهاي باتري واناديومي توسط الكتروكاتاليزور كربننانوتيوب، سرعت فرايندهاي الكتروشيميايي باتري واناديومي تا حد مطلوبي بهينه شود چرا كه الكترودها در حالت عادي عملكرد خيلي خوبي در باتري ندارند. كاتاليست كربننانوتيوب توانسته است ΔEp را كاهش دهد و برگشتپذيري سيستم نسبت به نمد كربني برهنه بهبود يافته است (شكل5 صفحهي 2). زمانيكه از تركيب كربن نانوتيوب و تيمار حرارتي- اسيدي به منظور اصلاح الكترود نمدكربني استفاده ميشود، جريان سيستم بيشترين افزايش را در مقايسه با ديگر حالت هاي اصلاحي دارد. به دليل حضور گروه هاي عاملي اكسيژن دار در سطح كربن نانوتيوب فعال شده (كه قادر به جذب تركيبات واناديوم مي باشد)، فرايندهاي الكتروشيميايي با سرعت مناسبتري در سطح الكترود اصلاحشده انجام ميپذيرد. (شكلهاي 6 و 7 صفحهي 3) طراحي جديد صفحاتدوقطبي با ايجاد حوضچه روي صفحه گرافيتي و تنها استفاده از دوكانال (به جاي شيارهاي پيدرپي در سيستمهاي سابق) سيستم را سادهتر نموده و در وقت و هزينه به مراتب صرفهجويي ميشود. همچنين با اين طراحي احتمال نشت الكتروليت در سيستم به حداقل ميرسد (شكلهاي10 و 11 صفحهي 5). سل باتري واناديومي ساخته شده، از دو نيمسل تشكيلشدهاست كه بهوسيله يك غشاء تبادل پروتون از هم جدا ميشوند. در هر سل دو الكترود قراردارد كه الكترونها از طريق آنها به الكتروليت منتقل ميشوند. الكتروليت موجود در دو تانك ذخيره توسط دو پمپ، درون سل به جريان درميآيند (شكل1 صفحه 1). در هنگام شارژ باتري فرايندهاي زير رخ ميدهد: : واكنش نيمسل مثبتVO2+ + H2O → VO2+ + 2H+ + e – : واكنش نيمسل منفيV3+ + e - → V2+
در سال هاي اخير فرآيند هيدروژن گيري اكسايشي اتان به دليل افزايش تقاضاي جهاني اتيلن، مسائل زيست محيطي و نيز محدود منابع نفتي بسيار مورد توجه قرار گرفته است. در كشور عزيزمان ايران، به دليل دارا بودن منابع عظيم گازي اين فرآيند مي تواند در راستاي رفع نياز صنايع به اتيلن نقش اساسي داشته باشد. در اين اختراع كارايي كاتاليست كروم بر روي پايه Ce-MCM-41 در فرآيند هيدروژن گيري اكسايشي اتان مورد ارزيابي قرار گرفت. توزيع نامناسب كروم بر روي سطح پايه باعث كاهش فعاليت كاتاليست هاي فرآيند هيدروژن گيري اكسايشي اتان مي گردد. به نظر مي رسد استفاده همزمان از كاتاليست هاي با سطح بالا و نيز فن آوري پلاسما مشكلات مربوط به كاتاليست هاي اين فرآيند را برطرف نموه و در نتيجه گامي اساسي در راستاي تجاري سازي فرآيند هيدروژن گيري اكسايشي اتان در كشور عزيزمان برداشته شود. به همين منظور پايه Ce-MCM-41 با نسبت هاي مختلف (Si/Ce) با روش هيبريدي هيدروترمال– پلاسما سنتز شد و سپس اكسيد كروم با نسبت وزني 7% بر روي پايه هاي سنتز شده نشانده شد و در فرآيند هيدروژن گيري اكسايشي اتان به اتيلن در حضور دي اكسيد كربن مورد ارزيابي قرار گرفت. كاتاليست هاي سنتز شده با استفاده از آناليزهاي FESEM،XRD ، EDX، BET وFTIR تعيين خصوصيات گرديدند و عملكرد كاتاليستي آنها با استفاده از سامانه ي آزمايشگاهي موجود در مركز تحقيقات رآكتور و كاتاليست در فرآيند هيدروژن گيري اكسايشي اتان به اتيلن درحضور دي اكسيد كربن بررسي گرديد. نتايج حاصل از آناليز XRD، كاهش بلورينگي فازكريستالي اكسيد كروم را در نمونه Cr/Ce-MCM-41(Si/Ce=25)-p كه بيانگر توزيع بهتر ذرات كروم برروي سطح پايه فرآوري شده مي باشد، را تاييد مي كند و تصاوير مربوط به آناليز FESEM اثبات كرد كه تمامي نمونه ها داراي ذراتي در مقياس نانومتري مي باشند و نيز نشان داد كه در نمونه Cr/Ce-MCM-41(Si/Ce=25)-p اندازه ذرات كوچكتر و توزيع نانوذرات تشكيل شده برروي سطح كاتاليست يكنواخت تر شده است. آناليز EDX نيز بيانگر توزيع يكنواختي از نانوذرات بر روي سطح مي باشد. در نهايت با توجه به تمام نتايج به دست آمده مشاهده شد كه تركيب درصد پايه هاي سيليكا-سريا با نسبت (Si/Ce=25) و نشاندن 7% وزني فاز فعال كروم با روش پلاسماي پيشرفته در فرآيند هيدروژن گيري اكسايشي اتان به اتيلن درحضور دي اكسيد كربن، فعاليت كاتاليستي بسيار مطلوب، پايداري بالا، توزيع بهتر فاز فعال، راندمان توليد اتيلن 62% و تبديل اتان 7/63% را از خود نشان داد.
با توجه به وجود عوامل بيماري زا مانند باكتري،ويروس ،ميكروارگانسيم ها و...كه هنگام استفاده از دستكش قابل انتقال هستند از بين بردن اين عوامل امري ضروري است . دستگاه موجود با استفاده از تكنولوژي لامپ UV كه در محدوده C با موج طول 200 تا 280 نانومتر با توان 8 تا 16 وات مي باشد قادر است اكثر عوامل بيماري زا را تا حد ممكن از روي دستكش براساس زمان تعيين شده از بين ببرد. با توجه به خاصيت ارتجاعي دستكش هاي لاتكس و زمان بر بودن پرسه پوشيدن دستكش، دستگاه قادر است با ايجاد اختلاف فشار (مكش) كم باعث پوشيدن سهل دستكش و همچنين با استفاده از ضامن تعبيه شده باعث در رفتن دستكش و قرار گيري كامل بر روي دست شود. همچنين به دليل احتمال غير استريل شدن دستكش هنگام تماس دست با قسمت بيروني دستكش اين دستگاه قادر است بدون هيچ گونه تماس دست و با استفاده از لامپ UV دستكش را قبل از استفاده دستكش ضدعفوني كند .همچنين اين دستگاه قادر است با حساسيت بسيار بالا ، پارگي يا سوراخ بودن احتمالي دستكش را بصورت اتوماتيك با استفاده از سنسور هاي فشار تعبيه شده در محفظه اي داخلي دستگاه را تشخيص دهد. تشخيص پارگي يا سوراخ بودن دستكش باعث مي شود انتقال بيماري هاي خطرناك مانند HIV و HBV به حداقل برسد، همچنين باعث حذف استفاده همزمان چندين دستكش روي هم مي شود كه اين كار باعث افزايش مهارت و افزايش حس لامسه استفاده كننده مي شود. با استفاده از اين دستگاه دستكش هاي پودر دار كه باعث حساسيت پوست مي شوند كنار گذاشته شوند. اين دستگاه علاوه بر كنترل دستي قادر است با استفاده از دستور فرمان صوتي استفاده كننده تمامي قسمت هاي دستگاه را بصورت هوشمند كنترل كندكه اين كار باعث انحصاري كردن دستگاه و همچنين عدم دخالت دست مي گردد.
موارد یافت شده: 3