لیست اختراعات با مالکیت
سيدمهدي حسيني دستجردي
7 عدد
امروزه افراد براي رفع نيازهاي سلامت از حسگرهاي سلامت و دستگاههاي سيار بهره ميگيرند. اين حسگرها دادههاي سلامت از قبيل ضربان قلب، نوارقلب، فشارخون و كالري مصرفي را نمايش ميدهند اما نمونهاي از اين دستگاه ها در ارسال و نمايش داده نوار قلب با مشكل مواجه است. همچنين در مواقع اورژانسي فيدبكي به كاربر نمي دهد. در طرح حاضر به منظور بهبود مشكل ارسال داده نوار قلبِ مناسب با استفاده از ماژول واسط براي دريافت خروجي ولتاژي مناسب، اين نياز مرتفع گرديد و با استفاده از حسگر ژيرسكوپ مي توان تشخيص داد فرد در حال حركت يا سكون است و درنتيجه تشخيص دقيق تري از وضعيت فرد داشت، همچنين در مواقع اورژانسي اين سيستم به بيمار و فرد ديگري كه از قبل در سيستم تعريف مي شود آلارم لازم را ميدهد. در نهايت خروجي اين داده براي نمايش نوار قلب، ارسال به پزشك و محاسبه كالري مصرفي، از طريق برنامه اندرويدي مورد استفاده قرار گرفته است. به منظور ارسال داده هاي حسگر به سيستم مركزي جهت تحليل بيشتر از ماژول sim 800، استفاده شده است . البته قبل از ارسال دادهها از روش هاي سنسورفيوژن استفاده شده است كه منجر به كاهش قابل توجهي در حجم داده انتقالي و درنتيجه كاهش مصرف انرژي و افزايش طول عمر باتري(كه مسئله مهمي در ارتباط با حسگرها مي باشد) مي شود. در نهايت داده هاي ارسال شده داخل شبكه به لايهي edge يعني نزديك ترين لايه به حسگر ارسال شده و توسط SDN كنترل ميشود كه در اينجا به عنوان يك سيستم عامل شبكه عمل ميكند. داده هاي حسگر پس از عبور از SDNبه سيستم مركزي فرستاده ميشوند. و درنهايت نتيجه نهايي براي آگاهي از وضعيت سلامت به كاربر ارسال خواهد شد. بنابراين اين حسگر نوعي حسگر سلامت براي استفاده توسط تمام افراد جامعه مخصوصا بيماران قلبي- عروقي ميباشد. همچنين براي تمام افراد مبتدي كه به نحوي با گوشيهاي اندرويدي در ارتباط هستند قابل استفاده خواهد بود.
زاويه بار، يكي از پارامترهاي مهم در ژنراتورهاي سنكرون به شمار ميرود، چراكه آگاهي از آن، ميتواند نقش تعيين كنندهاي را در مطالعه پايداري سيستمهاي قدرت ايفا كند. همچنين در مدلسازي ديناميكي تجهيزات نيروگاهي، اندازهگيري زاويه بار به عنوان يكي از پارامترهاي ديناميكي مهم، سهم بسزايي را در تخمين پارامترهاي ديناميكي سيستم دارا ميباشد. با اين وجود در نيروگاهها، تجهيزاتي براي اندازهگيري اين پارامتر بسيار مهم، وجود ندارد. حتي در تمام مطالعات تحقيقاتي و مقالات علمي منتشر شده در مجلات معتبر علمي و اختراعات ثبت شده در داخل و در سطح بين المللي نيز به منظور محاسبه اين پارامتر بسيار مهم در پايداري نيروگاه از روش هاي تخمين غير مستقيم استفاده مي نمايند. در اين طرح دستگاه منحصر به فرد اندازهگيري زاويه بار ژنراتورهاي سنكرون را به صورت بلادرنگ و با دقت بالا، ارائه شده است. براي بدست آوردن زاويه بار، از دو سيگنال استفاده شده است. سيگنال اول خروجي سنسور نوري دورشمار است كه وظيفه تشخيص موقعيت فيزيكي شفت و همچنين اندازهگيري دوره تناوب چرخش روتور را بر عهده دارد. سيگنال دوم، يكي از فازهاي ولتاژ ترمينال است كه از PT خروجي ژنراتور گرفته ميشود. به منظور پردازش سيگنالهاي ورودي كه شامل سيگنال تشخيص موقعيت شفت روتور و سيگنال تشخيص عبور از صفر سيگنال ولتاژ خروجي ژنراتور و به منظور اندازه گيري زاويه بار، بورد پردازشي مبتني بر پردازنده DSPIC33FJ256 استفاده شده است. دستگاه مذكور قابليت نمايش، ذخيره سازي داده روي كارت SD/MMC، خروجي آنالوگ، و همچنين ارسال زاويه بار اندازهگيري شده را دارد و به راحتي ميتوان دادههاي مورد نظر را در لحظه و به صورت آنلاين بر روي نمايشگر LCD مشاهده كرد يا براي تحليل آفلاين روي حافظه دستگاه يا ساير تجهيزات ثبت داده، ذخيرهسازي نمود.
بررسي دورهاي پارامترهاي ديناميكي در ژنراتورها و تجهيزات نيروگاهي و بدست آوردن مدلي دقيق از شرايط ديناميكي اين تجهيزات، يكي از مباحث مهم در بهينهسازي الگوريتمهاي كنترلي و تحليل منابع خطا در اين گونه سيستمها به شمار ميرود. تا كنون روشها و تجهيزات زيادي براي اندازهگيري و ذخيرهسازي دادههاي مرتبط با پارامترهاي ديناميكي سيستمهاي قدرت، معرفي و استفاده شده است. اكثر اين تجهيزات، سيستمهاي ديتالاگر يا جمعآوري داده با قابليت نمونه برداري و ذخيرهسازي داده از طيف خاصي از سيگنالهاي استاندارد مانند سيگنالهاي جريان يا ولتاژي خروجي CT و PT ميباشند. اين در حالي است كه براي تشخيص پارامترهاي ديناميكي، بسياري از سيگنالهاي ديگر مانند دور شفت ژنراتور، جريان و ولتاژ تحريك، ميزان باز يا بسته بودن شيرهاي كنترل و وضعيت گاورنر نيز بايد اندازهگيري و ذخيرهسازي شود. از طرفي استفاده از چندين ديتالاگر، همزماني نمونه برداري را دچار مشكل كرده و اين مسئله دقت و كيفيت مدل ديناميكي بدست آمده را به ميزان زيادي تحت تاثير قرار ميدهد. ديتالاگر مورد نظر، اين امكان را فراهم ميكند تا بتوان طيف گسترده سيگنالهاي ابزار دقيق و الكتريكي تجهيزات نيروگاهي را با سرعت و رزولوشن بالا و به صورت سنكرون نمونه برداري و ذخيره سازي نمود.
جكهاي هيدروليك از جمله مهمترين عملگرهاي هيدروليكي به شمار ميروند. در بسياري از كاربردها نياز است تا جك هيدروليك تحت كنترل حلقه بسته موقعيت، سرعت يا نيرو راهاندازي شود. در چنين كاربردهايي، معمولا از يك شير سروُ يا تناسبي براي كنترل فشار يا دبي روغن ورودي به جك استفاده ميشود. راهاندازهايي كه براي تحريك اين شيرها به كار ميروند، عموما از كنترل جريان به صورت آنالوگ استفاده ميكنند كه علاوه بر پيچيدگي مدارات استفاده شده و قيمت بسيار زياد، قابليت انعطاف بسيار كمي دارند؛ به طوري كه براي راهاندازي هر شير لازم است از راهانداز طراحي شده براي همان شير استفاده كرد. در طرح حاضر، ساختاري ارائه شده است كه كنترل شيرهاي هيدروليك را با استفاده از مدارهاي ديجيتال و به صورت كنترل حلقه بسته، توسط مدلاسيون عرض پالس انجام ميدهد. با توجه به قابليت كاليبراسيون خودكار، امكان استفاده از راهانداز مذكور براي طيف وسيعي از شيرها فراهم ميشود. همچنين در اين طرح، ساختاري براي غلبه بر اصطكاك ايستايي با اضافه كردن سيگنال سينوسي با فركانس بالا روي سيمپيچ شير ارائه شده است. امكان محدودسازي جريان اعمالي به سيمپيچهاي شير، از ديگر ويژگيهاي طرح ارائه شده ميباشد.
امروزه، آگاهي از وضعيت شبكه هاي قدرت و نظارت بر عملكرد آنها براي كنترل و پيشگيري از رخدادهاي نامناسب امري اجتناب ناپذير است. شبكه برق ايران نيز مانند ساير كشورها به منظور داشتن وضعيت پايدار نيازمند دستگاه هاي مانيتورينگ جهت استخراج اطلاعات تحليلي سيستم است. بهرهبردار شبكه بايد اطمينان حاصل كند كه در هر لحظه متغيرهاي شبكه در محدوده مجاز خود قرار داشته و در صورت وقوع پيشامدهاي مهم نيز سيستم همچنان عملكرد عادي خود را حفظ ميكند. ساخت دستگاه ضبط كننده اطلاعات ديناميكي در سيستم¬هاي قدرت با قابليت تبديل شدن به PMU در راستاي اين اهداف مي باشد. اين دستگاه با 40 كانال ورودي آنالوگ و 64 ورودي ديجيتال و سرعت نمونه برداري 12.8kHz ، سنكرون با GPST يكي از قابل ترين دستگاهها در سطح جهان است
با توجه به بحران آب استفاده از پمپها براي افزايش فشار آب در اكثر نقاط كشور و بخصوص خانههاي آپارتماني امري حياتي شده است. از اين رو ايده استفاده از پمپ به همراه كليد اتوماتيك مطرح شده است. كار كليد اتوماتيك را ميتوان در سادهترين حالت قطع و وصل پمپ در مواقع ضروري بصورت اتوماتيك دانست. در اغلب كليدهاي اتوماتيك¬هاي موجود در بازار كشور تنظيم حداكثر فشار آب بصورت دستي و با تنظيم پيچ مربوطه روي كليد امكانپذير ميباشد. نكته قابل توجه اين است كه با كمترين كاهش فشار آب پمپ شروع بكار ميكند. دستگاه كنترل ديجيتالي پيشرفته پمپ آب مشتمل بر دو بخش مكانيكي و الكترونيكي است و به گونه طراحي شده كه قادر به كنترل هوشمند و خودكار پمپ¬هاي آب خانگي و يا صنعتي بوده تا اين پمپ¬ها تنها در مواقع نياز و بنا بر تنظيمات كاربر روشن و خاموش شوند. يكي از نوآوري¬هاي طرح اين است كه داراي راه اندازي نرم ميباشد. اين مهم باعث كاهش استهلاك برد و موتور و همچنين كاهش هزينه برق مصرفي ميشود. نوآوري ديگر طرح اين است كه در صورتي كه شفت پمپ به هر علتي از حركت بايستد و قفل گردد كليد فرمان خاموش كردن را صادر كرده و از سوختن موتور جلوگيري مي¬كند. يكي از نوآوري¬ها و كاربردهاي موثر ديگري كه اين دستگاه دارا مي¬باشد، اين است كه در صورتي كه پمپ بصورت يكسره (پيوسته) بيش از چند ساعت روشن باشد كليد آلارم داده و پمپ را خاموش مي¬كند. اين مهم در صورت شكستگي لوله¬ها و عدم حضور شخص در خانه بسيار كارآمد مي¬باشد. از ويژگيهاي بارز و متفاوت طرح كاربرد آن در راه اندازي پمپهاي موازي است. در اين طرح برخلاف نمونههاي موجود در بازار نيازي به سرويس و تنظيمات دورهاي نخواهد داشت و اين مزيت عمده محصول پيشنهادي است. طراحي محصول بهينه با حداقل قطعات باعث كاهش هزينه تمام شده ميشود. از اين نظر آن چيزي كه باعث ايجاد رقابت در مقايسه با نمونههاي موجود در بازار خواهد شد قيمت تمام شده پايين محصول با ارتقا كيفيت با نگاه به رفع عيوب كليدهاي موجود در بازار خواهد بود.
تشخيص جهت و مكان يابي منبع صوت يكي از نيازهاي مهم در بسياري از زمينه هاي صنعتي، تجاري و... به شمار مي رود. به عنوان نمونه هايي از كاربرد تشخيص جهت صوت مي توان جهت گيري خودكار دوربين روي فرد در حال صحبت در كنفرانس هاي وديويي، استفاده در سيستم شنوايي روبات ها و رديابي خودروهاي در حال حركت از روي صداي آنها اشاره كرد. روش هايي كه تا كنون براي انجام اين كار ارائه شده اند، معمولا در شرايط محيطي يعني در برابر اثرات مخرب پديده هاي نويز و انعكاس صدا دقت خود را از دست مي دهند. از سوي ديگر، روش هايي كه عملكرد مطلوبي در برابر نويز و انعكاس از خود نشان مي دهند، به دليل بيچيدگي محاسباتي بالا، براي پياده سازي به سيستم هاي محاسباتي حجيم و گران قيمت نياز دارند. با استفاده از روشي كه در اين طرح ارائه شده است، مي توان دو اصل پيچيدگي محاسباتي پايين و كارايي بالا را به طور همزمان فراهم نمود. در اين ساختار براي پيدا كردن تاخير زماني در سيگنال هاي دريافتي در ميكروفن ها و در نهايت تئنخيص جهت صدا، علاوه بر پنجره هاي فعلي سيگنال ها، از تعداد زيادي از بنجره هاي قبلي نيز استفاده مي شود. همچنين در اين پروژه، ساختار سخت افزاري مناسبي نيز براي پياده سازي روش هاي مذكور روي سيستم هاي نهفته مبتني بر پردازنده هاي سيگنال ديجيتال DSP ارائه شده است. با استفاده از چنين ساختاري مي توان فرايند تخمين تاخير زماني و در پي آن جهت يابي منبع صوت را به صورت بلادرنگ و با دقت بالا انجام داد.
موارد یافت شده: 7