لیست اختراعات با مالکیت عليرضا دهقاني
6 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 6
تاریخ اظهارنامه: 1393/09/01
تاریخ ثبت: 1394/03/02
خلاصه اختراع:

در اين اختراع براي توليد نانو اسپينل آلومينات منيزيم از كلريد منيزيم و نانو آلومينا تحت اتمسفر معمولي هوا استفاده شد. روش مورد استفاده شامل رسوب از فاز مايع مي¬باشد كه ابتدا كلريد منيزيم در آب ولرم حل شد و با توجه به اينكه در اثر حل شدن كلريد منيزيم در آب هيدروكسيد منيزيم بوجود آمد و با حرارت دادن باعث حذف عوامل هيدروكسيد از سطح منيزيا شده و هيدروكسيد منيزيم به منيزياي ريز و فعال تبديل مي¬شود.پس از حل كردن كلريد منيزيم در آب نانو آلومينا به آن اضافه شد و بخوبي در آن حل شد.پس از حل كردن نانو آلومينا ،محلول حاصل درون خشك كن قرار گرفت.پس از خشك شدن محلول رسوب باقي مانده درون كوره معمولي هوا به مدت سه ساعت در دماي℃550 قرار گرفت تا واكنش تشكيل نانو اسپينل آلومينات منيزيم انجام شود. پس از پخت به مدت سه ساعت آناليز فازي و ريز ساختاري انجام شد.نتايج نشان داد كه نانو اسپينل آلومينات منيزيم از كلريد منيزيم و نانو آلومينا تحت اتمسفر هوا به صورت تكفاز سنتز شده است

تاریخ اظهارنامه: 1393/10/15
تاریخ ثبت: 1396/05/16
خلاصه اختراع:

ارايي اين قطعه در نماكاري ساختمان ميباشد(سنتي و صنعتي) به اين صورت كه يك نوع اتصال راحت و با اطمينان ميان انواع سنگ و سراميك با دوغاب پشت ان ايجاد مكند . در نماكاري سنتي وظيفه اين قطعه اتصال ميان سنگ و سراميك با دوغاب پشت انها ميباشد. در نماكاري صنعتي (نماي خشك) وظيفه اين قطعه اتصال ميان سنگ و سراميك با سازه فلزي پشت انها ميباشد. توضيحات فني: اين قطعه يك تكه ميباشد وبا دو خم با زاويه هاي ٢٠ تا ٤٠ درجه و خاري بيرون زده در پشت ان كه با عث گير افتادن اين قطعه در شيار سنگ يا سراميك ميشود به طوري كه يك قطعه وقتي به خوبي در شيار سنگ قرار بگيرد به راحتي حدود ١٠٠ كيلو گرم بار را تحمل ميكند. نكته١ : نكته مهم در اين قطعه يك خم ٢٠ تا ٣٥ درجه و خار بيرون زده ان ميباشد كه در شيار سنگ و سراميك قرار گرفته و اين اتصال را ايجاد ميكند و با تغيير باله هاي بيروني ان ميتوان براي مصارف گوناگون از ان بهره برد از جمله در نماي خشك ( نماي بدون دوغاب) و در نماي سنتي ( نماكاري با دوغاب ماسه و سيمان) نكته ٢: بايد توجه داشت كه نكته فني اين قطعه در زاويه خم به كار رفته در ان و نيز خار بيرون زده ان ميباشد و باله نيم دايره ان كه در شيار سنگ موجب اتصال و گيرداري ميشود و با حفظ اين خم و خار پشت ان اين قطعه با اشكال بيروني متفاوت قابل طراحي و توليد ميباشد كه بنده ادعاي اختراع ان را دارم

تاریخ ثبت: 1396/11/01
خلاصه اختراع:

مكانيزم مطرح شده در زمينه ماشينكاري ساخته شد. از اين مكانيزم ميتوان براي ماشينكاري قطعاتي استفاده نمود كه قابليت ماشينكاري پاييني دارند. در اختراع حاضر با اعمال همزمان ميدان مغناطيسي به ابزار و قطعه كار، مكانيزمي نو براي ماشينكاري قطعات ساخته شد. از طرفي با توجه به لزوم صنعتي سازي اين فرآيند، دستگاه به نحوي طراحي و ساخته شده است كه قابليت استفاده در پروژه هاي عملياتي و صنعتي به راحتي وجود دارد. مكانيزم از دو بازوي فولادي و يك سيملوله تشكيل شده به نحوي كه يكي از بازوها به عنوان هسته سيملوله در وسط سيملوله قرار گرفته و ابزار بر روي بازوي ديگر قرار ميگيرد. جريان الكتريكي مورد نياز سيملوله توسط يك منبع تغذيه جريان مستقيم تامين ميگردد. اين مجموعه به همراه ابزار بر روي ابزارگير دستگاه تراش نصب ميشود و با قرارگيري قطعه كار در سه نظام دستگاه تراش، مدار مغناطيسي بسته شده و ميدان مغناطيس در حين ماشينكاري به طور همزمان بر ابزار و قطعه كار اعمال ميشود. بنابراين با قرار گرفتن قطعه كار استوانه اي در فك سه نظام، مدار مغناطيس كامل ميشود و به وسيله حركت دوراني قطعه كار، عمل براده برداري تحت ميدان انجام ميگيرد.

تاریخ اظهارنامه: 1393/08/28
تاریخ ثبت: 1397/02/15
خلاصه اختراع:

در اين اختراع اسپينل آلومينات آهن با استفاده از لجن كنورتور ذوب آهن اصفهان و اسپينل آلومينات منيزيم با نسبت وزني 65 درصد اسپينل و 35درصد اكسيد آهن موجود در لجن كنورتور در دماي ℃1300 تحت اتمسفر معمولي هوا به مدت سه ساعت ساخته شد و با افزايش دما به ℃1400 اسپينل آلومينات آهن دانه درشت به دست آمد. سپس با افزايش دما به ℃1500 اسپينل آلومينات آهن بصورت يكدست و بدون تخلخل ساخته شد.نتايج فازي و ريز ساختاري تشكيل اسپينل آلومينات آهن را نشان مي¬دهد.اسپينل آلومينات آهن ساخته شده با اين روش از نظر اقتصادي مقرون به صرفه بوده و همچنين از نظر زيست محيطي مشكلي ايجاد نمي¬كند.به علاوه در اين روش از لجن كنورتور كه يكي از ضايعات شركت ذوب آهن مي¬باشد، استفاده شد و همچنين از نظر زمان اسپينل آلومينات آهن در زماني كمي به دست آمد.

تاریخ اظهارنامه: 1395/03/13
تاریخ ثبت: 1397/02/17
خلاصه اختراع:

دستگاه شيار زن به منظور ايجاد شيار هاي منظم در پشت سنگ وسراميك به منظور نصب گيره مهار ، درنما كاري ساختمان معمولا از سنگ و سراميك و اجر استفاده ميشود و همواره يكي از مشكلات پيش رونحوه و كيفيت اتصال اين مصالح به ديواره خارجي ساختمان ميباشد يكي از روش هاي متداول نصب اين مصالح بهواسطه دوغاب ماسه و سيمان ميباشد به اين صورت كه از ماسه و سيمان به عنوان يك ماده چسبانندهسنگ و سراميك و اجر به ديواره خارجي نما استفاده ميكنند و مشكل فني در اينجا ميباشد كه پس از مدتيسنگها و سراميكها به دلايل گوناگون از ديواره جدا ميشوند از جمله دلايل چسبندگي كم يا انقباظ و انقباض نامتوازن ميان اين مصالح ميباشد و عمده مشكل جدايش سنگها از ديواره نداشتن يك اتصال قابل اطمينان بين سنگ و دوغاب ماسه و سيمان ميباشد .

تاریخ اظهارنامه: 1395/01/15
تاریخ ثبت: 1395/07/12
خلاصه اختراع:

”بادگير با سطوح خيس شونده متحرك“ سازه‌اي است كه مي‌تواند براي ايجاد تهويه مطبوع طبيعي و آسايش حرارتي براي ساختمان‌هاي مسكوني، اداري، تجاري و آموزشي در مناطق گرم و خشك مورد استفاده قرار گيرد. بنابراين اين اختراع در رشته مهندسي مكانيك، گرايش تبديل انرژي، شاخه‌ي تهويه مطبوع و سرمايش طبيعي قرار مي‌گيرد. اين سازه براي هر 2 حالتي كه: (الف) باد مي‌وزد و (ب) سرعت باد صفر است، در طول شبانه روز مي‌تواند بهكار گرفته شود. اين طرح جديد بادگير با توجه به افزايش رطوبت نسبي مي‌تواند به ميزان قابل توجه‌اي دماي جريان هواي ورودي به ساختمان را كاهش دهد. طرح جديد بادگير مي‌تواند از ورق گالوانيزه، فايبرگلاس و پلاستيك مقاوم ساخته شود كه داراي سه بخش اصلي است: (الف) سر بادگير: سر بادگير قابليت حركت و قرارگيري در ستون بادگير و همچنين چرخش براي دريافت بيشترين ميزان سرعت باد به صورت دستي يا الكترونيكي است. سر بادگير داراي يك پد سلولزي يا پوشال براي تعديلي دماي جريان هواي ورودي به ساختمان، شبكه توري براي جلوگيري از ورود پرندگان و حشرات، يك پمپ كوچك خورشيدي براي گردش جريان آب و يك ناودانك براي توزيع آب بر روي پوشال و يك ناودانك براي جمع‌آوري آب مي‌باشد. (ب) ستون بادگير: ستون طرح جديد بادگير ثابت است و مي‌تواند سر بادگير را براي مواقعي كه نياز به كاركرد بادگير نيست، در خود جاي دهد. (ج) دريچه‌هاي كشويي: قرارگيري 2 دريچه كشويي در انتهاي ستون بادگير كه مي‌توانند به صورت دستي يا الكترونيكي جريان هواي ورودي به ساختمان را كنترل كنند. لازم به ذكر است كه اين بادگير براي در مواقعي كه سرعت باد صفر است هم مي‌تواند مورد استفاده قرار گيرد زيرا رطوبت نسبي هواي مجاور سطوح خيس شونده افزايش يافته و به سبب اختلاف چگالي هواي داخل ستون بادگير و هواي محيط در اثر به وجود آمدن نيروي شناوري، يك جريان هواي خنك در داخل ستون بادگير به طرف پايين ايجاد مي‌شود. مزيت‌هاي اين طرح جديد بادگير (1) عدم استفاده از انرژي الكتريكي و صرفه‌جويي در مصرف آن و (2) قابليت چرخش و قرارگيري در جهت بيشترين سرعت باد براي داشتن حداكثر كارايي است.

موارد یافت شده: 6