لیست اختراعات با مالکیت
علي شالبافان
4 عدد
دو مشكل اساسي توسعه پانل هاي ساندويچي در صنايع چوب و مبلمان عبارتند از؛ توليد پيوسته (يك مرحله اي) پانل ساندويچي و عدم نياز به فرايند خنك سازي جهت تثبيت ابعاد نهايي آن. در اختراع حاضر پانل ساندويچي با استفاده از فومهاي گرما سخت تزريقي كه نياز به خنك سازي جهت تثبيت ابعاد ندارند، توليد ميشود. پانل ساندويچي در اين اختراع به صورت پيوسته و در طي سه گام پرس شدن همزمان لايههاي سطحي و زيري، جداسازي لايههاي سطحي و زيري (بوسيله مكش خرده چوبهاي چسب نخورده) و تزريق فوم بين آنها صورت ميگيرد. لايههاي سطحي و زيري متشكل از خردهچوب، فيبر، تراشه و يا مخلوطي از آرد چوب و پليمر ميباشد. در لايه مركزي پانلها از مواد گرماسخت فومشونده مايع به شيوه تزريق بين لايههاي ممتد استفاده ميشود. پانل حاصل از اين اختراع قابليت كاربرد در صنايع چوب و مبلمان و جايگزيني اوراق فشرده چوبي معمولي (مانند تخته خرده چوب و ام دي اف) را دارد كه مي توان از آنها در ساخت فرآورده هاي نهايي نظير مبلمان (اداري)، كابينت آشپزخانه، قطعات درب، ديوار كوب و كف پوش، و .... براي مصارف داخل و خارج از ساختمان استفاده نمود.
در اين اختراع انواع پانل¬هاي فشرده چوبي با استفاده از چسب¬هاي فرمالدهيد دار ساخته مي¬شود. براي كاهش انتشار فرمالدهيد از تخته¬هاي ساخته شده از ماده طبيعي و زيست تخريب پذير كايتوزان و يا مشتقات آن به عنوان ماده جاذب فرمالدهيد در تركيب با چسب استفاده مي¬شود. پودر كايتوزان و نانوكايتوزان، محلول كايتوزان و محلول نانوكايتوزان، پودر كايتوزان و نانوكايتوزان عامل دار شده از جمله حالت¬هاي مورد استفاده از كايتوزان به عنوان جاذب فرمالدهيد مي¬باشد. مي¬توان اذعان داشت كه استفاده از كايتوزان باعث كاهش معني¬داري در انتشار فرمالدهيد از تخته¬هاي ساخته شده مي¬شود. همچنين مشتقات كايتوزان (نانوكايتوزان و كايتوزان عامل دار شده) اثربخشي به مراتب بيشتري در كاهش انتشار فرمالدهيد نشان دادند. با توجه به ويژگيهاي مطلوب ساختاري، فيزيكي و مكانيكي پانلهاي توليد شده در اين اختراع، محصول نهايي توليد شده با آن قابليت كاربرد در ساخت فرآورده¬هاي نهايي نظير مبلمان، كابينت آشپزخانه، قطعات درب، ديوار كوب و كف پوش، و .... براي مصارف داخل ساختمان را دارد.
ساخت فرآورده هاي مركب صفحه اي با استفاده از پسماند حاصل از فرآيند بازيافت occ ساخت اين كامپوزيت باعث مي شود كه از ضايعات پلاستيكي غيرقابل تجزيه در كشورمان استفاده شود. چسب افزودني در ساخت اين محصول استقاده نشد، در صورتي كه مقاومت هاي فيزيكي اين كامپوزيت در حد استاندارد است و ميتوان اين كامپوزيت ساخته شده را در شرايط بيروني استفاده كرد. يكي از عواملي كه باعث استفاده پسماندهاي occ در ساخت اين كامپوزيت شد اين است كه اين نوع پسماند به دليل داشتن مقدار قابل توجهي پلاستيك ضايعاتي توانايي تجزيه شدن ندارد. هدف هاي ساخت كامپوزيت با پسماند occ به شرح زير است: 1- موادي كه تجزيه پذير نيستند جايگزين منابع چوبي شوند. امروزه در ساخت كامپوزيت بيشتر از چوب استفاده مي شود كه كاهش روز افزون منابع جنگلي را در بردارد. 2- باعث توليد كامپوزيت با هزينه اوليه كمتر بدون تاثير بر مقاومت ها مي شود. مواد كامپوزيتي بر اساس نوع زمينه، به سه دسته اصلي تقسيم مي شوند: كامپوزيت هاي با زمينه سراميكي، فلزي و پليمري كه متداول ترين آنها، كامپوزيت هاي زمينه پليمري بوده و بيش از 64 % مصرف جهاني كامپوزيت را به خود اختصاص داده اند. اين اختراع از كامپوزيت هاي نوع سوم مي باشد.
در اين اختراع فرآورده چندلايه چوبي سبك وزن با دانسيته كمتر از 600 كيلوگرم بر متر مكعب توليد ميشود كه در لايه مركزي آن از گرانولهاي پليمري فو مشونده در تركيب با خردهچوبهاي لايه مركزي استفاده ميشود. جهت افزايش كيفيت لايههاي سطحي كه تاثير مستقيم بر ويژگيهاي فيزيكي و مكانيكي تختههاي توليدي دارد، پس از بسته شدن دهانه پرس از يك گام تحت نام فشرده سازي اوليه (Initial compression) استفاده ميشود. كاهش حدود 25 درصدي در مصرف منابع چوبي و جنگلي و كمك به حفظ، توسعه و احياء بيشتر منابع جنگلي بويژه در كشور ايران از جمله مزاياي عمده و اصلي در اين اختراع ميباشد. با توجه به ويژگيهاي مطلوب فيزيكي و مكانيكي پانل سبك وزن، محصول نهايي توليد شده با آن قابليت كاربرد در ساخت فرآورده¬هاي نهايي چوبي نظير مبلمان، كابينت آشپزخانه، قطعات درب، ديوار كوب و كف پوش، و .... را دارد.
موارد یافت شده: 4