لیست اختراعات با مالکیت فرزاد کبارفرد
4 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 4
تاریخ اظهارنامه: 1397/03/05
تاریخ ثبت: 1397/06/17
خلاصه اختراع:

تهيه فرمولاسيون ژلاتين مقاوم به اسيد معده و ساخت كپسول هاي ژلاتيني نرم مقاوم به اسيد معده با استفاده از آن بسياري از داروها در قالب قرص هاي مقاوم به اسيد معده ساخته و به بيماران عرضه مي گردند. اين اشكال دارويي به لحاظ ايجاد تحريك گوارشي كمتر و همچنين محافظت از تخريب مواد دارويي موجود در فرمولاسيون در محيط اسيدي معده، داراي برتري هاي واضحي نسبت به قرص هاي معمولي مي باشند. برخلاف قرص ها كه به راحتي مي توان بروي آنها روكش مقاوم به اسيد معده ايجاد نمود، ايجاد روكش مقاوم به اسيد بروي كپسول هاي ژلاتيني نرم با چالش هاي مختلفي همراه بوده و داراي پيچيدگي هاي فني و تجهيزاتي خاصي مي باشد. به همين دليل در حال حاضر تكنولوژي توليدكپسول هاي ژلاتيني نرم مقاوم به اسيد در كشور ايجاد نگرديده است. بر خلاف قرص ها پوشش مستقيم كپسول هاي ژلاتيني نرم از طريق اسپري كردن پلي مر مقاوم به اسيد بروي كپسول هاي ژلاتيني نرم ساخته شده، با مشكلاتي از قبيل پوسته پوسته شدن، ترك خوردن و عدم يكنواختي ضخامت لايه روده اي همراه است. در تكنيك حاضر مقاومت به اسيد معده در بستر لايه ژلاتيني (نه بصورت لايه اي جداگانه و بصورت پوشش بروي كپسول نرم) ايجاد مي شود كه علاوه بر كاهش مراحل فرمولاسيون و حذف تجهيزات، از بوجود آمدن مشكلات ذكر شده در پروسه ساخت جلوگيري مي كند.

تاریخ ثبت: 1393/04/21
خلاصه اختراع:

طي چندين سال گذشته، كاربرد فن آوري نانو در فارماسيوتيكس و دارورساني رشد چشمگيري داشته است، بگونه‌اي كه فرآورده‌هاي دارويي كه با اصول اين فن‌آوري توسعه يافته‌اند، تحت عنوان محصولات نانوفارماسيوتيكال نامگذاري شده‌اند. استفاده از نانوتيوب‌هاي كربني، يكي از جديدترين استراتژي‌هايي است كه در آن از اصول نانوفن‌آوري استفاده گرديده است. نانوتيوب‌هاي كربني كه ابتدا توسط Iijimaدر سال 1991 معرفي شد، داراي ساختار‌هاي منحصر بفرد بوده و از خواص مكانيكي، حرارتي، مغناطيسي، نوري، الكتريكي، سطحي و شيميايي قابل توجهي برخوردار هستند. مجموعه اين خواص و ويژگي‌ها سبب شده است كه نانوتيوب‌هاي كربني كاربرد وسيع و گوناگوني يافته و به عنوان يك رويكرد اميدواركننده براي دارورساني در درمان سرطان مطرح شوند. نانوتيوب‌هاي كربني در واقع ساختارهاي استوانه‌اي توخالي در ابعاد نانو هستند. قطر اين ساختار‌ها در محدوده 100-5/0 نانومتر و طول آن‌ها در محدوده 20 نانومتر تا 50 ميكرون قراردارد. اين نانوساختارها، از صفحات لوله شده گرافن مركب از اتم‌هاي كربن داراي آرايش شش ضلعي هيبريدي sp2 تشكيل شده‌اند و بسته به تعداد لايه‌هاي گرافني، به دو گروه نانوتيوب‌هاي كربني تك لايه و چند لايه تقسيم بندي مي‌شوند. در حقيقت، وجود اتم‌هاي كربني هيبريدي sp2 و حلقه‌هاي كربني سبب شده است كه نانوتيوب‌هاي كربني از انعطاف پذيري مطلوبي برخوردار باشند.

تاریخ اظهارنامه: 1400/07/04
تاریخ ثبت: 1401/01/31
خلاصه اختراع:

معرفي‌ و‌بكارگيري‌ روشي‌ بر‌مبناي‌ امكان‌ استفاده‌ از تركيبات نشاندارشده با ايزوتوپ‌هاي پايدار براي مقاصد آناليزهاي كمي سموم وآلاينده‌هايي است كه داراي ماكزيمم‌ سطح‌ مجاز باقي‌مانده در ماتريكس‌هاي غذائي‌ست به نحوي كه نياز به رسم‌ منحني‌ استاندارد نبوده وصرفاطي‌ يك‌ تزريق مشخص خواهدشدكه آيا آلاينده درسطحي بالاتر ازMRL مي‌باشد ياكمتر از آن.بدين‌منظور‌تركيب‌نشاندار(كه‌آناليت‌جانشينsurrogate analyteنامگذاري‌ ميشود)در سطحMRL به ماتريكس‌غذايي اضافه ميشود.سپس ماتريكس‌غذايي تحت‌عمليات استخراج وپاكسازي قرارمي‌گيرد.بدين‌ترتيب،تركيب‌طبيعي(آناليت‌اصلي)وتركيب‌نشاندار(آناليت‌جانشين)هردو از ماتريكس‌ غذايي استخراج خواهندشد واز آنجا‌كه رفتارهاي استخراج‌شوندگي يكساني دارند،هر فرايندي‌كه باعث از دست‌ رفتن آناليت‌اصلي مي‌شود،بر روي آناليت‌جانشين نيزمنعكس‌ خواهدگرديدو نهايتا وقتيكه نمونه‌ به‌ سيستم‌ كروماتوگرافي‌طيف‌سنجي‌جرمي‌ تزريق‌ مي‌شود،دوسيگنال‌يكي‌براي‌آناليت‌ اصلي‌ و‌يكي‌ براي‌ آناليت‌ جانشين‌ بدست‌ خواهد‌آمد.‌از آنجاكه‌ آناليت‌ جانشين‌ درسطحMRLبه‌ ماتريكس‌غذايي‌ اضافه‌ گرديده ‌است،اندازه اين‌ سيگنال‌ معياري براي قضاوت درمورد ميزان آناليت‌اصلي موجود در ماتريكس‌غذايي خواهند‌بود.درصورتيكه‌ سيگنال آناليت‌اصلي‌ كوچكترازسيگنال آناليت‌جانشين باشد،بدين‌معناست‌كه‌مقدار آناليت‌اصلي زيرMRL بوده وفراورده‌غذايي براي مصرف‌ قابل‌ قبول مي‌باشد‌و‌درصورتيكه سيگنال مربوط به آناليت‌اصلي بزرگتر‌از‌سيگنال‌آناليت‌جانشين باشد،بيانگر آن‌است كه غلظت آناليت‌اصلي درماتريكس‌غذايي بالاتر ازMRL تعيين‌ شده براي‌ اين آلاينده مي‌باشد ولذا فراورده‌غذايي‌ براي‌ مصرف مناسب‌ نيست.در اين‌ روش چالش‌ اصلي‌ سيستم‌كروماتوگرافي‌مايع‌طيف‌سنجي‌جرمي‌ مسئله ion suppressionبوده‌ و‌همواره‌ بعنوان‌ پاشنه‌آشيل سيستم‌هايLC-Massباعث‌نگراني‌آناليست‌هامي‌شود،باتوجه به‌‌اينكه آناليت‌جانشين‌و‌آناليت‌اصلي رفتارهايي دقيقا يكسان دراين ارتباط داشته ولذا به‌يك‌ ميزان تحت‌تاثير‌اين‌پديده قرار مي‌گيرند،مشكلي‌ راايجادنخواهد‌نمودودرواقع بااستفاده ازآناليت‌جانشين دوهدف‌در‌يك‌زمان برآورده‌مي‌گردد:رفع‌مزاحمت‌ماتريكس(ion suppression)با‌ استفاده‌از‌ آناليت‌جانشين و عدم‌رسم‌منحني‌استانداردو‌غربالگري نمونه هادر‌مدت‌زماني به مراتب كمتر از روشهاي كلاسيك

تاریخ اظهارنامه: 1401/05/26
تاریخ ثبت: 1402/05/31
مخترع/مخترعان: فرزاد کبارفرد
خلاصه اختراع:

مطالعات متعددي نشان مي¬دهد كه رابطه مستقيمي بين غلظت پلي آمين ها در سلول و ميزان جواني سلول وجود دارد. به طوري كه با افزايش سن سلول سطح پلي آمين ها در سلول كاهش مي يابد و به نظر مي رسد بالا نگه داشتن سطح بالاي پلي آمين ها مي تواند در جوان ماندن سلول موثر باشد. جوانه گندم يكي از منابع گياهي حاوي پلي آمين ها مي باشد كه در صورتي كه تحت فرايند عصاره گيري با هدف غني سازي نسبت به پلي آمين ها (اسپرميدين) قرار گيرد، عصاره غني شده حاصل از آن مي تواند در قالب اشكال داروئي خوراكي به عنوان مكمل غذايي به هدف افزايش سطح پلي آمين ها و جلوگيري از فرايند پيري مورد استفاده قرار گيرد. در تحقيق حاضر جوانه گندم به عنوان منبعي از پلي آمين ها، ابتدا با استفاده از روش معتبر شده ي LC-Mass مورد آناليز قرار گرفته و پس از تعيين محتواي پلي آمين آن، در مقياس كيلوگرم تحت فرايند غني سازي قرار گرفت. فرايند طوري طراحي شده كه نهايتا عصاره اي با غلظت بالاي پلي آمين ها (اسپرميدين) و حداقل مقدار مواد جانبي حاصل شود. عصاره ي حاصله پس از تهيه مورد آناليز قرار گرفته و بر اساس پلي آمين (اسپرميدين) موجود در آن، مقدار اكسي پيان مورد نياز براي تنظيم مقدار اسپرميدين بر روي غلظت يك ميلي گرم بر گرم براي آن محاسبه گرديد.پنج تركيب قندي گلوكز، لاكتوز، سوربيتول، مانيتول و مالتودكسترين به عنوان اكسي پيان، پس از اختلاط با عصاره ي غني شده تحت فرايند spray drying قرار گرفت و به 50% پودر حاصل 45% لاكتوز مونوهيدرات 5% منيزيم استئارات به عنوان روان كننده اضافه شد. سپس پودر حاصل از نظر خواص فيزيكي (Bulk Density، Tapped Density ، Loss on drying ، Flow ability ، Particle size ) مورد بررسي قرار گرفت و نهايتا گلوكز به همراه لاكتوز و منيزيم استئارات به عنوان بهترين اكسي پيان ها انتخاب گرديد. اجراي فرايند مذكور در مقياس كيلوگرم، منجر به تهيه پودر عصاره ي جوانه گندم با غلظت يك ميلي گرم بر گرم گرديد. اين فرايند قابل اجرا در مقياس هاي وسيع تر بوده و پودر حاصله جهت استفاده در فرمولاسيون هاي كپسول ژلاتيني سخت كاملا مناسب مي باشد.

موارد یافت شده: 4