لیست اختراعات با مالکیت
مجيد افصحي
4 عدد
ديپلكسر موجبري اندازه كوچك با ايزولاسيون بالا در سيستم هاي مخابراتي كاربرد دارد كه از دو كانال فركانسي مجزا به صورت همزمان و با يك آنتن به عنوان فرستنده و گيرنده استفاده مي شود. براي تركيب اين دو كانال فركانسي بهترين روش استفاده از يك ديپلكسر با دو مشخصه مهم مي باشد: • ايزولاسيون بالا بين كانال ها باشد. مخصوصا بايد كانال با توان ارسالي بيشتر نسبت به كانال ديگر ايزولاسيون بيشتري داشته باشد. • افت عبوري كم در مسير هر يك از كانال ها به آنتن داشته باشيم. با استفاده از ساختار ديپلكسر صفحه E بهبوديافته (modified E-plane diplexer) ضمن آن كه مي توان دو مشخصه فوق را برآورده كرد، همچنين به ابعاد كوچكتري نسبت به ديپلكسر صفحه E، يا E-plane diplexer دست پيدا كرد.
با توجه به تعريف سازمان جهاني ارتباطات، آنتن هاي فراپهن باند بايد در باند فركانسي 3/1- 10/6 گيگاهرتز تلفات بازگشتي كمتر از 10dB- داشته باشد. سيستم هاي فرا پهن باند از آنتن هاي تك قطبي با تغذيه موجبر هم صفحه داراي مزايايي از قبيل: پهناي باند و الگوي تشعشعي قابل قبول، طراحي ساده، وزن كم، توانايي توليد در حجم زياد و تشعشع از دو طرف برد چاپي هستند. علاوه بر اين مي توان به دو مزيت زير براي آنتن هاي موجبر هم صفحه فرا پهن باند اشاره كرد: 1- مشخصه امپدانس خط تغذيه به وسيله نسبت پهناي خط تغذيه و فاصله بين صفحه زمين و تغذيه كنترل مي شود. 2- مي توان پهناي باند آنتن هاي فرا پهن باند با تغذيه موجبر هم صفحه را با اضافه كردن شيار افزايش داد. آنتن هاي شيار دار داراي پهناي باند بيشتر هستند و عملكرد تشعشعي بهتري دارند. در اين اختراع با استفاده از آنتن هم صفحه شياردار T شكل در خط تغذيه، ضمن برآورده شدن قابليت هاي آنتن هاي هم صفحه رايج، هم ابعاد آنتن هم صفحه كاهش داده شده است و هم با استفاده از ايجاد شيار در لايه تغذيه، باند قطعي در محدوده فركانسي براي جلوگيري از تداخل با شبكه وايمكس و در فاصله 5/15 تا 6 گيگاهرتز ايجاد گرديده است.
شبكه هايبريد آنتن منوپالس فراپهن باند براي يك آنتن مارپيچي منوپالس فرا پهن باند مورد نياز است و طراحي آن براي دليل عرض باند وسيع فركانسي مشكل است. براي كشف و رديابي سيگنال هاي فعال در يك منطقه، با توجه به اينكه محدوده فركانسي و موقعيت توليد كننده اين سيگنال مشخص نيست نيازمند داشتن سيستمي هستيم كه بازه فركانسي وسيعي داشته باشد و سيگنال هاي محيط را بتواند دريافت كند و سنتز نمايد. در اين سيستم ها نياز به داشتن گيرنده و آنتن فرا پهن باند هستيم. مهم ترين مشكلي كه در طراحي اين سيستم ها وجود دارد، طراحي آنتن منوپالس فرا پهن باند است، به اين دليل كه بخش اصلي آنتن منوپالس فرا پهن باند، شبكه هايبريد آنتن منوپالس است كه طراحي در پهناي باند وسيع كار پيچيده اي است و با عناصر شناخته شده رايج به دليل پهناي باند كم قابل پياده سازي نيستند. براي طراحي عناصر موجود در شبكه هايبريد (تزويج كننده dB 3- 90 درجه متقارن و تغيير فاز دهنده تفاضلي 45 درجه متقارن)، نياز به كد نويسي و در نهايت براي صحت سنجي، نياز به شبيه سازي تمام موج عنصر ها خواهد بود. در اين اختراع اين عناصر فراپهن باند در محدوده فركانسي GHz 12 _GHz2 طراحي و ساخته شده اند.
كاهش تزويج متقابل با آب در آنتن هاي آرايه اي زماني كار برد دارد كه دو آنتن به صورت آرايه اي در كنار هم قرار گيرند، در اين حالت فعل و انفعالات مغناطيسي بين دو المان تشعشع كننده اين دو آنتن به وجود مي آيد كه به آن تزويج متقابل گفته مي شود. اين تزويج باعث به وجود آمدن تغييراتي همچون تغيير در پرتو تشعشي آرايه ها، تغيير در ولتاژ دريافتي آرايه ها، تغيير در خصوصيات تطبيق آنتن ها، تغيير در امپدانس ورودي مي شود و بطور كل در كار آنتن تداخل ايجاد مي كند. در اين اختراع به منظور كاهش تزويج متقابل، ساختار هايي با آب، كه داخل محفظه اي از جنس پلاكسي گلاس قرار دارد طراحي شده است. براي كاهش تزويج متقابل در آنتن هاي چند بانده مي توان از اين اختراع استفاده كرد. در روش هاي پيشين با طراحي ساختارهاي مختلفEBG و DGS باند ممنوعه مغناطيسي ايجاد كرده و از اين روش به كاهش تزويج مغناطيسي مي پرداختند. اما ما در اين اختراع از دي الكتريك مايع با انتخاب مناسب ضريب دي الكتريك بين دو تشعشع كنند به كاهش تزويج متقابل مي پردازيم.
موارد یافت شده: 4