لیست اختراعات با مالکیت
محسن نجفي
12 عدد
در آزمايشگاهها و مراكز تحقيقاتي براي فشردن قطعات كوچك آزمايشگاهي (با ابعاد زير 50 سانتي متر مربع) جهت انجام آزمايشهايي كه نياز به فشردن قطعه با دما ميباشد، محدوديتهايي وجود دارد، كه مي توانند به وسيله دستگاه پرس گرم آزمايشگاهي مرتفع شوند. اكثر پرسهاي موجود در بازار يا توانايي اعمال دما را ندارند، يا از نظر ابعاد بسيار بزرگ هستند و يا اينكه توانايي اعمال فشارهاي كم در حد مقادير آزمايشگاهي را ندارند. دستگاه پرس گرم آزمايشگاهي از يك چهارچوب فلزي محتوي دو بلوك پرس (ثابت و متحرك) با ابعاد 7*7 سانتي متر، از جنس آلومينيوم (جهت اننقال حرارت بهتر و سريعتر) و يك جك پنوماتيك تشكيل شده است. اين جك پنوماتيك ميتواند با كپسول نيتروژن يا با پمپ هوا كار كند. ميزان فشار اعمالي به وسيله يك رگلاتور پنوماتيك و دو عدد اگزوز كنترل فشار قابل تنظيم است. فشار تنظيم شده توسط ميله پيستون جك پنوماتيك به يك بلوك متحرك منتقل شده و سبب فشرده شدن آن به بلوك ثابت ميشود. مقدار دماي دلخواه براي اعمال به قطعه مورد نظر توسط چهار عدد المنت فشنگي (هر جفت المنت درون يك صفحه پرس به كار رفته است) تنظيم ميشود.اندازهگيري دماي اعمال شده بوسيله ترمومتر نصب شده بر روي بلوك آلومينيومي ثابت انجام ميشود. تنظيم دما به وسيله ترموكوپل و ترموستات آتونيكس انجام ميشود. اندازه دستگاه پرس گرم آزمايشگاهي 8*15*36 سانتي متر ميباشد، به طوري كه ميتوان آن را يك پرس گرم روميزي قلمداد كرد، كه به هر كجاي آزمايشگاه قابل انتقال و قابل نصب است و در واقع پرتابل محسوب ميشود. به همين دليل ميتواند در بسياري از آزمايشگاههاي تحقيقاتي دانشگاهها يا مراكز تحقيقاتي استفاده شود. در ضمن هزينه ساخت آن به نسبت پرسهاي صنعتي موجود در بازار بسيار پايينتر است. براي راهاندازي اين دستگاه ابتدا شيلنگ پنوماتيك كپسول نيتروژن را به رگلاتور پنوماتيك وصل كرده و شير خروجي كپسول را باز كرده، تا فشار موردنظر تنظيم شود. دماي موردنظر بر روي ترموستات ديجيتال تنظيم شده و زماني كه دماي پرس به دماي موردنظر رسيد، به وسيله شير اهرمي دو صفحه آلومينيومي به هم فشرده ميشوند و قطعه تحت پرس با دما قرار ميگيرد. بعد از پايان يافتن زمان، مجدد توسط شير اهرمي دو صفحه آلومينيومي از يكديگر جدا شده و قطعه فشرده شده از دستگاه خارج شده و آماده به كار خواهد بود.
"اين اختراع مبتني بر يك الگوريتم صنعتي قابل اجرا بر روي پردازندههاي صنعتي است كه علاوه بر ارائه يك روش چندسطحي براي تخمين پارامترهاي مدهاي نوساني، مكانيسمي را نيز براي شروع و توقف آشكارسازي نوسانات پيشنهاد ميدهد. اين فرآيند آشكارسازي ميتواند بصورت بلادرنگ در پايش وضعيت پايداري سيگنال كوچك سيستمهاي قدرت و نظاير آن و براي اتخاذ تصميمات به موقع در امر بهرهبرداري و ديسپاچينگ بكار گرفته شود. سطح اول پردازشي در روش پيشنهادي برآوردي اوليه از محل مدهاي غالب است و سطوح بعدي پردازشي با رويكردي ابتكاري بر مبناي تئوري فيلترهاي گوسين يا توابع كِرنِل دقت تخمين پارامترها و قدرت تفكيك زماني در تخمين دامنه و ضريب ميرايي را افزايش ميدهد. براي اين منظور از حداقل طول قاب داده بر مبناي خصوصيات مدهاي مجاور استفاده ميشود. بنابراين ميتوان به يك قدرت تفكيك زماني حداكثري دستيافت. تخمين پارامترهاي نوسانات فركانس پايين در اين روش ميتواند در جهت سادگي بستر انتقال، ذخيره و پردازش اطلاعات بهصورت غيرمتمركز در سطح واحدهاي اندازهگيري فازور (PMU) پيادهسازي شود. علاوه بر اين، بخشي از الگوريتم ارائه شده در اين اختراع قابل استفاده براي آشكارسازي مدهاي نوساني در محدودههاي فركانسي بالاتر در كاربردهاي گوناگون و همچنين استخراج مؤلفههاي هارمونيكي است."
چربي گيري يكي از فرآيندهاي مهم در صنايع به منظور پاك سازي سطوح پيش از عمليات هاي نهايي مانند رنگ زني مي باشد. كثيف بودن سطوح باعث مي شود رنگ و آستر با كيفيت مناسبي به سطوح نچسبد.چربي زدايي از فلزات در صنايع مختلف به منظور پاك سازي پيش از رنگ زني و داشتن سطحي كاملا تميز به شدت مورد توجه صنعتگران و قطعه سازان قرار گرفته است. در اين ميان بيشتر حلال هاي مورد استفاده در اين حوزه به خصوص در تعميرگاهها يا قدرت تميزكنندگي بالايي ندارند يا به دليل ماهيت شيميايي آتشگير، سرطان زا ، گران مي باشند.اين اختراع قدرت بالايي در پاك كردن چربي و جرم از قطعات آلوده و دست و صورت كارگران و صنعتگران دارد همچنين بدليل ژل بودن اين اختراع قدرت پاك كنندگي يك گرم آن در مقايسه با پاك كننده هاي مشابه پودري بسيار بيشتر مي باشد.
عنوان اختراع: قامه فشاري آب با اورينگ چرخان زمينه فني : مهندسي كشاورزي- حوض ها، استخرها، حوضچه هاي تقسيم آب مزارع و باغات) مشكل فني: هدر رفت آب از دريچه هاي حوضچه هاي تقسيم آب در مزارع و باغات در سيستم لوله گذاري، باز و بست مشكل اين دريچه ها، هدررفت و مشكل باز و بست آب در استخرها در بخش كشاورزي به آن نياز مبرم مي باشد. ارائه راه حل: در سيستم لوله گذاري چاه ها، باغات و مزارع، اين قامه باز كردن و بستن دريچه هاي حوضچه هاي تقسيم آب را آسان مي كند و از هدررفت آب جلوگيري مي نمايد. همچنين اين قامه باز و بست آب استخرها را آسان نموده و از هدررفت آب جلوگيري نموده و از هدررفت آب جلوگيري مي نمايد. طرز كار: اين قامه با فشار دادن توسط دست داخل دريچه (درگاه) خروجي آب حوضچه يا استخر قرار گرفته و آب را مي بندد. و با كشيدن آن از داخل دريچه آب باز مي شود. اورينگ چرخان اين قامه باعث مي شود قامه به راحتي درون دريچه يا لوله آب بالا يا پايين برود و از نفوذ آب به بيرون جلوگيري كند.
اكسيدهاي نيتروژن بدون اينكه آسيب قابل رؤيتي به جاي گذارد، باعث كاهش فتوسنتز در گياهان مزرعه مي شود. اين درحالي مي باشد كه ميزان توليدي اكسيدهاي نيتروژن (NOx) موتورهاي ديزل تيلرها در سطح مزرعه ها و شاليزارها بالا مي باشد. استفاده از سيستم گازهاي بازخوراني شده اگزوز (EGR) يعني اضافه شدن گازهاي اگزوز به هواي ورودي كه باعث كاهش نسبت گرماي ويژه مخلوط مي شود، كه كاهش مقدار اكسيدهاي نيتروژن (NOx) را به دنبال دارد. عامل اصلي توليد اكسيد نيتروژن دماي بالاي احتراق است. مهمترين بخش اين سيستم خنك كن آن محسوب مي شود كه موجب كاهش بيشتر اكسيدهاي نيتروژن و جلوگيري از ازدياد دوده و ايجاد كوبش مي شود. هدف از اين اختراع : طراحي و ساخت خنك كن سيستم گازهاي بازخوراني شده براي موتورهاي ديزل تيلرهاي مورد استفاده در ايران با توجه به ميزان گوگرد موجود در گازوئيل مصرفي در ايران براي كاهش اكسيد نيتروژن (آلاينده نامطلوب) در سطح مزارع و شاليزارها مي باشد.
پيلهاي سوختي پليمري ابزارهايي هستند كه در آنها هيدروژن و اكسيژن به صورت الكتروشيميايي با يكديگر واكنش ميدهند و آب، الكتريسيته و گرما توليد ميكنند. مجموعه غشاء- الكترود به عنوان قلب پيلسوختي پليمري ميباشد كه واكنشهاي الكتروشيميايي آندي و كاتدي درون آن انجام ميگيرد. از آنجا كه پيلهايسوختي پليمري داراي دماي عملكرد پايين ميباشند، در ساختمان آنها از كاتاليزور استفاده ميشود. به جهت ارزيابي سينتيك واكنشهاي الكتروشيميايي و اثراتي شرايط عملياتي روي اين واكنشها دارند، بايد تست پيلسوختي انجام شود. سيستم نيمپيل الكتروشيميايي پيلسوختي ساخته شده به عنوان يك روش خارج از محل، براي انتخاب سريع مواد و اجزاي مختلف الكترود مانند، غشاء، لايه انتشار گاز، كاتاليزور و بستر و تأثير آنها بر كارائي پيلسوختي، سريعترين و ارزان ترين روش ميباشد. نيمپيل الكتروشيميايي همچنين امكان آزمايش ساير شرايط عملياتي مانند طراحي لايه كاتاليزور، دما، فشار، رطوبت و سرعتهاي سوخت و اكسيژن را ميدهد. مزيت اصلي استفاده از نيمپيل الكتروشيميايي پيلسوختي اين است كه اجازه ميدهد سهم هركدام از اجزاء در كارائي كلي پيل بدون دخالت ديگر اجزاء، بررسي گردد. در اين اختراع نيمپيل الكتروشيمايي پيلسوختي،ً در ساختار سه الكترودي شامل الكترودهاي كار، مخالف و مرجع اجرا ميشود. الكترود كار متشكل از غشاء پوشيده با كاتاليزور، صفحه گرافيتي و قطعه مسي ميباشد. اكسيژن از قسمت پشت الكترود كار، از طريق لايه انتشار گازي به درون آن تزريق ميشود و از طرف ديگر كه در تماس با محلول سولفوريك اسيد ميباشد، پروتون محلول الكتروليت از طريق غشاء يونومر به درون منطقه سه فازي وارد ميشوند. نيمپيل الكتروشيميايي پيلسوختي توان مطالعه درمحل و آناليز كارائي الكتروكاتاليزورها، بسترها و لايههاي كاتاليزور مرتبط با آنها را در در آزمايشگاه در محيطي بسيار شبيه پيلسوختي عملياتي دارد.
آب بند لاستيكي پيچ مهره دار استخر در اغلب استخر و حوض ها از قامه هاي فلزي يا سنگ و چوب استفاده مي شود كه چون خوب آب بندي نمي شوند هدررفت آب زياد است. اغلب روي قامه ها خاك مي ريزند تا آب بسته شود كه اين كار مشكلاتي دارد و خاك ريخته شده همراه آب مي رود و كانالها و لوله هاي انتقال آب را مسدود مي كند. آب بند لاستيكي آّب را كاملا مي بندد و نيازي به خاك ندارد با اندكي فشار داخل دريچه استخر قرار مي گيرد و با پيچاندن دسته آن به سمت راست كاملا كيپ شده و دريچه را به طور كامل مسدود مي نمايد و آب هدر نمي رود چون جنس آن از لاستيك است با پيچاندن دسته آن كه متصل به شافت پيچ مهره اي است جمع شده و دريچه را محكم مي بندد. براي باز كردن آن دسته سرشير مانند آن را به سمت چپ مي چرخانند آب بند شل مي شود وراحت از دريچه بيرون كشيده مي شود و آب جاري مي گردد
عنوان اختراع: شيرفلكه استوانهاي مشبك با قابليت كنترل از راه دور زمينه فني : آب و فاضلاب، آبياري مشكل فني: باز نمودن و بستن آب استخرهاي كشاورزي به سختي و هدررفت آب ارائه راه حل: اين شير فلكه باز كردن و بستن آب استخرها را آسان ميكند. از هدررفت آب جلوگيري مينمايد و قابليت بستن و بازكردن استخر را از راه دور دارا مي باشد. طرز كار: اين شير فلكه وقتي به سمت راست ميگردد باز شده و آب از سوراخهاي بدنه وارد استوانه شده و از آنجا به بيرون استخر جريان پيدا ميكند. وقتي آنرا به سمت چپ بگردانيم ديسك و لاستيك آن پايين رفته و روي حلقه كه به منزله دريچه خروجي آب است را ميپوشاند در نتيجه آب بسته ميشود. اين شيرفلكه در درگاه خروجي آب استخر يا حوض مطابق شكل به 2 حالت عمودي يا افقي نصب ميگردد. 1- عمودي ابتدا چاله دايره شكلي به عمق نيم متر و به قطري به اندازه دو برابر قطر بدنه شيرفلكه حفر ميشود و دور آن با سيمان اندود ميشود. سپس زانويي به قسمت پايين شيرفلكه متصل ميشود. حدود يك متر لوله جهت خروج از ديواره استخر به زانو متصل ميگردد. سپس شيرفلكه و متعلقات آن در چاله آماده شده قرار ميگيرد به نحوي كه قسمت بالاي شيرفلكه 3 سانتيمتر از سطح استخر پايينتر باشد. سپس دور لوله و زانو همچنين قسمت پايين شيرفلكه كه بدون سوراخ است با ملات سيمان و شن محكم مي شود. روي چاله با تور فلزي پوشيده ميشود. اين تور از ورود آشغال به شير فلكه جلوگيري ميكند. 2- حالت افقي ساده است. بطور افقي در پايين ديواره استخر تعبيه مي شود. وقتي فلكه اين شير به سمت راست چرخانده شود از طريق محور مارپيچ، ديسك و لاستيك بالا ميرود و وقتي به قسمت سوراخ دار ميرسد شير باز شده و از ته استوانه خارج ميگردد و با كمك زانو و لوله به خارج از استخر هدايت ميشود. هرچه فلكه بيشتر چرخانده شود ديسك و لاستيك بيشتر بالا ميرود و سوراخهاي بيشتري براي خروج آب بكار گرفته شده و به همين صورت آب كاملاً باز ميشود. وقتي كه فلكه به سمت چپ بگردد آب خروجي كم شده و وقتي لاستيك به پايين استوانه ( قسمت بدون سوراخ و داراي حلقه ) رسيد آب كاملاً بسته ميشود.
موارد یافت شده: 12