لیست اختراعات با مالکیت
محمدرضا اسدی
18 عدد
دستگاه اتوماتيك برش محصول، هرس و گردافشاني درخت نخل در زمينه ماشين هاي باغداري و كشاورزي و با استفاده از علم مكانيك طراحي شده است. امروزه در كشور تقريبا تمامي محصولات خرما به روش سنتي داشت و برداشت ميشود كه داراي مشكلات و معايب عديده اي از جمله خستگي، اتلاف وقت، عدم ايمني نيروي كار و نياز به حضور تعدادي از كارگران در پايين درخت و... است. بالابر هايي نيز براي اين منظور طراحي شده كه بسيار بزرگ و سنگين بوده و عملا استفاده چنداني ندارد و مقرون به صرفه نميباشد.هدف بنده از طراحي اين اختراع طراحي وسيله اي تمام اتوماتيك است كه تمامي مشكلات گذشته را رفع نمايد. در اين اختراع ابتدا دستگاه به كنار درخت نخل آورده شده. سپس با استفاده از دكمه هاي كنترل، دستگاه را روشن و نحوه باز شدن چتر و كار مورد نظر مانند هرس يا گرد افشاني مطابق با هدف ما تنظيم ميگردد و در نهايت محصول نخل در درون چتر قرار گرفته و پايين آورده ميشود.
در ماشين هاي كشاورزي بخصوص كمباين (ماشين برداشت غلات) در حين كار و برداشت غلات به علت خشك بودن محصول گرد و خاك زيادي توليد مي شود كه بيشترين ميتزان گرد و خاك در قسمت كوبنده و كاه پران كمباين ايجاد مي شود. از آنجايي كه موتور كمباين ها به كوبنده و كاه پران ها نزديك مي باشد بيشتر گرد و خاك توليدي به طرف موتور منحرف شده در نتيجه با كاركرد موتور و مكش هواي كثيف صافي هواكش پس از مدت كوتاهي كثيف شده و در بعضي مواقع تقريبا مسدود مي شود كه اين عامل باعث زيانهاي زيادي به موتور كمباين شده كه به تعدادي از آنها اشاره مي شود: 1- با كثيف شدن صافي هوا هوا نمي تواند به راحتي وارد موتور شده خلاء داخل منيفولد افزايش يافته و راندمان حجمي موتور كاهش مي يابد. كاهش راندمان حجمي موتور كاهش بازدهي و توان موتور را در پي خواهد داشت. 2- خلاء موجود در محفظه احتراق باعث مي شود تا روغن از اطراف رينگ روغن به داخل محفظه احتراق كشيده كه اين امر روغن سوزي كاهش روغن موتور و افزايش آلودگي هوا را به همراه خواهد داشت. 3- عبور ميزان كمي از گرد و غبار از فيلتر هوا و ورود به محفظه موتور سبب سايش پيستون سيلندر رينگها و ديگر اجزاء موتور مي گردد. 4- كثيف شدن زياد فيلتر هوا نياز به تعويض يا تميز كردن فيلتر هوا را افزايش مي دهد به طوري كه با هر دو يا سه ساعت كاركرد كمباين نياز به يكبار تعويض يا تميز كردن فيلتر هوا وجود دارد. كه اين امر سبب تلف شدن زمان و صرف هزينه مي گردد. در اين طرح به كمك يك روش مبتكرانه تمامي عيوب و نواقص فوق با صرف كمترين هزينه رفع شده اند تا جايي كه كمباين بدون وقفه به كار خود ادامه داده هوا به راحتي و بدون ممانعت به موتور وارد شده مشكل كم كردن روغن و آلودگي هوا وجود نداشته موتور دچار سايش زياد نشده و نياز به تعويض و تميز كردن مداوم فيلتر هوا وجود ندارد. اصول كار بدين صورت است كه يك منطقه كم فشار در منيفولد خروجي (به كمك معادله برنولي) ايجاد شده و از خلاء ايجاد شده در اين منطقه كم فشار به منظور تميز كردن هواي ورودي به صافي هوا استفاده مي شود . اين سيستم گرد و غبار ورودي به موتور را مكيده و آنرا از اگزوز خارج مي سازد. مكانيزم مورد استفاده از لحظه روشن شدن موتور تا زمان خاموش شدن آن وظيفه خود را به خوبي به انجام مي رسند. توصيف كامل اين مكانيزم به همراه شماتيكي از آن در بخش توصيف اختراع آمده است. همچنين طريقه كار دستگاه در فايل هاي تصويري به خوبي به نمايش درآمده است.
در اين بررسي ما براي اولين مرتبه با استفاده از تكنولوژي فيوژن پروتيين، فيوژن FimH.FliC را از سويه هاي بومي كشورمان به عنوان كانديد واكسن جديد عليه عفونت ادراري ايجاد شده توسط سويه هاي اشريشياكلي يوروپاتوژنيك ساخته و پس از بيان آن، بررسي خصوصيات پروتيين حاصله و مطالعات مختلف حيواني را انجام داده و احتمال استفاده از اين فيوژن پروتيين را به عنوان كانديد واكسن جديد مورد بررسي قرار داديم. به طور خلاصه مي توان گفت كه در مجموع اين مطالعه پروتيين فيوژن FimH.FliC را به عنوان كانديد واكسن جديد عليه عفونت ادراري ايجاد شونده توسط سويه هاي اشريشياكلي يوروپاتوژنيك معرفي كرد كه به خوبي توانست در اولين مرحله از مطالعه حيواني نتايج اميدواركننده اي از خود نشان دهد. البته براي معرفي اين كانديد واكسن مطالعات بيشتر حيواني در فازهاي ديگر بايستي انجام شود كه در صورت موفقيت آميز بودن اين نتايج مي توان اين كانديد واكسن را براي فازهاي انساني آماده كرد.
عفونت دستگاه ادراري جزو شايعترين عفونتهاي اكتسابي از جامعه و بيمارستان بوده بطوريكه آنرا در رديف دومين بيماري عفوني و نيز سومين عفونت معمول در بين عفونت هاي باكتريايي قرار مي دهند. اشريشياكلي يوروپاتوژنيك (UPEC) شايعترين و مهمترين عامل ايجاد اين نوع عفونت است. درمان روتين عفونت هاي ادراري علامت دار بر پايه استفاده از آنتي بيوتيك هاي مختلف است. مطالعات انجام گرفته در مناطق مختلف، مقاومت بالاي عوامل ايجاد كننده عفونت ادراري از جمله اشريشياكلي يوروپاتوژنيك را به بسياري از آنتي بيوتيك ها نشان داده كه اين مقاومت در حال افزايش نيز مي باشد. مطالعات انجام گرفته در ايران نيز مقاومت بالايي به آنتي بيوتيك هاي معمول در درمان عفونت ادراري را ذكر كرده اند و بسياري از سويه هاي UPEC عامل اين عفونت ها مقاومت چند دارويي داشته اند. بنابراين افزايش مقاومت به آنتي بيوتيك هاي درماني عفونت ادراري مي تواند آينده اين بيماري را با معضلات عظيمي مواجه كند. از طرف ديگر استفاده از آنتي بيوتيك ها به عنوان تركيبات شيميايي احتمال آسيب به بدن بيمار را نيز بالا مي برد. همچنين سويه هاي UPEC قادر به نفوذ به داخل سلول هاي مخاط ادراري و تشكيل منابع داخل سلولي بوده كه اين منابع داخل سلولي و اشكال شبه بيوفيلم آنها نيز سبب بي اثر شدن بسياري از آنتي بيوتيك هاي روتين در درمان عفونت ادراري مي شوند. از طرف ديگر برخي موارد عفونت دستگاه ادراري در صورت عدم درمان صحيح و به موقع به شرايط وخيمي مانند آسيب شديد كليوي، از كار افتادن كليه هاي بيمار و يا باكتريمي و سپتيسمي كشنده منجر مي شوند. اينها از دلايلي است كه لزوم طراحي يك واكسن مفيد را براي پيشگيري و يا درمان عفونت ادراري نشان مي دهد.
عفونت دستگاه ادراري شامل عفونت مثانه و كليه از عفونت هاي بسيار شايع در انسان است كه با مرگ و مير قابل توجهي نيز همراه است. اشريشياكلي يوروپاتوژنيك و پروتئوس ميرابيليس دو پاتوژن اصلي ايجاد كننده اين عفونت ها بوده كه به ترتيب با داشتن فاكتورهاي ادهسينيFimH و MrpH در بيماريزايي شركت مي كنند. كانديد واكسنهاي قبلي عليه عفونت ادراري به دلايل مختلف از جمله بي توجهي به نقش سيستم ايمني ذاتي موفق نبوده اند. سيستم ايمني ذاتي از طريق رسپتورهاييبه نام Toll like receptors (TLRs) الگوهاي ميكروبي به نام PAMPsرا شناسايي كرده و باعث فعال شدن سيستم ايمني ذاتي و نيز ايمني اكتسابي عليه عفونت ادراري مي شود. مطالعات امروزي نشان داده است كه حضور TLR4در فعال كردن ايمني ذاتي در دستگاه ادراري ضروري است. امروزه نقش FimH به عنوان يك ليگاند TLR4در فعال كردن ايمني ذاتي و حتي اكتسابي مورد توجه واقع شده است. هدف اصلي ما از اين مطالعه قرار دادن آنتي ژن FimH سويه باكتريايي اشريشياكلي يوروپاتوژنيك در كنار آنتي ژن MrpH از سويه باكتريايي پروتئوس ميرابيليس بومي كشورمان بود تا از طريق فيوژ كردن اين دو پروتيين احتمال فعال شدن سيستم ايمني ذاتي توسط اين دو پروتيين را در يك ملكول واحد مورد بررسي قرار دهيم.پس از مطالعات بيوانفورماتيكي و ساخت فيوژن MrpH.FimH با روش اورلپ PCRو توليد پروتيين در وكتور بياني pET28aارزيابي پاسخهاي ايمني ذاتي اين پروتيين فيوژن روي رده هاي سلول سرطاني مشتق از مثانه و كليه نشان داد كه اين فيوژن قادر است از طريق اتصال به رسپتورهاي TLR4 و با توليد سيتوكينهاي IL-6 و IL-8 تحريك سيستم ايمني ذاتي را انجام دهد. همچنين فيوژن MrpH.FimH در مدل موشي توانست تعداد نوتروفيل ها در ادرار موشها را افزايش شاخصي دهد و نيز پاسخ سيتوكاين هاي IL-6 و IL-8 گروه فيوژن در بافت مثانه و كليه موشها در مقايسه با گروه كنترل به طور شاخصي افزايش يافت. در مجموع در اين مطالعه فيوژن پروتيين MrpH.FimH به عنوان يك ملكول جديد در تحريك سيستم ايمني ذاتي ساخته شد و به خوبي توانست پاسخهاي ايمني ذاتي را در سيستم In Vitro و In Vivo عليه عفونت دستگاه ادراري تحريك كند. همچنين ما براي اولين مرتبهمشاهده كرديم اگرچه ادهسين MrpH نتوانست در سيستم In Vitro پاسخ ايمني ذاتي قابل ملاحظه اي را ايجاد كند ولي قادر بود در محيط In Vivo تحريك قابل ملاحظه اي از ايمني ذاتي داشته باشد. البته در آينده مطالعات ايمنولوژي ديگري نيز روي تركيب MrpH.FimHانجام خواهد شد تا كارايي هاي ديگر اين تركيب عليه عفونت ادراري بررسي شود.
عفونت دستگاه ادراري جزو عفونت هاي باكتريال شايع در انسان است كه در صورت عدم درمان مناسب مي تواند منجر به عوارض خطرناكي در انسان شود. اشرشياكلي يوروپاتوژنيك و پروتئوس ميرابيليس جزو شايعترين عوامل ايجاد كننده عفونت ادراري پيچيده و غير پيچيده مي باشند. علاوه بر شيوع بالا، افزايش مقاومت آنتي بيوتيكي نياز به يك واكسن ايده آل عليه اين پاتوژن ها را نشان مي دهد. علي رغم تلاش هاي انجام شده تاكنون هيچ واكسن موثري عليه عفونت ادراري در انسان به بازار نيامده است و بنابراين نياز به بررسي آنتي ژنهاي مختلف، مسيرهاي تلقيح و ادجوانت هاي متفاوت شامل ليگاندهاي TLR و همچنين استفاده از تكنولوژي مانند فيوژن پروتيين احساس مي شود. با توجه به نقش ادهسين هاي FimH و MrpH در بيماريزايي سويه هاي اشرشياكلي يوروپاتوژنيك و پروتئوس ميرابيليس و نيز داشتن خصوصيات كانديد واكسن ايده آل، ما در اين بررسي براي اولين مرتبه از اين دو فاكتور بيماريزاي مهم اين دو يوروپاتوژن استفاده كرده و فيوژن پروتيين ساخته شده از اين دو ادهسين را به عنوان يك كانديداي واكسن جديد براي مهار همزمان عفونت ادراري ايجاد شده توسط سويه هاي اشرشياكلي يوروپاتوژنيك و پروتئوس ميرابيليس مورد ارزيابي قرار داديم. از طرفي با توجه به اهميت پاسخ هاي ايمني مخاطي عليه عفونت ادراري در اين مطالعه مسير مخاطي اينترانازال براي ارزيابي واكسن استفاده شد. همچنين با توجه به Safety و قدرت تحريك همزمان پاسخ ايمني از نوع Th1 و Th2 توسط ادجوانت MPL در اين بررسي از اين ادجوانت استفاده شد. در مجموع مطالعه ما پروتيين فيوژن MrpH.FimH همراه ادجوانت MPL را به عنوان بهترين كانديد واكسن عليه عفونت ادراري ايجاد شونده توسط سويه هاي اشرشياكلي يوروپاتوژنيك و پروتئوس ميرابيليس معرفي كرد كه توانست در مرحله پري كلينيكال در فاز حيواني نتايج اميدواركننده اي از خود نشان دهد. البته براي معرفي اين كانديد واكسن مطالعات بيشتري در فاز حيواني بايستي انجام شود كه در صورت موفقيت آميز بودن اين نتايج مي توان ارزيابي كارايي اين كانديد واكسن را در آينده در فاز انساني انجام داد.
كنترل كيفيت مخازن سوخت سي ان جي در حين توليد در مراحل مختلف و با دستگاه هاي گوناگوني انجام مي گيرد. يكي از اين تجهيزات دوربين هاي بازرسي چشمي مي باشند كه توسط اپراتور درون مخزن هدليت شده و امكان بازرسي چشمي سطوح داخلي مخازن در مانيتور پس از انجام عمليات سطحي نظير شات بلاست و نيز در حين بازرسي ادواري را محيا مي كند. سيستم مذكور شامل دوربين بازرسي مينياتوري مي باشد كه بر روي اهرم به طول 150 سانتي متر (طبق سفارش) با مكانيزم تغيير جهت و زاويه پذيري در جهت صفر تا صدوهشتاد درجه مجهز شده است. اين مكانيزم از يك اهرم خطي با ضامن ثابت كننده، ميله كششي، مجموعه بوش فنر و نگهدارنده، بوش هاي مركزگرا، فنر فشاري منحني، محفظه دوربين و روشنايي، گلند انتهايي، دستگيره و سنسور فاصله سنج تشكيل شده و توسط كابلي به جعبه مدارات و نمايشگر تصوير تغذيه متصل مي شود. تصاوير ارسالي مستقيما توسط كابل به مانيتور ارسال مي شود و اپراتور قادر به بررسي شرايط داخلي مخزن و عيوب سطحي خواهد بود.
اين دستگاه اختراعي ضمن توليد آبگرم، بدون نياز به پنل يا سلول هاي فتوولتائيك توليد انرژي الكتريكي ميكند. در اين اختراع با افزايش راندمان گرمادهي كلكتور هاي خورشيدي، حرارت سيال موجود در مخزن آبگرمكن به شدت بالا رفته و تبديل به بخار ميگردد، بخار توليد شده وارد يك مخزن بويلرگشته و پس از تراكم وارد نوعي توربين بخار مي شود. بخار موجود دربويلر، توربين را به حركت در آورده و با به حركت در آمدن توربين، ژنراتور نصب شده، توليد برق مينمايد كه وارد چرخه مصرف شده و يا از طريق باتري ها ذخيره سازي ميگردد. آب مصرفي نيز از طريق يك كوئل مسي از ميان بخار توليده شده در مخزن دستگاه مي گذرد و پس از خروج از كوئل، گرم شده و وارد چرخه مصرف ميگردد.
دستگاه اسپري الكل به پنبه با مكانيزم چرخشي؛ در حوزه تجهيزات پزشكي و بهداشتي ميباشد. اصلي ترين و ابتدايي ترين مرحله در ضدعفوني نمودن محل تزريقات و خونگيري و... استفاده از پدهاي الكلي است. امروز در مراكز درماني و بيمارستاني تمامي كشور ها بخصوص كشور ايران پنبه هاي زيادي را گلوله كرده و داخل ظرف پنبه قرار مي دهند، سپس مقداري الكل را روي پنبه ريخته و تا چند روز و شايد بيشتر از اين پنبه ها استفاده مي كنند. نكته قابل توجه و مهمي كه مد نظر مي باشد در مدت زمان كوتاهي الكل بخار شده و آلودگي محيط روي پد يا همان پنبه باقي مي ماند . از اين رو به طراحي دستگاهي جهت تزريق الكل به پنبه پرداختم كه مشكلات بسته بندي و استريل بودن و... را كاهش ميدهد. اين دستگاه از دو قسمت تشكيل شده است. ابتدا محفظه الكل؛ كه قابليت اتصال و جداشدن از درون دسته استوانه شكل را دارد و در ابتدايي ترين قسمت اين دستگاه دو قطعه ي ميله اي كوچك كه در سر خود جهت نگهداشتن پد؛ داراي خميدگي ميباشد تعبيه شده است. كه قطعه چرخان پد؛ متصل به آن است كه در صورت نياز به استفاده؛ پد خشك را نصب كرده و با فشار دكمه به چرخش در مي آيد اين پدهاي خشك يك بار مصرف بوده و براي هر بار مصرف تعويض مي شود . قسمت انتهايي دستگاه به وسيله ي 1 دكمه فشاري پنبه ابتدايي دستگاه كه قابليت چرخش 180 درجه و دكمه فشاري ديگر؛ چرخش قطعه دايره اي محرك دوم؛ چسبيده به دستگاه (دايره اي شكل ) كه قابليت چرخش 360 درجه را دارد . دكمه ريلي كه از روي استوانه به صفحه روي محفظه الكل متصل است و تا زمان فشار انگشت بر روي دكمه ؛ الكل اسپري ميشود. اين دستگاه داراي باتري كوچك هسته اي قابل شارژ ميباشد
خلاصه طرح: دستگاه فوق داراي يك شاسي بوده كه اين به ليفتراك يا لودر بوسيله يك شافت متصل ميشود و ميتواند كل دستگاه را در دوجهت چپ و راست چهل و پنج درجه بچرخاند.دردوطرف اين شاسي دو بازوي بلند دو ونيم متري متصل شده كه در انتهاي اين بازوها يك قطعه گردان وجود دارد كه لاستيك را گرفته وميتواند سيصد و شصت درجه بچرخاند و حمل كند.در وسط اين بازوها دو بازوي كوچكتر يراي جلوگيري از برگشت احتمالي لاستيك برروي دستگاه تعبيه شده است. اقتدار در طراحي و ساخت دستگاه-صرفجويي در وقت وهزينه و از همه مهمتر ايمني كارگران زحمت كش معادن هدف اصلي اين شركت ميباشد
موارد یافت شده: 18