لیست اختراعات با مالکیت
محمد حسين رئوفت
14 عدد
واحد هستهگير ميوهي خرما به روش گيرهاي در زمينهي كشاورزي ساخته شده است. اين واحد يك مكانيزم جديد براي هستهگيري خرما ميباشد. در تمامي هستهگيرهاي ميوههايي همچون خرما، آلو بخارا و آلو بَرَقاني از مكانيزم پانچي براي هستهگيري استفاده شده است. استفاده از مكانيزم پانچي مشكلاتي را در بر دارد: 1- مقداري از گوشت خرما به همراه هسته خارج ميشود. 2- به علت چسبندگي بالاي خرما روانكاري دستگاه مشكل هست و حتي احتمال توقف دستگاه وجود دارد. 3- در سيستم پانچي دو سمت خرما براي خارج كردن هسته شكافته ميشود و شكل ظاهري خرما از حالت طبيعي خارج ميشود. واحد هستهگير با روش گيرهاي براي برطرف كردن مشكلات ذكر شده براي روش هستهگيري پانچي، طراحي و ساخته شده است. نحوهي كار واحد هستهگير به اين صورت ميباشد كه خرما داخل تكيهگاه (A1) قرار ميگيرد. گيرهي خرما (A6) با دهانهي باز (A8) وارد گوشت خرما ميشود و هستهي خرما را احاطه ميكند. ميلههاي هدايت كنندهي گيرهي خرما (A9) كه در ريل حركت (A14) قرار گرفتهاند دهانهي گيره (A8) را ميبندند و هستهي خرما مابين دهانههاي گيره قرار ميگيرد. گيره به سمت عقب ميآيد. صفحهي نگهدارنده (A3) خرما، را نگه ميدارد و گيره به همراه هستهي خرما از خرما خارج ميشوند. سپس استوانهي جداكنندهي هسته از گيره (A6)، هسته را از گيره رها ميكند. مسيرهاي تعبيه شده در ريل حركت (A16) ميلههاي هدايتكنندهي گيره را به سمتي هدايت ميكند كه دهانهي گيره باز شود و براي هستهگيري بعدي آماده گردد.
تقلبات دامنگير گلاب ايراني شده است و در اين راستا نگراني صاحب نظران اين حوزه را موجب شده است. گلاب تقلبي سلامت مصرف كنندگان ايراني را در معرض تهديد قرار داده است. براي ارتقاء صنعت اسانس و جلوگيري از تقلب در صنعت گلاب ارائه كارهاي جديد لازم است. با توجه به نياز ملموس كشور، اختراع حاضر جهت تشخيص تقلبات گلاب ايراني به عنوان روشي بومي، مقرون به صرفه و سريع ارايه مي گردد. سخت افزار دستگاه شامل آرايه اي از چند حسگر گازي، محفظه گلاب، محفظه سنسورها و محغظه تنظيم دما مي باشد. آرايه سنسور ها يك مدار الكتريكي است كه خروجي آن به يك مدار ميكروكنترلري و سپس به رايانه منتقل مي¬شود. گاز نيتروژن رايحه گلاب را به سمت آرايه سنسورها حمل مي¬كند. سپس اندازه گيري روي گلاب هاي تقلبي انجام مي گيرد. داده هاي به دست آمده از حسگرها، پردازش مي شوند. بدين ترتيب گلاب اصل از تقلبي تشخيص و تميز داده مي شود. برخي از كاربردهاي اين اختراع عبارتند از ساخت دستگاهي بومي و نوين جهت تشخيص تقلبات در گلاب ايراني، ارتقاي سلامت مردم كشور با شناسايي گلاب ناسالم ، ايجاد روشي سيار و ارزان و نوين جهت رصد سلامت گلاب در هزارن مركز توليد و فروش
عنوان اختراع: دانه كردن سماق با تكنولوژي پنوماتيك زمينه فني مربوط به مهندسي مكانيك بيوسيستم از مجموعه رشته هاي مهندسي كشاورزي مي باشد.َ سماق يكي از محصولات مهم كشاورزي است كه استفاده هاي فراواني از جمله مصارف خوراكي، مصارف پزشكي و داروسازي، زينتي و مصارف صنعتي (چرم سازي و رنگرزي) دارد. در برداشت سنتي اين محصول دانه و مقداري از چوب و ساقه خوشه كوبيده مي شود كه كيفيت آن را به مقدار قابل توجهي پايين مي آورد بنابرين ساخت دستگاهي براي افزايش راندمان برداشت و بدست آوردن محصول خالص و با كيفيت ضروري به نظر مي رسد. َيكي از ابزارهاي مناسب جهت دانه كردن ميوه ها كه امروزه در دسترس است، استفاده از جت هوا است. هوا با داشتن دو ويژگي در دسترس بودن و بهداشتي بودن ابزار خيلي مناسبي براي برداشت و فرآوري محصولات كشاورزي به شمار مي رود. در اين روش هواي فشرده با فشار بالا به خوشه سماق برخورد كرده و دانه هاي سماق از خوشه جدا مي شوند و با پيدا كردن فشار بهينه بدون جدا شدن دم دانه و ساقه خوشه، سماقي خالص بدست مي آيد.
ظرفيت نگه داري آب در زمين هاي ديم پايين بوده و در مقابل فرسايش آبي و بادي به آساني آسيب پذيرند توسعه كشاورزي ديم در مناطق خشك و نيمه خشك كه از لحاظ اقليمي خاكي داراي شرايط سخت و حساسي هستند مديريت دقيقي را طلب مي كند چرا كه در صورت بكارگيري روشهاي غير اصولي و مديريت ضعيف فرآيند تخريب خاك به آساني در اين مناطق به وقوع خواهد پيوست شدت برهم خوردگي خاك اصولا به روشهاي خاكورزي وابسته است و كاهش تخريب نيز نيازمند قوي مي باشد از اينرو نياز است كه دستگاهي با ملاحظات خاكورزي حفاظتي طراحي شود كه فرسايش بادي و آبي خاك را كاهش دهد و باعث هرچه بيشتر نفوذ كردن آن در زمين شود اين دستگاه با حذف كردن مراحل خاكورزي اوليه و ثانويه باعث كاهش هزينه هاي بكارگيري و كاهش مصرف سوخت مي گردد و استهلاك تراكتور را به عنوان اصلي ترين ماشين كشاورزي به طور قابل ملاحظه اي كاهش مي دهد اين دستگاه قابليت كشت در زمين هاي ديم را به صورت بي خاكورزي و كم خاكورزي را دارد
امروزه در صنايع فرآوري، درجه بندي محصولات جايگاه ويژه اي پيدا كرده است. كشورهاي توسعه يافته با درك اهميت اين موضوع در توليد دستگاه هاي مناسب براي درجه بندي محصولات گوناگون كوشيده اند. در اين اختراع سامانه اي مركب از يك سكوي تصويربرداري و سيستم ماشين بينايي (دوربين به همراه كامپيوتر) براي درجه بندي تخم مرغ طراحي و ساخته شد. تخم مرغ بر روي قسمت ويژه سكوي تصويربرداري قرار داده مي شود، نور زرد توليد شده داخل تخم مرغ را روشن كرده و قسمت هاي زرده، سفيده و اتاقك هوايي آن آشكار مي شود. آينه هاي به كار رفته در سكوي تصويربرداري باعث يم شود كه با نگاه در يك راستا هر سه جهت تخم مرغ قابل رويت باشد. با استفاده از يك دوربين مي توان از هر تخم مرغ عكس تهيه نمود. با پردازش تصاوير به وسيله نرم افزار مربوطه حجم و جرم هر تخم مرغ، حجم زرده، سفيده و اتاقك هوايي و در نتيجه تازگي آن قابل محاسبه خواهد بود. از طرف ديگر در اين عكس ها وجود يا عدم وجود ترك بر روي پوسته تخم مرغ قابل مشاهده است.
اين دستگاه مي تواند ميوه پرتقال را به صورت بلادرنگ و با دقت بالا به سه دسته كوچك، متوسط و بزرگ تقسيم بندي كند به نحوي كه نيازي به تجهيزاتي كه موجب افزايش هزينه مي شود نباشد. در اين دستگاه با استفاده از تكنيك ماشين بينايي اندازه پرتقال ها مشخص شده، سپس با بهره گيري از مدارهاي الكترونيكي كه مهم ترين بخش آنها ميكروكنترلر و موتور پله اي مي باشد، ميوه ها به سه دسته ذكر شده تقسيم مي شوند.
موارد یافت شده: 14