لیست اختراعات با مالکیت
مهرداد باباربیع
3 عدد
گل مريم يكي از گل¬هايي است كه نياز آبي زيادي دارد كه در سال¬هاي اخير با مشكل كم¬آبي در كشور مواجه هستيم. از سوي ديگر اين گياه نياز به تغذيه زياد و مناسبي دارد و توليد¬كنندگان هزينه زيادي را براي خريد كودهاي متحمل خواهند شد و آب¬ها و محيط زيست نيز آلوده خواهد شد. بالا بودن عناصر سمي باعث بروز مشكلاتي مانند تراكم نيترات در خاكهاي زراعي و آلودگي محيط زيست مي گردد. كشت گياه مريم در سيستم هيدروپونيك به جاي خاك باعث كاهش مصرف آب شده و استفاده از عصاره برخي گياهان به عنوان مواد مغذي مي¬تواند منجر به كاهش مشكلاتي همچون مسموميت خاك¬ها و آلودگي محيط زيست مي¬شود. كاهش مشكلات مربوط به آلودگي و ضرر رساني به خاك¬ها و محيط زيست، طبيعي بودن، ارزان¬تر بودن، كمك قابل توجه اقتصادي به توليدكنندگان گياهان دارويي در كشور، كاهش آب مصرفي از مزاياي اين اختراع مي باشد. با توليد اين محلول و عرضه آن در ظروف مناسب به بازار و توليد صنعتي آن، در چرخه توليد گل مريم در شرايط هيدروپونيك به صورت مستقيم استفاده خواهد شد و توليدكنندگان گل و همچنين افرادي كه علاقمند به توليد در منزل يا محيط كار دارند مي¬توانند از آن¬ها در بسته¬بندي¬هاي كوچكتر استفاده نمايند.
پايين بودن عمر گلجايي (عمر پس از برداشت) گل نرگس و ضايعات پس از برداشت آن كه از دلايل مهم آن تجمع ميكروب¬ها و قارچ¬ها و در ظروف حاوي آب آن¬ها و كاهش كربوهيدرات¬هاست، باعث ايجاد مشكلاتي براي توليدكنندگان در زمان انبار پس از برداشت، غرفه¬داران بازار¬هاي گل و گفروش¬ها ايجاد مي¬نمايد و از طرفي اين موضوع باعث كاهش رغبت مردم به خريد بيشتر اين گل مي¬نمايد. در اين پژوهش، از عصاره ميوه نارنج و ساكارز براي ساخت يك محلول نگهدارنده براي افزايش عمر گلجايي و جلوگيري از پيري زودرس گل نرگس استفاده شد. به طوري كه عصاره نارنج به دليل دارا بودن اسيد¬هاي آلي و كاهش pH به عنوان كاهش¬دهنده باكتري¬ها و انسداد آوندي به همراه ساكارز به عنوان يك منبع كربوهيدراتي، منجر به ايجاد يك محلول مناسب، ارزان قيمت، سالم، طبيعي و قابل دسترس مي¬گردد.
پايين بودن عمر گلجايي (عمر پس از برداشت) گل ژربرا و ضايعات پس از برداشت آن كه از دلايل مهم آن تجمع ميكروب¬ها و قارچ¬ها و در ظروف حاوي آب آن¬ها و كاهش كربوهيدرات¬هاست، باعث ايجاد مشكلاتي براي توليدكنندگان در زمان انبار پس از برداشت، غرفه¬داران بازار¬هاي گل و گفروش¬ها ايجاد مي¬نمايد و از طرفي اين موضوع باعث كاهش رغبت مردم به خريد بيشتر اين گل مي¬نمايد. در اين پژوهش، از عصاره ميوه سيب و اسانس گياه رزماري براي ساخت يك محلول نگهدارنده براي افزايش عمر گلجايي و جلوگيري از پيري زودرس گل ژربرا استفاده شد. به طوري كه تركيب عصاره ميوه سيب به دليل دارا بودن اسيد¬هاي آلي و كاهش pH و همچنين يك منبع كربوهيدراتي مناسب به همراه اسانس رزماري به عنوان يك ماده ميكروب¬كش جهت جلوگيري از انسداد آوند گياه، منجر به ايجاد يك محلول مناسب، ارزان قيمت، سالم، طبيعي و قابل دسترس مي¬گردد.
موارد یافت شده: 3