لیست اختراعات با مالکیت
هادی رضائی راد
3 عدد
در ايران به خصوص در كشت و صنعتهاي بزرگ كشوراستفاده از هيدروفلوم بسيار رايج و متداول مي باشد و مي توان گفت هيدروفلوم ها از جمله ابزار هاي نوين آبياري محسوب مي شود كه تلفيقي همزمان از نهر آبياري (Ditcher)و سيفون است. اين ابزار با قابليت انعطاف پذير خود به سهولت قابل نصب و جمع آوري است. اما در كنار تمامي مزاياي مطرح شده براي هيدروفلوم ها، استفاده از آن معايبي نيز به همراه دارد كه براي كشاورزان محدوديت ايجاد مي كند. به عنوان مثال خسارت ناشي از حيوانات ولگرد كه باعث پارگي هيدرو فلوم مي شود در مزارع بسيار رايج است. محدود بودن كاربرد آن در عرض هاي مختلف فارو از ديگر عوامل محدود كننده براي كاربرد هيدروفلوها توسط كشاورزان مي باشد.از كاربردهاي اين وسيله موارد ذيل مي باشد. 1-كاهش هزينه هاي اجراي سيستم آبياري در مقايسه با سيستم هاي مشابه به دليل استفاده از لوله هاي سبك تر 2- سهولت اجرا و بهره برداري در مزرعه 3- بهبود توزيع و افزايش يكنواختي پخش آب در سطح مزرعه 4- سهولت جابه جايي لوله ها در مزرعه 5- كاهش هزينه هاي مصرف آب، با توجه به مديريت مزرعه به واسطه اجرا و كاربرد اين تكنولوژي در سطح مزرعه نوآوري به كار رفته در اين اختراع در اين روش از آبياري كم فشار استفاده مي شود و در واقع به جاي استفاده از لوله هاي منعطف هيدرو فلوم از لوله هاي خشك PVC استفاده مي شود. با تغييراتي در نصب مي توان با استفاده از هد كم آب شبكه و كانال به جاي حفر ديچر با انتقال آب به صورت ثقلي از طريق هيدرو فلوم خشك و نصب دريچه هاي هيدرو فلوم روي لوله هاي PVC اين روش را تحت نام ديگري ثبت كرد. از جمله ابتكاراتي كه در اين طرح اعمال گرديد تا نقص هيدرو فلوم ها را بر طرف نموده و برتري لوله هاي خشك را تقويت كرد تقسيم مقطع عرضي 360 درجه لوله خشك به سه 120 درجه مساوي و تعبيه دريچه با فواصل متفاوت بر اساس نياز كشاورز است. در اين حالت بهره بردار با توجه به نوع كشت خود با چرخش هاي 120 درجه اي نسبت به تنظيم فواصل مورد نظر اقدام نموده و از آن استفاده خواهد نمود. با توجه به موجود بودن واشر و دريچه سر پيچ دار در ايران به جاي درچه هاي كشوئي مي توان از اين دريچه استفاده نمود. البته قابليت ساخت دريچه كشوئي نيز نوآوري بسيار ارزشمندي و مهمي مي باشد كه در تكميل اين طرح به اين موضوع نيز پرداخته خواهد شد.
سيستم آبياري ارابهاي يا قرقرهاي نوعي از آبياري باراني دائماً متحرك است. در سنوات گذشته سيستم آبياري ارابهاي در كشور به صورت گسترده مورد استفاده قرار گرفت اما در بيشتر مزارع اجرا شده با شكست مواجه شد. بدين منظور معايب دستگاه آبياري ارابهاي (قرقرهاي) با انجام اندازه گيريها و آزمايشهاي مختلف مورد بررسي قرار گرفت، بر روي ساخت ارابهاي با الگو برداري از دستگاههاي مختلف، تمركز شد و ارابه جديدي طراحي شد. ويژگيهاي ممتاز اين اختراع وجود دو بال آبياري، قابليت تنظيم ارتفاع آبپاش متناسب با نوع و مقدار ارتفاع محصول و كاهش مصرف انرژي ميباشد. اين دستگاه قابليت نصب بر روي ارابههاي موجود را دارد و داراي مكانيزمي است كه آبپاشها را در وضعيتهاي مختلف به صورت افقي تنظيم مينمايد كه اين عمل در يكنواختي پاشش آب بسيار مؤثر است همچنين ميتوان با توجه به نوع منطقه، آبپاش مناسب آن منطقه را مورد استفاده قرار داد
تعيين دقيق ضريب زبري مانينگ به دلايل مختلف از جمله وضعيت هيدروليكي جريان، تغييرات زماني و مكاني پارامترهاي خاك، وجود پوشش گياهي و نوع آن كاري زمان بر و تا حدودي غير ممكن است. روشهاي مختلفي بدين منظور توسط محقيقن ارائه شده است؛ اما يافتن روشي سريع و با دقتي نسبتاً مناسب و از طرف ديگر جامع و قابل توصيه بودن اين روش در ساير مزارع امري مهم و ضروري به نظر ميرسيد. براي پاسخ به اين نياز از تلفيق تكنيكهاي پردازش تصوير و يادگيري ماشين استفاده شد تا بتوان زبري مانينگ در آبياري جويچهاي را با برداشت تصوير از سطح جويچه تعيين نمود. بدين منظور ابتدا با استفاده از داده برداريهاي متعدد مزرعهاي و بهرهگيري از مدل SIPAR_ID و معادله مانينگ، مقادير واقعي ضريب زبري در فاز پيشروي و ذخيره تعيين گرديد. سپس تصاويري از سطح جويچهها در شرايط نورپردازي مشخص، تهيه شد و نرمافزاري كارآمد با دقت بسيار مناسب در تخمين ضريب زبري در فاز پيشروي و ذخيره با استفاده از استخراج ويژگيهاي بافت، شكل و رنگ تصاوير و استفاده از روش طبقهبند جنگل تصادفي توسعه داده شد. اين اختراع نسبت به روشهاي تجربي، ساده، كم هزينه، سريع و دقيقتر است و ميتواند جايگزين روشهاي موجود گردد.
موارد یافت شده: 3