لیست اختراعات امير فتحي
دستگاه سنجش ريزگردهاي معلق در هوا به منظور تحليل و شمارش ذرات 1 تا 10 ميكرومتر موجود در هواي محيط شهري و روستايي طراحي و ساخته شده است. اين دستگاه از هواي محيط نمونه برداري مي¬كند و آئروسل ها را در 4 كانال 1، 2، 5 و 10 ميكرون شمارش مي¬كند. لازم به ذكر است براي اندازه¬گيري افزايش آلاينده¬هاي جوي ذرات 1 تا 10 ميكرون مورد ارزيابي قرار مي¬گيرد. روش كار در اين دستگاه بدين صورت است كه با استفاده از يك پمپ مكنده بصورت خودكار، حجم هواي 24 ليتر بر دقيقه نمونه برداري مي¬شود و ذرات با بكارگيري مكانيزم سيالاتي مناسب در معرض نور كانوني شده منبع نوري قرار مي¬گيرند. در اين شرايط در اثر فرآيند پراكندگي نوري ناشي از برخورد نور با ذرات عبوري از كانون مورد نظر، نور پراكنده شده توسط عناصر نوري جمع¬آوري و به سمت آشكارساز نوري هدايت مي¬شود. درنهايت بواسطه پردازش الكترونيكي، تعداد و فراواني ذرات در كانال¬هاي مذكور مشخص مي¬شود.
دستگاه تمام اتوماتيك هشدار دهنده و آشكارساز عوامل ميكروبي از دو بخش هشدار دهنده و آشكارساز تشكيل شده است. دستگاه، ابتدا ذرات 2 تا 10 ميكرون معلق در هوا را در 5 كانال به صورت اتوماتيك شمارش مي¬كند. شمارش ذرات توسط بخش هشداردهنده دستگاه انجام مي شود و درصورت افزايش ناگهاني تعداد كل ذرات از معياري مشخص، بطور خودكار بخش آشكارساز دستگاه شروع به كار مي¬كند. بخش آشكارساز 6 عامل بيولوژيك را به طور همزمان شناسايي مي¬كند. بخش هشدار دهنده بطور موضعي از هواي محيط پيرامون نمونه برداري كرده و بر اساس تغييرات فيزيكي ايجاد شده نسبت به شرايط متعارفي ضمن ايجاد هشدار اوليه ي احتمال تك بيوژيكي به كاربر، همزمان بخش آشكارساز خود را بمنظور شناسايي نوع عوامل احتمالي معلق در هوا، فعال مي كند. بخش آشكارساز ضمن تعيين نوع عامل، از طريق علائم صوتي و نوري كاربر را مطلع ميسازد. تمامي اطلاعات و فرآيند عمليات شناسايي دستگاه بر روي LCD قابل مشاهده مي باشد. همچين دستگاه شامل تجهيزات موقعيت ياب GPS، سنسورهاي كنترل شرايط محيطي-دما، رطوبت، سرعت و جهت باد، فرستنده-گيرنده بي¬سيم و با سيم، سلول نوري بمنظور شارژ باتري داخلي مي باشد.
دستگاه هشداردهنده هوشمند حضور ذرات بيولوژيك معلق در هوا به منظور مراقبت در مقابل حملات بيولوژيكي، تروريستي و شناسايي آلودگي هاي بيولوژيك در مناطق شهري يا بيمارستاني طراحي و ساخته شده است. اين دستگاه از هواي محيط نمونه برداري كرده و ذرات موجود در هوا را، از لحاظ فراواني آئروسل ها و ذرات بيولوژيك مورد بررسي قرار مي دهددستگاه هشداردهنده با استفاده از يك پمپ مكنده بصورت خودكار حجم مشخصي از هوا را نمونه برداري كرده و در يك مكانيزم مكانيكي، ذرات 1 الي 10 ميكرومتر معلق در آن را به شكل دنبال هم از مقابل يك كانون منبع نوري ليزري فرابنفش عبور مي دهد. در صورتي كه ذره تحت تابش بيولوژيك باشد، نور فلورسانس بازتابش خواهد كرد و بصورت آني در بخش گيرنده اپتيكي دريافت و توسط تحليلگر الكترونيكي پردازش مي شود. براي افزايش دقت دستگاه، بطورهمزمان در همين سيستم اپتيكي ذرات و فراواني آنها اندازه گيري شده و در بخش پردازشگر لحاظ مي شود. دستگاه بطور آني حضور ذرات بيولوژيك را حس كرده و از طريق علائم صوتي و نوري به كاربر اعلام مي كند. سيستم به اندازه گيريهاي پارامترهاي محيطي تجهيز است و قابليت ايجاد شبكه اي از هشداردهندهاي بيولوژيك در منطقه را دارد.
در كوره هاي قوس الكتريكي توليد فروسيليسيم، اطلاع از رفتار مواد حامل كربن در دماهاي بالا كه نقش احيا كنندگي را بر عهده دارند، بسيار حائز اهميت است. براي احياي سنگ هاي معدني مانند سنگ كوارتز (Sio2) ، توسط كوره قوس الكتريكي، از مواد احيا كننده حامل كربن مانند كك متالورژي، ذغالسنگ و ذغال چوب استفاده مي شود. دانستن مقادير مقاومت الكتريكي اين مواد در دماهاي بالا (دماي حدود 900 درجه سانتيگراد) مي تواند به عنوان ابزاري براي محاسبه و پيش بيني سينتيك واكنش احيايي كلي Sio2 + C = Si + Co2 استفاده شود. به عبارت ديگر، وجود اطلاعات لازم در مورد مقاومت الكتريكي مواد حامل كربن در دماهاي مختلف، سبب مي شود كه بتوان شرايط الكتريكي مناسب تري به كوره اعمال كرد و در نتيجه واكنش هاي ترموديناميكي با سرعت بيشتري انجام شده و در نهايت سرعت توليد فروسيليسيم افزايش مي يابد. دستگاه فوق به منظور اندازه گيري مقاومت الكتريكي مواد حامل كربن در دماهاي مختلف ( از 25 تا 900 درجه سانتيگراد) طراحي و ساخته شده است. براي طراحي اين دستگاه از نرم افزار solid works استفاده شد. طرح كلي دستگاه متشكل از يك استوانه به ارتفاع 70 و قطر 50 سانتيمتر است. براي ايجاد حرارت لازم، از هيترهاي عايق به مستطيل شكل به طول 22 و عرض 15 سانتيمتر استفاده شد. اين هيترها با زوايه 180 درجه درون استوانه قرار گرفتند و در اطراف آنها جرم نسوز عايق ريخته شد. محفظه آزمايشي درون استوانه شامل يك استوانه كوچكتر با ارتفاع 25 و قطر 17 سانتيمتر است. براي برقراري جريان الكتريكي و اندازه گيري مقاومت الكتريكي مواد درون محفظه آزمايش ، بالا و پايين محفظه از دو عدد الكترود زودربرگ استوانه اي با ارتفاع 20 و قطر 16 سانتيمتر استفاده شد. و از درون الكترودي كه در قسمت بالاي محفظه قرار داد شده بود، يك عدد ترموكوپل عايق براي اندازه گيري دماي محفطه عبور داده شد. براي برقراري جريان الكتريكي در الكترودها، از اتصالات مسي كه در داخل الكترود زودربرگ جايگذاري شدند استفاده شد. بنابراين با روشن كردن هيترها ، و بررسي نرخ افزايش دماي ماده مورد آزمايش، و همچنين اختلاف پتانسيل لازم براي ايجاد جريان در محفظه، مقاومت الكتريكي ماده حامل كربن در دماهاي مورد نياز محاسبه شد.
طراحي فن آوري جديد الكترومغناطيسي نانو (برودتي) اين امكان را به وجود آورده تا بتوان يخچال يا فريزر دستي (پرتابل) قابل حمل با استفاده از انرژي باطري و سلول خورشيدي را ساخته و در حالي كه مايحتاج ما را خنكو يا منجمد نگه مي دارد تا آسوده خاطر به هر نقطه از جهان به سفر خود ادامه دهد. اين وسيله علاوه بر حمل و نقل آسان و راحت در هر زمينه بهداشتي و پزشكي مورد استفاده فراوان دارد و از نظر حفظ سلامت كمك زيادي به خانواده ها و اقشار مختلف جامعه خواهد داشت. اين فن آوري را نيز مي توان در يخچال فريزر خانگي و كولرهاي گازي و ايركاندينيشن ها نيز استفاده نمود.
موارد یافت شده: 22