لیست اختراعات با مالکیت فناوري هاي نوين
37 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 37
تاریخ ثبت: 1398/06/16
خلاصه اختراع:

علي رغم مطالعاتي كه بر روي كندروسيت¬ها و سلول هاي بنيادين جهت استفاده از آنها در مهندسي بافت غضروف و ترميم نقايص غضروفي انجام شده است وليكن توانايي محدود تكثير و تمايز كندورسيت ها به سمت فيبروبلاست ها و تهاجمي بودن نمونه گيري منابع سلول بنيادين باعث شده است تا محققين به منابع سلولي ديگر فكر كنند. با توجه به مزاياي سلولهاي بنيادي خون قاعدگي نسبت به منابع ديگر سلولهاي بنيادي نظير در دسترس بودن، فراواني ، امكان دستيابي ماهيانه، عدم تومورزايي و تحريك سيستم ايمني فرد پذيرنده و قدرت تكثير و تمايز قابل توجه، در اين نواوري اثر بخشي سلولهاي بنيادي خون قاعدگي در تلفيق با چسب فيبريني به منظور ترميم نقيصه غضروفي نشان داده شده است. اين محصول توانسته است كه نقيصه غضروفي ايجاد شده در مدل خرگوش را به نسبت گروههاي كنترل (گروه درمان شده با چسب زيستي تنها و گروه نقيصه بدون درمان) به صورت چشمگيري ترميم كند.

تاریخ اظهارنامه: 1396/09/22
تاریخ ثبت: 1398/12/26
خلاصه اختراع:

دستگاه سنجش ريزگردهاي معلق در هوا به منظور تحليل و شمارش ذرات 1 تا 10 ميكرومتر موجود در هواي محيط شهري و روستايي طراحي و ساخته شده است. اين دستگاه از هواي محيط نمونه برداري مي¬كند و آئروسل ها را در 4 كانال 1، 2، 5 و 10 ميكرون شمارش مي¬كند. لازم به ذكر است براي اندازه¬گيري افزايش آلاينده¬هاي جوي ذرات 1 تا 10 ميكرون مورد ارزيابي قرار مي¬گيرد. روش كار در اين دستگاه بدين صورت است كه با استفاده از يك پمپ مكنده بصورت خودكار، حجم هواي 24 ليتر بر دقيقه نمونه برداري مي¬شود و ذرات با بكارگيري مكانيزم سيالاتي مناسب در معرض نور كانوني شده منبع نوري قرار مي¬گيرند. در اين شرايط در اثر فرآيند پراكندگي نوري ناشي از برخورد نور با ذرات عبوري از كانون مورد نظر، نور پراكنده شده توسط عناصر نوري جمع¬آوري و به سمت آشكارساز نوري هدايت مي¬شود. درنهايت بواسطه پردازش الكترونيكي، تعداد و فراواني ذرات در كانال¬هاي مذكور مشخص مي¬شود.

تاریخ ثبت: 1391/02/20
خلاصه اختراع:

رهايش كنترل شده وموثر دارو مبناي بسياري از زمينه هاي تحقيقاتي دهه اخير مي باشد اساس طراحي سيستم رهايش تدريجي دارو برمبناي كنترل سينتيك ازاد سازي دارو از ماتريكس پليمري با گذشت زمان ودرنتيجه ثابت نگه داشتن دارو در خون قراردارد محور اصلي اين تحقيق طراحي يك سيستم هوشمند رهايش دارو و بهينه سازي شرايط بارگذاري مي باشد. مشخصات فراورده غلظت : غلظت سه تركيب اصلي شامل كايتوسان گلوتار الدهيد و دپو- مدرول برحسب mg/ml براي كسب بهترين شرايط بارگذاري و رهاسازي دارو از ماتريكس هيدروژل تنظيم شد. حلال: استيك اسيد به منظور تهيه هيدروژل كايتوسان واتاتول به منظور انحلال وتخليص داروي دپو- مدرول. موارداستفاده : 1-خاصيت ضد التهابي – ترميمي وتسكين دهنده دردمفاصل هيدروژل دپو- مدرول كيتوسان در بيماران مبتلا به استنوآرتريت وآر تريت روماتوئيد. 2-خاصيت ژله اي وآنتي باكتريالي كيتوسان. نحوه نگهداري در صورتي كه هيدروژل ليوفيلايز شده باشد در فالكون دربسته و در دماي محيط قابل نگهداري است درصورتي كه به شكل كلوييد نانو هيدروژل –دارو باشد بهتر است در يخچال نگه داري شود بايد از منجمد كردن نمونه خوداري شود.

تاریخ ثبت: 1391/02/20
خلاصه اختراع:

نقاط كوانتومي دسته ويژه اي از نيمه هادي ها هستند. اين گروه از نيمه هادي ها بسيار كوچك بوده و معمولا از ۱۰ تا ۵۰ اتم تشكيل شده و داراي قطر nm ۱۰- ۲ مي باشند. نقاط كوانتومي نانو ذرات نيمه هادي هستند كه بسيار درخشان تر و از لحاظ نوري بسيا پايدارتر از رنگدانه هاي الي هستند، قابل حل در آب بوده و قابليت اتصال با مولكولهاي زيستي را دارند. براي تصوير برداري طولاني مي توان از آنها بهره گرفت و با استفاده از آنها تومورها و سلولهاي سرطاني در مراحل ابتدايي قابل تشخيص مي باشند. نانو ذرات ساخته شده در اين اختراع از قسمت هاي زير تشكيل شده است - هسته (Core): مرحله اول در سنتز نانو كريستالهاي نقاط كوانتومي تهيه يك هسته از CdSe - پوشش (Shell): از جنس Zns هسته هاي بدون پوشش داراي دو مشكل هستند كه عبارتند از: الف) ايرادهاي كريستالي كه لزوما در سطح هسته ها وجود دارند ب) اين سطوح فعال به آساني به وسيله مولكول هاي حلال، مولكولهاي هوا و ناخالصي ها آلوده مي شوند. تركيب لايه ها طوري انتخاب مي شود كه غير فعال بوده و تقريبا به طور كامل از هسته جدا شوند گروه هاي عامل ( Functional group ) گروه هاي عامل لايه اي از ليگاندهاي آلي هستند كه از طريق پيوند كووالانسي به سطح لايه ZnS متصل شده و مانند چسبي براي لايه بيروني عمل مي كنند. در نقاط كوانتومي لايه خارجي مخلوطي از مشتقات كربوكسيليك اسيد پليمرهاي آب گريز و آب دوست است كه قسمت آب گريز پليمر با پوشش داخلي و قسمت آب دوست آن با حلال خارجي برهمكنش دارد. اين پوشش يك سطح كربوكسيلات انعطاف پذير كه قابليت اتصال به بخش هاي بيولوژيكي و غير بيولوژيكي را داراست، فراهم مي كند، سطح حاصل قابليت اتصال به آنتي بادي ها، استرپتو آويدين، لكتين هاي نوكلئيك اسيد و مواد بيولوژيكي مورد نظر را دارا است

تاریخ ثبت: 1391/01/27
خلاصه اختراع:

امروزه بيش از ۴٠ ‏ميليون نفر در سراسر جهان آلوده به HIV مي باشند كه بيشتر آنها در سن باروري مي باشند اما به ‏علت آلودگي از داشتن فرزند محروم بوده اند و بسياري از اين مردان بعلت متلاشي شدن بنيان خانواده دچار آسيبهاي ‏رواني و سرخوردگيهاي عاطفي و اجتماعي شديدي مي گردند كه برخي اقدام به آلوده نمودن عمدي ساير افراد جامعه ‏مي نمايند. ‏پيشرفت هاي اخير در طب عفوني و علم داروسازي افزايش طول عمر و ارتقا كيفيت زندگي اينگونه افراد را سبب و ‏آرزوي بچه دار شدن را دراين زوج ها تقويت نموده است. ارائه راهكارها و ابزارهاي مناسب كه امكان تولد فرزند ‏سالم از زوجين سيروديكوردنت بدون آلودگي مادران به ارتقاء سلامت رواني و عاطفي جامعه منجر خواهد گشت و كاهش مبتلايان نسلهاي بعد را ثمر مي دهد. ‏در همين راستا با طراحي ابزاري با ‏نام فارسي : لوله تو در تو جهت ويروس زدايي مايع مني و با نام انگليسي (( For Semen Viral Decontamination (NTSVD ‏Nested Tube ‏) ‏) ‏ميتوان با افزايش بازده كمي و كيفي روشهاي كمك باروري در زوجين سيروديسكوردنت سلامت رواني - جسمي و امنيت اجتماعي جامعه را تضمين نمود.

تاریخ اظهارنامه: 1393/02/31
تاریخ ثبت: 1394/03/02
مخترع/مخترعان: حسين فخاري
خلاصه اختراع:

اين اختراع بر استفاده از نانومواد مختلف در توليد لاستيك هاي ويژه مورد استفاده در صنايع فولاد متمركز است. يكي از مسائل مطرح در خصوص لاستيك هاي مورد استفاده در صنايع فولاد، استهلاك سريع و پايين بودن طول عمر آنها در كاربردهاي مختلف در اين صنايع است. افزايش طول عمر اين لاستيك ها از اهميت ويژه اي برخوردار است چراكه تعويض اين قطعات لاستيكي فرآيندي زمان بر بوده و منجر به افت سرعت توليد در صنايع فولاد مي گردد. بنابراين هر عاملي كه بتواند طول عمر اين قطعات را افزايش دهد قطعا منجر به افزايش توليد در اين صنايع خواهد شد. در اين اختراع بهبود خواص مختلف به ويژه خواص مكانيكي و افزايش طول عمر لاستيك هاي مورد استفاده در صنايع فولاد از طريق ورود نانومواد مختلف در فرمولاسيون اين لاستيك ها مورد تاكيد قرار گرفته است. استفاده از اين نوع لاستيك هاي مقاوم حاوي نانومواد مي تواند ارزش افزوده قابل ملاحظه اي براي صنايع فولاد ايجاد كند چراكه علاوه بر بهبود خواص مكانيكي و در نتيجه افزايش طول عمر منجر به كاهش زمان هاي توقف خط توليد جهت تعويض اين قطعات لاستيكي و كاهش مصرف اين مواد خواهد شد.

تاریخ ثبت: 1394/05/27
خلاصه اختراع:

آسيب هاي غضروفي به ويژه در نواحي مفصلي از جمله زانو و لگن، يكي از مشكلات شايع جوامع امروزي از جمله كشور ايران به شمار مي رود. مهندسي بافت غضروف يك درمان بازيابي كننده است كه توسط يك داربست مناسب به همراه سلول ها و مولكول هاي زيستي، شرايط تشكيل بافت جديد را مهيا مي كند. يكي از مهمترين مسائل مربوط به داربست ها داشتن تخلخل و ثبات مكانيكي به طور همزمان و تخريب پذيري متناسب با زمان تشكيل بافت جديد است. تا كنون داربستها و ساختارهاي متنوعي در دنيا جهت حل مشكلات غضروفي پيشنهاد و ساخته شده اند كه تعدادي از آنها به مرحله تجاري رسيده است و به قيمت گزافي به كشورهاي ديگر فروخته مي شود. در حال حاضر با توجه به مسئله بالا بودن قيمت آنها، ساخت داربستهاي سه بعدي با طراحي و ساختار مناسب ضمن معرفي يك محصول جديد و كارامد در دنيا مي تواند سبب كاهش ميزان وابستگي كشور به كشورهاي بيگانه شده و با توليد انبوه آن ضمن جلوگيري از خروج مقادير متنابهي ارز از كشور، مي‌تواند سفارش پيوند از كشورهاي اطراف و حتي كشورهاي پيشرفته غربي داشته باشد كه كمك قابل توجهي به اقتصاد كشور خواهد نمود. ابريشم به عنوان يك فرآورده ملي و يك منبع ارزان قيمت يك پليمر طبيعي با ويژگي¬هاي مكانيكي و زيستي مي باشد. در محصول ارائه شده از داربست ابريشم مورد استفاده مي شود كه علاوه بر طبيعي بودن و سازگار بودن با بدن، مشخصات فيزيكي و مكانيكي لازم را دارا مي باشد. نوآوري محصول پيش بيني شده به روش ساده و ارزان قيمت توليد داربست زيست سازگار و زيست تخريب پذير و تلفيق مهندسي آن با سلول كندروسيت اتولوگ بر مي گردد. كشت كندروسيت هاي اتولوگ بر روي داربست ابريشمي علاوه بر اين كه يك ساختار سه‌بعدي مشابه ساختار بافت طبيعي را بوجود مي آورد، ملاحظات ايمونولوژيكي پيوند هاي آلوژنيك را نيز مي كاهد و در نتيجه راهكار مناسبي براي بازسازي و ترميم ضايعات استئوكندرال خواهد بود. علاوه بر اين نشان داده شده است كه داربست هاي ابريشمي متخلخل و محكم، سرعت تخريب مناسب و قابليت بازسازي در in vivo را دارند. همچنين توانايي ترميم داربست ها به همراه كندورسيت ها به مراتب بالاتر از داربست هاي به تنهايي است و آناليز هيستوپاتولوژيكي نيز حاكي از كارآمدي كشت سلول ها بر روي داربست ها روي كيفيت ترميم غضروف بوده است.

تاریخ اظهارنامه: 1394/04/18
تاریخ ثبت: 1394/04/18
مخترع/مخترعان: فهيمه فولادي
خلاصه اختراع:

نزديك بودن ولتاژ برق به مقدار بيشينه ي خود از يك طرف و سرد بودن اتصالات و تجهيزات الكتريكي از طرف ديگر باعث مي شود كه هنگام وصل كردن دستگاه هاي به برق شهر جريان اوليه ي زيادي وارد اين دستگاه ها شده و اصطلاحاً به آنها شوك وارد مي شود كه احتمال آسيب ديدن دستگاه نيز بر اثر اين شوك ها خيلي بالاست. "دستگاه محافظ لوازم برقي در مقابل شوك الكتريكي ناشي از كليدزني" از ايجاد اينگونه شوك ها جلوگيري مي كند، بدين ترتيب كه هرگاه دستگاه برقي به برق شهر متصل شد اين محافظ ابتدا ولتاژ برق را بررسي كرده و تنها در لحظه ي عبور از صفر آن را به دستگاه اعمال مي كند. زمينه فني اين اختراع مربوط مي شود به علم الكترونيك، از خانواده وسايل الكتريكي ساختماني. اين دستگاه مي تواند به عنوان كليد الكترونيكي براي قطع و وصل كردن لامپ يا لوستر و پريز براي وصل كردن وسايل الكتريكي خانگي استفاده شود. به دليل استفاده از تراياك نه تنها بعد از بستن كليد، در ولتاژ صفر برق ولتاژ به دو سر لامپ اعمال مي شود بلكه در هنگام باز كردن كليد نيز در جريان صفر، جريان مدار قطع مي شود و مانع از آسيب ديدن دستگاه در لحظه قطع كردن برق نيز مي شود.

تاریخ ثبت: 1395/09/01
خلاصه اختراع:

در اختراع حاضر با افزايش سطح انتقال حرارت در كف كتري آب جوش اين امكان فراهم شده تا با دريافت حرارت بيشتر آب درون كتري زودتر به نقطه جوش رسيده و بدين ترتيب انرژي مصرفي به شدت كاهش يابد. همچنين به خاطر شكل خاص كف اصلاح شده امكان ايجاد نقاط داغ و رسوب گرفتگي در كف كتري به شدت كاهش مي‌يابد (شكل 1). با توجه به محاسبات ارائه شده در پيش طرح اختراع با انجام تغييرات در كف كتري به ميزان 188 سانتيمتر مربع به سطح انتقال حرارت كف كتري افزوده شده است. اين افزايش در سطح انتقال حرارت موجب زوتر به جوش آمدن آب درون كتري و بنابراين كاهش انرژي مصرفي خواهد بود. كتري‌هاي آب جوش غير الكتريكي كه با انرژي گرمايي شعله سوخت هاي فسيلي (گاز، نفت و غيره) آب را به دماي جوش مي‌رسانند اين مشكل فني را دارند كه خيلي دير آب را به دماي جوشش مي‌رسانند (يعني مصرف بالاي انرژي) و بخش زيادي از انرژي گرمايي شعله توسط كتري دريافت نمي‌شود (يعني اتلاف بالاي انرژي). كتري‌هاي برقي اين مشكل فني را دارند كه بار الكتريكي سنگيني به شبكه برق كشور وارد مي‌كنند و همواره نيز در دسترس نيستند.

تاریخ ثبت: 1395/10/16
خلاصه اختراع:

علاوه بر استفاده هاي نظامي گسترده و مقاصد تروريستي از سياه زخم بايد در نظر داشت كه گستردگي منطقه اي سياه زخم در بين احشام يك خطر جدي براي بسياري از كشورها بوده و مي باشد. شيوع باسيلوس آنتراسيس به صورت اندميك و فوق اندميك در بخش گسترده اي از جهان وجود دارد (شكل 1). همانطور كه در اين شكل ديده مي شود شيوع بيماري سياه زخم در كشور ما از سال 1998 تا سال 2003 از حالت اندميك به حالت اسپوراديك تبديل و نرخ آن كاهش يافته است و اين مي تواند به علت مراقبت هاي بهينه در قرنطينه واردات دام و يا مصرف گسترده واكسن دامي در كشور باشد. از طرفي شايد اين آمار موجب غفلت تصميم گيران عالي بهداشتي و سلامت در كشور شود. ايمونوتراپي با استفاده از آنتي بادي هاي منوكلونال يكي از موثرترين و ايمن ترين روش هاي درماني براي سم زدايي در افراد تازه مبتلا شده به سياه زخم مي باشد. آنتي بادي هاي منوكلونال موشي علاوه بر اين كه ابزار تحقيقاتي قوي هستند، موجب توسعه ي روش هاي تشخيصي و درماني شده اند. ولي كاربرد اين آنتي بادي ها به چند علت داراي محدوديت مي باشد. براي توليد انبوه آن احتياج به سيستم بيان يوكاريوتي هست، داراي وزن مولكولي نسبتاً بالاي هستند و مهم تر از همه اين كه در كاربردهاي درماني انساني بالقوه ايمونوژن هستند.

موارد یافت شده: 37