لیست اختراعات امین جودت
استفاده از چيلرهاي تراكمي به عنوان ابزاري براي سرمايش در كشورهاي مختلف در حال افزايش است. مصرف بالاي انرژي الكتريكي توسط فرآيندهاي سرمايش و تهويه مطبوع در زمان هاي اوج مصرف، به خصوص در فصل تابستان، يكي از مشكلات اصلي شبكه هاي تامين و توزيع انرژي الكتريكي در ايران است. يكي از روش هاي جابه جايي پيك مصرف برق از زمان هاي اوج مصرف به زمان هاي ديگر استفاده از تكنولوژي "ذخيره سازي سرما" است. چيلرهاي تجهيز شده به "دستگاه ذخيره ساز شيميايي سرما" با ذخيره سازي انرژي سرمايشي در زمان هاي غير اوج مصرف و آزاد سازي اين انرژي در ساعات اوج مصرف ميتوانند نقش موثري در كاهش پيك مصرف برق داشته باشند. هيدرات هاي كلاتريت تركيباتي جامد و غير استوكيومتري هستند كه از به دام افتادن مولكولهاي ميهمان در حفرات ناشي از پيوند هيدروژني مولكول هاي آب تشكيل مي شوند. هيدرات هاي كلاتريت پتانسيل بالايي براي جايگزيني مواد مرسوم ذخيره ساز سرما مانند يخ، نمك هاي اوتكتيك، واكس هاي پارافيني و اسدهاي چرب دارند. علت اين پتانسيل بالاي هيدرات هاي كلاتريت انتالپي تشكيل بالا و دماي مناسب تشكيل و ذوب مي باشد. دماي تغيير فاز هيدرات هاي كلاتريت بين 5 تا 12 درجه سانتيگراد است كه مناسب سيستم هاي تهويه مطبوع موجود مي باشد و به علت كاركرد در دماي بالا، ضريب عملكرد چيلر بيشتر از آيس بانك است. هيدرات هاي شبه كلاتريت ساختارهاي جديدي از هيدرات ها هستند كه در آن مولكول هاي ميهمان نيز در ساختار شبكه هيدرات مشاركت دارند. يكي از مهمترين ويژگي هاي اين نوع از هيدرات ها، تسهيل قابل ملاحظه ي شرايط تشكيل هيدرات است. اين مواد غير فرار بوده و قادرند در فشار اتمسفريك تشكيل هيدرات دهند. در اختراع حاضر هيدرات هاي گازي به عنوان ابزاري براي ذخيره سازي سرما استفاده شده است.
دستگاه زردسوزكن مشعل، اجاق گاز و بخاري توسط نبولايزر باعث مي شود كه رنگ شعله از آبي به زرد تغيير نمايد و دستگاه اختراعي به اين گونه است كه نبولايز، مايع حاوي كلريد سديم را به ذرات ميكروني تبديل مي كند و قرارگرفتن اين ذرات در مجاورت شعله باعث زردشدن رنگ شعله و افزايش بازدهي مي شود. كاربرد اصلي اختراع براي تمامي مشعل هاي گازي، اجاق گاز و بخاري ها است.
دستگاه چيلر آبگرمكن تلفيقي يكپارچه جهت تامين آبگرم مصرفي در فصل تابستان از انرژي اتلافي كندانسورهاي هوايي چيلرهاي تراكمي استفاده مي كند و در راستاي كاهش هزينه هاي مصرف سوخت و هزينه اوليه تجهيزات گرمايشي منابع كويلي گام برداشته است و كاربرد اصلي اختراع براي موتورخانه هاي داراي سيستم حرارت و برودت مركزي است كه داراي چيلرهاي هواخنك و منابع آبگرم مصرفي باشند.
دستگاه اختراعي به اين گونه است كه فشار گاز طبيعي هنگام ورود به شهرها بايستي كاهش يابد. عامل تقليل اين فشار، رگلاتور مي باشد كه در مسير جريان قرار دارد. مشكل اساسي ايستگاه ها كاهش شديد دما حين تقليل فشار جريان مي باشد كه منجر به يخ زدگي رگلاتور و قطع جريان گاز مي گردد. اين مشكل تقريباً براي همه ايستگاه هاي CGS وجود دارد و ارتباطي با آب و هواي منطقه ندارد. براي جلوگيري از انجماد، راهكارهاي مختلفي ارائه شده است كه از آن جمله مي توان به حمام بخار در اطراف رگلاتور، گرمايش الكتريكي رگلاتور و هيترهاي مشعلي اشاره كرد. در بيشتر راهكارهاي ارائه شده بايستي مقداري انرژي جهت گرم كردن گاز مصرف گردد و همچنين هزينه هاي جانبي نگهداري و تعمير آن ها نيز اضافه مي شود. رگولاتور زمين گرمايي ايستگاه CGS باعث حذف هيتر ايستگاه تقليل فشار گاز طبيعي و رگولاتورهاي تغذيه كننده مشعل مي شود و از انرژي گرماي زمين جهت گرم كردن گاز طبيعي استفاده شده و همزمان فشار گاز ورودي به مبدل تا حد زيادي كاهش مي يابد كه باعث مي شود يكي از رگولاتورهاي خط انتقال (كاهنده از 1000 به 400psig) نيز از سيستم حذف گردد. كاربرد اصلي اختراع براي تمامي ايستگاه هاي تقليل فشار CGS است و به عنوان جايگزين هيتر، هزينه هاي جاري ايستگاه را تا حد زيادي كم مي كند.
متاسفانه ميزان تصادفات و سوانح رانندگي در ايران بسيار بالاست و به تبع آن، ميزان مرگ و ميرها و صدمات بدني و خسارت مالي نيز زياد است كه "دستگاه افزاينده ضريب اصطكاك لاستيك خودرو با جاده لغزنده در شرايط ترمزگيري اضطراري" باعث افزايش ضريب اصطكاك لاستيك با سطح جاده لغزنده در شرايط ترمزگيري اضطراري مي گردد و به تبع آن مسافت توقف خودرو به ويژه در جاده هاي برفي و يخ زده كاهش چشمگيري پيدا مي كند كه از بروز بسياري از تصادفات و سوانح رانندگي جلوگيري خواهد نمود. اين دستگاه بر روي خودروهاي سبك و سنگين قابل اجرا است.
دستگاه استريل پايين تنه انسان با تلفيق پرتودهي و مه پاش فراصوت مجموعه اي است كه دو نوع گندزداي Aniosyme DD1 و گيگاسپت را به صورت مه پاشي با تلفيق پرتوي ماورابنفش جهت زدايش جرم ميكروبي از كفش و شلوار آلوده افراد در محيط هاي پرخطر به كار مي رود. هموژن ساختن تركيبات گندزدا توسط دستگاه و تزريق همزمان دو گندزدا به دليل ايجاد كردن اثر سينرژيستي براي حذف آلودگي ها، تلفيق فرايند با UV براي كاهش مصرف گندزداي شيميايي و همچنين اختصاصي بودن طرح براي پوشش پايين تنه از نوآوري هاي اختراع است. از نظر فني اين مجموعه بدون پيچيدگي با ايمني بالا و سهولت كاربرد و انعطاف در شكل و اندازه متشكل از يك دستگاه آلتراسونيك براي توليد مه گندزدا، مجموعه پرتودهي، شير شستشوي دست با الكل و چشم الكترونيكي براي تزريق خودكار و همچنين كف پوش اسفنجي تشكيل شده است. كاربرد اين طرح در محيط هاي پر خطر از نظر انتقال عامل بيماري زا هم در مواقع اپيدمي و هم غير اپيدمي نظير بيمارستان ها، مطب ها، مراكز بهداشتي، آزمايشگاهها، فروشگاهها و ... مي باشد.
در مورد نشت يابي تاسيسات گازرساني از آنجايي كه تجهيزات در محيط باز نصب مي شوند عملاً دتكتورهاي گاز متداول كارايي ندارند و مقدار دبي جرمي گاز نشت يافته را نشان نمي دهند. دستگاه اندازه گيري نشتي گاز طبيعي برحسب دبي جرمي دستگاهي پرتابل و قابل حمل مي باشد كه علاوه بر قابليت پيدا كردن محل نشت، مقدار گاز نشت يافته پيرامون اتصالات، لوله ها، شيرآلات و گازبندها در تاسيسات انتقال گاز و مخازن ذخيره را بر حسب دبي جرمي نشان مي دهد. از نوآوري هاي دستگاه اختراعي اتصال به موبايل يا تبلت مي باشد كه امكان نمايش مقدار نشتي و كنترل آني دستگاه را ايجاد مي كند. همچنين قابليت دوگانه ي دتكتور گاز براي پيدا كردن محل نشت و اندازه گيري جرم گاز نشت يافته، استفاده از روش دَهِش هوا بر روي قطعه آزمون به جاي مَكِش گاز نشت يافته و استفاده از سنسورهاي مادون قرمز IR به جاي سنسورهاي كاتاليستي و هدايت حرارتي از ديگر نوآوري هاي اختراع است.
اندازه گيري و پايش آلاينده هاي ديگ و مشعل موتورخانه هاي خانگي، تجاري و صنعتي حجم زيادي از توليد آلاينده ها را به خود اختصاص مي دهد، از اين رو دستگاه آنالايزر اتوماتيك محصولات احتراقي براي اندازه گيري گازهاي خروجي از دودكش موتورخانه ها بسيار مفيد مي باشد. از نوآوري هاي اين دستگاه نصب ثابت آن بر روي دودكش هاي موتورخانه هاست كه در بازه هاي زماني مشخص (يا با فرمان اپراتور) ميزان گازهاي خروجي از دودكش را مشخص مي نمايد و چنانچه مقدار آلاينده هاي دودكش از حدمجاز تعريف شده بيشتر شود، از طريق درگاه اينترنت و پيامك اپراتور را مطلع نموده و گزارش آناليز را براي آن ها ارسال مي نمايد و يا درصورت حضور اپراتور در موتورخانه امكان نمايش لحظه اي داده ها بر روي گوشي تلفن يا تبلت وجود دارد. از نوآوري هاي ديگر دستگاه اختراعي مي توان به اندازه گيري آلاينده هاي چند دودكش موجود در يك موتورخانه بدون نياز به حضور اپراتور را نام برد.
اين اختراع يك دستگاه پيشرفته كنترل و پايش مشعل با ايمني مضاف و ارتباط بيسيم مي باشد كه به وسيله تكنولوژي يونهاي شعله و با استفاده از ميكروپروسسور، سنسورهاي متنوع، مدارهاي الكترونيكي و ارتباط بيسيم، عملكرد مشعل را به صورت پيوسته پايش و مديريت ميكند تا شرايط بهينهي احتراق را برقرار ساخته و موجب كاهش مصرف سوخت، كنترل آلايندگي، بهبود ايمني و امكان نظارت از راه دور شود. اين دستگاه قادر به پايش دقيق و به موقع غلظت گازهاي CO و CH4 و تنظيم دما است و در صورت تشخيص خطراتي مانند نشت گاز، غلظت بالاي آلايندهها يا افزايش ناگهاني دما، به طور خودكار مشعل را خاموش كرده و اقدامات ايمني را به عمل ميآورد. از نوآوري هاي اين دستگاه اختراعي، اندازه گيري غلظت يون هاي شعله و ذخيره سازي داده ها براي اعلام وضعيت عملكرد بهينه مشعل و كاهش آلايندگي مي باشد كه قادر است با تنظيم ميزان هواي ورودي به مشعل از طريق اتصال به دمپر، كنترل دقيق و امكان نظارت از راه دور را فراهم آورد كه كارايي، ايمني و بهره وري مشعل را افزايش مي دهد. كاربرد اين دستگاه در تمامي صنايع و تجهيزاتي است كه از مشعل استفاده ميكنند.
موارد یافت شده: 9