لیست اختراعات جليل مرشديان


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 19
تاریخ اظهارنامه: 1398/02/15
تاریخ ثبت: 1398/02/15
خلاصه اختراع:

به منظور توليد غشاء ميكرومتخلخل پلي اُلفيني به صورت پيوسته كه در صنعت باتري سازي مورد استفاده قرار ميگيرد، از روش كشش ذرات با 20% وزني آلومينا و 80% وزني پلي اتيلن پرچگال استفاده شد. اختلاط مواد توسط اكسترودر دومارپيچ در دماي 220 درجه سانتيگراد با دور 100 بر دقيقه انجام شد و آميزه به صورت گرانول حاصل شد. سپس گرانول ها توسط اكسترودر تك پيچه ايي كه در انتهاي آن قالب تخت متصل شده است، در دماي 200 درجه سانتيگراد با دور 35 بر دقيقه به صورت فيلم تهيه و توسط دستگاه كشش طي سه مرحله در دماهاي 90، 100 ،110 درجه سانتيگراد در جهت ماشين به ميزان 100% كشيده شدند. اين روش مشكلاتي را كه در تهيه غشاء پلي الفيني وجود داشت ازجمله استفاده از حلال براي خروج ذرات كه علاوه بر آلودگي هاي زيست محيطي، هزينه بيشتري صرف ميكرد، همچنين مشكل ناپيوسته و زمان بر بودن فرايند و توليد در مقياس اندك و غيراقتصادي را حل كرده است.

تاریخ اظهارنامه: 1393/08/11
تاریخ ثبت: 1393/08/11
خلاصه اختراع:

اين اختراع مرتبط با توليد آلياژهاي PP/EPR با خواص ضربه پذيري بسيار بالا و ارائه دستوالعملي به منظور افزايش مقاومت ضربه پلي‏پروپيلن ميباشد. توليد گريد PP/EPR با مقاومت بسيار بالا بدليل محدوديت بازه خواص قابل دستيابي توسط ليسانس قديمي كه در حال حاضر واحدهاي پتروشيمي با استفاده از آن به توليد اين آلياژها مشغول هستند، يكي از چالشهاي واحدهاي پتروشيمي در ايران است. اين دستورالعمل تنها با افزودن يك راكتور فاز گازي به صورت سري به دو راكتور موجود بدون تغيير عمده در خط توليد قابل اجرا مي‏باشد. بگونهاي كه در مرحله اول پيش پليمريزاسيون و هموپليمريزاسيون انجام ميگردد، در راكتور دوم كوپليمريزاسيون با درصد اتيلن پايين و در راكتور سوم كوپليمريزاسيون با درصد اتيلن بالا انجام ميشود. با استفاده از اين روش مقاومت نسبت به ضربه چه در دماي محيط و چه در دماي C˚20- نسبت به فرايند دو مرحله اي بطور قابل توجهي افزايش پيدا مي‏كند.

تاریخ اظهارنامه: 1394/07/07
تاریخ ثبت: 1394/07/07
خلاصه اختراع:

اين اختراع در زمينه صنعت كشاورزي و لوله هاي آبياري، توليد لوله و صنايع نفت و گاز و پتروشيمي كاربرد دارد. در اختراع حاضر اين نتيجه حاصل شد كه مي‌توان با افزودن تركيبات برم به پايه پليمر پلي اتيلن پرچگالHDPE)) ضريب اصطكاك پليمر را كاهش داد. با اختلاط تركيبات برم با پليمر در اكسترودر مي توان محصولي با ضريب اصطكاك پايين بدست آورد و در مواردي كه اين موضوع حائز اهميت است مانند لوله هاي آبياري در صنعت كشاورزي و يا لوله هاي انتقال مواد و همچنين در ساخت چرخ دنده از آن استفاده كرد .كم بودن ضريب اصطكاك باعث مي شود افت فشار كاهش و جريان درگ در لوله افزايش پيدا كند وسيال در لوله راحت‌تر و با افت انرژي كمتر حركت كند. همچنين از ايجاد سايش و افزايش حرارت و ته نشيني و رسوب گذاري جلوگيري مي شود. در اين اختراع مقدار 5phr برم كاربيد با اندازه ذره حدود 10 ميكرون به پلي اتيلن پرچگال مذاب داخل اكسترودر با دماي 180 تا 190 درجه سلسيوس اضافه شده است. پس از انجام تست ضريب اصطكاك روي اين محصول و نتليج جدول پيوست مشاهده مي شود كه اين مقدار از 0.255 به 0.09 كاهش پيدا كرده است.

تاریخ اظهارنامه: 1394/09/22
تاریخ ثبت: 1394/09/22
خلاصه اختراع:

اختراع ادعا شده با نام آلياژ جديد استايرني مي‌باشد كه در زمينه‌ي صنايع پلاستيك و آلياژ جهت كاربرد در صنايع ساختمان، بسته‌بندي و ... قابل استفاده است. به دليل عيب‌هاي پلي‌استايرن همچون شكنندگي، چقرمگي و ضربه‌پذيري كم، اين پليمر با پلي‌اتيلن سبك و سازگاركننده‌ي استايرني SEBS جهت سازگارسازي اين دو پليمر، مخلوط شده است. با تهيه‌ي اين آلياژ جديد، عيب‌هاي مزبور تا حدودي رفع شده اند و علاوه بر آن، موجب بهبود خواص مكانيكي، الاستيسيته، قابليت اسفنجي شدن و شكل‌دهي گرمايي، جذب آب كمتر نسبت به پلي‌استايرن شده است. اين آلياژ با 70 درصد وزني پلي‌استايرن، 30 درصد وزني پلي‌اتيلن سبك و 10 درصد وزني SEBS، در مخلوط‌كن داخلي با دماي °C 170، دور rpm60 به مدت 10 دقيقه تهيه شده است. همچنين آلياژ اختلاط يافته، در دستگاه قالب‌گيري فشاري به مدت 8 دقيقه در دماي °C210 با فشار MPa15 قالب‌گيري شده است.

تاریخ اظهارنامه: 1395/04/01
تاریخ ثبت: 1395/04/01
خلاصه اختراع:

در اختراع حاضر اين نتيجه حاصل شد كه مي توان با افزودن پودر تنگستن با اندازه ذرات 1.2 ميكرون به پايه پليمر HDPE محافظت در برابر پرتوهاي پرانرژي ايجاد كرد. با اختلاط تنگستن با پلي اتيلن پرچگال در اكسترودر مي توان محصولي بدست آورد كه تشعشعات پرانرژي مانند اشعه ايكس را جذب كند و در مواردي كه اين موضوع حائز اهميت است,مانند ديوار هاي قسمت راديولوژي يا پوشش هاي مورد استفاده در اين زمينه يا در صنعت و انرژي هسته اي,كاربرد داشته باشد. اين اختراع مي تواند جايگزين سرب استفاده شده در اين زمينه ها باشد . در نتيجه مشكلات سمي بودن و يا سنگين بودن و همچنين مشكلات مربوط به دفع سرب را نخواهد داشت و مي تواند با ضخامت كم از آن استفاده كرد. در اين اختراع مقدار 45 درصد وزني تنگستن به HDPE مذاب داخل اكسترودر با دماي 180 تا 190 درجه سانتي گراد اضافه شده است. پس از اختلاط نمونه با ضخامت كم زير پرس تهيه شد و با سرب مقايسه شد كه نتيجه بدست آمده حاكي از آن بود كه جذب اشعه نمونه بسيار نزديك به سرب بوده است.

تاریخ اظهارنامه: 1395/05/10
تاریخ ثبت: 1395/05/10
خلاصه اختراع:

در اختراع حاضر اين نتيجه حاصل شد كه استفاده از گريد خاص پلي پروپيلن با توزيع وزن مولكولي دوقله اي باعث افزايش شديد استحكام مذاب و كشش پذيري مي شود. ازطرفي استفاده از ذرات كربنات كلسيم به عنوان عامل ايجاد حفره همراه با كشش باعث افزايش سختي، مقاومت حرارتي، مقاومت شيميايي، پايداري ابعادي، بهبود خواص كششي، قابليت چاپ پذيري و رنگ پذيري محصول مي شود. همچنين عدم استفاده از حلال هاي شيميايي براي ايجاد حفره توسط روش هاي مرسوم باعث كاهش آلودگي هاي زيست محيطي و كاهش هزينه توليد محصول مي شود. با اختلاط پليمر و ذرات پركننده در اكسترودر و تهيه فيلم اوليه، سپس كشش فيلم در دماي بالا توسط غلتك مي توان فيلم متخلخل پليمري با خواص بسيار عالي به دست آورد. از اين فيلم هاي متخلخل پلي پروپيلني مي توان در صنعت خودرو سازي و باتري هاي قابل شارژ مورد استفاده در لپ تاپ و موبايل استفاده كرد.

تاریخ اظهارنامه: 1399/05/04
تاریخ ثبت: 1399/05/04
خلاصه اختراع:

در حال حاضر در پزشكي و صنايع مربوط به تشعشعات پرانرژي، سرب به دليل بالا بودن عدد اتمي و دانسيته قابل توجه خود همواره به عنوان يك انتخاب سنتي براي حفاظ گذاري و كاهش اثرات مخرب اين تشعشعات مطرح و مورد استفاده قرار مي¬گيرد. اما استفاده از سرب داراي معايبي است كه ميتوان به مواردي چون سمي بودن، مشكلات زيست محيطي مربوط به دفع سرب، وزن و قيمت بالا، آسيب پذيري و شكننده بودن، عدم انعطاف پذيري و شكل پذيري لازم، هدايت الكتريكي، حرارتي و ضريب انبساط حرارتي نسبتا بالا و... اشاره نمود. ليكن در برابر امواج پرانرژي الكترومغناطيس مانند اشعه ايكس و گاما، با توجه به معايب قابل توجه سرب لزوم گذار از حفاظ هاي سربي به حفاظ هاي عاري از سرب هدف از اين اختراع بوده است. در اين راستا كامپوزيت انعطاف پذير گرمانرم متشكل از پلي اولفين الاستومر با قابليت خوراك پذيري درصد بالاي پركننده هايي چون تركيبات فلزات با عدد اتمي بالا مانند تنگستن و آنتيموان و ديگر افزودني ها ساخته شده است. بنابراين كامپوزيت نهايي توليد شده، از پلي اولفين ترموپلاستيك الاستومر شامل 20 تا 40 درصد وزني پودر تنگستن، 10 تا 30 درصد وزني پودر اكسيد آنتيموان، 5 تا10 درصد وزني الي آميد، 3 تا 8 درصد وزني وينيل تري اتوكسي سيلان و 15 تا 30 درصد وزني روغن هيدروكربني ساخته شده است. اختلاط در آميزه ساز( مخلوط كن داخلي) و يا غلتك در دماي بين 90 تا 130 درجه سانتيگراد به مدت 3 تا 10 دقيقه در دور 30 تا 70 rpm انجام مي¬شود و درنهايت بر اساس نياز قابل شكل پذيري به اشكال مختلف ازجمله حبه، ليف، پارچه، پنل، ديواركوب، ديوارپوش، پيشبند، روپوش و .... است. اين كامپوزيت ها همچنين از خواص فيزيكي و مكانيكي خوبي نيز برخوردار هستند بنابراين دامنه¬ي كاربردي وسيعي در صنايع مربوط به تشعشعات پرانرژي الكترومغناطيسي دارند.

تاریخ اظهارنامه: 1387/12/10
تاریخ ثبت: 1388/04/02
خلاصه اختراع:

جایگزینی رابر بوتادی ان توسط EPDM و تهیه آلیاژ AES به منظور استفاده در کاربردهای بیرونی (مقاوم جوی)

تاریخ اظهارنامه: 1399/11/18
تاریخ ثبت: 1400/03/03
خلاصه اختراع:

به منظور افزايش ماندگاري ماده غذايي، از يكسري تركيبات طبيعي و يا مصنوعي براي بسته بندي استفاده مي شود. بسته بندي ضدميكروبي، يك نوع بسته بندي فعال بوده كه در آن به منظور كنترل فساد شيميايي ماده غذايي استفاده مي گردد. در ساليان اخير توليد بسته بندي هاي ضدميكروبي با استفاده از مواد مؤثره اي با منشأ طبيعي مانند اسانس هاي گياهي به دليل عدم سميت و همچنين جذابيت براي مشتريان نسبت به ساير انواع بسته بندي هاي ضدميكروبي ارجحيت دارند؛ اما تبخير اسانس طي فرايند هاي حرارتي مانعي جدي بر سر راه دستيابي به اين نوع بسته بندي هاي فعال است. در اين اختراع، توليد تركيب ضدميكروبي بر پايه پليمرهاي پلي الفيني گزارش مي شود كه حاوي ريز ذرات بارگذاري شده با اسانس ضد باكتري است واين ريز ذرات قادرند محتواي ضدميكروب خود را در زمان فرايند اختلاط، تحت حرارت حفظ كند. ريزذرات برپايه يك پليمر طبيعي است و ماده ضدميكروبي اسانس گياهي و يا صناعي است. تركيب هاي توليد شده قابليت رهايش مواد ضد ميكروب را داشته و 50 درصد ماندگاري ماده ضد ميكروب در آن نسبت به نمونه هاي تجاري موجود بيش تر است. يكي از كاربردهاي تركيب توليد شده در بسته بندي هاي مواد غذايي است.[

موارد یافت شده: 19