لیست اختراعات با مالکیت پژوهشگاه پژوهشگاه پليمر پتروشيمي ايران
29 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 29
تاریخ اظهارنامه: 1389/03/16
تاریخ ثبت: 1389/04/07
خلاصه اختراع:

در اين اختراع، نانو كامپوزيت دارويي تشكيل شونده در محل بر پايه پليمر پلي لاكتايد – كو – گلايكولابد براي رهايش كنترل شده داروي داكسي سايكلين هيكليت در محيط برون تن ارائه شده است. اين سامانه زيست تخريب پذير، از شكل پذيري و تزريق پذيري مناسب براي رهايش دارو و در محل تجمع باكتري در فضاي بين لثه و دندان برخوردار مي باشد. حضر افزودني نانوهيدروكسي آپاتايت در اين تركيب، نسبت به حالت بدون افزودني داراي رهايش ناگهاني كمتر بوده و موجب جلوگيري از عوارض جانبي نامطلوب در بدن مي شود. كاربرد اصلي اين اختراع، در درمان بيماري هاي پريودنتال بدون نياز به بيهوشي و عمل جراحي مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1388/12/23
تاریخ ثبت: 1389/02/07
خلاصه اختراع:

در اين اختراع از جايگزيني حلال در داحل حفرات داربست در زمان و فشار متفاوت به عنوان روشي جديد جهت اندازه گيري ميزان بهم پيوستگي حفرات كه از ويژگي هاي مهم و تأثيرگذار داربست ها مي باشد استفاده شده است. براي تعيين ميزان جايگزيني حلال از روش وزن سنجي استفاده شد كه با استفاده از رابطه زير مي توان ميزان تخلخل را در هر زمان و فشار محاسبه كرد: Porosity=(Ww-Wd)(Ww-Wl)*100% با نسبت گرفتن از تخلخل به دست آمده بعد از 30 دقيقه در فشار محيط و تخلخل به دست آمده بعد از 24 ساعت غوطه وري در خلاء به عنوان تخلخل واقعي داربست مي توان پارامتر بهم پيوستگي بين حفرات را به صورت زير تعريف كرد: (I.P)=(Ww-Wd)/(Ww-wl)30min/(Ww-Wd)/(Ww-Wl)24h

تاریخ اظهارنامه: 1387/12/14
تاریخ ثبت: 1388/03/31
خلاصه اختراع:

در اين اختراع رنگ ترافيكي پايه آبي سريع خشك شونده با خواص مكانيكي بالا و حداقل دماي تشكيل فيلم پايين از نانو ذرات پليمري با توزيع دو قله اي در اندازه ذرات و تركيب شيميايي به دست آمد. نانو ذرات طي پليمريزاسيون امولسيوني سنتز شدند. ذرات اوليه به صورت هسته - پوسته و ذرات ثانويه به صورت ذرات معمولي تهيه شدند. در پوسته ذرات اوليه علاوه بر مونومرهاي متيل متاكريلات و بوتيل اكريلات از يك مونومر آميني 2-دي متيل آميون اتيل متاكريلات نيز استفاده شد كه نقش آن در پايين آوردن حداقل دماي تشكيل فيلم اثبات شده است. در سنتز ذرات اوليه هدف رسيدن به وزن هاي مولكولي بالا و ساختار سخت به منظور افزايش خواص مكانيكي و ذرات ثانويه با وزن مولكولي كمتر و ساختار نرم براي پايين آوردن حداقل دماي تشكيل فيلم و تشكيل فيلم يكنواخت و پيوسته مورد استفاده مي باشند.

تاریخ اظهارنامه: 1387/10/22
تاریخ ثبت: 1387/10/22
خلاصه اختراع:

استفاده از پلي لاكتايد در پزشكي و داروسازي بعنوان نخ بخيه ايمپلنت ها و پيچ هاي ارتوپدي و همچنين ماتريس هاي حامل دارو اخيرا مورد توجه بسيار قرار گرفته است اين پليمر در محيط مابي بدن بخاطر داشتن پيوند استري هيدروليز مي شود. عمده مشكل اين پليمر تخريب توده اي آن است. بدليل اينكه فرايند تخريب يكي از پارامترهاي تعيين كننده در نوع كاربرد مي باشد لذا شناخت رفتار تخريب اين پليمر و عوامل موثر بر آن ضروري است لذا در اين طرح اثر ديمر لاكتايد به عنوان يك افزودني بر سرعت تخريب L - لاكتايد بررسي شده است. بدين ترتيب كه فيلم هاي پلي لاكتايد حاوي مقادير مختلف (1 و 3 و 5 درصد وزني) ديمرلاكتايد به روش Casting تهيه گرديدند و تخريب آنها به مدت شش ماه در محيط مابي 37 درجه سانتي گراد بررسي شد. نحوه تخريب پليمر در حضور ديمرلاكتايد به تكنيك كروماتوگرافي ژل تراواييي ميكروسكوپ الكتروني آناليز حرارتي پويشي مورد ارزيابي قرار گرفته است. نتايج حاصله نشان مي دهند در 3 ماهه اول زمان تخريب كاهش وزن مولكولي فيلم هاي پلي لاكتايد كمتر از نمونه كنترل بوده است. بررسي مقطع عرضي فيلم ها نشان مي دهند تخريب توده اي كنترل شده و تخريب سطحي افزايش يافته است. كريستالينيتي و نقطه ذوب فيلم ها نيز مقادير بيشتري نسبت به نمونه كنترل نشان مي دهند. پس از 6 ماه تخريب سرعت تخريب در اين فيلم ها افزايش يافته و تخريب از نوع توده مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1387/09/26
تاریخ ثبت: 1387/10/04
خلاصه اختراع:

كوپليمرهاي EVOH خواص نفوذناپذيري از بخش وينيل الكلي و خواص مكانيكي و حرارتي و فرايند پذيري از بخش اتيلني كوپليمر را از خود نشان مي دهد علاوه بر خواص نفوذناپذيري اختلات اين كوپليمر با سيار پليمرها همچون PVC و PMMA و پلي آمايد براي مصارف گوناگون انجام شده است . براي بهبود امتزاج پذيري كوپليمر EVOH با نايلون 6 و 6 پيوند زني زنجيرهاي آميدي يا پلي آميدي با استفاده از مونومرهاي آدي پوئيل كلرايد و هگزا متيلن دي آمين به سه روش مختلف انجام شد و سه محصول جديد بر پايه EVOH به عنوان سازگار كنند پلي اميد و پلي اتيلن تهيه شد كه ساختار آنها به روش هاي FT-IR و NMR زاويه تماس DSC و DMTA شناسايي گرديد.

تاریخ اظهارنامه: 1387/06/18
تاریخ ثبت: 1387/06/20
خلاصه اختراع:

پس از تهيه و شكل دهي بسياري از پليمرها كه به صورت رشته تهيه مي شوند نياز به دستگاه جمع كننده اتوماتيك احساس مي گردد اين دستگاه مي تواند با سرعتي متناسب با فركانس اعمالي كه در برد الكتريكي اين دستگاه نصب دشه است عمل نمايد بنابراين توانمندي كنترل سرعت و كوچك بودن اين دستگاه از مزايايي است كه مي توان به آن اشاره نمود اين دستگاه از دو قسمت عمده تشكيل مي شود الف - بخش الكتريكي دستگاه ب - قرقره هاي جمع كننده از آنجائي كه بعضي از رشته هاي پليرمي نياز به انعقاد در يك محلول را دارند قرقره هاي جمع كننده خودبه دو قسمت تقسيم مي شود قرقره هاي رابط و قرقره هاي اصلي كه طراحي و ساخته شده اند.

موارد یافت شده: 29