لیست اختراعات خدیجه نصیری
آسيب با سرسوزن و وسايل برنده همچنان يكي از علل انتقال شغلي بيماريها از طريق خون و ترشحات آلوده به خون در كاركنان بهداشتي- درماني است. بيش از ۲۰ بيماري از اين طريق قابل انتقال است كه مهمترين آنها هپاتيت C و B وHIV است. سالانه بيش از 6/5 ميليون نفر از كاركنان بهداشتي درمعرض خطر آسيب سرسوزن قرار مي گيرند. طبق آخرين اطلاعات، تعداد دفعات آسيب با سرسوزن برحسب تخت بستري در سال، 7/ ۱8 درصد براي بيمارستان هاي غيرآموزشي و 8/26 درصد براي بيمارستان هاي آموزشي گزارش شده است و شايعترين گروه درمعرض خطر نيز پرستاران هستند همچنين بر اساس آخرين استاندارد ريكپ كردن، كاور بايد بر روي يك سطح مسطح يا لبه ميز كار قرار گرفته و ريكپ شود كه اين كار نيز به نوبه خود داراي مضررات گوناگون از قبيل احتمال تماس با محيط اطراف و آلودگي نيدل و ممكن نبودن اين روش در زمانهاي اورژانسي به خصوص براي پرسنل شاغل در بيمارستانها مي¬باشد و از آنجايي كه بيشتر موارد ناشي از آسيب در زمان ريكپ كردن سرنگ مي¬باشد كه اين نيدل ممكن است آلوده به دارو يا نيدل آلوده به خون بيمار به هنگام تزريقات يا خونگيري باشد. از سوي ديگر به دليل عدم رعايت پرسنل شاغل در بيمارستانها براي دفع استاندارد زباله¬هاي نوك تيز به دلايل مختلف از قبيل خستگي ناشي از كار زياد، وجود موقعيت¬هاي اورژانسي بر بالين بيمار از قبيل احياي قبلي ريوي، نبود سطلهاي زباله¬ مخصوص جهت دفع زباله-هاي تيز بيمارستانها احتمال آلودگي ناشي از فرو رفتن نيدل در دست پرسنل خدمات بيمارستاني و شهري وجود دارد، بنابراين وجود يك روش ايمن در هنگام ريكپ كردن، بدون احتمال آسيب ناشي از فرو رفتن نيدل در دست خطرات ناشي از وجود نيدل در سطل¬هاي زباله از بين خواهد رفت.
خلاصه رفع نقص شده باكتري اشرشياكلي انتروتوكسيژنيك (ETEC) يكي از عوامل اوليه اسهال در گوساله¬هاي تازه متولد شده و در برخي از گونه¬ها به عنوان مثال گوسفند و خوك مي¬باشد. هدف از اين اختراع، توليد آنتي¬بادي اختصاصي Y ضد آنتي¬ژن¬ FanC مسبب اسهال ناشي از اشرشياكلي انتروتوكسيژنيك و معرفي آن به عنوان مكمل آغوز در جيره گوساله¬ها در نخستين روزهاي پس از تولد مي¬باشد. در اين پژوهش، توالي آنتي¬ژن FanC(K99) از بانك جهاني ژن بدست آمد و يك جفت آغازگر اختصاصي به منظور تكثير اين توالي نوكلئوتيدي با استفاده از نرم¬افزار Primer primer 5 طراحي گرديد. ژنوم استخراج شده از اشرشياكلي انتروتوكسيژنيك به عنوان الگو در واكنش ژنجيره¬اي پليمراز مورد استفاده قرار گرفت. در پلاسميدpTZ57R/T كلون و در pET32a(+) ساب كلون شد. ناقل بياني نوتركيب به ميزبان بيان اشرشياكلي BL21CodonPlus(DE3) منتقل گرديد و پس از تخليص پروتئين نوتركيب FanC، جهت توليد آنتي¬بادي اختصاصي Y ضد اشرشياكلي انتروتوكسيژنيك به مرغ¬هاي تخم¬گذار تزريق شد. تخم مرغها به مدت 8 هفته جمع آوري شدند و تخليص IgY انجام شد. IgY توليد شده در زرده تخم مرغ آنها با استفاده از روش SDS-PAGE و دات¬بلات بررسي و تأئيد شد. توان آنتي¬بادي اختصاصي در شناسايي پروتئين نوتركيب توليد شده با روش الايزا مورد بررسي قرار گرفت. كلونيگ آنتي¬ژن FanC با روش¬هاي كلوني PCR، هضم¬آنزيمي و تعيين توالي تأييد شد. توالي آنتي¬ژن FanC(K99) اشرشياكلي انتروتوكسيژنيك سويه ايراني در بانك جهاني ژن با شماره دسترسي KP054295 ثبت شد. غلظت پروتئين نوتركيب FanC، 3/1 ميلي¬گرم بر ميلي¬ليتر بود. نتايج صحت آنتي¬بادي اختصاصي Y ضد اشرشياكلي انتروتكسيژنيك توليد شده را تأييد كرد. اين پروتئين توليدي مي¬تواند به عنوان مكملي همراه با آغوز در پيشگيري از سندروم اسهال ناشي از اشرشياكلي انتروتوكسيژنيك در نخستين روزهاي اوليه پس از تولد فارم¬هاي دامپروري كشور مورد استفاده قرار گيرد.
اختراع شانه گير داراي كاركرد دوگانه ي آويز سرم و آويز كيسه سوند ادراري كه با توجه به اهميت مقوله حمل سرم و يا كيسه سوند ادراري توسط بيمار، ساخته شده است .درحال حاضر صرفا اختراعاتي فقط مرتبط با حمل سرم موجود مي باشد و متاسفانه هنوز وسيله كاربردي كه داراي كاركرد دوگانه و با كاربرد آُسان باشد مشاهده نميشود.مشكل فني اختراع هاي قبلي در درجه اول عدم كاربرد براي كيسه سوند ادراري و صرفا براي آويزان كردن سرم مي باشند و در درجه هاي بعدي سنگين بودن وسيله هاي ساخته شده، عدم كاركرد وسيله هاي ساخته شده براي بزرگسالان و در عين حال براي كودكان با توجه به جثه و اندازه بدن بيماران ، كاركرد سخت براي بيماران، نياز به كمك پرستار يا نفر دوم براي استفاده از وسيله هاي ساخته شده مي باشند. اختراع حاظر به كمك حل اين مشكل آمده است. اين وسيله از جنس پلاستيك فشرده، مقاوم و سبك مي باشد كه قابليت تغيير سايز را دارد. قابليت استفاده براي دو طرف بدن(چپ و راست) دارا مي باشد و اينكه پس از نصب روي شانه از محل آويز سرم، سرم آويزان مي شود و آويز مربوط به كيسه سوند ادرراي به سيم جمع كني متصل است كه با كشيدن سيم افزايش طول پيدا كرده و تا محل زانو مي آيد و ميتوان كيسه سوند ادراري را از محل آويز خود آويزان كرد .اين وسيله به بيمار اين امكان را مي دهد كه سرم و كيسه سوند ادراري را هنگام قدم زدن بدون اينكه در دست بگيرد حمل نمايد.
استفاده از آنژيوكت ها به منظور دسترسي به وريد هاي محيطي يك پروسيجر تهاجمي در بخش هاي درماني ميباشد بنابراين پروژه حاضر با هدف ايجاد تغييراتي در آنژيوكت طراحي شده است كه مشكلات موجود را برطرف كند. اين تغييرات شامل قرارگيري دريچه سيليكوني جلوگيري كننده نشت خون در ابتداي قسمتي از آنژيوكت كه نوك سرنگ يا ست سرم به آن وصل ميشود و داشتن محفظه ي هپارين براي جلوگيري از لخته شدن خون ميباشد. هنگامي كه سرنگ به آنژيوكت متصل ميشود دريچه برروي قسمت ارتباطي محفظه ي هپارين قرار ميگيرد و باعث غيرفعال شدن محفظه ي هپارين ميشود تا با دارو تركيب نشود هم هنگامي كه سرنگ برداشته ميشود دريچه مجرا را ميبندد و مانع نشت خون ميشود. همچنين جهت جلوگيري از نيدل استيك شدن از ريكپ كشويي كه از استوانه هاي بيرنگ از جنس پلي اتيلن استفاده شده است كه هنگام خارج نمودن نيدل به صورت كشويي باز شده و نيدل را ميپوشاند. همچنين از قطعه ي استوانه اي متحرك جهت جمع شدن خون در پشت آن و نشانه اي براي داخل رگ بودن نيدل استفاده شده است.
موازي با توسعه تكنيك هاي گوناگون مراقبت از بيماران در بخش هاي مختلف درماني، ابزار هاي اين حوزه نيز كاربردي تر و بهينه تر طراحي ميشوند تا بهترين عملكرد مراقبتي را براي بيماران رقم بزنند. فيكساتور لوله تراشه نيز از جمله ابزارهاي مهم در حوزه مراقبت و درمان ميباشد كه در بخش هاي گوناگون درماني مانند CCU و ICU ،جهت اطمينان كامل براي عدم جابه جايي لوله تراشه در دهان بيمار، مورد استفاده قرار مي گيرد. در اين ميان بعضا، براي نگه داري خود فيكساتور از باند يا چسب استفاده مي شود كه گاها به دليل محكم بستن باند، باعث ايجاد زخم( درماتيت) و شل بستن آن باعث جابجايي فيكساتور و در نتيجه امكان جابجايي لوله تراشه در مجراي تنفسي بيمار مي شود. چسب نيز ممكن است در اثر تعريق بيمار، كيفيت خود را از دست بدهد و لازم باشد كه مدام، تعويض گردد. در حالت هاي ديگر كه لوله تراشه ها با پيچ ،نگه داري مي شوند، ممكن است در صورت محكم بسته شدن يا گاز گرفتن لوله تراشه توسط بيمار، حالت كينگ ( بسته شدن مسير لوله تراشه) و در صورت شل بستن، حالت جابجايي، رخ دهد. همچنين براي انجام ساكشن و رعايت بهداشت دهان و دندان بيمار، بايد هر بار فيكساتور، باز شده تا پروسيجر هاي مورد نظر انجام شوند و به دليل فضاگير بودن اكثر فيكساتورهاي موجود، امكان معاينه ي حفره دهان وجود ندارد. هدف از طرح حاضر، رفع تمام چالش هاي فوق الذكر، در كنار رعايت اصول بهداشت دهان و دندان بيمار و تسهيل پروسيجرهاي مراقبتي گوناگون ، با طراحي نوآورانه يك فيكساتور جديد مي باشد.
از جمله مهمترين ابزارهاي مورد استفاده در بخش هاي گوناگون بهداشتي و درماني، ست سرم مي باشد كه از آن جهت انتقال مستقيم خون، دارو يا ساير تركيبات درماني به بدن بيمار بهره گيري مي شود. ست سرم غالبا تا به امروز ساختار سنتي خود را حفظ كرده است اما به دليل كاربرد گسترده آن در بخش هاي مختلف درماني در جهت انجام اوردر هاي گوناگون، همواره با محدوديت هايي براي بيمار و پرستار همراه بوده است. از جمله اين محدويت ها مي توان به بحث دقت و سرعت ( در بخش هايي مانند اورژانس) تزريق محتواي آن به بدن بيمار، ساختار غيرتعاملي آن براي بيمار ( نياز به حضور پرستار) ، عدم داشتن زمان بندي معين جهت انجام اوردر هاي گوناگون به خصوص جهت تزريق داروهاي حساس و... اشاره كرد. هدف از اين اختراع رفع تمام محدوديت ها و چالش هاي فوق الذكر و طراحي ست سرمي با ساختار ابتكاري و تعاملي جهت انجام اوردر هاي گوناگون با دقت و سرعت مورد نظر مي باشد.
موارد یافت شده: 6