لیست اختراعات سيده معصومه عرب
توليد دوغ پروبيوتيك با نمك رژيمي NaCl/KCl به عنوان جايگزين نمك NaCl در فراورده هاي تخميري و از جمله دوغ پروبيوتيك زنده ماني پروبيوتيك ها پايين است. همچنين مدت زمان تخمير به دليل سرعت اسيدسازي پايين باكتري هاي پروبيوتيك طولاني تر است. . علاوه بر موارد ذكر شده، يكي از مشكلات دوغ پروبيوتيك موجود در بازار، وجود نمك NaCl است كه براي افراد داراي فشار خون بالا مضر بوده و احتمال ابتلا به پوكي استخوان را نيز افزايش مي دهد. جايگزين كردن نمك NaClبا NaCl/KCl در محصول ابداعي، منجر به رشد سريع تر و بيشتر باكتري هاي سنتي ماست و پروبيوتيك مي شود. رشد بيشتر پروبيوتيك ها طي تخمير، منجر به تعداد بيشتر پروبيوتيك ها در پايان تخمير مي شود. همچنين قابليت زيستي آن ها طي نگهداري افزايش مي يابد اثر افزايش دهندگي رشد نمك جايگزين فوق باعث كوتاه تر شدن مدت زمان تخمير نيز مي شود كه اين حالت از لحاظ اقتصادي مقرون به صرفه است. ديگر جنبه مثبت جايگزين كردن پاره اي نمك KCl كاهش اثرات سوء يون سديم است. محصول ابداعي فوق بدون تغيير در دستگاه هاي كنوني مورد استفاده در صنعت لبنيات، قابليت توليد دارد.
عنوان اختراع: فرمول بندي دسر لبني بدون چربي و بدون قند افزوده با استفاده از پايداركننده و اينولين بالا امروزه طيف وسيعي از دسرهاي لبني آماده ي مصرف با تنوع در بافت، طعم، ظاهر و با استفاده از انواع گوناگون تركيبات ژل دهنده ، ناروان ساز و كف ساز و با شرايط مختلف فرآوري، به بازار عرضه شده اند اما تعداد زيادي از آن ها غير رژيمي بوده و به دليل داشتن قند و چربي نسبتا بالا، مشكلات تغذيه اي بسياري از جمله چاقي، بيماري هاي قلبي، ديابت، سرطان و پوسيدگي دندان ايجاد مي كنند و مصرف آن به افراد با اضافه وزن بالا توصيه نمي شود. يكي از تركيباتي كه در فرآورده هاي شيري به عنوان فيبر غذايي، منبع پري بيوتيك و جايگزين نسبي شكر استفاده مي شود، اينولين است. اين فيبرها علاوه بر خصوصيات تغذيه اي و پري بيوتيك، خواص تكنولوژيك مناسبي هم به همراه خواهند داشت. اين دسته از فروكتان ها در روده به علت دارا بودن خاصيت پري بيوتيكي منجر به تحريك رشد بيفيدوباكترها، توليد اسيدهاي چرب كوتاه زنجير و كاهش pH روده مي شوند، در نتيجه از فعاليت باكتري هاي پاتوژن، جذب كلسترول و ريسك سرطان كولون كاسته و از سوي ديگر جذب املاح كلسيم و منيزيم به طور قابل توجهي افزايش مي يابد. اينولين با درجه ي پليمريزاسيون كمتر از 10 به علت دارا بودن مزه ي شيرين، پايين بودن شاخص گلايسميك جهت كنترل قند خون افراد ديابتي مفيد بوده و در توليد انواع فراورده هاي كم كالري مورد استفاده قرار مي گيرند. هم چنين مصرف ساكارز به دليل ارتباط با برخي مشكلات سلامتي، سوكرالوز كه يك شيرين كننده ي كم كالري با قدرت شيريني 600 برابر بيش از ساكارز است در اين فراورده به عنوان جايگزين شكر استفاده مي شود. بنابراين، مساله اين طرح عملياتي، توليد دسر لبني كاملا رژيمي( بدون قند افزوده و بدون چربي) با فيبر هاي پري بيوتيك است كه از نظر خواص حسي و پذيرش عمومي و هم چنين قيمت فرمول، كاملا مطلوب و قابل رقابت با دسر هاي فعلي باشد.
موارد یافت شده: 2