لیست اختراعات علي نريمان مرادي
حشره كش ها را اغلب به صورت فرآورده هاي مختلف تهيه مي نمايند. در اين فراورده گذشته از سم اصلي مواد ديگري جهت حل كردن رقيق كردن بي بو كردن و غيره به كار مي رود از متداول ترين فرآورده هاي حشره كش سم گرانله پودر يا گردها پودر قابل تعليق اموليسيون سلوسيون و آنروسل ها قابل ذكرند. اساس انتخاب هر سمي وجود بعضي خواص معين است كه مهمترين آنها به قرار زير است: 2- تركيب مورد نظر با غلظت معمولي با غلظت شناخته شده روي حشرات اثر قطعي داشته باشد. 3- روي تعداد بيشتري از حشرات مؤثر واقع گردد. 4- روي سنين مختلف حشرات زيان آور اثر كافي داشته باشد. 5- در صورت سم پاشي با دوز معمولي در انسان و حيوانات اهلي توليد مسموميت ننمايد 6- دوام اثر تركيب در مقابل باران و ساير عوامل جوي طولاني باشد. 7- در نباتات ايجاد گياسوزي ننمايد و در محصول طعم و بوي نامطبوع بر جاي نگذارد 8- تا حد امكان روي شكارچيان و پرازيت ها و تعادل بيولوژيكي اثر نامطلوب نشان ندهد 9- در حشرات ايجاد مقاومت ننمايد 10- مصرف آن باعث تشديد عمل توليد مثل و تخم گذاري نگردد مكانيسم اثر آفت كش ها: براي استفاده بهينه از تركيبات شيميايي بايد آنها را به خوبي بشناسيم بايد به نحوه اثر آنها روي افت توجه كنيم اولين فايده اي كه شناخت نحوه اثر آفت كش ها دارد اين است كه ما با شناخت فيزيولوژيكي حشرات مي توانيم از روشي استفاده كنيم كه تأثير سوء كمتري روي موجودات ديگري مثل انسان داشته باشد. مي توانيم مناسبترين آفت كش و روش مبارزه را براي موجود هدف انتخاب كنيم و مي توانيم از آلودگي محيط جلوگيري كنيم از بروز مقاومت حشرات نسبت به يك سم خاص جلوگيري كنيم و با شناخت نحوه اثر آفت كش ها مي توانيم اثرات متقابل آنها را بررسي كنيم. تأثير فيزيكي افت كش ها: تأثير فيزيكي افت كش ها روي بندپايان اين است روي سوراخ هاي تنفسي تأثير مي گذارند مثلا در سطح اب يك ماده روغني مي ريزند و مانع رسيدن اكسيژن به لار و حشرات مي شوند براي مبارزه با گياهان از يك سري پودرهاي بي اثر استفاده مي شود براي مبارزه با لارو مالاريا از يك سري از پلي استرها در سطح آب استفاده مي كنند كه باعث از بين بردن لارو و همچنين از تخم ريزي حشره در داخل اب نيز جلوگيري مي كند. سموم مؤثر بر تعادل آب: جلد حشرات حاوي مواد مومي است كه خاصيت آن مانع از اتلاف رطوبت بدن حشره مي شود بعضي از سموم باعث از بين رفتن موم جلد حشرات شده و رطوبت را جذب مي كند و باعث مرگ حشره مي شود مثل سليكاژل و اسيدبوريك و خاك دياتومه اين خاصيت را دارند. سموم پروتوپلاسمي: درواقع سمومي هستند كه در داخل سلول هستند و وضعيت طبيعي سيتوپلاسم را بر هم مي زنند و باعث انعقاد پروتئين سيتوپلتاسم شده و حالت سيال سيتوپلاسم را از بين مي برند مثل بعضي از اسيدها و فنل ها و بعضي فلزات سنگين. تأثرير روي متابوليسم انرژي و آنزيم ها: تركيباتي مثل سموم ارسينيكي از تبديل پيرووات به استيل كوآنزيم A جلوگيري مي كنند بنابراين در استحصال انرژي از مواد غذايي سلول دچار مشكل مي شود كسب انرژي در سلول يكي از راه هاي مؤثر در چرخه كربس است ادامه فعاليت زنجيره تنفسي نيازمند برخي تركيبات است سمومي مثل ارسنيك و قار كش ها حاوي مس مانع اين تبديل شده و باعث توقف چرخه كربس مي شوند روتنون سمي است كه روي تنفس سلول تأثير دارند. پيروفاژيت كه يك كنه كش است روي آنزيم ها تأثير گذاشته و مانع ايجاد ATP مي شود سموم جيوه اي روي آنزيم هاي داراي باند سولفيدريل تأثير گذاشته و با آن باند شده و آنزيم را غيرفعال مي كنند.
1- ماده فقط خطر جزئي براي بدن دارد ولي بهتر است از دستگاه تنفسي استفاده شود. ماده در حال اشتغال خطر چنداني براي تندرستي ندارد. 1- قابليت اشتغال اين ماده خيلي زياد است و مخلوط گاز و يا ابخوره آن در هوا خطر انفجار آتش سوزي دارد. جريان مايع و يا گاز را قطع نمايد و تاسيسات مجاور را خنك نگهداريد. آب را به صورت پخش با دقت به طرف گاز و آبخوره توليد شده بگيرد و انرا را پخش و بي اثر نمايند. 2- اين ماده و يا مايع قابل اشتغال در شرايط هواي معمولي شعله ور مي شود و پاشيدن آب روي آن به علت پايين بودن نقطه اشتغال ممكن است بي اثر باشد. ماده به صورت غبار و يا ابخره سريع مي سوزد و در هواي معمولي اتش سوزي خود لبه خود صورت مي گيرد. 3- اين ماده در گرماي متوسط به نقطه اشتغال مي رسد و خطر آتش سوزي دارد. از آب به صورت پخش براي پايين آوردن حرارت به زير نقطه اشتغال در صورت امكان مي تواند استفاده نمود.
خلاصه در پرونده يافت نشد. به شرح و توصيف مراجعه شود.
با توجه به هزينه گزافي كه صرف ترميم قسمت هاي خودرده شده مي شود، و بار مالي كه سيستم به علت از كارافتادگي غير منتظره خواهد داشت لزوم كنترل خوردگي واحدهاي صنعتي در حين كار از هر نظري ضروري و لازم است. يكي از روش هاي مهم كنترل و جلوگيري از خوردگي و رسوب در مبدل هاي حرارتي سيستم هاي خنك كننده صنايع پتروشيمي استفاده از بازدارنده هاي خوردگي و رسوب مي باشد. انتخاب بازدارنده خوردگي و رسوب مناسب براي سيستم هاي خنك كننده از اهميت بالائي برخوردار است. در اين تحقيق به تعداد ده مجموعه از مواد شيميايي جهت جلوگيري از خوردگي حفره اي و يكنواخت و جلوگيري از تشكيل رسوب و مشكلات ناشي از آن اشاره شد كه مورد بررسي و ارزيابي قرار گرفت. اين بررسي ها توسط روش هاي متعدد از جمله استفاده از سه پايلوت برج خنك كننده منحنني هاي الكتروشيمي پلاريزاسيون پتانسيوديناميك (تافل) ، غوطه وري و دستگاه كورپتر انجام شد. در تمام ارزيابي ها از فولاد كربني ساده در آب خام مجتمع پيتروشيمي بندرامام و استنلس استيل و آب خام شيميايي رازي حاوي بازدارنده هاي مختلف استفاده شد. آب گردشي در پايلوت برج خنك كننده در همه دوره هاي ارزيابي بازدارنده ها با دماي 60 درجه سانتي گراد و با سرعت2m/s- و0/6 و شرايط آناليز كيفي آب طبق پيشنهاد شركت هاي توليد كننده بازدارنده ها تست گرديد. اين بازدارنده ها محصول شركت هاي مختلف داخل و خارج از كشور شامل Zinc Phosphonate, Falcor,MBA مي باشد كه مهمترين تركيبات استفاده شده در اين بازدارنده ها شامل فسفونات هاي آمينوتري اتيلن فسفونيك اسيد PBTC,HEDP,PSO هيدروكسي فسفونواستيك اسيد، اسيد فسفينوكربوكسيليك و DETPMP مي باشد. در هر دوره ارزيابي در لوپ هاي پايلوت خنك كننده لوله و كوپن خوردگي نصب شد كه در پايان هر دور ارزياي بازدارنده ها به منظور تعيين سرعت خوردگي و ميزان رسوبگذاري به روش اختلاف وزن، لوله ها و كوپن هاي خوردگي شتشو و توزين شدند. همچنين در طول مدت هر دوره ارزيابي با دستگاه كورپتر سرعت هاي خوردگي يكنواخت و حفره اي به ترتيب با روش هاي مقاومت پلاريزاسيون خوردگي و نويز الكتروشيميايي يكبار در سعات پايش شدند. ساخت و فرمولاسيون بازدارنده خوردگي نيز بر پايه پليمرها و شرايط فوق صورت پذيرفت.
موارد یافت شده: 6