لیست اختراعات علی موسوی
سپر خودرو (سپر با هسته تكرار پذير حلقوي هشت ضلعي پر شده با فوم) با توجه به طراحي صورت گرفته بر مبناي يك ساختار تكرارپذير و دقت بالا كه سفتي و جذب انرژي بالايي را فراهم مي سازد امنيت سرنشينان را تامين خواهد كرد. توجه صنعت خودرو در ساليان اخير (در كشورهاي پيشرفته) روي ضربه پذيري بهتر سازه خودرو و سيستم هاي محافظ موثر معطوف شده است. عملكرد سپر هنگام تصادف بايد به گونه اي كنترل شده باشد تا انرژي جنبشي ضربه را تلف نمايد بدون اين كه به داخل كابين سرنشين بيايد براي حصول اين عملكرد اين سازه سپر براي كاهش شتاب كاهشي و نيروي هاي حاصل انتقالي به سرنشين دچار فرو ريزش مي شود.
امروزه براي گره زدن و بستن ميلگرد و خامت ها و يا آرماتوربندي توسط سيم از وسايلي مانند سيم چين انبردست فازانبر و غيره استفاده مي شود كه كاري بسيار طاقت فرسا و زمان بر بوده و نياز به كار انساني زيادي دارد كه از نظر اقتصادي مقرون به صرفه نيست. دستگاهي كه ما طراحي كرده ايم مي تواند بصورت كاملا اتومات و فقط با فشار دادن يك دكمه در عرض چند ثانيه آرماتورها را توسط سيم مفتولي با يك گره ساده گره بزند. البته ما اين عمل را دو بار انجام مي دهيم به گونه اي كه يك گره از يك طرف و يگ گره از سمت ديگر بطوري كه هر دو گره در نهايت به صورت يك صليب و علامت جمع بعلاوه مي شود. اين دستگاه از يك قسمت جلو برنده سيم و يك قسمت ديگر موتور و همچنين قسمت منحني شكل كه سيم را خم داده و به دور ارماتور مي پيچاند و يك قسمت كه با چرخيدن دو عمل برش و پيچاندن سيم را دور آرماتور انجام مي دهد.
دستگاه ابداع شده نوعي دستگاه دردسنج است كه قابليت اندازه گيري حس درد را ازطريق الكتريسيته فراهم مي آورد.ازگونه قسمت هاي نوآوري در اين بخش مي توان به كاهش وزن و جابه جايي آسان آن اشاره نمود هم چنين باتوجه به نبود اين وسيله دركشورايران و هزينه بسيارگزاف جهت تهيه آن از ديگر نقاط دنيا كه موجب خارج شدن ارز ملي مي گردد و هم چنين نياز مبرم بخش بهداشتي و درماني به اين وسيله لازم دانستيم كه اين اختراع را به مرحله ظهور برسانيم.اين دستگاه قابليت تحقيقاتي،پژوهشي،صنعتي دارد كه هزينه آن درمقابل مدل خارجي 19برابر كاهش يافته است و به راحتي ميتواند به توليدانبوه رسانيده شود.از ديگر قسمت هاي نو آوري اين دستگاه ميتوان به اين اصل اشاره كرد كه اين وسيله علاوه بر اندازه گيري آستانه درد (حداقل فشار و نيرويي كه سبب ايجاد درد مي شود)قادر به اندازه گيري تحمل درد (حداكثرفشار و نيرويي كه فرد مي تواند تحمل كند)نيز مي باشد كه اين قابليت ان را از ديگر نمونه ها متمايز ساخته است.كاربرد ديگر اين وسيله علاوه برقسمت ريكاوري اتاق عمل در بخش مراقبت هاي ويژه(ICU) نيز مي باشد
خلاصه اختراع امروزه استفاده از انرژي هاي تجديد پذير رو به گسترش است و كشورهاي زيادي براي استفاده از انرژي هايي كه طبيعت به صورت رايگان در اطراف ما قرار داده تلاش ميكنند تا هم از آلودگي محيط زيست ناشي از مصرف مواد نفتي جلوگيري كنند و هم از روش آسان و مخصوصا ارزانتر براي توليد انرژي مورد نياز اقدام كنند. طرح زير نوعي توربين را معرفي ميكند كه بدون توجه به جهت وزش باد مي چرخد و مي تواند براي توليد برق واحد هاي خانگي يا صنعتي و يا درمصارف كشاورزي براي توليد نيروي مكانيكي يا الكتريكي مورد استفاده قرار گيرد. اين توربين از اجزاي زير تشكيل شده است : 1.\tپره هاي استوانه اي. 2.\tدو صفحه مدور. 3.\tميله مركزي كه پروانه ها به دور آن متحدالمركزند. 4.\tاتصا لات. نحوه كار با وزش باد در هر جهت به دليل شكل پره ها كه به صورت نيم دايره مي باشد سيال هوا وارد پره شده وبدليل نيروي ناشي از سيال هوا توربين شروع به گردش مي كند و با فاصله اي كه از نقطه متحدالمركز پره ها دارديك گشتاور مكانيكي پيچشي در ميله ايجاد مي كند كه با انتقال آن به يك مولد برق مي توان نيروي الكتريكي توليد كرد. دليل چرخش اين توربين با هر جهت وزش باد طراحي پره هاي استوانه اي به شكل نيم دايره مي باشد كه باد داخل پره ها شده و با اعمال نيرو يك گشتاور پيچشي در توريبن ايجاد مي كند و اين نيرو به محور وارد شده و باعث چرخيدن آن مي شود و در نهايت ژنراتور نيروي باد را به برق تبديل مي كند.
عنوان: دستگاه بازيافت كننده مانيتورهاي لامپ اشعه كاتدي به روش حرارتي-مكانيكي زمينه فني: مكانيك-الكترونيك خلاصه: مانيتورهاي crt به دليل داشتن عناصر و تركيبات سمي و خطرناك همچون جيوه، سرب و فسفر بايستي بازيافت شوند تا باعث آلورگي زيست محيطي نشوند.عمده مشكل زيست محيطي اين مانيتورها مربوط به شيشه بخش قيفي شكل پشتي مانيتور است كه وزن عمده مانيتور را تشكيل ميدهد. به منظور بازيابي سرب و جلوگيري از آلودگي زيست محيطي مربوطه، لازم است تا اين قسمت از مانيتور از قسمت شيشه اي مسطح جلوي مانيتور جداشود. در حال حاضر در دنيا براي جدايش اين دو قسمت از روش هاي واترجت، ليزر و برش با كاتر استفاده ميشود كه روش هايي گران قيمت و در برخي موارد كم ايمن هستند. در اين اختراع دستگاهي جديد به منظور بازيافت اين مانيتورها توليد شده است كه به روش حرارتي و به كمك المنت بخش قيفي انتهايي را از بخش مسطح جلويي جداسازي مي نمايد. پس از جدايش لايه فسفري روي شيشه مسطح توسط مكنده جمع اوري مي شود. اين دستگاه در عين سادگي و ارزان بودن، ايمني بالايي را نيز براي كاربر به ارمغان اورده است. كليه مراحل طراحي و ساخت اين دستگاه توسط مخترعين ان انجام و پياده سازي شده است.
در اين طرح، نحوه طراحي و ساخت نمونه اي جديد از ميكروپمپ ديافراگمي كه در آن از تحريك ناشي از برهم كنش دو سيستم ميدان مغناطيسي همراستا استفاده ميگردد، ارائه شده است. يك سيستم ميدان مغناطيسي به طور متناوب تغيير جهت داده و با سيستم ميدان مغناطيسي ديگر كه ثابت است برهمكنش دارد. نيروي ناشي از برهمكنش ميان دو ميدان مغناطيسي موجب حركت ديافراگم متصل به سيستم دوم (ميدان مغناطيسي ثابت) ميشود. محرك الكترومغناطيسي بكار گرفته شده (ميدان مغناطيسي خارجي)، يك سيمپيچ حامل جريان الكتريكي است كه جهت جريان در آن به طور متناوب عوض ميشود. محرك مغناطيسي بكار گرفته شده (ميدان مغناطيسي متصل به ديافراگم)، يك آهنرباي دائمي است كه ميدان مغناطيسي ثابتي ايجاد ميكند. سيمپيچ الكتريكي در مقابل آهنرباي دائمي و ديافراگم قرار گرفته است و توسط درايور ميكروپمپ، با جريان پله تحريك ميشود. تحريك پلهاي سيم پيچ در حضور ميدان مغناطيسي ثابت، باعث ايجاد حركت رفت و برگشتي ديافراگم ميشود. ديافراگم انعطاف پذير بر روي محفظه ميكروپمپ قرار گرفته است و سيال عامل درون محفظه را تحريك مينمايد. از دو شير انفعالي با دو طرح مختلف در ورودي و خروجي ميكروپمپ استفاده شده است تا تحريك سيال در اثر جابجايي ديافراگم منجر به ايجاد فشار و دبي خالص در خروجي ميكروپمپ گردد. نتيجه اين تحقيق، طراحي، ساخت، سرهم بندي و تست تجربي ميكروپمپ ديافراگمي الكترومغناطيسي است كه قابليت استفاده براي پمپ نمودن سيال هاي مايع و يا گاز را داراست. در اين گونه جديد از ميكروپمپ، بسياري از معايب ساير ميكروپمپهاي موجود مانند حساسيت به پياچ سيال، تحريك حرارتي سيال، اختلاف فشار و دبي پايين و نياز به ولتاژ تحريك بالا، از بين رفته است. براي سيال عامل آب، براي يك نمونه از اين ميكروپمپ با جريان تحريك 5 آمپر، در فركانس 10 هرتز حداكثر هد و دبي به ترتيب برابر 296 پاسكال و 1216 ميكروليتر در دقيقه بدست آمده است.
در بيشتر مكانيزم هايي تزيق خمير براي پاليشينگ تزريق مواد توسط نيروي دست صورت مي گرفت و اين خود باعث به وجود آمدن محدوديت هاي از قبيل: 1-\tخستگي زود هنگام دست. 2-\tافزايش زمان كار. 3-\tعدم كنترل دقيق در هنگام تزريق و ... مي شود. بنابراين جاي خالي مكانيزمي كه مواد را به صورت كنترل شده و اتوماتيك تزريق كند احساس مي شود. با در نظر گرفتن تحقيقات و بررسيهاي اجمالي و تحليل سيستمها موجود و نواقص اين سيستمها مانندعدم وصل بر روي هندپيس هاي معمولي كنترل مرحله اي و مطلوب نقطه اي دقيق پنوماتيك كه توسط مدارات پيچيده به صورت كنترل اتوماتيك باشد. در اين طراحي سعي كرديم پارامتر ها ي قابليت اتصال به انگل وا كنترل نيروي تزريق پنوماتيك اتوماتيك بصورت لحظه اي(فشار-زمان-پالس) و همچنين سبك بودن وارزان بودن را تحت پوشش قرار دهيم.
در اين طرح، نحوه طراحي و ساخت نمونه اي مينيپمپ پيستوني كه در آن از تحريك سيال مغناطيسي (فروفلوئيد) توسط ميدان مغناطيسي خارجي استفاده ميگردد، ارائه شده است. يك توده سيال مغناطيسي به عنوان پيستون محرك جريان عمل مينمايد و با استفاده از تحريك ميدان مغناطيسي خارجي، حركتي رفت و برگشتي در كانالي با ابعاد ميليمتر خواهد داشت كه موجبات پمپ كردن سيال اصلي را فراهم ميكند. وجود دو المان نازل - ديفيوزر در ورودي و خروجي مينيپمپ منجر به ايجاد اختلاف فشار و دبي خالص ميشود. همچنين وجود يك شير يكطرفه مغناطيسي با طراحي خاص، از بازگشت جريان در خروجي مينيپمپ جلوگيري مينمايد. محركهاي مغناطيسي بكار گرفته شده، آهنرباهاي دائمي هستند كه حركت آنها از طريق دو استپ موتور تأمين ميشود. نتيجه اين تحقيق، طراحي، ساخت، سرهم بندي و تست تجربي مينيپمپ مغناطيسي نازل- ديفيوزري با شير فعال كمكي است كه قابليت استفاده براي پمپ نمودن سيالهاي مايع و يا گاز را دارا است. براي سيال عامل آب، براي نمونهاي از اين مينيپمپ در فركانس 1 هرتز حداكثر هد و دبي به ترتيب برابر 197 پاسكال و 189 ميكروليتر در دقيقه بدست آمده است.
عمليات فيلتراسيون غشائي از مهمترين فرايندهاي جداسازي در صنايع شيميايي ميباشد. از مهمترين معضلات اين روش، گرفتگي غشاء ميباشد كه باعث كاهش راندمان عمليات ميگردد. در اين اختراع يك روش براي پيشگيري از ايجاد گرفتگي پيشنهاد شده است. استفاده از ضربه معكوس ميتواند از گرفتگي منافد غشاء و ايجاد كيك بر روي سطح غشاء جلوگيري كند. براي ايجاد ضربه معكوس از همان مايع خروجي از غشاء، يك پمپ براي انتقال سيال به پشت غشاء و يك شير برقي براي ايجاد فشار معكوس استفاده ميگردد.
درجانداراني كه تازه به دنيا آمده باشند، به خاطر ضعف بنيه، احتمال صدمه ديدن و مرگ بر اثر كم آبي به مراتب افزايش مي يابد. به صورت مشخص، اين موضوع در مورد پرندگان مي تواند مشكل آفرين باشد. يكي از موارد مورد توجه در اين زمينه پرندگاني هستند كه انسان به صورت صنعتي به پرورش آنها مبادرت ورزيده است و از اين پس با نام "طيور" از آنها ياد مي نماييم. يكي از موارد مهم شايان و مورد توجه در اين زمينه، موضوع كم آبي در مورد جوجه هاي طيور است .از جمله مهمترين موارد كم آبي در جوجه هاي طيور، كم آبي هنگام انتقال جوجه هاي آنها از محل جوجه كشي به مزارع پرورش است .در اختراع حاضر، براي ماندگاري بهتر در هنگام پرورش طيور، از مافوق جاذب ها علاوه بر مواد مغذي و ساير موادي كه براي طيور و علي الخصوص جوجه هاي يك روزه طيور لازم است، استفاده شده است. اختراع حاضر به روشي براي جبران كم آبي (Dehydration) مربوط مي شود. همچنين اختراع حاضر به تركيبي براي جبران كم آبي مربوط مي شود. اختراع حاضر به روشي براي جبران كم آبي در طيور مربوط مي شود كه در آن از مافوق جاذب ها (Super adsorbent) براي جبران كم آبي استفاده مي شود. مافوق جاذب ها اين قابليت را دارند كه بر اثر برهم كنش با يك سيال (به طور مثال آب) متورم شوند. بر اين اساس، مافوق جاذب مي تواند بخش قابل توجهي از سيال را در ساختار خود جاي دهد.علي الخصوص اختراع حاضر به روشي براي جبران كم آبي در جوجه هاي يك روزه طيور مربوط مي شود كه تركيب مورد استفاده مي تواند شامل ريز مغزي ها، پروتئين ها، الكروليت ها و همچنين ساير مواد مورد نياز طيور نيز همراه باشد. به طور مثال كم آبي مي تواند به دليل دوري راه، عدم يكنواختي در زمان تولد (Hatch window)، مشكلات حمل و نقل، عدم فروش به موقع جوجه، عوامل محيطي و ... ايجاد شده باشد.
موارد یافت شده: 53