لیست اختراعات با مالکیت دانشگاه صنعتي شريف
32 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 32
تاریخ ثبت: 1398/06/04
خلاصه اختراع:

آبميوه فراسودمند با فرمولاسيون جديدي به منظور رهايش هدفمند و دو گانه ي دو ريز مغذي پروبيوتيك و اسيد چربDHA با استفاده از زيست كامپوزيت بهينه آلژينات، پكتين و ژلاتين سنتز و ارزيابي شد. تركيب درصد بهينه ي زيست كامپوزيت شامل 53% آلژينات، 27.5% پكتين و 19.5%، ژلاتين، سبب بهبود چشمگيري در حفاظت از سلول هاي لاكتوباسيلوس پلانتاروم در شرايط گوارشي (85.66%) نسبت به سلول ريز پوشاني نشده (50.36%) مي شود. ريز پوشاني همزمان باكتري و DHA در يك سامانه، سبب ارتقاء زنده ماني سلول ها به ميزان 3.367% و افزايش پايداري اسيد چرب به ميزان 3.22% نسبت به حالت كپسول مجزا نشان دادند. آبميوه غني شده با اين ميكروذرات با داشتن قابليت رهايش همزمان دو ماده ريز مغذي، حفظ خواص تغذيه اي و دارويي محصول طي نگهداري طولاني مدت آن در ماركت ها تا رسيدن به دست مشتري، هزينه پايين بازاي ماده خام مصرفي و سنتز آسان قابليت استفاده در صنعت را دارند.

تاریخ اظهارنامه: 1391/09/18
تاریخ ثبت: 1391/09/18
مخترع/مخترعان: احمد سوري حسين گرجي
خلاصه اختراع:

\\t در اين طرح مكانيزم مكانيكي طراحي و نمونه آزمايش دستي آن ساخته شده است،روش كار به اين شكل است كابلي را به وسيله قلابي كه روي شاخه قرار مي‌گيردبه شاخه وصل مي كنيم و انتهاي كابل را به مكانيزم ضربه‌زن متصل مي كنيم كه با كشيده شدن كابل به صورت ناگهاني، ضربه‌ي لازم براي تكانده شدن گردو به شاخه وارد مي شود. \\t مكانيزم ضربه زن داراي يك وينچ است كه سيم بكسل دور آن پيچيده شده و قابليت قفل شدن دارد.( اين مجموعه روي يك صفحه قرار دارد) و كل اين مجموعه با يك بازو كه با يك موتور الكتريكي مي چرخد جابه جا ميشود. در چرخش اين بازو در قسمتي از مدار چرخش بازو زير صفحه مي رود و آن را با خود بلند كرده و آن را بالا مي برد تا از زير آن خارج شده و صفحه رها شود و در اثر كشيده شدن طناب به شاخه وارد شود، اين حركت به صورت متناوب تكرار مي شود و ضرباتي متناوب در فركانس طبيعي درخت به شاخه وارد مي كند. اين وسيله به صورت دستي نيز كار مي كند.

تاریخ ثبت: 1392/03/05
خلاصه اختراع:

اين اختراع يك ميكروپمپ مي باشد كه در ميكروسيستم ها كاربرد دارد. در ميكروپمپ هاي موجود بدليل وجود اجزاي مكانيكي و نيز دريچه هزينه ساخت و نگهداري بالا مي باشد. ميكروپمپ پيشنهادي با هزينه ساخت بسيار پايين، عدم نياز به ولتاژ بالا و نيز عدم وجود قطعات مكانيكي دوار و يا دريچه، مشكلات ميكروپمپ هاي موجود را برطرف نموده است. اين ميكروپمپ در آزمايشگاه روي يك تراشه مي تواند استفاده گردد و بصورت كلي در صنايع نظامي و پزشكي كاربرد زيادي دارد. اساس كار اين ميكروپمپ، تحريك توده اي از سيال رسانا بوسيله نيروي لورنتس مي باشد. با عبور جريان الكتريكي از توده اي از سيال رسانا در حضور ميدان الكترومغناطيسي، به اين توده نيروي الكترومغناطيسي عمود بر راستاي جريان الكتريكي و ميدان مغناطيسي وارد شده و آن را به حركت مي اندازد. با تحريك تعدادي از توده هاي جيوه بصورت منظم و طبق الگوي مشخص مي توان هوا را پمپ نمود.

تاریخ ثبت: 1392/10/18
خلاصه اختراع:

دستگاه حسگر ‌آهنگ‌چرخش فيبر‌نوري نگهدارنده قطبش سيستمي اپتيكي است كه براي اندازه‌گيري چرخش‌هاي بسيار دقيق و تعيين جهت چرخش مورد استفاده قرار مي‌گيرد. حسگرهاي ‌آهنگ‌چرخش به دو دسته مكانيكي و اپتيكي تقسيم مي‌شوند. حسگرهاي‌ مكانيكي با داشتن مزيت مهم دقت بالا داراي معايبي مثل: فرسايش‌هاي مكانيكي، زمان آماده به كار طولاني و وابستگي به شرايط محيطي مي‌باشند. از اين‌رو حسگرهاي اپتيكي شامل حسگر‌آهنگ‌چرخش ليزري و فيبرنوري پيشنهاد شده‌اند. حسگر‌آهنگ‌چرخش ليزر در عين داشتن مزيت دقت بالا داراي معايبي چون حساسيت به تنش‌هاي مكانيكي و نيازمند تيوب خلا بالا براي تميزسازي مي‌باشند. در مقابل حسگر‌آهنگ‌چرخش فيبر نوري داراي مزيت‌هاي بسياري مثل: ابعاد و وزن كم، اطمينان بالا، طول عمر زياد، قابليت آماده به كار سريع، قيمت پايين، قابليت مقاومت در شرايط سخت محيطي و ... مي‌باشد. كاربرد اين حسگر در سيستم اندازه‌گيري لخت، هدايت و كنترل اتومبيل، كشتي ،هليپكوپتر، هواپيما، زيردريايي، ربات، كنترل آنتن‌ها، ماهواره‌ها، سيستم هدايت دقيق مته‌هاي حفاري چاه‌هاي نفت، حفر تونل‌هاي زيرزميني و مترو و استخراج معادن و كاربرد در تاسيسات شهري (تعيين راستا) است. كليه قطعات اپتيكي آن از فيبرنوري نگهدارنده قطبش ساخته شده‌ و داراي طرح حلقه باز است. خروجي آن آنالوگ و با پايداري باياس بهتر از 10درجه بر ساعت است.

تاریخ اظهارنامه: 1392/07/10
تاریخ ثبت: 1392/10/22
خلاصه اختراع:

در اين طرح، نحوه طراحي و ساخت نمونه اي ميني‌پمپ پيستوني كه در آن از تحريك سيال مغناطيسي (فروفلوئيد) توسط ميدان مغناطيسي خارجي استفاده ميگردد، ارائه شده است. يك توده سيال مغناطيسي به عنوان پيستون محرك جريان عمل مينمايد و با استفاده از تحريك ميدان مغناطيسي خارجي، حركتي رفت و برگشتي در كانالي با ابعاد ميلي‌متر خواهد داشت كه موجبات پمپ كردن سيال اصلي را فراهم ميكند. وجود دو المان نازل - ديفيوزر در ورودي و خروجي ميني‌پمپ منجر به ايجاد اختلاف فشار و دبي خالص ميشود. همچنين وجود يك شير يك‌طرفه مغناطيسي با طراحي خاص، از بازگشت جريان در خروجي ميني‌پمپ جلوگيري مي‌نمايد. محرك‌هاي مغناطيسي بكار گرفته شده، آهن‌رباهاي دائمي هستند كه حركت آن‌ها از طريق دو استپ موتور تأمين ميشود. نتيجه اين تحقيق، طراحي، ساخت، سرهم بندي و تست تجربي ميني‌پمپ مغناطيسي نازل- ديفيوزري با شير فعال كمكي است كه قابليت استفاده براي پمپ نمودن سيالهاي مايع و يا گاز را دارا است. براي سيال عامل آب، براي نمونه‌اي از اين ميني‌پمپ در فركانس 1 هرتز حداكثر هد و دبي به ترتيب برابر 197 پاسكال و 189 ميكروليتر در دقيقه بدست آمده است.

تاریخ اظهارنامه: 1393/07/07
تاریخ ثبت: 1393/12/12
خلاصه اختراع:

با توجه به حجم زياد تصادفات و صدمات ورزشي، افراد زيادي نياز به جراحي، فيزيوتراپي و توانبخشي پيدا مي كنند. توانبخشي عموما ورزش دادن عضو از كار افتاده توسط يك فرد ماهر (فيزيوتراپ)مي باشد، چرا كه بايد حركت خاصي را روي يك عضو مشخص از بدن بيمارچندين بار و بطور مشابه تكرار كند كه اين مستلزم مهارت و دقت زيادي است. . از سوي ديگر خود بيمار بعد از كمي بهبودي بايد حركات ورزشي مشخصي را پس از آموزش انجام دهد. انجام صحيح اين حركات كاري مشكل است. از طرف ديگر اين گونه افراد در انجام فعاليت هاي روزانه دچار مشكل اند و نياز به كمك در حركت و انجام حداقل كارهاي روزانه دارند تا بتوانند زندگي مستقلي داشته باشند. لذا نياز به طراحي رباتي براي كمك به اين افراد احساس مي شود. اين ربات در دو محور كلي طراحي گرديده است. 1. انجام حركات ورزشي قابل تعريف به روي آرنج و مچ دست توانخواه 2. كمك به حركات اندام دست براي برداشتن و يا گذاشتن اجسامي مثل موبايل و قاشق و ... بدون نياز به كمك فرد ديگري. اين ربات دو درجه آزداي و براي كمك به حركت فلكشن/ اكستنشن آرنج و مچ در نظر گرفته شده است.اين پژوهش بعد از مدل سازي ديناميكي، به بررسي انواع مكانيزم ها در اين زمينه و انتخاب يك مكانيزم اوليه و بررسي معايب و محاسن آن پرداخته و در نهايت يك مكانيزم جديد طراحي و ساخته مي شود. بعد از آن سيستم هاي كنترل بررسي و با ارائه يك الگوريتم كنترلي جديد اصلاح شده، طراحي به پايان مي رسد. سپس با انتخاب موتورها و سنسورهاي مورد نياز سيستم كنترل، به نصب آنها به روي مكانيزم ساخته شده پرداخته و در نهايت به تست، اعتبارسنجي و گرفتن نتايج پرداخته مي شود

تاریخ اظهارنامه: 1393/04/08
تاریخ ثبت: 1394/08/20
مخترع/مخترعان: عبدالهادي حسين زاده
خلاصه اختراع:

در طيف سنجي پرتو ايكس دو موضوع شدت پرتو و ميزان خطا از اهميت ويژه اي برخوردار هستند. كارهايي كه قبلا در زمينه طيف سنجي انجام گرفته است بر روي كريستال تخت انجام شده است و تك مورد كاري كه قبلا رويه و روال متفاوتي را با اين موضوع را دنبال كرده بود به شكست منجر شده است. مشكل اصلي طيف سنجي با كريستال تخت، شدت پايين طيف و خطاي بالاي آن است. در اين پروژه براي طيف سنجي پرتوهاي ايكس نرم (پرتوهاي ايكس با بازه ي انرژي KeV 12- eV 12) گسيل شده، يك طيف سنج طراحي و ساخت گرديده است كه طرح كلي آن بر اساس طرح جوهان است و از يك كريستال خميده استوانه اي در داخل آن استفاده شده است. نحوه ي عملكرد اين طيف سنج بر اساس قانون براگ است و دليل استفاده از بلور خميده در اين طيف سنج، متمركز كردن پرتوهاي با طول موج يكسان در يك نقطه و بالا بردن شدت طيف است. براي بررسي صحت و درستي كار، طيف سنج ساخته شده بر روي دستگاه پلاسماي كانوني دانشگاه صنعتي شريف مورد تست و آزمايش قرار گرفت. دستگاه پلاسماي كانوني سيستمي است كه قابليت توليد الكترون، يون، نوترون و اشعه ايكس نرم و سخت (پرتوهاي ايكس با بازه ي انرژي KeV 120- KeV 12) را در گستره ي پيوسته اي از طول موج و انرژي ها دارد. اين دستگاه با تنگيده كردن و يونيزه كردن گاز كاري موجود در دستگاه (در اين آزمايش از گاز آرگون استفاده شده است ) اشعه ايكس نرم را در شدت طيف گسترده اي، متناسب با انرژي اعمال شده به گاز توليد مي كند. با انتخاب چيدمان مناسب بين طيف سنج ايكس و دستگاه پلاسماي كانوني و تخليه دستگاه در شرايط بهينه گسيل ايكس نرم، خطوط طيفي ثبت شده بر روي فيلم راديوگرافي و گذارهاي اتمي مربوط به آن ها آناليز و اندازه گيري گرديد. نتايج آزمايش ها نشان دادند كه طول موج هاي ايكس نرم گسيل شده از پلاسماي گاز آرگون يونيزه شده، عمدتا در بازه ي بين 3 تا 4 آنگستروم مي باشند. گذار اتمي p2s1-s^21 مربوط به گسيل طول موج 943/3 آنگستروم داراي بيشترين شدت در بين ساير خطوط طيفي مي باشد. اين نتايج در تطابق بسيار خوبي با مراجع معتبر علمي و پژوهشي پيشين بر روي اين دستگاه بود كه شيوه متفاوتي را براي طيف سنجي انتخاب كرده بودند.

تاریخ اظهارنامه: 1393/12/18
تاریخ ثبت: 1394/09/18
مخترع/مخترعان: محمد سمواتيان
خلاصه اختراع:

يكي از روش‌هاي پايش وضعيت در تجهيزات دوار اندازه‌گيري ارتعاش پيچشي است كه به كمك آن مي‌توان برخي از خرابي‌هاي ايجاد شده در تجهيز را شناسايي نمود. در اين پژوهش روشي جهت اندازه گيري ارتعاش پيچشي در محور دوار با استفاده از انتقال سيگنال كرنش سنج از طريق يك سيال هادي جريان به همراه ساخت دستگاه آن ارائه مي‌گردد. در روش ارائه شده نيازي به اتصال منبع تغذيه روي محور دوار به منظور تامين جريان مورد نياز تجهيزات اندازه‌گيري نبوده و ولتاژ تغذيه و سيگنال اندازه‌گيري شده از طريق يك سيال هادي جريان منتقل مي‌گردند. به منظور اعتبار سنجي روش پيشنهاد شده يك سيستم دو درجه آزادي پيچشي به همراه سيستم اندازه ‏گيري و انتقال سيگنال كرنش‏ سنج به وسيله سيال از روتور به استاتور طراحي و ساخته شده است. در نهايت با انجام تست روي مدل ساخته شده و همچنين يك ماشين تراش قابليت انتقال سيگنال در حالت ساكن و دوار توسط دستگاه ساخته شده مورد بررسي قرار گرفته است. با توجه به سادگي طراحي دستگاه، عدم نياز به اتصال منبع تغذيه بر روي محور دوار، عدم حساسيت به ارتعاش جانبي و كم بودن نويز سيگنال انتقالي روش و دستگاه ارائه شده نسبت به روش‏هاي ديگر از مزيت بالاتري برخوردار است.

تاریخ ثبت: 1394/10/22
خلاصه اختراع:

در اين اختراع، غشاهاي نانواليافي به منظور جداسازي آلاينده هاي يك پساب صنعتي ساخته شدند. براي تهيه غشاها از روش الكتروريسندگي كه روشي موثر براي توليد نانوالياف است، استفاده شد. از آنجا كه پارامترهاي متعددي بر اين فرآيند و مورفولوژي الياف اثر مي گذارد، بهينه سازي اين پارامترها براي تهيه غشاهاي بهبود يافته ضروري است. بنابراين اثر پارامترهاي سيستم حلال، غلظت پليمر، ولتاژ اعمال شده، فاصله بين نوك سوزن و جمع كننده و سرعت چرخش جمع كننده بر مورفولوژي و قطر نانو الياف مورد مطالعه قرار گرفت. ميكروسكوپ الكتروني روبشي (SEM) و آناليز تصوير به منظور بررسي مورفولوژي و قطر متوسط نانوالياف استفاده شدند. تراوايي غشاها با اندازه‏گيري شار آب خالص آنها ارزيابي شد. به منظور بررسي عملكرد غشاهاي ساخته شده در تصفيه‏ پساب صنعتي، مقادير شار و دفع COD، TDS و كدورت تعيين شدند. مزيت ويژه اين نوع غشاء بنا بر نتايج، دستيابي به جداسازي در بازه جداسازي غشاء اولترافيلترسيون است و اين در حالي است كه تراوايي غشاء در محدوده تراوايي غشاء ميكروفيلتراسيون مي باشد.

تاریخ ثبت: 1394/11/14
خلاصه اختراع:

(نانوفيلتر با مواد زيستي) نمونه اي جديد از نانو فيلترها در بحث فيلتراسيون و جداسازي نانو ذرات مي باشد.اين نانو فيلتر صد درصد منشا طبيعي دارد و از پوست بز تهيه شده است و مراحل دباغي وآماده سازي اين پوست با روشهاي معمول است. پس از آماده سازي پوست قسمتي از آن را بريده و در شرايط خشك فريز كرده و سپس در نيتروژن مايع شكانده و پس ازنشاندن يك لايه طلا در محل شكست ،اين نمونه آماده تصوير برداري با ميكروسكوپ روبشي الكتروني شد.تصاوير گرفته شده از پوست بز دباغي شده حاكي از مناسب بودن بافت و اندازه حفرات جهت عمل فيلتراسيون نانو ذرات مي باشد. در اين تحقيق پس از طراحي و ساخت (نانو فيلتر با مواد زيستي) و مطالعه و شناسايي بافت آن ، قابليت جذب و جداسازي نانو ذرات ، سرعت جداسازي نانو ذرات، نفوذپذيري نسبت به اكسيژن، قابليت شستشو و استفاده مجدد و هچنين مقاومت مكانيكي نانوفيلتر مورد بررسي قرار گرفت و نتايج نشان داد كه (نانوفيلتر با مواد زيستي) ميتواند جايگزين مناسبي براي نانوفيلترها، جهت جداسازي نانوذرات جامد از محيط مايع باشد .

موارد یافت شده: 32