لیست اختراعات كامران صفوي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 13
تاریخ اظهارنامه: 1390/12/17
تاریخ ثبت: 1391/03/20
خلاصه اختراع:

بستر كشت گياهي به منظور تكثير گياهان در شرايط گلخانه اي استفاده مي شود. در اين اختراع از دانش روز دنيا استفاده گرديد تا غني سازي بستر كشت گياهي با مواد افزودني مفيد مانند روغن ماهي كه سرشار از اسيدهاي چرب امگا 3 انجام شود. تاكنون بيش از هفتاد اسيد چرب از نسوج گوناگون جدا كرده اند كه همگي داراي زنجيره هيدروكربني طولاني با يك عامل كربوكسيل انتهايي هستند. بعضي از آنها اشباع شده و برخي داراي دو يا سه پيوند دو گانه هستند و گروهي در زنجير خود داراي شاخه هاي جانبي نيز مي باشند. تعداد كربنها در اسيدهاي چرب به استثناي چند مورد هميشه زوج است و احتمالا علت زوج بودن آسان تر بودن سنتز آنها در نزد جانداران است. فرمول كلي اسيدهاي چرب CH3-CH2)n-cooH است كه n از صفر تا 30 الي 40 تغيير مي كند. با توجه به نياز شديد گياهان به منابع تغذيه در محيط كشت و اينكه اسيدهاي چرب امگا 3 منابع غذايي بسيار خوبي هستند نتيجه مي گيريم كه استفاده آنها در غني سازي محيط كشت و توليد گياهان سالم و قوي موثر است همچنين با توجه به اثرات مفيد اين اسيد در انسان مصرف اين گياهان به صورت غير مستقيم در مقاوم سازي انسانها در برابر برخي از بيماري ها موثر واقع مي شود. در جهت غني سازي بستر كشت گياهي از مواد زير استفاده مي گردد و در نتيجه غني سازي با امگا 3 انجام مي گردد.

تاریخ اظهارنامه: 1390/12/17
تاریخ ثبت: 1390/12/17
خلاصه اختراع:

كاربردنانو رسهاي مونت موريلونيت دربهبود كيفيت خاكهاي شني

تاریخ اظهارنامه: 1390/12/17
تاریخ ثبت: 1390/12/17
خلاصه اختراع:

كاربرد نانو رسهاي مونت موريلونيت دربيابان زدايي

تاریخ اظهارنامه: 1391/07/04
تاریخ ثبت: 1391/07/04
خلاصه اختراع:

دستگاه خردكن ليوان يكبار مصرف قادر است اين اقلام را به صورت خرد شده جمع آوري نمايد. بخشهاي مختلف دستگاه: الف) سيستم خرد كن جهت كاهش حجم و سهولت بازيافت. ب) دو مكنت يا آهن ربا جهت جذب فلزات و جلوگيري از ورود آنها به خردكن. ج) سنسور حجم جهت اطلاع از زمان پرشدن مخزن. د) در نتيجه اين دستگاه قادر به تفكيك از مبداء ظروف يكبار مصرف پلاستيكي و خرد كردن آنها و جلوگيري از ورود فلزات به خردكن مي باشد خلاصه كاركرد دستگاه عبارت است از: \\\\\\\\tكاهش آلودگي محيط زيست ، زيبا سازي معابر و مناظر . \\\\\\\\tكاهش حجم زباله ، كاهش هزينه تفكيك و حمل ونقل \\\\\\\\tسهولت تفكيك و بازيافت \\\\\\\\tبازگشت سرمايه ملي از طريق استفاده مجدد \\\\\\\\tداراي خرد كن جهت كاهش حجم و سهولت بازيافت \\\\\\\\tداراي مگنت جهت جداسازي وجلوگيري از ورود فلزات به خردكن. \\\\\\\\tداراي سنسور تشخيص حجم مخزن در هنگام پرشدن. \\\\\\\\tدر اندازه ها و ظرفيتهاي مختلف قابل ساخت است. \\\\\\\\tبا برق 12 ولت يا باطري كار ميكند. \\\\\\\\tمتشكل از قطعات و تجهيزات ارزان قيمت با قابليت ساخت در داخل كشور. \\\\\\\\tقابل حمل و تخليه آسان \\\\\\\\tاشتغال زايي مناسب از طريق احداث كارگاههاي توليد آن.

تاریخ اظهارنامه: 1391/07/29
تاریخ ثبت: 1391/07/29
خلاصه اختراع:

از روشهاي موثر در مبارزه و خنثي نمودن اثرات نامطلوب زباله¬ها و بقاياي گياهان و لاشه حيوانات تبديل آنها به كمپوست و استفاده بهينه از آنهابه عنوان كود آلي در كشاورزي است.كمپوست به عنوان فراورده نهايي تجزيه كنترل شده زائدات آلي، خصوصيات فيزيك و شيميايي خاك را بهبود ميبخشد. به كارگيري كمپوست، ميزان مواد آلي خاك را كه از مهمترين عوامل در تعيين كيفيت و باروري خاك هاي زراعي است را افزايش ميدهد. به اين ترتيب كاربرد مواد آلي كمپوست شده با منشأ زائدات آلي در خاك هاي زراعي نظير ساير كشورها ضروري است. به اين ترتيب علاوه بر افزايش ميزان مواد آلي خاك، بهبود كيفيت خاك هاي زراعي و افزايش پايداري توليد از زائدات غير قابل مصرفي كه دفع آن ها هزينه هنگفتي در بر خواهد داشت مي توان فراورده ارزشمند براي اصلاح خاك توليد كرد. در فرايند توليد كمپوست انواع زائدات اعم از گياهي ، حيواني و حتي انساني به كود آلي تبديل ميشوند . نانوتكنولوژي، توانمندي توليد مواد، ابزارها و سيستمهاي جديد با در دست گرفتن كنترل در سطوح ملكولي و اتمي و استفاده از خواص است كه در آن سطوح ظاهر مي شود. نانوتكنولوژي منجر به تغييراتي شگرف دراستفاده از منابع طبيعي، انرژي و آب مي شود و آلودگي را كاهش خواهدداد. همچنين فنّاوري‌هاي جديد، امكان بازيافت و استفادة مجدد از مواد، انرژي و آب رافراهم خواهد كرد. در اين اختراع با استفاده از نانو ذرات آهن، ضمن اكسيداسيون نانو ذرات، سرعت تخريب و تجزيه مواد زائد افزايش داده مي¬شود و ضمن سرعت بخشيدن به سيكل بازيافت به غني سازي مواد بازيافتي حاصله خواهد انجاميد.

تاریخ اظهارنامه: 1390/04/22
مالک/مالکان: كامران صفوي
تاریخ ثبت: 1390/07/12
مخترع/مخترعان: كامران صفوي
خلاصه اختراع:

استفاده از تكنيك كشت بافت گياهي جهت توليد گياهان سالم مورد توجه محققين قرار گرفته است. با توجه به اينكه گياهان رشد يافته در اين محيط به جاي استفاده از مواد غذايي خاك از مواد غذايي موجود در محيط كحشت استفاده مي كنند عناصر موجود در اين محيط از اهميت ويژه اي برخوردار است. لذا غني سازي اين محيط و افزايش مواد غذايي مورد نياز در اين محيط دستيابي به گياهان قوي و سالم را امكان پذير مي سازد. كشت بافت گياهي يكي از روش هاي جديد در تكثير گياهان به شمار مي رود. در اين روش از قسمت هاي مختلف يك گياه مانند گل ، ريشه و ساقه استفاده مي شود. گياهاني كه توسط اين روش كشت و توليد مي شوند داراي نيازهاي مشابه با گياهان كشت شده در شرايط زراعي و گلخانه اي هستند. با اين حال تركيب مواد غذايي با توجه به سلول ها ، بافت ها، اندام ها و پروتوپلاست هاي مختلف و همچنين با توجه به گونه هاي گياهي مختلف متغير است. با توجه به نياز گياهان توليد شده از طريق كشت بافت به محيط هاي كشت ويژه فرمول هاي مختلفي براي ساخت اين محيط هاي ارائه شده است ولي تمام آنها داراي يك پايه مشخص هستند.

تاریخ اظهارنامه: 1390/04/22
تاریخ ثبت: 1390/06/13
خلاصه اختراع:

گون گياهي است چندساله كه ارتفاع آن تا 75 سانتي متر مي رسد. از خانواده Leguminoseae كه توليد مثل آن از طريق بذر صورت مي گيرد ساقه هاي رشد يافته آن به رنگ بنفش تيره است برگهاي ان مركب از برگچه هايي است كه به صورت متقابل به تعداد 11 تا 30 جفت در محور هر برگ قرار گرفته اند. گلهاي ان معمولا به رنگ ارغواني، گاهي آبي يا سفيد بوده نزديك به انتهاي شاخه هاي گل دهنده قرار دارند. تركيباتي كه در صمغ كتيرا وجود دارد به دو بخش تقسيم مي شود: 1- بخش محلول در آب با نام تراگاكانتين 2- بخش تا محلول در آب با نام باسورين اين دو تركيب نامحلول در الكل هستند و براي جدا كردن آنها كافيست آنها را در آب حل كنيم و از آنجا كه باسورين در آب حل نمي شود به راحتي مي توان آنها را جدا كرد. كتيرا داراي 15 - 10% آب، 4 - 3% مواد معدني و 3% نشاسته است. كتيرا داراي باسورين (كه كمپلكسي از اسيدهاي پلومتوكسي است) مي باشد. باسورين كه 70- 60% كتيرا را تشكيل مي دهد شامل گالاكتورونيك اسيد متصل به قندهاي گالاكتوز و گزيلوز مي باشد. باسورين جسمي است كه در آب، بخصوص در آب سرد غير محلول ولي به خوبي در آن متورم مي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1389/07/14
تاریخ ثبت: 1389/09/02
خلاصه اختراع:

سرعت بسيار زياد توليد علم در ايران و ساير كشورهاي جهان اين حقيقت را در ذهن ايجاد مي نمايد كه بايد از اين علوم در سطح بالايي استفاده نمود. با تجه به خلق علوم جديدي مانند بيوتكنولوژي و نانو تكنولوژي استفاده از اين علوم ضروري به نظر مي رسد. يكي از عمده ترين فعاليت هاي بيوتكنولوژي، تكثير گياهان با استفاده از روش كشت بافت گياهي است ولي ايجاد آلودگي در محيط كشت بيشترين خسارت را به گياهان توليدي وارد مي نمايد. محيط هاي كشت بافت داراي منابع غذايي سرشاري مي باشند و به همين دليل در معرض انواع آلودگي هاي قارچي و باكتريايي قرار مي گيرند. براي جلوگيري از ايجاد آلودگي مي توان از نانو ذرات فلزي وسراميكي استفاده نمود. با استفاده از اين نوآوري مي توان از هدر رفتن بسياري از منابع شيميايي ، كاهش وقت و افزايش فشار كار بر محقق جلوگيري نمود. همچنين توليد گياهان سالم و عدم نياز به دور انداختن آنها باعث كاهش اثرات مخرب زيست محيطي مي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1390/10/12
مالک/مالکان: كامران صفوي
تاریخ ثبت: 1391/04/12
مخترع/مخترعان: كامران صفوي
خلاصه اختراع:

گياهان براي سالهاي متوالي است كه از طريق رويشي تكثير مي شوند. كشت بافت گياهي يكي از روشهاي جديد در تكثير گياهان به شمار مي رود. در اين روش از قسمت هاي مختلف يك گياه مانند گل ريشه و ساقه استفاده مي شود. گياهاني كه توسط اين روش كشت و توليد مي شوند داراي نيازهاي مشابه با گياهان كشت شده در شرايط زراعي و گلخانه اي هستند. براي ساخت محيط كشت ابتدا بايد محلول هاي ريز مغذي و ويتامين را تهيه نمود. پس از تهيه محلول ها با نسبت مشخصي با يكديگر تركيب شده و مراحل استريل سازي محلول هاي ساخته شده آغاز مي گردد. محيط كشت بافت گياهي كه از تركيب محلول هاي مختلف به دست مي آيد در داخل دستگاه اتوكلاو قرار داده مي شود تا عاري از آلودگي گردد. اين محيط سپس به درون ظرف مختلف ريخته شده تا پس از بستن محيط آماده استفاده گردد. چربيهاي امگا 3 در ماهي و روغن آن با بلوكه كردن پروستاگلندين سبب استحكام استخوانها مي شوند. علت استحكام استخوانها در كساني كه ماهي مي خورند دريافت زياد كلسيم نيست بلكه وجود چربي هاي امگا 3 است اين چربيها همچنين سبب تحريك ترشح هورمون رشد مي شوند با توجه به نياز شديد گياهان به منابع تغذيه در محيط كشت بافت و اينكه اسيدهاي چرب امگا 3 و به خصوص اسيد دكوزا هگزانوئيك منابع غذايي بسيار خوبي هستند. نتيجه مي گيريم كه استفاده آنها در غني سازي محيط كشت بافت و توليد گياهان سالم و قوي موثر است. همچنين با توجه به اثرات مفيد اين اسيد در انسان مصرف اين گياهان به صورت غير مستقيم در مقاوم سازي انسانها در برابر برخي از بيماري ها موثر واقع مي شود.

تاریخ ثبت: 1391/04/12
خلاصه اختراع:

كلينوپتيلواليت در بين انواع مختلف زئوليت هاي طبيعي فراوان ترين زئوليت مي باشد كه در رسوبات و سنگ هاي رسوبي بامنشا آتشفشاني و كاني هاي آندرزيت ريوليت و بازالت بصورت رگه هايي وجود دارد و مانند ديگر زئوليت ها داراي يكسري كاتيون هاي قليا و قلياي خاكي قابل تبادل است. با توجه به اينكه يون روي در بين فلزات موجود خاصيت ضد ميكروبي دارد از زئوليت هاي بارگذاري شده با يون روي بعنوان مواد ضد ميكروبي در محيط كشت استفاده نموديم. آناليزها نشان دهنده آن است كه پس از قرار دادن زئوليت در محلول حاوي يون روي و جذب آن ها توسط زئوليت بر روي سطح زئوليت نانو ذرات اكسيد روي تشكيل مي شود. اندازه متوسط دانه هاي كروي تشكيل شده حدود 5 نانومتر است. وقتي كه اندازه ذرات نانو بزرگتر از دهانه شبكه هاي زئوليت كلينوپتيلوليت بود (حدود 0/4 نانومتر) كريستاليته شدن اكسيدهاي روي در سطح زئوليت تشكيل شد. با توجه به اين رويداد نانو ذرات پس از اضافه شدن به محيط كشت كه حاوي مواد زير است توانست از بروز آلودگي در محيط كشت جلوگيري نمايد. يكي از عمده ترين فعاليت هاي كشاورزي امروز تكثير گياهان با استفاده از روش كشت بافت گياهي است ولي ايجاد آلودگي در محيط كشت بيشترين خسارت را به گياهان توليدي وارد مي نمايد. محيط هاي كشت بافت داراي منابع غذايي سرشاري مي باشند و به همين دليل د معرض انواع الودگي هاي قارچي و باكتريايي قرار مي گيرند. براي جلوگيري از ايجاد آلودگي مي توان از نانو ذرات زئوليت كلينوپتلوليت بارگذاري شده با يون روي استفاده نمود. با استفاده از اين نوآوري مي توان از هدر رفتن بسياري از منابع شيميايي كاهش وقت و افزايش فشار كار بر محقق جلوگيري نمود. مواد موجود در محيط كشت بافت عبارتند از: ب

موارد یافت شده: 13