لیست اختراعات مهران محسني
تعيين مقدار باقيمانده سديم هيدروسولفيت در قند به روش ولتامتريك. بلانكيت يا سديم هيدروسولفيت (Na2S2O4 )، ماده شيميايي گوگردداري هست كه در صنايع غذايي بخصوص صنعت قندريزي براي رنگبري و سفيد كردن قند استفاده ميشود. حد مجاز باقيمانده مواد شيميايي گوگرددار در قند و شكر، طبق استاندارد كدكس غذايي و سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران به ترتيب 15 و 10 ميلي گرم در كيلوگرم اعلام شده است. روشهاي اندازهگيري كه براي اين ماده مضر در استاندارد ايران تعريف شده بهدليل پيچيدگي بالا و زمان بر بودن، داراي دقت كم و خطاي بالا ميباشد. شايان ذكر است روش هاي به كارگرفته شده در آزمايشگاه هاي كنترل مواد غذايي عبارت اند از روش يدي سنجي (بيشترين كاربرد) و روش اسپكتروفتومتري، كه هر 2 روش براي سنجش مقدار انيدريد سولفورو (SO2 ) باقيمانده در شكر تعريف و به كارگرفته مي شود، اين در حالي است كه در صنعت قند و قندريزي از ماده بلانكيت استفاده مي شود كه اين خود عاملي مي باشد تا اكثر واحدهاي قندريزي نسبت به نتايج اعلامي از سوي مراكز آزمايشگاهي معترض باشند چون معتقداندكه ميزان مصرف اين ماده شيميايي در واحدهاي مربوطه طبق استاندارد و در حد مجاز مي باشد. طبق فرمول(1) ماده اي كه به عنوان باقيمانده بلانكيت مورد سنجش واقع مي شود، ماده ديتيونيت( S2O4) مي باشد. روشهاي الكتروشيمي به ويژه روش ولتامتري داراي مزاياي بيشماري در اندازهگيري انواع مواد و عناصر هستند. لذا در اين كار تحقيقاتي و پژوهشي بر آن شديم با راهاندازي دستگاه ولتامتر/پلاروگراف (شكل 1) و تعريف روش جديد براي دستگاه پلاروگراف(جدول 3)، از اين متد جهت اندازهگيري مقدار باقيمانده بلانكيت در قند با دقت بالا استفاده كرده و در حقيقت راه حل جديدي براي رفع مشكل اين صنعت بيان كنيم. از مزاياي اين روش دقت زياد حد تشخيص (جدول 5)، درصد بازيابي تقريبا 100% (جدول 4)، ضريب همبستگي نزديك يك (نمودار 2)، دستيابي سريع به نتايج سنجش، كه به صورت پيك نرم افزاري توسط يارانه متصل به دستگاه رسم مي شود (نمودار 1).
مدار فرمان و دریچه کولر هوشمند دیجیتالی
موارد یافت شده: 2