لیست اختراعات با مالکیت آرزو فاضلي
1 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 1
تاریخ اظهارنامه: 1395/10/10
مالک/مالکان: آرزو فاضلي
تاریخ ثبت: 1395/10/10
خلاصه اختراع:

با توجه به آخرين سرشماري صورت گرفته بيش از 700000 نفر در ايران به بيماري سلياك مبتلا هستند. اين افراد براي تامين مواد غذايي مورد نياز خود دچار مشكل هستند. بدين جهت توليد محصولات فاقد گلوتن امر ضروري و مهم به نظر مي رسد. هدف از اين اختراع شبيه سازي رفتار عملگرايي گلوتن و ايجاد محصول حجيم با بافت نرم و جذب روغن پايين و ارائه فرمول دونات بدون گلوتن و توليد پودر آماده آن مي باشد. بدين منظور ابتدا مواد خشك شامل آرد سيب زميني، آرد برنج، آرد سويا، شكر، مخمر، آنزيم ترانس گلوتاميناز، بهبود دهنده، صمغ هاي زانتان و گوار را با هم تركيب شده تا پرميكس مورد نياز تهيه شود. پس از مخلوط كردن تخم مرغ، شورتنينگ و ماست پرميكس تهيه شده به اين تركيبات اضافه و مخلوط شده و همزمان به تدريج آب اضافه مي شود تا خمير يكنواختي بدست آيد. خمير حاصل براي مدت 15 دقيقه تخمير اوليه شده، پهن و قالب زني مي شود. خمير قالب زده براي مدت 45 دقيقه تخمير ثانويه را پشت سر مي گذارد و پس از خروج از گرمخانه سرخ مي شود. در نتيجه فعل و انفعالات شيميايي و فيزيكي، نشاسته موجود در سيب زميني به دليل وجود آميلوز كمتر در ساختارش در مقايسه با نشاسته گندم تمايل كمتري به بياتي از خود نشان مي دهد. همچنين اين تركيب با ايجاد ژل با ويسكوزيته بالا و حفظ مولكول هاي آب براي مدت زمان بيشتري پس از پخت، تاثير مثبتي در به تاخير انداختن بياتي دارد. صمغ هاي زانتان و گوار با ايجاد ممانعت فيزيكي در برابر نفوذ روغن به محصول در حين سرخ شدن جذب روغن را كاهش مي دهند. همچنين اين صمغ ها خاصيت ويسكوالاستيك ايجاد كرده و باعث افزايش حجم مخصوص و كاهش سفتي مغز دونات ها مي شوند. سويا آنتالپي رتروگراداسيون آميلوپكتين را كاهش داده و باعث كاهش سفتي مغز شده اثرات ضد بياتي مطلوبي بجاي مي گذارد. آنزيم ترانس گلوتاميناز توانايي ايجاد پليمرازيسيون مابين پروتئين ها، ايجاد خصوصيات ويسكوالاستيك و ايجاد اتصالات عرضي دي سولفيدي را بر عهده دارد. همچنين اين تركيب حباب هاي هواي ايجاد شده در حين فرآيند تخمير را به دام انداخته و مانع خروج آن ها مي شود. اين آنزيم به افزايش حجم دونات ها، تشكيل حباب هاي هوا يكنواخت و بهبود كيفيت آن ها كمك مي كند. در نهايت دونات فرموله شده با ايجاد پيوند قوي اجزا با مولكول هاي آب و حفظ رطوبت مغز، به دام انداختن حباب هاي هوا در ساختار پروتئيني-آنزيمي و ايجاد شبكه ويسكوالاستيك سبب ايجاد حجم مخصوص به مقدار 2 ميلي ليتر بر گرم، جذب روغن 3 گرم و ماندگاري حداقل براي 24 ساعت همراه با بافت نرم و متخلخل مي شود.

موارد یافت شده: 1